Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
89.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Something

quote:

Orijinalden alıntı: gunesburak

ITU'nun SUNY programlari hakkinda detayli bilgi alablirmiyim?
    Yada o programlarda okuyan biri nasil bulabilirim?

Orada okumuyorum ama cevap verebilirim.Hangi bölümü istiyorsun UOLP-SUNY olarak?

insaat muhendisligi dusunuyorum lutfen yardim edersen sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Intelligence Cube

Geliyorum Uçak Mühendisliği
    5897

Intelligence Cube;

Sende İTÜ Ailesi mensubu oluyorsun.

Tebrik Ederim.
  • itü elektrik müh. okuyan varmı yada çalışma alanları bölümün içeriği iş olanakları çalışma ortamı ve ne tür şirketlerde çalışıldığı ve maaşları ve bu bölümü okumak isteyenlerde bulunmsı gereken özellikler nelerdir
  • quote:

quote:

quote:

Orada okumuyorum ama cevap verebilirim.Hangi bölümü istiyorsun UOLP-SUNY olarak?

upp..cevap bekliorum Something
  • quote:

Orijinalden alıntı: nbakolikq7can

itü elektrik müh. okuyan varmı yada çalışma alanları bölümün içeriği iş olanakları çalışma ortamı ve ne tür şirketlerde çalışıldığı ve maaşları ve bu bölümü okumak isteyenlerde bulunmsı gereken özellikler nelerdir

nbakolikq7can;

İTÜ Elektrik Mühendisliği Türkiye'nin bu alandaki ilk bölümünür. Türkiye'nin ilk Televizyon Yayını dahil bir çok kilometre taşında bu bölümün imzası bulunmaktadır.

Siyaset alanında ilerleyen mezunları arasında merhum 'başbakan ve cumhurbaşkanı' Turgut Özal ile şuan 'Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı' görevini sürdüren Taner Yıldız bulunmaktadır.

İş hayatına devam eden mezunları arasında ise ABB Türkiye CEOsu,Moeller Türkiye CEOsu öte yandan SCHNEIDER Electric,ALSTOM,Zorlu Enerji,PHILIPS,SIEMENS üst düzey yöneticileri ilk bakışta göze çarpmaktadır. Bu mezunların İTÜ Mühendislerine desteği en belirgin olarak SIEMENS'te gözükmektedir. SIEMENS Türkiye'de çalışma fırsatı bulan mühendislerin %90'ı İTÜ mezunudur

2010 Yılında SIEMENS'te yeni işe başlıyan bir İTÜ Mezununun maaşı 2000 TL (kusur) civarındaydı.

Çalışma alanlarını değerlendirdiğimiz zaman geleceği en parlak olan 'Enerji Sektörü'de özellikle Türkiye'de Kaliteli Elektrik Mühendislerine ihtiyaç duymaktadır.

Enerji konusunda Ar-Ge yapmak üzere İTÜ'de Türkiye'nin ilk enerji teknokenti kuruldu.
    "Enerji konusunda Ar-Ge yapmak üzere, Türkiye’nin en aktif enerji kuruluşları İTÜ Enerji Enstitüsü sınırları içerisinde bir araya geldi. Enerji alanında üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneği olmaya aday Enerji Teknokenti, akademik dünyayla enerji sektörünün önde gelen şirketleri arasında sinerji sağlanmasını amaçlıyor. İTÜ ile enerji şirketleri arasındaki anlaşmaya İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, TÜGİAD Başkanı Murat Coşkunkan, ARI TEKNOKENT Genel Müdürü Nazire Peker ve Prof. Dr. Altuğ Şişman imza attı.

70 BİN KİŞİNİN 11 BİNİ İTÜ'DE AR-GE ÇALIŞMASI YAPIYOR
    İmza töreninde konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, İTÜ olarak son 2 yıldır tam bir girişimci üniversite modelini ortaya koyduklarını belirterek, ''Toplam 11 bin kişi gelecek yılın sonuna kadar İTÜ'de, hem üniversitemiz hem de Türkiye için AR-GE çalışması yapıyor olacak. Şu anda Türkiye'deki AR-GE personeli sayısı ise 70 bindir. Bu inanılmaz bir rakam. Bu İTÜ'nün neler yapacağının somut bir göstergesidir.'' dedi. Şahin, Türkiye'nin ilk Enerji Teknokenti'nin kurulmasıyla ilgili ARI Enerji Teknokenti ile enerji şirketleri arasında düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, Enerji Teknokenti için başlangıçta 5 bin metrekarelik bir alan ve 4 milyon dolarlık bir yatırım öngörüldüğünü belirtti.

