Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
89.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu]

"Forumda İTÜ'yü tercih etmeyi düşünen arkadaşların sorularını bir konu altında toplamak için böyle bir şey hazırladık. Arkadaşlar elimizden geldiğince İTÜ hakkındaki sorularınızı cevaplandırmaya çalışacağız. Tüm herkesden diğer insanlara ve bir sonraki yıllarada yardımcı olması amacıyla sorularını düzenli olarak sormasını rica ediyoruz. Sık sorulan sorular 'Konunun en altına -editlenecektir- Ayrıca amacı konuda belrtilenden farklı olan, -üniversite sidik yarışına - girmek isteyen varsa lütfen konuya mesaj yazmasın. İTÜ Öğrencisi olup sorulan sorular hakkıdanda bilgi sahibi olanların katılmasını özellkle rica ediyorum. Konu İTÜ adaylarını bilgilendirmek amacıyla açılmıştır. Diğerleri lütfen bir kerede olsun seyirci kalabilsin.'"

'İstanbul Teknik Üniversitesi 238 yıllık köklü tarihi,Türkiye'de ve dünyada mesleki kariyerlerinin zirvesine ulaşmış mezunları, seçkin akademik kadrosu, yurt dışında eşdeğerliğe sahip bölümleri, bilimsel ve teknolojik anlamda Türkiye'ye ve dünyaya kazandırdığı yenilikler, öğrencilerine bilimsel araştırmalar konusunda sunduğu geniş olanaklar ile dünya ile yarışan bir araştırma üniversitesidir. İstanbul'un en merkezi noktalarında bulunan 5 yerleşkesi, 360'ı aşkın laboratuvarı, 40 bin m²'yi aşan açık ve kapalı spor alanları ve Teknokent sayesinde sağladığı üniversite-sektör işbirliğiyle farklı bir üniversite yaşamı sunar.'

'Uluslararası saygın ve bağımsız bir değerlendirme kuruluşu olan QS World University Ranking 2010 yılı verilerine göre (www.topuniversities.com)İTÜ, mühendislik ve teknoloji alanında dünya genelinde 129. sırada ve Türkiye'de de 1. sırada yer aldı. 2011 verilerine göre mühendislik ve bilgi teknolojilerinde ilk 200'de bölümleri yer alan tek Türk Üniversitesi İTÜ'dür.'
    Kaynak:

'İTÜ'nün tüm bölümleri ABET, NAAB ve IMO gibi uluslararası akreditasyon kuruluşlarından alınmış eş değerliğe sahiptir. Başka bir deyişle İTÜ diploması, dünyanın her ülkesinde tanınan ve kabul gören bir diplomadır. İTÜ mezunları yurt dışındaki seçkin üniversitelere lisans üstü eğitim için başvurduklarında fark dersleri almak durumunda kalmazlar.'

'İTÜ, başarılı öğrencilerini desteklemeye, ulusal ve uluslararası alanda nice başarılara imza atmaları için onları yüreklendirmeye devam ediyor. İTÜ öğrencileri, teknik gezi, proje ve burs desteği olarak 2010-2011 öğretim yılında 10 milyon 393 bin TL ödenek aldı. '

'İTÜ Yetkin Mühendisliği Türkiye'ye getiriyor. ABD'deki NCEES (Mühendisler ve Araştırmacılar İçin Ulusal Sınav Merkezi) Yürütme Kurulu Türkiye'de sınav yapma yetkisini yalnızca İTÜ'ye verme kararı aldı. Bu sayede İTÜ'lü öğrenciler, dünyanın en iyi ilk 3 üniversitesi arasında yer alan MIT, Harvard, Princeton gibi üniversitelerin mezunlarıyla 'imza yetkili yetkin mühendis' sınavıyla diploma eşitliği ve yurtdışında eşit iş fırsatına kavuşacak. '

'İTÜ' yü 1. sırada tercih edip İTÜ lisans programına kayıt yaptıran öğrencilere 4 yıl süreyle başarı derecelerine göre çeşitli miktarda 'İTÜ Başarı Ödülü' sağlanmaktadır. Y-MF3 ve YMF4 puanına göre dereceye giren ve İTÜ'yü birinci sırada tercih eden öğrencilere hazırlık dönemini de kapsayan başarı ödülleri verilir. Örneğin ilk 50 içinde yer alan öğrencilere 9 ay süreyle aylık 1000 TL, diz üstü bilgisayar, ARI Teknokent'te şirket açma önceliği ve yüksek standartlı yurtlarda ücretsiz konaklama verilir.'

'İTÜ'de 5 yerleşkede toplam 8 kütüphane yer alır. Türkiye'nin 7 gün 24 saat açık tek kütüphanesi İTÜ'dedir. İTÜ'nün kütüphanelerinde 7352 adeti elektronik olmak üzere 534.000 cilt yayın, 7000'in üzerinde film koleksiyonu, 1,2 milyon elektronik tez bulunmaktadır. Türkiye'nin ilk "Müzik Kütüphanesi" de İTÜ'dedir.'

'İTÜ'nün en yeni teknolojiyle donatılmış 360'ın üzerinde laboratuvarı, öğrencilere eşsiz bir uygulama olanağı sunmaktadır.'
    Kaynak:
    www.itulabs.itu.edu.tr
    İTÜ Laboratuvarları
    http://www.itulabs.itu.edu.tr/LaboratuvarListesi.aspx

'Türkiye'nin ilk helikopteri ARIKOPTER, İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi akademisyen ve öğrencileri tarafından tasarlandı. TUSAŞ'ta üretilen helikopter, önümüzdeki yıl uçurulacak.'

'İTÜ'nün farklı bölümlerinde öğrenim gören öğrenciler tarafından yapılan Türkiye'nin ilk hidrojen ile çalışan teknesi "Martı" Haliç'te suya inmek için gün sayıyor. '

'Türkiye'nin ilk küp uydusu 'İTÜpSAT1' İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nde üretildi. Geçen yıl Hindistan'da fırlatıldı.'

'Türkiye'nin ilk Haberleşme Uydusu 'TÜRKSAT 3USAT' TÜRKSAT işbirliği ile İTÜ'de üretilecek.'

'İTÜ Uçak ve Uzay Mühendisliği öğrencileri tarafından tasarlanan ve üretilen mikro uydu HEZARFEN, Teksas'ta düzenlenen Mikro Uydu Yarışması'nda Dünya 1.si oldu.'

'İTÜ'lü öğrencilerin tasarlayarak ürettiğigüneş arabası 'Arıba'lar FormulaG Yarışları'nda 3 yıl üst üste 1. oldu. 2010 yılındaAvustralya'da düzenlenen World Solar Challenge Yarışları'ndan 'En İyi Yeni Katılımcı' ödülüyle döndü.'

'İTÜ'nün 'ODABAŞI' isimli Güneş Teknesi, ilk kez uluslararası bir yarışma olan 'Solar Splash 2011 ' ABD'de Dünya 3.sü oldu.'

'İstanbul'un finans merkezi olan Maslak'ta bulunan Ayazağa Yerleşkesi, 247 hektarlık alanı, bünyesinde yer alan sosyal yaşam alanları, spor salonları, göleti, geniş yeşil alanları, tam olimpik kapalı yüzme havuzu, 6500 kişi kapasiteli stadyumu, yurtları, laboratuvarları ve derslikleri ile öğrencilere standartların ötesinde bir yaşam kalitesi sunuyor.'

'Mimarlık Fakültesinin yer aldığı Taşkışla Yerleşkesi sahip olduğu görkemli tarihi binası ve İstanbul'un kültür, sanat ve eğlence merkezi olan Taksim'e yakınlığı ile kampus yaşamını farklı kılıyor.İTÜ Taşkışla Kampüsü Mimarlık Fakültesi'nde Mimarlık, Şehir Bölge Planlama, Endüstri Ürünleri Tasarımı, İç Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı bölümleri yer alır. '

'Maçka Kampüsü Şehrin en merkezi noktalarından birinde bulunan Maçka Kampüsü; İşletme Fakültesi, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Müzik İleri Araştırmalar Merkezi'ne ev sahipliği yapmaktadır. '

'Gümüşsuyu Kampüsü, İstanbul'un kültür, sanat ve eğlence merkezi olan Taksim'e yakınlığı ve sahip olduğu fiziki imkânlarla şehir yaşamıyla kampüs yaşamını birlikte hissettirir. Gümüşsuyu'nda Makina Fakültesi ile Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi yer almaktadır. '

'Denizcilik Fakültesi'nin yer aldığı Tuzla Yerleşkesi ise 16,5 hektarlık alanıyla içinde barındırdığı limanı, eğitim gemisi, modern laboratuvar ve yurt olanakları, ayrıca Tuzla tersanelerine yakınlığı ile Türkiye'de denizcilik eğitiminin merkezi konumundadır.'

'İstanbul Teknik Üniversitesi Kampüsleri içinde yer alan 11 öğrenci yurdu ile öğrencilerine çağdaş yaşam standartlarına uygun olarak tasarlanmış, güvenli, ferah, ve konforlu bir yurt ortamı sunmaktadır.'

