Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hmac

olabilir, ben de çok emin değilim ama şimdi düşünürsek sadece makina mühendisliği 205 kişi alıyor, üç haneli sıradan girenleri yazarken bölüm koduna tek hane kalıyor ki o da tutarsız olur. zaten ben de tekstil mühendisliği okuyorum, bizim fakülte 14, girişim 012, gerisi de 00AB oluyor. 00 diye bölüm kodu da olmaz gibi geliyor bana. sonuçta son hanelerden öğreniyoruz, fakülte ya da bölüm. orada hemfikiriz.

ben okurken benim bölümün kodu 00'dı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirmik

quote:

Orijinalden alıntı: hmac

olabilir, ben de çok emin değilim ama şimdi düşünürsek sadece makina mühendisliği 205 kişi alıyor, üç haneli sıradan girenleri yazarken bölüm koduna tek hane kalıyor ki o da tutarsız olur. zaten ben de tekstil mühendisliği okuyorum, bizim fakülte 14, girişim 012, gerisi de 00AB oluyor. 00 diye bölüm kodu da olmaz gibi geliyor bana. sonuçta son hanelerden öğreniyoruz, fakülte ya da bölüm. orada hemfikiriz.

ben okurken benim bölümün kodu 00'dı :D

eyvah, o zaman sizin dediğiniz doğru oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Kaydolmayınca hakkınız tümden gidiyor mu, yoksa yedek listenin sonuna mı atıyorlar tekrar, bilmiyorum bunu tam.

Tekrar yurt-burs ofisine gidip form doldurmak gerekiyordu.
  • İtü Mimarlık istiyorum. Taşkışla'da okuma ihtimali beni hem heyecanlandırıyor, hem de korkutuyor. Kalacak yer konusunda korkuyorum. Gümüşsuyu yurtları çıkmazsa vadide kalıp Taşkışla'da okumak insanı zorlar mı? Ulaşım imkanları nasıldır?

Taşkışla çevresindeki kiralık ev fiyatlarına bakınca asla bir öğrenci için uygun olmadığını gördüm. Taşkışla'ya yürüme mesafesinde öğrencilerin ev tutabileceği mahalleler var mıdır yoksa öğrenci evi tutarsak levent civarlarında mı kalmak gerekecek?

Bir memur çocuğu olarak bunlar benim için gerçekten önemli. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.
  • Monte Cristo Kontu kullanıcısına yanıt
    yürüme mesafesi istanbul için genel olarak ütopik zaten.
    vadide kalabilir ya da metro güzergahında bir ev düşünebilirsin.
  • İTÜ Endüstri geldi arkadaşlar bölüm hakkında ufak tefek tüyolar verebilecek varsa fena olmaz :)
  • https://www.facebook.com/groups/489912184436688/
    Sorularınız varsa sorabilirsiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gumussuyu kampusunun fotograflarina nereden ulasabilirim? Kutuphanesi falan nasil merak ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • itü endüstri oldu. gümüşsuyu yurtlarını önerdiler. onun dışında gidilebilecek özellikle yakın başka bir itü yurdu var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

Arkadaşlar merhabalar ,

Hazırlıkta ingilizceyi iyi öğrenebilir miyiz , seviyesi nasıldır ? 6 ayda hazırlığı atlayıp diğer 6 ay da dil okulu düşünüyorum iyi bir plan mıdır ? ( Makine Mühendisliği )

Birde acaba elektronik ve haberleşmeye yatay geçiş yapma şansım var mı ? Normalde Makine müh isteyerek seçtim ama elektronik de güzel geliyor :)

İlk öncelikle tebrikler. 2010 senesinde hazırlıktayken aynen bende senin gibi düşünüyordum. Yarım dönemde geçer yurt dışında ingilizce kursuna giderim, diye. Ama geçemedim, maalesef. O zaman ben ingilizceme pek birşey katamadım. Kendi çabanla çok iyi ingilizce ni geliştiririsin. Ama seviyen varsa hazırlığı geç, vakit kaybı olmasım. O vakit kaybını çift anadal programını kazan, orda kaybet. Makine mühendisliği, İtü' nün en zor bölümlerinden biridir, keza ehb de öyle. Makineyi okuduğunda daha da çok seversin. Stajı dersleri ders programı zevklidir:):)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Vakit kaybi benim icin cok onemli bir sorun değil . Yani cok sukur ailemin durumu var okuturlar beni uzun sure . Fakat yapmak cok zor mudur ? Cift anadal ? Veya yatau gecis ?