BİLİŞİM, ENERJİ VE HAVA-UZAY-ULAŞIM EN ÖNEMLİ KONULAR
    Türkiye ve dünyanın bilişim, enerji, hava-uzay-ulaşım olarak 3 önemli konusu olduğunu anlatan Şahin, İTÜ'nün hedeflerinin bunlarla örtüştüğünü belirtti.
    Bu anlamda bilişimle ilgili çalışmaları geçen yıl başlattıklarını söyleyen Şahin, ''Enerji ile ilgili işbirliğimizi bugün imzalayacağız. Geriye hava ve uzay kalıyor. Onunla ilgili de çalışmalarımız var. Aynı modelle üniversitemize getirmeye çalışıyoruz.'' dedi.
    Şahin, Teknokent ve AR-GE alanında başlayan projelerin 2012'de tamamlanacağını belirtti. Şahin ''Bu teknokent AR-GE projelerimizin bütçesi de 60 milyon liradır. Bütün bunlar gelecek yıl tamamlanacak. Bunlar tamamlandığında TÜBİSAD 3 bin, ARI-1 ve 2, 2 bin; ARI-3, 4 ve 5 4 bin, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TUGİAD) başlangıç olarak bin, İTÜ öğretim üyeleri de bin kişilik AR-GE personeli çalıştıracak. Toplam 11 bin kişi gelecek yılın sonuna kadar İTÜ'de, bu kampüs alanı içinde hem üniversitemiz hem de Türkiye için AR-GE çalışması yapıyor olacak. Şu anda Türkiye'deki AR-GE personeli sayısı ise 70 bindir. Bu inanılmaz bir rakam. Bu İTÜ'nün neler yapacağının somut bir göstergesidir. ''
    ''Türkiye'de başarıyı yakalamak ne kadar zorsa, yakalanan başarıyı muhafaza edebilmek de o kadar zordur'' diyen Şahin, dünyadaki konumu muhafaza edebilmek için koşmak gerektiğini kaydetti.

İTÜ VE 10 ENERJİ ŞİRKETİNİN ORTAK PROJESİ
    TÜGİAD Başkanı Murat Coşkunkan ise projeyi çok önemsediklerini belirterek, “Yaklaşık bir yıl önce Reel Sektör Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve İstanbul Teknik Üniversitesi bir araya gelerek İTÜ Enerji Enstitüsü bünyesinde ‘SEKTÖREL DANIŞMA KURULU’ oluşturuldu. TÜGİAD – İTÜ Yenilenebilir Enerji Platformu (TİYEP), ülkemizde örneğine ilk kez rastlanılan Endüstri Destekli Araştırma Görevi (EDAG) projesini hayata geçirdi. Bu gün ise burada yeni bir projenin hayata geçirilmesi adına toplandık. Bu önemli projenin hayata geçirilmesini sağlayanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

İTÜ Enerji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Altuğ Şişman, endüstri ile yakın işbirliği içerisinde olan, verilen lisansüstü eğitimin endüstrinin ihtiyaçlarına göre sürekli güncellendiği, endüstrinin desteklediği laboratuarlarda araştırma gruplarının çalıştığı bir Enerji Enstitüsü oluşturduklarını belirtti.
    Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Şahin, İTÜ Enerji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Şişman ve 10 enerji şirketi, Türkiye'nin ilk Enerji Teknokenti'nin kurulmasıyla ilgili anlaşmayı imzaladı.

İMZA TÖRENİNE KATILAN ŞİRKETLER:
    Target Enerji Üretim Teknolojileri ve Sistemleri-Alp G. ONYURU/Genel Müdür
    Ericom Telekomünikasyon ve Enerji Teknolojileri-İlker AYDIN/Yön.Kur.Başk.
    Mavi Solar-Fatih KAVASLAR/Yön. Kur. Başk.
    Drotel Telekomünikasyon Ltd.-Hakan AYDOĞAN/Genel Müdür
    Greenway Güneş Sistemleri-Serdar ERTURAN/Yön.Kur.Üy.
    Eurogaz Ekipman ve Danışmanlık. -Ufuk ÜNAL/Yön.Kur.Başk.
    Arıkanlı Holding (ArıEn)-Prof. Dr. Şener OKTİK/Enerji Gn.Koor.Yrd.
    Permosan-Berat ALTIN/Yön.Kur. Başk.
    İdeal Teknoloji-Prof. Dr. Engin TÜRE-Baş Danışman
    Barok Yatırım Enerji Üretim-Tekin ERTAN-Yön. Kur. Üy."