'İstanbul Teknik Üniversitesi, öğrencilerinin sadece teknik bilgiye değil, entelektüel bakış açısına da sahip sosyal yönü güçlü bireyler olmalarını desteklemek amacıyla Kültür ve Sanat Birliği çatısı altında çok farklı öğrenci kulüplerine destek verir. İTÜ'nün tüm fakültelerinde oldukça etkin 130'un üzerinde öğrenci kulübü faaliyet göstermektedir.'

'İstanbul Teknik Üniversitesi 238 yıllık tarihi boyunca ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan teknik elemanları yetiştirmenin yanı sıra sporun önemini kavrayan ve bunu uygulayan öncü üniversitelerden biridir.'

'İTÜ, ülkemizin imarına, modernizasyonuna ve yönetimine damgasını vuran, Türkiye'nin teknolojik ve bilimsel gelişmesinde nitelikli çalışmalarla katkıda bulunan geniş bir mezun ailesine sahiptir.'

İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından üniversite adayları için düzenlenen İTÜ Tercih Günleri 18-29 Temmuz 2011 tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde İTÜ'lü akademisyenler, öğrenciler ve mezunların katkılarıyla gerçekleştirilecektir. İTÜ Mezun Dernekleri aracılığıyla, Ankara, İzmir, Antalya ve Gaziantep'te de tanıtım günü düzenleyecektir. Detaylar için: www.tercih.itu.edu.tr

2010 ÖSYS Taban ve Tavan Başarı Sıralaması

Burslar

İTÜ Başarı Ödülleri (2011-2012 Öğretim Yılı)
    2011 yılında yapılan YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sonucunda MF3 ve MF4 puan türünde AOBP'nin 0.15 katsayısı ile çarpılması sonucu bulunan Y-MF3 ve Y-MF4 puanı esas alınarak, aşağıda verilen derecelere giren ve İTÜ'yü 1. sırada tercih edip İTÜ lisans programına kayıt yaptıran öğrencilere 4 yıl süreyle başarı derecelerine göre çeşitli miktarda 'İTÜ Başarı Ödülü' verilecektir. İTÜ Başarı Ödülü İngilizce Hazırlık Dönemini de kapsamaktadır;
    1-50 arası:
    - 9 ay süreyle ayda 1000 TL
    - Diz üstü bilgisayar (öğrenim süresince 1 adet)
    - İTÜ ARI-TEKNOKENT'te şirket açma önceliği
    - Öğrenim süresince Gölet veya Gümüşsuyu'nun yüksek standartlı yurtlarında ücretsiz konaklama olanağı

Koşul: Başarı ve yurt ödülü her eğitim-öğretim yılı sonunda öğrencinin genel not ortalaması 4.00 üzerinden 3.00'ın altına düşmediği sürece devam eder.

51-100 arası:
    - 9 ay süreyle ayda 750 TL
    - Diz üstü bilgisayar (öğrenim süresince 1 adet)
    - İTÜ ARI-TEKNOKENT'te şirket açma önceliği
    - Öğrenim süresince Gölet veya Gümüşsuyu'nun yüksek standartlı yurtlarında ücretsiz konaklama olanağı

Koşul: Başarı ve yurt ödülü her eğitim-öğretim yılı sonunda öğrencinin genel not ortalaması 4.00 üzerinden 3.00'ın altına düşmediği sürece devam eder.

101-200 arası:
    - 9 ay süreyle ayda 350 TL
    - Öğrenim süresince İMKB ve Ayazağa standart yurtlarında ücretsiz konaklama olanağı

201-500 arası:
    - 9 ay süreyle ayda 200 TL
    - İstanbul dışında ikamet eden öğrencilere öğrenim süresince İMKB ve Ayazağa standart yurtlarında %50 indirimli konaklama olanağı

501-2000 arası:
    - İstanbul dışında ikamet eden öğrencilere İTÜ yurtlarında kayıt önceliği hakkı.

2011 yılında yapılan YGS(Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sonucunda MF1 ve MF2 puan türünde AOBP'nin 0.15 katsayısı ile çarpılması sonucu bulunan Y-MF1 ve Y-MF2 puanı esas alınarak, aşağıda verilen dereceye giren ve İTÜ'yü 1. sırada tercih edip İTÜ lisans programına kayıt yaptıran öğrencilere 4 yıl süreyle başarı derecesine göre belirtilen miktarda 'İTÜ Başarı Ödülü' verilecektir. İTÜ Başarı Ödülü İngilizce Hazırlık Dönemini de kapsamaktadır;

Ayrıca;

İTÜ Rektörlüğü, İTÜ Vakıfları, özel kişi ve kurumlar tarafından desteklenen ödül programı çerçevesinde öğrencilerine çeşitli düzeylerde yurt, yemek ve gereksinim yardımları sağlamaktadır. 2010-2011 eğitim-öğretim yılında başarı ödülleri dışında, 182 çeşit burstan, yaklaşık 6644 öğrenci yararlanmıştır. Burslar 8 -12 ay süre ile nakit (ihtiyaç), yemek bursları şeklinde olup miktarları aylık 80 - 1500 TL arasında değişmektedir. Burslara başvuru yapmak isteyen öğrencilerin fakültelerinin öğrenci işlerine başvurmaları gerekmektedir. Burslarla ilgili ayrıntılı bilgi Burs Ofisi Web Sitesi'nden, Fakülte / Enstitü Öğrenci İşlerinden elde edilebilir.

Öğrenci Asistanlık

İstanbul Teknik Üniversitesi, öğrencilerine, eğitimlerini sürdürürken aynı zamanda yarı zamanlı olarak üniversitede çalışma olanağı da sağlamaktadır. 1998 yılında uygulamaya konan bu sistemle öğrenciler üniversitede araştırma, uygulama, bilişim altyapısı ve eğitimle ilgili alanlarda 'Öğrenci Asistan' statüsünde ücret karşılığında çalışmaktadırlar. Böylece, öğrencilerimiz hem üniversitenin projelerinde yer almakta hem de ekonomik katkı elde etmektedir.

Bazı Mezunlarından İTÜ

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

* * *

Öğrenci Kulüpleri

İstanbul Teknik Üniversitesi, öğrencilerinin salt teknik bilgiye değil, entelektüel bakış açısına da sahip sosyal yönü güçlü bireyler olmalarını desteklemek amacıyla Kültür ve Sanat Birliği çatısı altında çok farklı içerik ve amaçlara sahip öğrenci kulüplerine destek vermektedir. İTÜ'nün tüm fakültelerinde oldukça etkin 130'un üzerinde öğrenci kulübü faaliyet göstermektedir. Öğrenciler bu kulüplerin istedikleri kadarına üye olabildikleri gibi, 10 öğrencinin bir araya gelip kulüp kurma hakkı da bulunmaktadır.
    Kültür ve Sanat Birliği'ne bağlı kulüplerin tam listesini görmek için tıklayınız.

Sıkça Sorulan Sorular

_____________________________________________________________________________________
    Soru 1- ÖSYM Klavuzunda gösterilen İngilizce ve Türkçe Bölümlerin farkı nedir?
    'Klavuzda gösterilen İngilizce=%100 İngilizce ve Türkçe=%30 İngilizce anlamındadır. İkisi içinde -İngilizce Yeterlilik Sınavını- geçmek, aksi takdirde -İngilizce Hazırlık Eğitimi- zorunludur. %30 İngilizce diyince insanların aklına İngilizce'nin %30'una hakim gelmektedir. Ama bu yanlış bir ifadedir. Çünkü; İngilizce müfredatları aynı olup aynı sınıflarda ingilizce eğitim alacaklardır. %30 İngilizce olarak belirtilen bölümler derslerinin en az %30'unu ingilizce olarak almak zorundayken (isterlerse ingilizce dersleri seçerek bu oranı yükseltebilirler. Transkriptlerinde ingilizce oranları yer alacaktır.'
    _____________________________________________________________________________________
    Soru 2- Bu konunun amacı nedir? İTÜ'nün sosyal olanakları hakkında öğrenci gözüyle ne söyleyebilirsiniz?
    Bu konuyu bir reklam konusu olarak görmek aslında hata olur. Neden diye soracak olursan: Tamam sen merkezi bir yerde olduğun için İTÜ'nün tanıtım günlerine katılarak katalog bilgilerine, bröşürlerine ulaşabilirsin. Mesela ben bir ilçe merkezinde yaşıyan biri olarak hiç bir şekilde İTÜ'nün tanıtım günlerine-kataloglarına-bröşürlerine ulaşamadım. İTÜ'de okuyan hiç bir kimseye danışmadan, sadece resmi internet sitesindeki bilgilerle ve bir kaç hocamın yönlendirmesiyle İTÜ tercihinde bulundum. Evet, bu oldukça bilinçsiz bir tercih ama ben çok şanslıymışım.
    Aynen bu şekilde İTÜ hakkında bilgilere ulaşamayan kişilerin faydalanmasını istediğim için bu konuyu zaman ve emek harcayarak açtım. Demek istediğim hiçbir şekilde İTÜ reklamı ile bağlantısı yoktur.

