Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
89.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Monte Cristo Kontu

İtü Mimarlık istiyorum. Taşkışla'da okuma ihtimali beni hem heyecanlandırıyor, hem de korkutuyor. Kalacak yer konusunda korkuyorum. Gümüşsuyu yurtları çıkmazsa vadide kalıp Taşkışla'da okumak insanı zorlar mı? Ulaşım imkanları nasıldır?

Taşkışla çevresindeki kiralık ev fiyatlarına bakınca asla bir öğrenci için uygun olmadığını gördüm. Taşkışla'ya yürüme mesafesinde öğrencilerin ev tutabileceği mahalleler var mıdır yoksa öğrenci evi tutarsak levent civarlarında mı kalmak gerekecek?

Bir memur çocuğu olarak bunlar benim için gerçekten önemli. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

ben de mimarlık fakültesindenim ve ayazağa'da bir kız yurdunda kaldım bu sene. ilk sene zaten havuz dersleri de olacağı için vadide kalman mantıklı, hem vadi çok ucuz. ayazağa kampüsünden taşkışla'ya metroyla 20 dkda ulaşabilirsin, ki istanbul için çok iyi bir süre. taşkışla yakınlarındaki evler çok pahalı olur. ama vadide de tek sıkıntın proje yapmana yetecek alan olur mu bilemiyorum :) bol şans şimdiden

• alex-turner kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, bu sene kazanamadığım için inşallah seneye İTÜ mimarlıkta okuyacağım. Şimdilik tek hedefim bu. Çok yardımcı oldunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deathamphetamine

İtü Elektronik ve Haberleşme'yi kazandım Elektrik-Elektronik mühendisliği bolumune gore avantajları dezavantajları nedir bolumde okuyan biri cevaplayabilir mi?

Ben de ehm kazandım bu sene. başka bi forumdan alıntı yapıyorum
    quote:

Elektrik-Elektronik seçersen
    4. sınıfta elektronik, elektrik, haberleşme gibi genel alanlar birini seçiyorsun ve bunlardan birisini oluyorsun.

Elektronik ve Haberleşme seçersen
    3. sınıfta elektronik ya da haberleşme gibi genel alanlardan birini seçiyorsun ve bunlardan birini oluyorsun. Elektrik-Elektronik'ten tek farkı elektrik müh.

Elektronik seçersen
    sadece elektronik.

Elektrik Seçersen
    sadece elektrik

Kısacası

elektronik istiyorsan:"elektrik-elektronik", "elektronik ve haberleşme" ve "elektronik" bir farkı yok. Tek fark olarak "elektronik ve haberleşme" ile "elektronik"te bölüm elektronik derslerini 1.sınıftan itibaren görüyorsun. 4 yıla yayılmış.

Haberleşme istiyorsan: "elektrik-elektronik" ile "elektronik ve haberleşme" arasında bir fark yok. Tek fark olarak "elektronik ve haberleşme"de haberleşme derslerini 1. sınıftan itibaren görüyorsun. 4 yıla yayılmış

Elektrik istiyorsan: "elektrik-elektronik" ile "elektrik" arasında bir fark yok. Tek fark olarak "elektrik"te elektrik derslerini 1.sınıftan itibaren görüyorsun. 4 yıla yayılmış

yani öyle iş bulma durumu , alanı geniş meselesi hikaye: en sonunda hepsinden ya haberleşmeci ya elektronikci ya da elektrikci oluyorsun. "ee'nin üstün olduğu bilinçsiz yorum." Bunu bizzat odtü Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesinden duydum. "

• quote:

Orijinalden alıntı: Monte Cristo Kontu

Teşekkürler, bu sene kazanamadığım için inşallah seneye İTÜ mimarlıkta okuyacağım. Şimdilik tek hedefim bu. Çok yardımcı oldunuz.

rica ederim, aklına bir soru takılırsa da mesaj falan atabilirsin elimden geldiğince yardımcı olurum. bol şans :)
  • https://www.facebook.com/groups/152063934987355/?notif_t=group_added_to_group

Kontrol müh. grubudur. Ayrıca elektrik,ehm,makina cı arkadaşlarda sorularınız cevap vemeye çalışacak .
  • merhabalar, yurtlara başvurucam ama yedek olursam yurt çıkana kadar ne yapabilirim. yanında kalacağım bi akrabam yok. sanırım özel yurtlar da yıllık anlaşma imzalıyolarmış yani 2-3 ay kalıp çıkma şansım yok. tavsiyelerinizi bekliyorum. özel yurt konusunda yanılıyorsam özel yurt tavsiyesi de alabilirim ve apart daire olayları nasıl oluyor fiyat anlaşma konaklama vs. bilgim yok da
    başta yazmayı unutmuşum kyk yurtlarına başvurmayı düşünmüyorum
  • Kiralik ev arayanlar için
    1.200 TL İstanbul / Kağıthane / Emniyetevleri Mah.
    m² 90 Oda Sayısı 2+1 Banyo Sayısı 1 Bina Yaşı 5-10 arası Binadaki Kat Sayısı 6
    Bulunduğu Kat Bahçe Katı Isıtma Doğalgaz (Kombi)
    ------------------------------------
    500 TL İstanbul / Kağıthane / Yahya Kemal Mah.
    m² 60 Oda Sayısı 1+1 Banyo Sayısı 1 Bina Yaşı 0 Binadaki Kat Sayısı 2
    Bulunduğu Kat Bahçe Katı Isıtma Doğalgaz (Kombi)