• quote:

Orijinalden alıntı: Leqendary144

İtü Makina ilk hedefimdi ama 13600le kapatmış benim sıralamam 16805 büyük ihtimal gelmez.İtü İnşaatı 2ye düşünüyorum ama kararsızım.İtü İnşaat hakkında bilgi verirseniz iş imkanları vs. nasıl olur ,çok memnun olurum .3ede yıldız makinayı düşünüyorum .İtüyle Ytü farklarından bahsedersekde güzel olur .Sağolun şimdiden .

İTÜ Tarihinde İnşaat Mühendisliğinin çok özel bir yeri vardır. Bir döneme damgasını vuran siyasetcilerin bir çoğu başta Süleyman Demirel olmak üzere bu bölümden mezundur. İTÜ İnşaat Mühendisliğin'de Türkiye'de öncü bir eğitim vermektedir. Özelliklede İnşaat piyasasının merkezi İstanbul şirketlerde büyük yüzdelerle İTÜ'lüler yer almaktadır. Ayrıca Türkiye'den bir üniversite'nin yurtdışındaki üniversitelerle yaptığı anlaşmalar arasında İTÜ'nün ki geçen sene yepyeni bir bakış açısı kazandırdı. Bu Üniversite Türkiye'de bu zamana kadar ortak eğitim konusunda anlaşma yapılmış yabancı üniversiteler arasındaki en iyi üniversitedir.

Amerikadaki Üniversiteler arasında İnşaat Alanında 2.Sırada :

İTÜ, University Of Illinois At Urbana-Champaign İle Ortak İnşaat Mühendisliği Eğitimi Verecek.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), ABD’nin prestijli üniversitelerinden University of Illinois at Urbana-Champaign (UIUC) ile 3 + 2 modelinde uluslararası ortak lisans ve yüksek lisans programları için protokol imzaladı.
    Dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olan ABD Urbana-Champaign’deki Illinois Üniversitesi ile yapılan protokole göre 3. Sınıfı tamamlayan tüm İTÜ İnşaat Mühendisliği lisans öğrencileri şartları sağlamaları durumunda; 2 yıl UIUC'de okuyup İTÜ'den lisans; UIUC'den ise yüksek lisans diploması almaya hak kazanacaklar.(paralı değil)

Yaklaşık 100 ülkeden 41.000'den fazla öğrencisiyle farklı ve zengin bir kültürel deneyim sunan UIUC’de birçok lisans ve lisansüstü eğitim progamı bulunmakta. Teorik ve uygulamalı alanda önemli araştırmaların yürütüldüğü
    Illionis Üniversitesi'nin İnşaat Mühendisliği Bölümü, U.S. News and World Report’un Ağustos 2010'da yayınladığı ‘‘2011 America's Best Colleges’’ adlı araştırmasında lisans eğitiminde ABD’de birinci yüksek lisans eğitiminde ise ABD’de ikinci sırada yer almakta. Söz konusu uluslararası isbirligi anlasması ile ilgili İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN, İTÜ ve UIUC’nin; kendini eğitimde mükemmelliğe, ulusal ve uluslararası büyüyen araştırma merkezleri olarak bilgiler yaratıp yaymaya adadıklarını belirterek, İnşaat Mühendisliği alanında lisansta ABD’de 1.’si, yüksek lisansta ise ABD’de 2.’si olan UIUC ile yapılan anlaşmanın birçok İTÜ’lüye büyük faydalar sağlayacağını iletti. Prof. Dr. ŞAHİN, İTÜ – UIUC uluslararası iş birliği anlaşmalarının gelişiminin UIUC’ye gitmiş başarılı İTÜ öğrencileri sayesinde, daha fazla İTÜ öğrencisine eğitim vermek isteyen UIUC girişimi ile olduğunu belirtti.

• Moleküler biyoloji ve Genetik. Hakkında bilgi verirmişin
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Maç izliyordum da pardon.

İnşaat Mühendisliği SUNY Buffalo ile ortak bir program.1. ve 3. sene İTÜ'de,2. ve 4. sene Amerika'da okuyorsun.İTÜ'deki yılların için eğitim ücreti 10000TL,Amerika için yıllık 16000 USD.Bunların sadece eğitim ücreti olduğunu hatırlatıyım.
    Bölüme,yani lisans eğitimine başlayabilmen için,TOEFL iBTden en az 74 puan alman gerekiyor.(120 üzerinden)Bunu yerine getiremezsen hazırlık okuyorsun ve TOEFL'ı max 2 sene içinde vermen gerekiyor.Veremezsen ÖSYM seni alt tercihlerinden birine kaydırıyor.Onun dışında hazırlık sınıfının ücreti 7700 TL.