İTÜ'de spor salonları ve olimpik yüzme havuzunda eğitmenler bulunmaktadır. Bu imkanlardan aylık-yıllık cuzi bir miktar yatırarak faydalanabilirsin. Benim bir arkadaşım Genç Yüzme Milli takımında ve çalışmalarına İTÜ'de devam etmektedir. Bu açıdan bir sıkıntı yaşanabileceğini sanmıyorum. Üniversiteler arası en aktif çalışan öğrenci kulüplerinde İTÜ EMK ve İTÜ IEEE yanılmıyorsam birinci sıradalar. Sana istersen benim üye olduğum klüplerden bahsedeyim. İTÜ Robot Olimpiyatlarını düzenleyen İTÜRO-OTOKOM klübünde eğitimlere, eğlencelere katıldım ve çok keyifli-faydalı saatler geçirdim. Eğlence kulüpleri olarak FRP'deydim ve FRP olarak ilk deneyimimdi, oldukça çok eğlenceli saatler geçirdim. Bunların dışında kampüs içerisindeki AVM Merkezinde ve çeşitli yerlerde İTÜ Klüpleri tarafından düzenlenen partilere katılınabilir. Onlara katılmadığım için haklarında pek fazla bilgi sahibi değilim. Sadece bir yat partisine katıldım, onuda sevdiğim söylenemez. (karakterime uygun değil)

Sabancı Üniversitesinden sonra öğrenci başına düşen en çok öğretim üyesi İTÜ'dedir. Öğretim üyesi sıkıntısının çekilmesi bana hiç gerçekci bir ifade gelmedi. Öğrenci arası görüşsel ayrılık çok nadirde olsa arasıra kendini belli ediyorki bu tüm üniversitelerde olabilmektedir. (ülkemizin gerçeği) Bir yıl boyunca ben sadece 1 olay duydum.

Mezunların desteği olarak sana SIEMENS'i örnek vereyim. Bu şirket adına çalışan mühendislerin %90'ı İTÜ'lüdür. Böyle bir çok örnek verilebilir. Türkiye genelinde üst mevkilerde yer alan bir çok İTÜ mezunu vardır. İstanbulTeknikÜniversitesini sadece bir üniversite olarak düşünmek yanlış olur. İTÜ bir üniversiteden ziyade, bir ailedir.
    Soru 3- Yetkin Mühendislik Kavramı Nedir? İTÜ'nün MIT-HARVARD-PRINCETON ile yarışabilecek altyapısı var mıdır?

İTÜ, dünyadaki bir uygulamayı Türkiye'de başlatıyor. İTÜ'lü öğrenciler, dünyanın en iyi ilk 3 üniversitesi arasında yer alan MIT, Harvard, Princeton gibi üniversitelerin mezunlarıyla 'imza yetkili yetkin mühendis' sıfatıyla diploma eşitliği ve yurtdışında eşit iş fırsatına kavuşuyor.

Bu durumda Yetkin Mühendislik Belgesi olmayanların artık Türkiye'de de büyük projelerde iş bulması güçleşecek. Endüstri, elektrik-elektronik, jeoloji, makina, inşaat, gıda gibi tüm mühendislik alanlarında 'Yetkin Mühendislik' belgesi olanlar uluslararası iş bulabileceği gibi ulusal projelerde de öncelikli aranan isimler olacak. Mühendislik eğitimi böylece ilk kez uluslararası denetime açılmış olacak.

Bu belgeyi almak için İTÜ uzun zamandır uğraş verdiği çalışmasını sonuçlandırdı. Dünya çapında yapılan sınavla mühendislik mezunlarına, 'Yetkin Mühendislik Belgesi' veren Amerika'daki ABET (Mühendislik Teknolojileri Akreditasyon Kurumu) yaptığı incelemeler sonucunda NCEES (Mühendisler ve Araştırmacılar İçin Ulusal Sınav) yetkisini Türkiye'de yalnızca İTÜ'ye verdi.

Artık, "Yetkin Mühendisler" etkili olacak

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, "Türkiye deprem kuşağında olan bir ülke olmasına rağmen İTÜ'den çıkan bir inşaat mühendisi ile Anadolu'da iki hocası olmayan üniversiteyi bitiren mühendis aynı imza yetkisine sahip. Bu sınav Türkiye için çok önemli. Öğrenci, eğitiminin son yılında bu sınava girip geçerli not alırsa, 4 yıl endüstride çalıştıktan sonra ancak 'Yetkin Mühendislik' unvanı alabilecek. Endüstri, elektrik-elektronik, jeoloji, makina, inşaat, gıda başta olmak üzere tüm mühendislik alanlarını kapsayacak" dedi.

Rektör Prof.Dr. Şahin, "Amerika'da mühendislik bölümü mezunu her öğrencinin girdiği ve sınava girmeyenlerin mühendis dahi kabul edilmeyerek, hiçbir projede imza yetkisi vermediği 'Yetkin Mühendislik Sistemi'ni Türkiye’ye getirdik. 23 mühendislik programıyla dünyada en fazla mühendislik programını akredite eden tek üniversite olma özelliği taşıyan İTÜ’nün öğrencileri, tüm dünyayla birlikte artık 'yetkin mühendislik belgesi' almak için sınava girecek" dedi.

Amerika'yla yaşanan akreditasyon sürecini ve sistemin ayrıntılarını İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin şöyle anlattı:

"Üniversitelerin yetiştirdiği mühendislerin kalitesinin sınıflandırılmasıyla ilgili üniversite olarak sorumluluk aldık. Washington'da 1 yıl temasta bulunduk. İTÜ'nün, yetkin mühendislik sınavında Türkiye'deki merkez olmak istediğini bildirdik. Full Akreditasyon süreci başladı. 30-31 Mart 2011 tarihlerinde NCEES(National Council of Examiners for Enginerring and Surveyıho) yani Mühendisler ve Araştırmacılar İçin Ulusal Sınav Konseyi Başkanı Jerry T.Carter ve ekibi üniversitemize geldi. Laboratuvarlardan dersliklere kadar incelediler. Altyapımızı uygun buldular. NCEES'den 2 hafta önce İTÜ'ye bu yetkinin verilmesi için tavsiye kararı alındı. Ağustos ayında da kesinleşmiş karar bize iletilecek."

MIT ile aynı sınavda yarışacaklar

"İTÜ mezunu öğrenciler Harvard, MIT, Princeton Üniversitesi mezunu öğrenci hangi sınava girecekse, onlar da aynı sınava girecek" diyen Rektör Şahin, "Amerika'da hangi sınav yapılıyorsa, Türkiye'de de aynı sorularla aynı sınav yapılacak. Öğrencilerimizin, MIT mezunu mühendislerle yetkinlik sınavındaki başarılarını karşılaştırma şansımız olacak. Mühendislikte her bölümün ortalama 10 alt bölümü var. Bu bölümlerin başarısını da göreceğiz. Üniversiteler, Türkiye'ye ve dünyaya imza yetkisi olan kalitesi tescillenmiş mühendisler yetiştirmek zorunda kalacak. Ulusal ve uluslararası şirketler, yetkin mühendislik belgesi olanları işe alacak. Zamanla bu belgeye sahip olmayanların dünyada olduğu gibi hiçbir projede imza yetkisi de olmayacak" dedi.

Şahin, "Türkiye'de hızlı bir şekilde vakıf ya da devlet yeni üniversiteleri kuruldu. 167 üniversite oldu ve kaliteyi tartışıyoruz. Üniversiteden çıkan mühendislerimizin kalitesinden emin miyiz? Türkiye’de şu an her üniversitenin yetiştirdiği mühendis aynı imza yetkisine sahip. Bu sınav Türkiye için çok önemli. Öğrenci, eğitiminin son yılında bu sınava girip geçerli not alıp 4 yıl endüstri de çalıştıktan sonra ancak 'Yetkin Mühendislik' unvanı alabilecek. Endüstri, elektrik-elektronik, jeoloji, makina, inşaat, gıda gibi tüm mühendislik alanlarını kapsayacak" dedi.

Türk mühendisler de Avrupa'da imza yetkisi alacak

Türk mühendislerin de artık Amerika başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde önemli mühendislik projelerinde imza yetkisine kavuşacağını anlatan Rektör Şahin şunları söyledi:

"Sınava, şimdilik sadece İTÜ öğrencileri alınacak. Bu önemli bir ayrıcalık yaratacak. Türk mühendisler için artık Amerika'da ve dünyada çok önemli projelerde iş bulmak gibi bir sorun olmayacak. Türkiye'deki tüm üniversitelere sınavı açmak istediğimizi ABD'ye bildirdik. Onlar da öğrencisinin bu sınava girmesini isteyen üniversitelerin öncelikli olarak merkeze akredite olup denetlenmeyi kabul etmesi gerektiğini bildirdi. Üniversiteler, denetlenmeyi kabul etse de sınav merkezi yine İTÜ olacak. Üniversiteler kabul ederse, Anadolu'daki bir üniversitede mühendislik okuyan öğrenci ile İTÜ'de okuyan öğrenci de fırsat eşitliği yakalayacak. Türkiye'de isteyen tüm üniversiteler hatta mühendislik mezunları İTÜ'ye başvurarak sınava girebilecek. Sınavda başarı gösteren Türkiye'nin en doğusu ile en batısındaki üniversitelerde okuyan öğrenciler arasında eşitlik sağlanacak"dedi.