çift anadal gerçekten zor bir şey, çünkü aynı anda iki bölümü de okuyor olacaksın. kendi anadalının kredilerinin yanında çift anadalının kredilerini de alacaksın ki birisi bile insana yetiyorken ikisiyle boğuşmak cidden çok güç bir şey. üstelik iki tane çok zor bölümü aynı anda okumak istiyorsun, imkansız değil ama hem kendin yıpranırsın, hem de okulun uzar. bir de makinanın yanında elektronik olursa sana ne katar, bunları düşünerek de çap olayına girişmek gerekiyor. mesela makina mühendisliği için mekatronik yandal programı var, o da düşünülebilir bir şey.

yatay geçiş ise biraz daha karışık bir mesele ama kısaca anlatayım: programında (http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/MAK/201210.html) ilk iki dönemde gözüken tüm dersi vermiş olduğun ilk yaz döneminin sonunda başvurduğun bir süreç. tabii bu başvuruyu da her zaman yapamıyorsun, eğer fakülteler arası yapmak istiyorsan (ki sen öyle istiyorsun) maksimum üçüncü döneminde olman gerekiyor. yani hazırlığı bir dönemde atlayıp, ertesi senenin sonunda yapabilirsin. ya da bu sene hazırlığı okuyup bir sonraki sene yalnızca iki dönem okuyarak başvurabilirsin. irregular olup olmama durumuyla alakalı yani. irregularlar genelde daha avantajlı oluyor tabii, onu ayrıca sorarsan açıklarım.

bunun dışında, yatay geçiş genel not ortalamanla alakalı ama aynen ösys'de olduğu gibi, senin dışındaki talebe ve genel başarıya bağlı. mesela, 2011-12 yılı için yapılan başvurularda makina %30 tabanı 3.54'tü, 2012-13 yılı için yapılan başvurularda makina %30 tabanı 2.98'e kadar düştü. bu kadar keskin düşüşler/yükselişler her sene olur mu bunu bilemiyoruz. 2013-14 için yapılan başvurularda makina %30 tabanı 2.80'e de düşebilir, 3.80'e de çıkabilir. o kadar çıkmaz da, 3.20-3.30 falan olur diye düşünüyorum mesela.

fikir vermesi açısından son iki yılın taban-tavan not ortalamaları, kontenjanları falan koyayım buraya.

2012-13 yılının başında bölüm değiştirmiş olanların başvuru sonuçları:http://www.sis.itu.edu.tr/tr/cyy/201310/201310yatay_taban_tavan_puanlar.htm
    2011-12 yılının başında bölüm değiştirmiş olanların başvuru sonuçları:http://www.sis.itu.edu.tr/tr/cyy/201210/201210yatay_taban_tavan_puanlar.htm

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: boQ7niz

quote:

Arkadaşlar merhabalar ,

Hazırlıkta ingilizceyi iyi öğrenebilir miyiz , seviyesi nasıldır ? 6 ayda hazırlığı atlayıp diğer 6 ay da dil okulu düşünüyorum iyi bir plan mıdır ? ( Makine Mühendisliği )

Birde acaba elektronik ve haberleşmeye yatay geçiş yapma şansım var mı ? Normalde Makine müh isteyerek seçtim ama elektronik de güzel geliyor :)

İlk öncelikle tebrikler. 2010 senesinde hazırlıktayken aynen bende senin gibi düşünüyordum. Yarım dönemde geçer yurt dışında ingilizce kursuna giderim, diye. Ama geçemedim, maalesef. O zaman ben ingilizceme pek birşey katamadım. Kendi çabanla çok iyi ingilizce ni geliştiririsin. Ama seviyen varsa hazırlığı geç, vakit kaybı olmasım. O vakit kaybını çift anadal programını kazan, orda kaybet. Makine mühendisliği, İtü' nün en zor bölümlerinden biridir, keza ehb de öyle. Makineyi okuduğunda daha da çok seversin. Stajı dersleri ders programı zevklidir:):)

Hocam çok teşekkurler ilk olarak ,

Vakit kaybi benim icin cok onemli bir sorun değil . Yani cok sukur ailemin durumu var okuturlar beni uzun sure . Fakat yapmak cok zor mudur ? Cift anadal ? Veya yatau gecis ?