Bunun dışında SUNY Buffalo ve İTÜ'den olmak üzere 2 diploman oluyor mezun olduğunda.Ayrıca Amerika'da 1 yıllık çalışma hakkı da kazanıyorsun mezun olunca.Tabi daha fazla da kalabilirsin,bu sana bağlı.

Ders programı İTÜ ve SUNY Buffalo'da paralel ilerliyor ve kopukluk yok.Buffaloya gittiğin zaman orada seni bir İngilizce sınavına sokuyorlar.Yeterliliği sağlayamazsan alan derslerinden kesip İngilizce dersi alman ve o dersten geçmen gerekiyor.

Genel olarak,ailenin ekonomi durumu iyiyse İTÜ-İnşaat Mühendisliği'nden daha iyi bir bölüm bence.Ben de Bilişim Sis. Müh.(UOLP-SUNY Binghamton) istiyorum.

Bu arada geçen sene taban puanı 445,tavan puanı 492 imiş İTÜ-İnşaat(SUNY Buffalo)'ın.Sıralama 45bin.Bu sene de 50bine yaklaşır diye düşünüyorum.

Kolay gelsin

• Moleküler biyoloji ve Genetik. Hakkında bilgi verirmişin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: magedinn

Moleküler biyoloji ve Genetik. Hakkında bilgi verirmişin

magedinn;

Bu bölüm hakkında net bilgi sahibi değilim. Sizleri yanlış yönlendirmek istemiyorum. Sonuçta ben de buraya her yazdığımdan sonra, kişilerin gelecekleri açısından vebal altında kalıyorum. Beni bağışla
  • quote:

Orijinalden alıntı: magedinn

Moleküler biyoloji ve Genetik. Hakkında bilgi verirmişin

Tek bildiğim kız nüfusunun erkek nüfusundan fazla olduğu İTÜ'nün ender bölümlerinden olması.Bir de Mimarlık ve Tasarımlar var galiba.
  • işletme müh. hakkında?zorluk?sosyallik?mezun olunca iş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nutellala

işletme müh. hakkında?zorluk?sosyallik?mezun olunca iş?

Nutellala;

Öncelikle seni tebrik etmek istiyorum. Tercih dönemindeki bir çok öğrencinin (geçmiş yıllarda dahil) bu bölümü tanımadığını- değerlendirmediğini adım gibi biliyorum. Bence İTÜ'nün Endüstri Mühendisliğiyle beraber en sosyal bölümüdür. İMK (İşletme Mühendisleri Kulubü) bir çok sosyal aktivite düzenlemektedir. (yat partileri, balolar, konferanslar vs vs) Mezun olunca finans sektöründen danışmanlığa, şirket yöneticiliğinden bankacaılık alanına kadar bir çok çalışma alanı önüne sunulmaktadır. Eğer doğuştanda yetenekliysen (lafın dinleniyorsa, dilin tatlıysa ) çok iyi yerlere gelebilirsin.

Ben sana kısaca bu bölümün üzerinde iyi dur derim. Sana bu bölümle ilgili en içten gelen düşüncemi yazıyorum: Bu bölüm adamı VEZİR de yapar REZİL de...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Maç izliyordum da pardon.

İnşaat Mühendisliği SUNY Buffalo ile ortak bir program.1. ve 3. sene İTÜ'de,2. ve 4. sene Amerika'da okuyorsun.İTÜ'deki yılların için eğitim ücreti 10000TL,Amerika için yıllık 16000 USD.Bunların sadece eğitim ücreti olduğunu hatırlatıyım.
    Bölüme,yani lisans eğitimine başlayabilmen için,TOEFL iBTden en az 74 puan alman gerekiyor.(120 üzerinden)Bunu yerine getiremezsen hazırlık okuyorsun ve TOEFL'ı max 2 sene içinde vermen gerekiyor.Veremezsen ÖSYM seni alt tercihlerinden birine kaydırıyor.Onun dışında hazırlık sınıfının ücreti 7700 TL.

Bunun dışında SUNY Buffalo ve İTÜ'den olmak üzere 2 diploman oluyor mezun olduğunda.Ayrıca Amerika'da 1 yıllık çalışma hakkı da kazanıyorsun mezun olunca.Tabi daha fazla da kalabilirsin,bu sana bağlı.

Ders programı İTÜ ve SUNY Buffalo'da paralel ilerliyor ve kopukluk yok.Buffaloya gittiğin zaman orada seni bir İngilizce sınavına sokuyorlar.Yeterliliği sağlayamazsan alan derslerinden kesip İngilizce dersi alman ve o dersten geçmen gerekiyor.