İTÜ ile İlgili Gelişmeleri Yakından Takip Etmek İçin ResmiSayfa:

Bu konuyla ilgili Rektörün Videosu:
    İTÜ Rektörü Prof.Dr.Muhammed Şahin NTV'defacebook
    İTÜ Rektörü Prof.Dr.Muhammed Şahin NTV'de
    http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150224777463364&oid=154746204583820&comments

-----------------------------------------------------------------------------------------------
    Resmi Site: www.itu.edu.tr
    Tercih Sitesi: tercih.itu.edu.tr
    NtvmsnbcTanıtım:
    fotogaleri.ntvmsnbc.com
    404 - File or directory not found.
    http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/istan...tml?position=0

Resmî YouTube Kanalı:www.youtube.com/user/istanbulteknik1773
    Resmî Facebook Sayfası:www.facebook.com/istanbultechnicaluniversity
    Resmî Twitter Hesabı: twitter.com/#!/itu1773
    Resmî FriendFeed Hesabı: friendfeed.com/istanbulteknik1773

Forum sitesi:www.teknikforum.com
    (Mezunlar, Yurtlar, Kampüs ve İTÜ Kulüpler kürsüleri şimdilik size yardımcı olabilecek bölümler.)

İTÜ Yurtlar ve Burslar Ofisinin, yurt ve burs olanaklarıyla ilgili bilgiler bulabileceğiniz sitesi:www.yurtburs.itu.edu.tr
    -----------------------------------------------------------------------------------------------
    'Ayrıca İTÜ burada abartılmış diyenler var. Nasıl olunduda böyle bir düşünceye varıldı, açıkcası anlıyamadım. Arkadaş yukarıdakilerin hepsi sayısal veri(ispatlı-belgeli), fotoğraflar gerçek (bir foto oval gösterilmiş) ve mezunlar tanındık nasıl abartılmış olabiliyor anlamadım. Ya sabır... Tamamıyla gerçek verilere abartılmış diyenide ilk defa gördüm. Tamam bende anlıyorum herşey beklediğiniz, olmasını istediğiniz şekilde ve size öğretilen halde olmayabilir. Lütfen yeniliklere, farklı görüşlere açık olun.'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pchonour -- 23 Temmuz 2011; 15:28:14 >

• İTÜ, dünyadaki bir uygulamayı Türkiye'de başlatıyor. İTÜ'lü öğrenciler, dünyanın en iyi ilk 3 üniversitesi arasında yer alan MIT, Harvard, Princeton gibi üniversitelerin mezunlarıyla 'imza yetkili yetkin mühendis' sıfatıyla diploma eşitliği ve yurtdışında eşit iş fırsatına kavuşuyor.

Bu durumda Yetkin Mühendislik Belgesi olmayanların artık Türkiye'de de büyük projelerde iş bulması güçleşecek. Endüstri, elektrik-elektronik, jeoloji, makina, inşaat, gıda gibi tüm mühendislik alanlarında 'Yetkin Mühendislik' belgesi olanlar uluslararası iş bulabileceği gibi ulusal projelerde de öncelikli aranan isimler olacak. Mühendislik eğitimi böylece ilk kez uluslararası denetime açılmış olacak.

Bu belgeyi almak için İTÜ uzun zamandır uğraş verdiği çalışmasını sonuçlandırdı. Dünya çapında yapılan sınavla mühendislik mezunlarına, 'Yetkin Mühendislik Belgesi' veren Amerika'daki ABET (Mühendislik Teknolojileri Akreditasyon Kurumu) yaptığı incelemeler sonucunda NCEES (Mühendisler ve Araştırmacılar İçin Ulusal Sınav) yetkisini Türkiye'de yalnızca İTÜ'ye verdi.

Artık, "Yetkin Mühendisler" etkili olacak

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, "Türkiye deprem kuşağında olan bir ülke olmasına rağmen İTÜ'den çıkan bir inşaat mühendisi ile Anadolu'da iki hocası olmayan üniversiteyi bitiren mühendis aynı imza yetkisine sahip. Bu sınav Türkiye için çok önemli. Öğrenci, eğitiminin son yılında bu sınava girip geçerli not alırsa, 4 yıl endüstride çalıştıktan sonra ancak 'Yetkin Mühendislik' unvanı alabilecek. Endüstri, elektrik-elektronik, jeoloji, makina, inşaat, gıda başta olmak üzere tüm mühendislik alanlarını kapsayacak" dedi.

Rektör Prof.Dr. Şahin, "Amerika'da mühendislik bölümü mezunu her öğrencinin girdiği ve sınava girmeyenlerin mühendis dahi kabul edilmeyerek, hiçbir projede imza yetkisi vermediği 'Yetkin Mühendislik Sistemi'ni Türkiye’ye getirdik. 23 mühendislik programıyla dünyada en fazla mühendislik programını akredite eden tek üniversite olma özelliği taşıyan İTÜ’nün öğrencileri, tüm dünyayla birlikte artık 'yetkin mühendislik belgesi' almak için sınava girecek" dedi.

Amerika'yla yaşanan akreditasyon sürecini ve sistemin ayrıntılarını İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin şöyle anlattı:

"Üniversitelerin yetiştirdiği mühendislerin kalitesinin sınıflandırılmasıyla ilgili üniversite olarak sorumluluk aldık. Washington'da 1 yıl temasta bulunduk. İTÜ'nün, yetkin mühendislik sınavında Türkiye'deki merkez olmak istediğini bildirdik. Full Akreditasyon süreci başladı. 30-31 Mart 2011 tarihlerinde NCEES(National Council of Examiners for Enginerring and Surveyıho) yani Mühendisler ve Araştırmacılar İçin Ulusal Sınav Konseyi Başkanı Jerry T.Carter ve ekibi üniversitemize geldi. Laboratuvarlardan dersliklere kadar incelediler. Altyapımızı uygun buldular. NCEES'den 2 hafta önce İTÜ'ye bu yetkinin verilmesi için tavsiye kararı alındı. Ağustos ayında da kesinleşmiş karar bize iletilecek."

MIT ile aynı sınavda yarışacaklar

"İTÜ mezunu öğrenciler Harvard, MIT, Princeton Üniversitesi mezunu öğrenci hangi sınava girecekse, onlar da aynı sınava girecek" diyen Rektör Şahin, "Amerika'da hangi sınav yapılıyorsa, Türkiye'de de aynı sorularla aynı sınav yapılacak. Öğrencilerimizin, MIT mezunu mühendislerle yetkinlik sınavındaki başarılarını karşılaştırma şansımız olacak. Mühendislikte her bölümün ortalama 10 alt bölümü var. Bu bölümlerin başarısını da göreceğiz. Üniversiteler, Türkiye'ye ve dünyaya imza yetkisi olan kalitesi tescillenmiş mühendisler yetiştirmek zorunda kalacak. Ulusal ve uluslararası şirketler, yetkin mühendislik belgesi olanları işe alacak. Zamanla bu belgeye sahip olmayanların dünyada olduğu gibi hiçbir projede imza yetkisi de olmayacak" dedi.

Şahin, "Türkiye'de hızlı bir şekilde vakıf ya da devlet yeni üniversiteleri kuruldu. 167 üniversite oldu ve kaliteyi tartışıyoruz. Üniversiteden çıkan mühendislerimizin kalitesinden emin miyiz? Türkiye’de şu an her üniversitenin yetiştirdiği mühendis aynı imza yetkisine sahip. Bu sınav Türkiye için çok önemli. Öğrenci, eğitiminin son yılında bu sınava girip geçerli not alıp 4 yıl endüstri de çalıştıktan sonra ancak 'Yetkin Mühendislik' unvanı alabilecek. Endüstri, elektrik-elektronik, jeoloji, makina, inşaat, gıda gibi tüm mühendislik alanlarını kapsayacak" dedi.