Kazanması kolay yapması zordur. Makine çapçısı olarak, eziyet çekiyorum denilebilir. Ama sevdiğimden sıkıntı yok. Bir kere 2.sınıfta derslerin projeleri, ödevleri felan olacak, bunlar çok yoracak. Birinci sınıfta havuz dersleri var zaten, lise sonun devamı gibi denilebilir. İTÜ'de fizik kimya derslerinin sınavları test, çalışırsan yaparsın. Birde ikinci dönemde rahat AA getireceğin ders alırsın üstten ekstra olarak. Ortalaman iyi gelir, istediğini yaparsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: bazinga21

itü endüstri oldu. gümüşsuyu yurtlarını önerdiler. onun dışında gidilebilecek özellikle yakın başka bir itü yurdu var mı

Başka İTÜ yurdu yok civarda.

Maslak'taki Ayazağa Kampüsü'nde yurtlar var. Kampüsün Rektörlük'ün yanındaki çıkışında metro istasyonu var. Buradan metroya atlarsınız. Maçka Kampüsü için; Osmanbey'de inersiniz, Rumeli Caddesi'ne girersiniz, Nişantaşı üzerinden dosdoğru yürürsünüz, yolun sonunda solda Maçka Kampüsü'nü göreceksiniz. Bu sizin 40-45 dakikanızı alabilir toplam. Gümüşsuyu Kampüsü için; son durak olan Taksim'de inersiniz. Arkada, Taksim Meydanı'na çıkan, The Marmara Oteli ve Atatürk Kültür Merkezi'nin arasında kalan Gümüşsuyu yoluna girersiniz. Biraz aşağıda, solda Gümüşsuyu Kampüsü'ne ulaşacaksınız.

İTÜ yurtları dışında; Maçka Kampüsü'nün hemen altında KYK'ya bağlı genel yurt olan Abdi İpekçi Erkek Öğrenci Yurdu var.

Civarlarda ve metro hattı üzerindeki semtlerde özel yurtlar vardır. Bunları da araştırmak lazım.

• quote:

itü endüstri oldu. gümüşsuyu yurtlarını önerdiler. onun dışında gidilebilecek özellikle yakın başka bir itü yurdu var mı

İtü vakfının yurdu var aylık 700 lira gibi bir fiyatı var ama.

• quote:

Orijinalden alıntı: duetyo

quote:

Oraya normal yurt başvurusuyla başvurulmuyor diye duydum bir de?

Zaten ayda 700 TL vereceğinize ev bulun, eve çıkın daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teoska

quote:

Orijinalden alıntı: duetyo

quote:

Oraya normal yurt başvurusuyla başvurulmuyor diye duydum bir de?

Zaten ayda 700 TL vereceğinize ev bulun, eve çıkın daha iyi.

İlk seneden eve çıkacak arkadaş bulursa öyle yapsın tabi. Arkadaşım ilk dönem orada okudu,ikinci dönem vadiye geçti zaten. Bazıları yurda çıkmak için 2 ay bekliyor onlar için son ihtimal olarak düşünülebilir.

• İtü Elektronik ve Haberleşme'yi kazandım Elektrik-Elektronik mühendisliği bolumune gore avantajları dezavantajları nedir bolumde okuyan biri cevaplayabilir mi?
  • taskisla yolcusu var mi

• ayrı konu da açmıştım ama buradan da sorayım: Arkadaşlar merak ettiğim makina mühendisliğinde projelerde vs. çizimlerde solidworks vs. mi kullanılıyor hep yoksa aydıngerede çizim de var mı? Biraz yeteneksizim de.
  • Devlet Üniversitesinde Makine Mühendisliği Okuyorum.

ÖSS ye girdim ve aynı üniversitenin 2 yıllık Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümünü kazandım.

aynı anda iki bölümü okumam mümkün müdür bilgisi olan varsa ve paylaşabilirse sevinirim.

dipnot :haftasonu ösym ve yök e ulaşamayacağım için soruyorum,pazartesine kadar beklemeyeyim dedim.

şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.