Genel olarak,ailenin ekonomi durumu iyiyse İTÜ-İnşaat Mühendisliği'nden daha iyi bir bölüm bence.Ben de Bilişim Sis. Müh.(UOLP-SUNY Binghamton) istiyorum.

Bu arada geçen sene taban puanı 445,tavan puanı 492 imiş İTÜ-İnşaat(SUNY Buffalo)'ın.Sıralama 45bin.Bu sene de 50bine yaklaşır diye düşünüyorum.

Kolay gelsin

cok saol baya bilgilendim ama bi kac sorum olucak
    simdi ben buraya yerlestigimde hazirligi itude okuycam ama toefl sinavini ne zaman giricem eger vermessem nolucak?
    Bide ben ilk sene amerika diye okumustum sonra itu zannediyodum 1 ve 3. Seneler mi itu simdi ?
    Bu ucretler disinda universitelere para vericekmiyim?
    Amerikada oldugum yillarda aylik harcamam kac civari olur bi bilgin varmi?

Tesekkurler simdiden

• quote:

Orijinalden alıntı: pchonour

quote:

Orijinalden alıntı: nutellala

işletme müh. hakkında?zorluk?sosyallik?mezun olunca iş?

Nutellala;

Öncelikle seni tebrik etmek istiyorum. Tercih dönemindeki bir çok öğrencinin (geçmiş yıllarda dahil) bu bölümü tanımadığını- değerlendirmediğini adım gibi biliyorum. Bence İTÜ'nün Endüstri Mühendisliğiyle beraber en sosyal bölümüdür. İMK (İşletme Mühendisleri Kulubü) bir çok sosyal aktivite düzenlemektedir. (yat partileri, balolar, konferanslar vs vs) Mezun olunca finans sektöründen danışmanlığa, şirket yöneticiliğinden bankacaılık alanına kadar bir çok çalışma alanı önüne sunulmaktadır. Eğer doğuştanda yetenekliysen (lafın dinleniyorsa, dilin tatlıysa ) çok iyi yerlere gelebilirsin.

Ben sana kısaca bu bölümün üzerinde iyi dur derim. Sana bu bölümle ilgili en içten gelen düşüncemi yazıyorum: Bu bölüm adamı VEZİR de yapar REZİL de...

Teşekkürler,hep bu bölümü araştırıyorum. tıp baskısı bi yandan bu bölümü daha yakın hissediyorum. rezil yapmasın da

• İtü gemi makinaları işletme ile deniz ulaştırma işletme mühendisliğini yazıcam.Puanım tutuyor fakat girişte mülakat oluyormuş onun hakkında bilgi verebilir misiniz?Kazanamazsam alt tercihlerimden birine mi gidicem?
  • 24.000 sıralamam var.Aklımda şuan metalurji var.Metalurji kimya ağırlıklı bir bölüm heralde ben de kimyayı seviyorum.Bunun dışında bu sıralamaya uygun bir bölüm var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trouble_at_sea

İtü gemi makinaları işletme ile deniz ulaştırma işletme mühendisliğini yazıcam.Puanım tutuyor fakat girişte mülakat oluyormuş onun hakkında bilgi verebilir misiniz?Kazanamazsam alt tercihlerimden birine mi gidicem?

trouble_at_sea

Bu konuda bilgi sahibi değilim, seni yanlış yönlendirmek istemiyorum. Bence sen İTÜ'nün bu konuyla ilgili telefon numaralarına sitesinden bak ve bunu öğrenmeye çalış.

Kolay gelsin;
  • quote:

Orijinalden alıntı: pchonour

quote:

Orijinalden alıntı: trouble_at_sea

İtü gemi makinaları işletme ile deniz ulaştırma işletme mühendisliğini yazıcam.Puanım tutuyor fakat girişte mülakat oluyormuş onun hakkında bilgi verebilir misiniz?Kazanamazsam alt tercihlerimden birine mi gidicem?

trouble_at_sea

Bu konuda bilgi sahibi değilim, seni yanlış yönlendirmek istemiyorum. Bence sen İTÜ'nün bu konuyla ilgili telefon numaralarına sitesinden bak ve bunu öğrenmeye çalış.

Kolay gelsin;

Peki teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _ALCHEMIST_

24.000 sıralamam var.Aklımda şuan metalurji var.Metalurji kimya ağırlıklı bir bölüm heralde ben de kimyayı seviyorum.Bunun dışında bu sıralamaya uygun bir bölüm var mı?

_ALCHEMIST_;

Eğer kimyayı seviyorum diyebiliryorsan ve başarı sıranda bu ise, Metalurji'yi yazmanı tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.