Türk mühendisler de Avrupa'da imza yetkisi alacak

Türk mühendislerin de artık Amerika başta olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinde önemli mühendislik projelerinde imza yetkisine kavuşacağını anlatan Rektör Şahin şunları söyledi:

"Sınava, şimdilik sadece İTÜ öğrencileri alınacak. Bu önemli bir ayrıcalık yaratacak. Türk mühendisler için artık Amerika'da ve dünyada çok önemli projelerde iş bulmak gibi bir sorun olmayacak. Türkiye'deki tüm üniversitelere sınavı açmak istediğimizi ABD'ye bildirdik. Onlar da öğrencisinin bu sınava girmesini isteyen üniversitelerin öncelikli olarak merkeze akredite olup denetlenmeyi kabul etmesi gerektiğini bildirdi. Üniversiteler, denetlenmeyi kabul etse de sınav merkezi yine İTÜ olacak. Üniversiteler kabul ederse, Anadolu'daki bir üniversitede mühendislik okuyan öğrenci ile İTÜ'de okuyan öğrenci de fırsat eşitliği yakalayacak. Türkiye'de isteyen tüm üniversiteler hatta mühendislik mezunları İTÜ'ye başvurarak sınava girebilecek. Sınavda başarı gösteren Türkiye'nin en doğusu ile en batısındaki üniversitelerde okuyan öğrenciler arasında eşitlik sağlanacak"dedi.

kaynak:http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/18161519.asp

kaynak:http://www.abbasguclu.com.tr/egitim/itu_muhendislik_dunyayla_akredite_oldu.html

_________________________________________________________________________________________________

İTÜ ile İlgili Gelişmeleri Yakından Takip Etmek İçin ResmiSayfa:http://www.facebook.com/istanbultechnicaluniversity

Bu konuyla ilgili Rektörün Videosu:http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150224777463364&oid=154746204583820&comments

________________________________________________________________________________________________

İstanbulTeknikÜniversitesi

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği

2011 QS Dünya Üniversiteler Sıralaması(En geçerlisi olarak kabul edilmektedir. Çünkü bölümleri ayrı ayrı inceleyen ve mezunların iş bulma durumununu değerlendiren tek araştırma kurumu) - Elektrik-Elektronik Alanında Türkiye'de 1. ve Dünya'da ilk 200'de.
    Kaynak:http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2011/subject-rankings/engineering/electrical-engineering

Bir Elektronik Mühendisinden Bölüm Hakkında Yorum
    "Günümüzde çok hızlı bir şekilde değişmekte olan iş dünyasında: ürünlerin üretim ve tasarım süreçleri parçalara ayrıldı. Artık bir elektronik ürünün işlemcisini bir şirket üretirken sensörlerini başka bir şirket soğutma sistemini Çin üretirken belleklerini Kore üretiyor. Dolayısıyla Elektrik-Elektronik Mühendisliği gibi genel bir eğitim aldıktan sonra alanında uzmanlaşmaktansa; Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği gibi baştan özelleşmiş bir disiplinde eğitim almak çok daha faydalı olacaktır."

2010 : (LYS) Matematik-Fen puan türünde Türkiye ikincisi Mehmet Nuri Akıncı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği İngilizce Bölümünü tercih etti.
    LYS - MF alanında Türkiye 2.si Mehmet Nuri Akıncı İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği'ni tercih etti. Ailesiyle birlikte İTÜ’ye gelerek okulu gezen , akademisyenlerle konuşan Akıncı diğer üniversitelerden maddi anlamda çok ciddi teklifler almasına rağmen geleceğini düşünerek, uluslararası alanda iyi bir üniversite olan İTÜ'yü tercih ettiğini belirtti.

Türkiye'de Elektronik, Haberleşme, Programlama alanında çalışan Proje Yöneticilerinin(Mühendis) resmi olarak bilgilerini vereyim.
    İş tecrübesi:
    1-4 yıl %7
    5-9 yıl %53
    10-19 yıl %27
    20+ yıl %13
    Maaşları: min: 5500 TL - max: 18500 TL

Türkiye'de Telekomünikasyon Sektörü

Araştırmalar, Türkiye mobil iletişim pazarının 2012’ye kadar Avrupa pazarından daha hızlı büyüyerek, yüzde 21’lik artışla 10.5 milyar dolara yükseleceğini gösteriyor. 2009’da küresel krize rağmen Türkiye’nin üç GSM operatörü Turkcell, Vodafone ve Avea’nın yapacağı toplam 3 milyar 300 milyon dolarlık yatırımla sektörü daha da hareketlendirdi.

Büyük bir hızla gelişen teknoloji hayatımızın her alanını önemli ölçüde etkiliyor. Ses, görüntü ve veri aktarımının gerçekleştirildiği sektör olarak tanımlanabilen “telekomünikasyon” uluslararası alanda teknolojik gelişmelerden en fazla etkilenen sektörler arasında yer alıyor. Telekomünikasyon sektöründeki gelişmeler ve internetin yaygınlaşması dünyadaki sınırları kaldırıyor. Ülkeler telekomünikasyon yapılarını güçlendirerek birbirleriyle rekabet ediyor.

Telekomünikasyon sektörü dünyada ve ülkemizde geleceğin en parlak sektörü olarak değerlendiriliyor. Sektördeki hızlı gelişmenin temelinde, kamunun tekelinde olan sektörün rekabete açılması yatıyor. Sektöre yeni oyuncuların girmesi, rekabeti arttırıyor ve yeni teknolojilerin hızla yayılmasını sağlıyor. 2008 verilerine göre telekomünikasyon sektörünün dünyadaki büyüklüğü yaklaşık 1.3 trilyon dolar, sektörün ülkemizdeki büyüklüğüyse 20 milyar doları aşıyor.

İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendislerinin Türkiye'de Görev Aldıkları Büyük Kurumlar

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği - Çalışma Alanları
    Filtre tasarımı
    Analog, sayısal, aktif, pasif, akustik dalga Duyarlık ve tolerans analizi.
    Sayısal ve analog devrelerde analiz ve tasarım için bilgisayar programlarının hazırlanması
    Devre ve sistem analizi ve tasarımı
    Yapay sinir ağları
    Mikroişlemci tabanlı sistem tasarımı
    Elektromagnetik uyumluluk ve elektromagnetik girişim
    Elektronik devre ve sistem tasarımı (analog+sayısal)
    CMOS tümdevre tasarımı (analog+sayısal)
    Mikroişlemci ve mikrodenetleyicili sistem tasarımı
    Elektronik elemanların modellenmesi
    Tümdevre üretim teknolojileri
    Tıpta yapay sinir ağları uygulamaları
    Biyolojik işaretlerin algılanması, dönüştürülmesi ve işlenmesi
    Tıpta laser ve ultrasonik uygulamaları
    Modülasyon dönüştürücüleri tasarımı
    FM vericileri
    Kablolu TV kuvvetlendiricileri
    İleri Video Sistemleri
    Sayısal TV Sistemleri
    Video/ses Sıkıştırma Teknikleri: MPEG/DVB/ATSC
    Sayısal İşaret ve Görüntü İşleme, Sayısal Video İşleme, Şekil Tanıma ,Konuşma İşleme
    Analog ve Sayısal Haberleşme Sistemleri Prensipleri ve Tasarımı
    Enformasyon Teorisi ve Kodlama
    Kestirim ve Sezme Teorisi
    Bağlaşma Sistemleri, IDN, ISDN
    Akıllı Şebekeler
    Mobil Haberleşme
    Geniş Bandlı Sistemler, FR, SMDS, DQDB-MAN, ATM
    Bilgisayar Haberleşmesi ve Veri Haberleşmesi
    Lokal Alan Şebekeleri, FDDI
    Teletrafik
    Elektroakustik

Akademik Kariyerlerine İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliğinde Devam Eden Öğretim Üyeleri

Prof. Dr. Ahmet Hamdi Kayran
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1977
    Yüksek Lisans: The University of California, Berkeley, 1979, [2011 QS Dünya Üniversite Sıralamasında Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında 4. sırada]
    Doktora: University of London, 1982 [2011 QS Dünya Üniversite Sıralamasında Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında 9. sırada]
    http://web.itu.edu.tr/~kayran/

Prof. Dr. İnci Çilesiz
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1986
    Yüksek Lisans: The University of Texas at Austin, 1990
    Doktora: The University of Texas at Austin, 1994 [2011 QS Dünya Üniversite Sıralamasında Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında 25. sırada]
    http://web.itu.edu.tr/~cilesiz/

Prof. Dr. M.Ertuğrul Çelebi
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1981
    Yüksek Lisans: Polytechnic University, Brooklyn, New York, 1984
    Doktora: Polytechnic University, Brooklyn, New York, NY, 1990 [2008 yılında NYU ile birleşti ve ismi 'Polytechnic Institute of New York University' oldu. 2011 QS Dünya Üniversite Sıralamasında Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında 32. sırada]
    http://web.itu.edu.tr/~mecelebi/biograph.html

Prof. Dr. Melih Pazarcı
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1978
    Yüksek Lisans: Illinois Institute of Technology,Chicago, 1980
    Doktora: Illinois Institute of Technology,Chicago, 1984 [2011 QS Dünya Üniversite Sıralamasında Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında 101 ile 150 arasında]
    http://web.itu.edu.tr/~pazarci/

Prof.Dr. Osman Palamutçuoğlu
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1968
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1971
    Doktora: The University of Bradford, 1974
    http://web.itu.edu.tr/~opal/biograph.html

Prof. Dr. Tayfun Akgül
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1985
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1988
    Doktora: Pittsburgh Üniversitesi, 1994
    http://web.itu.edu.tr/~tayfunakgul/

Prof. Dr. Hakan Ali Çırpan
    Lisans: Uludağ Üniversitesi, 1989
    Yüksek Lisans: İstanbul Üniversitesi, 1992
    Doktora: The Stevens Institute of Technology, Hoboken, NJ, 1997
    http://web.itu.edu.tr/~cirpanh/