----------------------------------
    700 TL İstanbul / Kağıthane / Yahya Kemal Mah.
    m² 60 Oda Sayısı 1+1 Banyo Sayısı 1 Bina Yaşı 0 Binadaki Kat Sayısı 2
    Bulunduğu Kat Yüksek Giriş Isıtma Doğalgaz (Kombi)

--------------------------
    1.500 TL İstanbul / Kağıthane / Emniyetevleri Mah.
    m² 100 Oda Sayısı 3+1 Banyo Sayısı 1 Bina Yaşı 5-10 arası Binadaki Kat Sayısı 6
    Bulunduğu Kat 6 Isıtma Doğalgaz (Kombi)

-------------------------
    450 TL İstanbul / Kağıthane / Yahya Kemal Mah.
    m² 70 Oda Sayısı 1+1 Banyo Sayısı 1 Bina Yaşı 11-15 arası Binadaki Kat Sayısı 3
    Bulunduğu Kat 1 Isıtma Soba

------------------------
    1.500 TL İstanbul / Kağıthane / Çeliktepe Mah.
    m² 100 Oda Sayısı 3+1 Banyo Sayısı 1 Bina Yaşı 11-15 arası Binadaki Kat Sayısı 6
    Bulunduğu Kat 1 Isıtma Doğalgaz (Kombi)

-------------------------
    950 TL İstanbul / Kağıthane / Telsizler Mah.
    m² 80 Oda Sayısı 2+1 Banyo Sayısı 1 Bina Yaşı 11-15 arası Binadaki Kat Sayısı 4
    Bulunduğu Kat 1 Isıtma Doğalgaz (Kombi)

----------------------------
    500 TL İstanbul / Kağıthane / Yahya Kemal Mah.
    m² 70 Oda Sayısı 1+1 Banyo Sayısı 1 Bina Yaşı 11-15 arası Binadaki Kat Sayısı 3
    Bulunduğu Kat Yüksek Giriş Isıtma Doğalgaz (Kombi)

ŞERAFETTİN ÇAKIR: 0554 688 24 04 Daireyi görmek için lütfen randevu alınız.

• İTÜ'deki endüstri mühendisliğinin edwardsville'deki bölümü neden o kadar pahalı?Biraz daha yüksek puan alsak burs yada kredi verme imkanları var mı?Çalıştıktan sonra öderiz.Oradan mezun olduktan sonra direk paradan kessinler hatta.Bu işi nasıl çözümleyebiliriz?Yardım edebilecek kimse var mı?Bu konuda bilgili kişiler el atarsa çok makbule geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teoska

quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Teşekkürler. Zaten hazırlık için de metro veya servis şart. İlk zamanlar servis kullanılır ama işin ekonomik yönünü de düşünürsek sonradan metroya dönülebilr diye düşünüyorum

Yemek seçen biriyimdir umarım aç kalmam

İTÜ'nün kampüs yemekhanelerinde çıkan menüleri, şu Facebook sayfasından bulabilirsin:www.facebook.com/ituyemek

Bence 2 TL için iyi yemekler. Böfstrogonof gibi, büyük ihtimal annenizin evinde pişmeyen, acayip adlara sahip yemekler bile çıkıyor.

Vadi'deki yemekhanede çıkan akşam yemekleri biraz daha kötü. Geçen yıl neredeyse her akşam pirinç pilavı oluyordu. Diğer yemekler de çok yağlıydı. Umarım bu yıl aynı manzara ile karşılaşmayız. Vadi'deki yemekleri beğenmezseniz, ring ile 75. Yıl Yemekhanesi'ne gidebilir ve 3,5 TL'ye orada daha iyi yemekler yiyebilirsiniz.

Yurdun arkasındaki sokakta yer alan lokantaları da unutmayın. Onlar da uğrak mekanlarınız olacak.

Böfstrogonof sugunlerde tum itunun favorisi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkçe bilgisayarından mezun olursam iş bulabilir miyim tobb bilgisayarla karşılaştırırsak ne söylersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deniz Ulaştırma İşletme Bölümünde okuyan ya da tanıdığı olan var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.facebook.com/%C4%B0T%C3%9C-BUZ-HOKEY%C4%B0-TAKIMI-156049944485133/
    https://www.facebook.com/groups/itukickbox/?fref=ts
    https://www.facebook.com/groups/19699170232/?hc_location=ufi

merhabalar ben daha önce daly?la ilgilenmi?tim. su alty klübü üyelik icin ne kadar ücret alyyo? bu kac saatlik egitimi kapsyyo?
    birde aikidoya merakym cok var. ayny sekilde buz hokeyi ile de ilgilenmek istiyorum ama klüp aktif mi hic bilmiyorum.
    bir de internette arastyrdym bulamadym itü hornets amerikan futbolu takymynda takym secmelerinde ne gibi yetkinlikler beklenir?
    itüye bu sene baslicagym icin cok bilgim yok o yüzden simdiden konu hakkynda bilgisi olanlar tarafyndan aydynlatylmak isterim

• quote:

Orijinalden alıntı: Buck Fuddy

İTÜ'nün sitesindeki Yatay Geçiş/ÇAP Ortalamaları o bölüme geçenlerin ortalamaları mı yoksa o bölümden başka bölüme geçmeyi hak kazananların mı?

Şaka gibi be. Kaldı bir sene.
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.