Prof.Dr. İbrahim Akduman
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1984
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1987
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1990
    http://web.itu.edu.tr/~akduman/index.html

Prof. Dr. Ali Toker
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1973
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1975
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1986
    http://web.itu.edu.tr/~tokeral/

Prof. Dr. Ümit Aygölü
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1978
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1984
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1989
    http://web.itu.edu.tr/~aygolu/

Prof. Dr. M.K.Külmiz Çevik
    Lisans: Boğaziçi Üniversitesi, 1981
    Yüksek Lisans: Boğaziçi Üniversitesi, 1984
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1990
    http://web.itu.edu.tr/~cevikmehm/biograph.html

Prof. Dr. Zümray Dokur Ölmez
    http://web.itu.edu.tr/~dokur/

Prof. Dr. Tayfun Günel
    http://web.itu.edu.tr/~gunelmur/

Prof. Dr. Bilge Günsel Kalyoncu
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1984
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1993
    http://web.itu.edu.tr/~gunselb/index.html

Prof. Dr. Ece Olcay Güneş
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1988
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1991
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1998
    http://web.itu.edu.tr/~gunesec/

Prof. Dr. Sedef Kent
    http://web.itu.edu.tr/~kents/

Prof. Dr. Mehmet Korürek
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1973
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1975
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1986
    http://web.itu.edu.tr/~korurek/ozgecmis.htm

Prof. Dr. Hakan Kuntman
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1974
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1977
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1982
    http://web.itu.edu.tr/~kuntman/

Prof. Dr. Tamer Ölmez
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1995
    http://web.itu.edu.tr/~olmezt/

Prof. Dr. Sadri Özcan
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1971
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1974
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1989
    http://web.itu.edu.tr/~sozcan/

Prof. Dr. Serdar Özoğuz
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1991
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1993
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 2000
    http://web.itu.edu.tr/~ozoguz/

Doç. Dr. Müştak Erhan Yalçın
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1993
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1997
    Doktora: Katholieke Universiteit Leuven, Belgium 2004 [2011 QS Dünya Üniversite Sıralamasında Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında 101 ile 150 arasında]
    http://web.itu.edu.tr/~yalcinmust/

Doç. Dr. Ali Yapar
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1995
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1997
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 2001
    http://web.itu.edu.tr/~yapara/

Doç. Dr. Işın Erer
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 2001
    http://web.itu.edu.tr/~ierer/

Doç. Dr. Funda Akleman Yapar
    http://web.itu.edu.tr/~akleman/

Doç. Dr. İbrahim Altunbaş
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1992
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1999
    http://web.itu.edu.tr/~ibraltunbas/

Doç. Dr. Cevdet Işık
    http://web.itu.edu.tr/~isikce/

Doç. Dr. Mürvet Kırcı
    http://web.itu.edu.tr/~ucerm/

Doç. Dr. Selçuk Paker
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1992
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1998
    http://web.itu.edu.tr/~spaker/

Doç. Dr. Neslihan Şengör
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1995
    http://web.itu.edu.tr/~sengorn/

Doç. Dr. Nil Tarım
    http://web.itu.edu.tr/~tarimn/

Yrd. Doç. Dr. Devrim Yılmaz Aksın
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1996
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1999
    Doktora: University of Texas at Dallas, 2006
    http://web.itu.edu.tr/~aksind/

Yrd. Doç. Dr. Güneş Karabulut Kurt
    Lisans: Bogazici University, 2000
    Yüksek Lisans: University of Ottawa, 2002
    Doktora: University of Ottawa, 2006
    http://web.itu.edu.tr/~gkurt/

Yrd. Doç. Dr. İlker Bayram
    Lisans: Middle East Technical University, 2002
    Yüksek Lisans: Middle East Technical University, 2004
    Doktora: Polytechnic Institute of New York University, Brooklyn, NY, 2009 [2011 QS Dünya Üniversite Sıralamasında Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında 32. sırada]
    http://web.itu.edu.tr/~ibayram/

Yrd. Doç. Dr. Ender Mete Ekşioğlu
    Lisans: Michigan Üniversitesi, 1997
    Yüksek Lisans: Michigan Üniversitesi, 1999 [2011 QS Dünya Üniversite Sıralamasında Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında 18. sırada]
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 2005
    http://web.itu.edu.tr/~eksioglue/kisisel.htm

Yrd. Doç. Dr. Özgür Özdemir
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1998
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 2000
    Doktora: New Jersey Institute of Technology, 2005
    http://web.itu.edu.tr/~ozdemiroz3/

Yrd. Doç. Dr. Metin Hüner
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1999
    http://web.itu.edu.tr/~metinhuner/

Yrd. Doç. Dr. Mesut Kartal
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1990
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 2000
    http://web.itu.edu.tr/~kartalme/biograph.html

b]Yrd. Doç. Dr. Türker Kuyel
    http://web.itu.edu.tr/~tkuyel/

Yrd.Doç.Dr. Serkan Şimşek
    Lisans: İstanbul Üniversitesi, 2001
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 2003
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 2008
    http://web.itu.edu.tr/~simsekser/

Yrd. Doç. Dr. Metin Yazgı
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1992
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1996
    Doktora: İstanbul Teknik Üniversitesi, 2003
    http://web.itu.edu.tr/~yazgim/

Yrd. Doç. Dr. Sıddıka Berna Örs Yalçın
    Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1995
    Yüksek Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi, 1998
    Doktora:
    http://web.itu.edu.tr/~orssi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pchonour -- 23 Temmuz 2011; 21:39:24 >

• Konuyu açan arkadaşı tebrik ederim
    Bu tür konuları daha sık görsek çok güzel olur
    öyle ''ehehe harvard sanıyo yeaa'' demek yerine üretken olun,yada takdir edin
    görsel verilerle destekli müthiş bir tanıtım daha ne istiyorsunuz ?
    paramı veriyo İTÜ arkadaşa konu açtığı için ?

Neyse :)
    İTÜ'nün sözelden alan bölümü varmı bilmiyorum
    gerçi bu yıl en fazla 340 alacak seneyi boş geçirmiş olan bir sözelci olarak,seneye belki girerim artık..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canales

Konuyu açan arkadaşı tebrik ederim
    Bu tür konuları daha sık görsek çok güzel olur
    öyle ''ehehe harvard sanıyo yeaa'' demek yerine üretken olun,yada takdir edin
    görsel verilerle destekli müthiş bir tanıtım daha ne istiyorsunuz ?
    paramı veriyo İTÜ arkadaşa konu açtığı için ?

Neyse :)
    İTÜ'nün sözelden alan bölümü varmı bilmiyorum
    gerçi bu yıl en fazla 340 alacak seneyi boş geçirmiş olan bir sözelci olarak,seneye belki girerim artık..

Canales;

İTÜ'nün TM ile alan sadece SUNY programları var.
    Teknik Üniversite olduğu için mühendislik üzerine yoğunlaşıyor.
  • Hocam çok güzel bir konu olmuş tebrik ederim. Benim fikrimi sorarsanız ben de boğaziçini tercih ederdim ama milleti konusuna gelip yargılamazdım. İtüde çok güzel bir okul. flynn5 ya trollsün ya liseli zihniyetinde bir insansın .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bass Guitarist

Hocam çok güzel bir konu olmuş tebrik ederim. Benim fikrimi sorarsanız ben de boğaziçini tercih ederdim ama milleti konusuna gelip yargılamazdım. İtüde çok güzel bir okul. flynn5 ya trollsün ya liseli zihniyetinde bir insansın .

Teşekkür ederim.

Arkadaşın derdini ben de anlayamadım ki! Anlasam yardım etmeye çalışacağım filan ama devamlı birşeyler yazdı durdu.

Evet yani sana göre üniversite şu şudur, şunlar olması gerekir sen Boğaziçini tercih edersin.

Bir başkasına göre üniversite şu şudur, şunlar olması gerekir o da İTÜ'yü tercih eder.

Üniversiteleri azılı düşmanmış gibi gösterip, gereksiz zaman öldürmek bence de olsa olsa lise zihniyeti olabilir.

Kolay gelsin.

• ambilivebal...

itü çift geçerim.

seneye sırf metalurjisi için tekrar hazırlancam bu sene marmara veya sakarya tutuyor.olsun bir sene kayıp değil...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: VoLken7

ambilivebal...

itü çift geçerim.

seneye sırf metalurjisi için tekrar hazırlancam bu sene marmara veya sakarya tutuyor.olsun bir sene kayıp değil...

Volken7;

Kardeşim bir daha hazırlanmayı iyi düşünmen lazım, bu sene sınav temposundan çıktın bir daha hazırlanmak kolay yapılabilecek bir şey değil. Eğer böyle bir karar alırsanda umarım pişman olmassın.

Kolay gelsin.
  • o kadar konu acilmis tartisma disinda bi ise yarasin bari
    kardesim bi sorum olucak bu itu'nun SUNNY-BUFALO muhabbetleri ne neden puanlari daha dusuk?

Bu arada super paylasim tesekkurler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunesburak

o kadar konu acilmis tartisma disinda bi ise yarasin bari
    kardesim bi sorum olucak bu itu'nun SUNNY-BUFALO muhabbetleri ne neden puanlari daha dusuk?

Bu arada super paylasim tesekkurler..

gunesburak;

Dostum onlar Uluslararası Ortak Lisans Programları. Amerikadaki üniversitelerle İTÜ'nün ortak yaptığı programlar. Bu bölümler paralı olup 4 yıl toplam eğitim süresinin 2 yılı İTÜ'de 2 yılı Amerikada doldurulmaktadır.
    Üniversiteler;

State University of New York (SUNY)

SUNY New York Eyaleti içinde Şehir içinde ve dışlarında yeralan Long Island'dan Buffalo'ya , Plattsburgh'dan Binghamton'a kadar geniş bir alana yayılmış kampüslerden oluşmaktadır.

Montana State University

Montana Eyalet Üniversitesi, 1893 yılında kurulmuş olup Montana’nın en büyük üniversitesidir. İdeal bir üniversite şehri olan 30 000 nüfuslu Bozeman’da yaralan kampus öğrenciler için güvenli ve sıcak bir yaşam ve öğrenme ortamı sunmaktadır. MSU, 100’ün üzerinde lisans, 60’a yakın yüksek lisans ve doktora programı ile 400’ü 75 ayrı ülkeden uluslararası öğrenci olmak üzere 12 000 öğrenciye eğitim vermektedir. MSU ulusal üniversiteler arasında ilk 150’de yer almaktadır. Üniversitenin dağlar ve nehirlerle çevrili, doğal güzellikler arasında olması ve dünyaca ünlü Yellowstone Doğal parkının sadece 150 km kuzeyinde yerelması, kampusu özellikle Çevre Bilimleri öğrencileri için doğal bir laboratuar haline getirmektedir.

Southern Illinois University Edwardsville
    />

SIUE (Southern Illinois University Edwardsville) Mühendislik, Ekonomi, İşletme, Sanat ve Toplum Bilimleri ve Hemşirelik , Dişçilik ve Eczacılık konularında Lisans ve Yüksek Lisans Eğitimi veren bir şehir Ünivesitesidir. 13500’ nin üzerinde öğrencisi (11000 Lisans+2500 Y . Lisans) mevcut olup bunların 7500 kadarı Erkek 6000 kadarı kızdır. Öğrenci /Öğretim Üyesi oranı 17/1 dir. Yaklaşık 70000 mezunu vardır. Kampüs SIU (Southern Illinois University) Kampüs sistemlerinin bir parçasıdır.

PROGRAMLAR

Program Adı: İşletme (Business)Programın Başladığı Akademik Dönem: 2003-2004
    Her Güz ve Bahar Yarıyılı: İ.T.Ü Maçka Kampüsü İşletme Fakültesi
    Her Yaz Yarıyılı: SUNY – New Paltz Business School, New York State
    Program Süresi 4 yıl
    Program Koordinatörü: Yrd. Doç. Dr. Cumhur EKİNCİ (ekincicu@itu.edu.tr)
    Yrd. Doç. Dr. Elif KARAOSMANOĞLU (karaosman5@itu.edu.tr)

Kontenjan: 35 (1 öğrenci %50 Burslu)
    İ.T.Ü İngilizce Hazırlık Okulu Ücreti: 7.700TL
    Yıllık Öğrenim ücretleri: İTÜ’deki yıllarda 8.500TL / New Paltz’daki döneminde: 12.500 USD
    LYS Puan Türü: TM-1
    Program Adı: Ekonomi (Economics)
    Programın Başladığı Akademik Dönem: 2003-2004
    Her Güz ve Bahar Yarıyılı: İ.T.Ü Maçka Kampüsü İşletme Fakültesi
    Her Yaz Yarıyılı: SUNY – New Paltz School of Liberal Arts, New York State (10 hafta)
    Program Süresi: 4 yıl
    Program Koordinatörü: Doç. Dr. M. Özgür Kayalıca (kayalica@itu.edu.tr)
    Kontenjan: 35 (1 öğrenci %50 Burslu)
    İ.T.Ü İngilizce Hazırlık Okulu Ücreti: 7.700 TL
    Yıllık Öğrenim ücretleri: İTÜ’deki yıllarda 8.500 TL / New Paltz’daki döneminde: 12.500 USD
    LYS Puan Türü: TM-1

Program Adı: Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği (Maritime Transportation)
    Program Koordinatörü: Doç. Dr. Tanzer Satır (tsatir@itu.edu.tr)
    Program süresi: 4 yıl
    Bu program üniformalıdır ve ast üst ilişkisi içerisinde yürütülmektedir. Amerika’daki eğitim yatılıdır.
    1 yıl Güz, 3.yıl Güz ve 4. yıl Güz ve Bahar yarıyılları:İ.T.Ü Denizcilik Fakültesi)
    1.Sınıf bahar yarıyılı 2.Sınıf güz ve bahar yarıyılları: Maritime College, New York City, NY
    Açık Deniz Eğitimleri:
    • 1.Sınıf yaz yarıyılında ilk açık deniz eğitimi (SUNY Eğitim Gemisi T/S EMPIRE STATE VI ile 2 ay uluslararası sularda yapılır)
    • 2.Sınıf yaz yarıyılında ikinci açık deniz eğitimi (yine SUNY-T/S EMPIRE STATE VI ile 2 ay uluslararası sularda yapılır.)
    • 3.Sınıf bahar/yaz yarıyıllarında, açık deniz eğitimi (8 ay süre ile SUNY-İ.T.Ü Denizcilik Fakültesi Organizasyonu’nda Uluslararası/Ulusal Ticaret gemilerinde maaş karşılığı yapılır.)
    Yıllık öğrenim ücretleri: İTÜ’deki yıllarda 1. yıl güz: 6.250 TL; 3/4. yıl: 12.500 TL Maritime College’daki yıllarda: 1. yıl bahar: 12.879 USD; 2. yıl: 24.200USD+(11.600 USD yurt+yemek)
    Kontenjan: 30 (1 öğrenci %50 Burslu)
    LYS Puan Türü: MF-4

Program Adı: Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği (Marine Engineering)
    Program Koordinatörü: Doç. Dr. Ata Bilgili (ata.bilgili@itu.edu.tr)
    Bu program üniformalıdır ve ast üst ilişkisi içerisinde yürütülmektedir. Amerika’daki eğitim yatılıdır.
    İTÜ'deki eğitim: 1 yıl Güz, 3.yıl Güz ve 4. yıl Güz ve Bahar yarıyılları

ABD'deki eğitim:1.Sınıf bahar yarıyılı 2.Sınıf güz ve bahar yarıyılları

Açık Deniz Eğitimleri:
    • 1.Sınıf yaz yarıyılında ilk açık deniz eğitimi (SUNY Eğitim Gemisi T/S EMPIRE STATE VI ile 2 ay uluslararası sularda yapılır)
    • 2.Sınıf yaz yarıyılında ikinci açık deniz eğitimi (yine SUNY-T/S EMPIRE STATE VI ile 2 ay uluslararası sularda yapılır.)
    • 3.Sınıf bahar/yaz yarıyıllarında, açık deniz eğitimi (8 ay süre ile SUNY-İ.T.Ü Denizcilik Fakültesi Organizasyonu’nda Uluslararası/Ulusal Ticaret gemilerinde maaş karşılığı yapılır.)
    Yıllık öğrenim ücretleri: İTÜ’deki yıllarda 1. yıl güz: 6.250 TL; 3/4. yıl: 12.500 TL Maritime College’daki yıllarda: 1.yıl bahar: 12.879 USD; 2. yıl: 24.200 USD (11.600 USD yurt+yemek)
    Kontenjan: 30 (1 öğrenci %50 Burslu)
    LYS Puan Türü:MF-4

Program Adı: Bilişim Sistemleri Mühendisliği (Information Systems Engineering)
    Program Koordinatörü: Doç. Dr. Zehra Çataltepe (cataltepe@itu.edu.tr)
    1. ve 3. yıllar: İ.T.Ü Elektrik Elektronik Fakültesi, Maslak Kampüsü
    2. ve 4. yıllar: Binghamton University, New York State
    Yıllık öğrenim ücretleri: İTÜ’deki yıllarda 10.000 TL / Binghamton'daki yıllarda: 15.000 USD
    Kontenjan: 40 (1 öğrenci %50 Burslu)

Program Adı: Moda Tasarımı (Fashion Design)
    Program Koordinatörü: Prof. Dr. Cevza Candan (candance@itu.edu.tr)
    1, 2 ve 3. yıllar: İ.T.Ü Tekstil Fakültesi, Gümüşsuyu Kampüsü
    3. yıl yaz dönemi ve 4. yıl: Fashion Institute of Technology, New York
    Yıllık öğrenim ücretleri: İTÜ’deki yıllarda 10.000 TL /

FIT’deki yıllarda: 2. bahar + yaz dönemi 16.000USD - 4.yıl 16.000 USD
    Kontenjan: 30

ÖSS Puan Türü: Genel Yetenek Sınavı ve mülakat ile öğrenciler YGS'den 180 ve üstü puan alarak başvurabilirler.(Portfolyo kursları verilmektedir) Detaylı bilgi ve başvuru için:http://www.sis.itu.edu.tr/tr/duyuru/duyuru_detay.php?id=68

Program Adı: Tekstil Geliştirme ve Pazarlama (Tekstil Development and Marketing)
    Program Koordinatörü: Prof. Dr. Bülent Özipek (ozipek@itu.edu.tr)
    1,ve 2. yıllar: İ.T.Ü Tekstil Fakültesi, Gümüşsuyu Kampüsü
    3. yıl ve 4. yıl: Fashion Institute of Technology, New York
    Yıllık öğrenim ücretleri: İTÜ’deki yıllarda 10.000 TL / FIT’deki yıllarda: 3.– 4. yıl güz ve bahar: 16.000USD

Kontenjan: 30

YGS sınavından 180 ve üstü alan öğrenciler programa mülakat ve önkayıt ile başvurabilirler. Detaylı bilgi için:http://www.sis.itu.edu.tr/tr/duyuru/duyuru_detay.php?id=68

Program Adı: İnşaat Mühendisliği (Civil Engineering)
    Programın Başladığı Akademik Dönem: 2004-2005
    Program Koordinatörü: Doç. Dr. Yılmaz AKKAYA (akkayayil1@itu.edu.tr)
    1. ve 3. yıllar: İ.T.Ü İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Maslak Kampüsü
    2. ve 4. yıllar: University at Buffalo, New York State
    Yıllık öğrenim ücretleri: İTÜ’deki yıllarda 10.000 TL / Buffalo’daki yıllarda:16.100 USD
    Kontenjan: 35
    LYS Puan Türü: MF_4

Program Adı: Biyomühendislik (Bioengineering)
    Programın Başladığı Akademik Dönem: 2006-2007
    Program Koordinatörleri: Prof. Dr. Ayşegül ERSOY MERİÇBOYU (aysegul@itu.edu.tr)

Prof. Dr.Emine UBAY ÇOKGÖR(ubay@itu.edu.tr)

1. ve 3. yıllar: İ.T.Ü İnşaat Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Maslak Kampüsü
    2. ve 4. yıllar: Montana State University, Bozeman
    Yıllık öğrenim ücretleri: İTÜ’deki yıllarda 10.000TL /Montana’daki yıllarda:14.000 USD (sağlık sigortası dahil değildir)
    Kontenjan: 40

Program Adı: Endüstri Mühendisliği (Industrial Engineering)
    Programın Başladığı Akademik Dönem: 2007-2008
    Program Koordinatörü: Doç. Dr. Mehmet Mutlu Yenisey (yenisey@itu.edu.tr)
    1. ve 3. yıllar: İ.T.Ü İşletme Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, Maçka Kampüsü
    2. ve 4. yıllar: Southern Illinois University Edwardsville, Illinois
    Yıllık öğrenim ücretleri: İTÜ’deki yıllarda 10.000 TL/ SIUE’deki 1. yıl: 18.500 USD
    Kontenjan: 35
    LYS Puan Türü:MF-4

• Takip ettiğim kadarıyla İTÜ son yıllarda oldukça iyi şekilde ilerliyor. 4 Sene boyunca Boğaziçi EE hedefiyle hazırlandığım sınavda istediğim derece muhtemelen gelecek ama İTÜ bu atılımlarıya (nereye baksam her yerde, her projede İTÜ var, lab. olanakları çok daha iyi,binalarını modern mimariyle yeniden inşaa ediyor, yetkin mühendislik anlaşmasını aldı) gönlümü fethetti diyebilirim. Umarım bu tatlı rekabet diğer üniversitelerimizi de sarar ve üniversitelerimiz daha iyi yerlere gelir. (sanırsam bu yıl mühendislikte tek sıraya girebilen İTÜ idi.)
  • :pchonour
    benim de bir sorum olacak bu sene itü jeoloji müh. girip te 1.sınıfın sonunda kurumiçi yatay geçişten yararlanıp geomatik mühendisliğine geçme gibi bir düşüncem var.bu itü de anlatıldığı kadar zor mu?
    2-diyelim ki yaptım tekrar 1. sınıftan mı başlıyoruz yoksa çoğu ders ortak olduğundan 2 den devam edip kalanları alttan mı alıyoruz??? cvaplarsan sevinirim
  • tesekkurler kalsin o zaman :)
  • Öncelikle böyle faydalı ve kapsamlı bir inceleme de bulunduğunuz içn teşekkür ederim. Bu tür şeyler gerçekten çok az. İTÜ her liselinin hayalidir hemen hemen. Sormak istediğim İTÜ nün UÇak ve EE müh bölümleri hakkında. Bölümlerin olanakları ne durumda ve nasıl bir çalışmayla kazanılabilir? Ayrıca uçak müh le ilgili olarak, tam donanımlı bir mezun çıktığımızda hangi alanda uzmanlaşabiliriz_? Makina okuyupta uçakta yüksek yapabiliyor muyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzeyli.2891 -- 19 Temmuz 2011; 15:12:03 >
  • Güzel konu olmuş, klavyene sağlık. :)

Ben de, İTÜ'yle ve Bilgisayar Mühendisliğiyle ilgili sorularınız varsa, elimden geldiği kadarıyla yanıtlamaya çalışırım. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 19 Temmuz 2011; 13:20:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobra 2

Öncelikle böyle faydalı ve kapsamlı bir inceleme de bulunduğunuz içn teşekkür ederim. Bu tür şeyler gerçekten çok az. İTÜ her liselinin hayalidir hemen hemen. Sormak istediğim İTÜ nün UÇak ve EE müh bölümleri hakkında. Bölümlerin olanakları ne durumda ve nasıl bir çalışmayla kazanılabilir? Ayrıca uçak müh le ilgili olarak, tam donanımlı bir mezun çıktığımızda hangi alanda uzmanlaşabiliriz_? Makina okuyupta uçakta yüksek yapabiliyor muyuz?

conra 2;

İTÜ'de Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü yok. Bunu bir fakülte hâline getirdiler. Bu bölümü Elektrik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme(Telekomünikasyon) Mühendisliği ve Kontrol Mühendisliği programlarına ayırdılar. Bunun amacı olarak nasıl bir ürünün üretim ve ya tasarım süreci parçalara ayrılmışsa aynen o şekilde alanında uzman mühendisler yetiştirmektir. Zaten ODTÜ-Bilkent-Boğaziçi'nin de ElektrikElektronik Mühendisliğinde 3. yılda hangi alandan mezun olmak istediğini seçiyorsun. İTÜ'de bu sadece 2 yıl önce girişte belirlenmiş oluyor. Daha önceden uzmanlaşma olduğundan İTÜ'lü mühendislerin teknik alanda daha iyi olduğunu söyleyen işverenler var. Ayrıca Telekomünikasyon türkiye'de önü en açık sektörlerden biri, İTÜ Elektronik ve HAberleşme'de bu alana yoğunlaşıyor. Ondan dolayı bir avantaj elde edersin.

Evet tam bilmiyorum ama Makine Mühendisliği okuyup Uçak müh. yüksek lisansına kabul edilmen olabilir. (Sen yinede bunu bilen bir İTÜ'lü ye sor)

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Güzel konu olmuş, klavyene sağlık. :)

Ben de, İTÜ'yle ve Bilgisayar Mühendisliğiyle ilgili sorularınız varsa, elimden geldiği kadarıyla yanıtlamaya çalışırım. :)

:AlacaKaranlık:

Değerli bilgilerinle konuya katılmanı rica ediyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pchonour -- 19 Temmuz 2011; 13:29:41 >
  • Yukarıda verilen bütün kaynaklara ek olarak,

İTÜ'nün;

Resmî YouTube kanalı:www.youtube.com/user/istanbulteknik1773
    Resmî Facebook sayfası:www.facebook.com/istanbultechnicaluniversity
    Resmî Twitter hesabı: twitter.com/#!/itu1773
    Resmî FriendFeed hesabı: friendfeed.com/istanbulteknik1773

(Mezunlar, Yurtlar, Kampüs ve İTÜ Kulüpler kürsüleri şimdilik size yardımcı olabilecek bölümler.)

İTÜ Yurtlar ve Burslar Ofisinin, yurt ve burs olanaklarıyla ilgili bilgiler bulabileceğiniz sitesi:www.yurtburs.itu.edu.tr

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Yukarıda verilen bütün kaynaklara ek olarak,

İTÜ'nün;

Resmî YouTube kanalı:www.youtube.com/user/istanbulteknik1773
    Resmî Facebook sayfası:www.facebook.com/istanbultechnicaluniversity
    Resmî Twitter hesabı: twitter.com/#!/itu1773
    Resmî FriendFeed hesabı: friendfeed.com/istanbulteknik1773

konuya editliyorum.

• Mimarlik fakultesi hakkinda bilgi alabilir miyim??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.