Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (70. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
89.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hfocw

Teşekkürler.

Toplumun büyük kesimi her şey hakkına konuşmayı seviyor ne yazık ki onlara kalacak olsa mühendis diplomalı işçi, işletmeci diplomalı işssiz...:)

Yurt dışı kolay tabi ki mi kolay değil tabi ki mi demen istedin anlamadım

Ayrıca 8000 sıralama ile İTÜ gelir mi?

Yardımcı olduğun için teşekkürler

Yanlış yazmışım onu. Kolay olmadığını söylemek istemiştim. :)

Geçen yıl %30 İngilizce programı en son 8184.'yü almış. %100 İngilizce program kapatılmadı ve kontenjanlarda değişim de yok. Gelme olasılığı var; ama gelmeme riski de düşük değil. Ne umudunu yitirme ne de çok umutlanma.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HeartQuake

Gelir,bekleriz

Siz de bilgisayar mühendisliği mi okuyorsunuz?

Evet,1. Sinif olacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Gelir,bekleriz

Evet,1. Sinif olacağım

Klişe bir soru sorayım iş hayatında vs işimiz hep kod yazmak mı? Öğrenim hayatı boyunca neleri öğreniyoruz? Söylendiği gibi liseyi bitirmiş bir yazılımcının bile bizim önümüze geçme ihtimali var mı(Tabiki olabilir fakat abartıldığı kadar yüksek bir oran mı)? Yurt dışı imkanları nasıl ve yönelebileceğimiz alanlar neler? Ben her ne kadar mühendislik istesem de kafamda hiçbir zaman hardcore mühendislik olmadı. İşin daha çok yurt dışına çıkma ve ticaret kısmını düşünüyorum sen ne dersin?

Özellikle bu soru: ayrıca bilgisayar mühendisi olmak için yanlış anlama toplumdaki algı gibi nerd tiplemeli sürekli ders çalışan kafasında sürekli projeler dönen bir profilde mi olmam gerekir?

Size de sorayım farklı fikirler alalım

Gelmeme ihtimali var mıdır?

bölüm hakkında teoskanın bilgileri benden kat kat fazladır başlamadığım bölüm hakkında atıp tutmam çok doğru olmaz.teknik üniversiteler teknik eleman yetiştirir daha çok,yönetim işletme vb. istiyorsan boğaziçi tercih etmende fayda var.ders konusunda da bilmiyorum ilk dönem sonunda bir fikrim oluşur heralde ama zannetmiyorum öyle gece gündüz çalışmak zorunda kalacağımızı.önceki yıl benim baktığım zamanlarda 8800 le almıştı o yüzden gelir dedim ben de,bizim dönem 81xx le aldıysa bilemeyeceğim.ama geleceğini düşünüyorum ben.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gelir,bekleriz

Evet,1. Sinif olacağım

Klişe bir soru sorayım iş hayatında vs işimiz hep kod yazmak mı? Öğrenim hayatı boyunca neleri öğreniyoruz? Söylendiği gibi liseyi bitirmiş bir yazılımcının bile bizim önümüze geçme ihtimali var mı(Tabiki olabilir fakat abartıldığı kadar yüksek bir oran mı)? Yurt dışı imkanları nasıl ve yönelebileceğimiz alanlar neler? Ben her ne kadar mühendislik istesem de kafamda hiçbir zaman hardcore mühendislik olmadı. İşin daha çok yurt dışına çıkma ve ticaret kısmını düşünüyorum sen ne dersin?

Özellikle bu soru: ayrıca bilgisayar mühendisi olmak için yanlış anlama toplumdaki algı gibi nerd tiplemeli sürekli ders çalışan kafasında sürekli projeler dönen bir profilde mi olmam gerekir?

bölüm hakkında teoskanın bilgileri benden kat kat fazladır başlamadığım bölüm hakkında atıp tutmam çok doğru olmaz.teknik üniversiteler teknik eleman yetiştirir daha çok,yönetim işletme vb. istiyorsan boğaziçi tercih etmende fayda var.ders konusunda da bilmiyorum ilk dönem sonunda bir fikrim oluşur heralde ama zannetmiyorum öyle gece gündüz çalışmak zorunda kalacağımızı.önceki yıl benim baktığım zamanlarda 8800 le almıştı o yüzden gelir dedim ben de,bizim dönem 81xx le aldıysa bilemeyeceğim.ama geleceğini düşünüyorum ben.

Peki çevredeki kişiler nasıl mesela hepsi yazılımla önceden ilgilenmiş mi? Mesela bizim okulda var bir tane lisedeyken yazılımla uğraşmış nerd tiplemeli(burada bu durumu aşağılamak için söylemiyorum ben bu tarzda biri değilim o yüzden bunları yazıyorum yanlış anlaşılmasın) o zamandan değişik projeler üreten bir çocuk şimdi o da bilgisayar yazacak büyük ihtimal ben de bilgisayar yazacağım ama bir olmayacağız ben bundan dolayı endişeliyim.

bölümlerle herkes aynı tipte mi sanıyorsun filmlerde olur o dediğin.binbir türlü insan var illa öyle olmak zorunda değilsin.

• sa.duim geçen sene hem ing hem türkçeydi. busene bir bölüm olmuş bu seneki ingilizcemi türkçemi ?
  • çevre mühendisliği okuyan bilgi verebilir mi
  • gemi ve deniz teknolojisi mühendisi geçen sene 43k ile almış bu sene ing. bölümü kapndığı için 35 kişi kontenjan düşüşü var.acaba 41k ile bu sene girebilirmiyim?
    bi de konuyla ilgili olanlar ytü gemi inşaatı ve gemi makinesi müh.(iÖ) -itü gemi ve deniz tek. müh. kıyası yapabilir mi?
  • itü deki uolp olayından biraz bahsedermisiniz. mesela endrustri ve insaatta normal egitimin disinda uluslararasi ortak lisans programi uygulayan bolumleri de varmis. ucretli oldugu felanda yaziyodu. zorluk derecesi ve ucreti hakkinda bilgilendirirseniz cok mutlu olurum. simdiden tesekkur ederim.

• arkadaşlar bi konuya aklım çok takıldı yardım ederseniz sevinirim ben bilişim sistemleri mühendisliğini tercih etmek istiyorum fakat gördümkü bölümde bulunan suny programı ve bölüm ücreti oldukça fazla şimdi sorum şudur suny programına katılmadan okuma şansımız varmı yada suny programını burslu kazanma hakkımız varmı birde buna ek olarak bölümün yıllık ücreti 10 bin tl civarında bunada burs oluyormu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail abinin ataları

itü deki uolp olayından biraz bahsedermisiniz. mesela endrustri ve insaatta normal egitimin disinda uluslararasi ortak lisans programi uygulayan bolumleri de varmis. ucretli oldugu felanda yaziyodu. zorluk derecesi ve ucreti hakkinda bilgilendirirseniz cok mutlu olurum. simdiden tesekkur ederim.

BEN BİR ZAMANLAR ARAŞTIRMIŞTIM ANCAK BUNU OKUDUKTAN SONRA LİSTEMDE ESAMESİ KALMADI
    İstanbul Teknik Üniversitesi ile Southern Illinois Üniversitesi
    Edwardsville (SIUE) ile yürütülecek olan uluslararası ortak lisans
    programları 4 yıl süreli olup öğrenciler 1. ve 3. yılları İstanbul Teknik
    Üniversitesin'de, 2. ve 4. Yılları Southern Illinois Üniversitesi
    Edwardesville'de eğitim alacaklardır. 2013-2014 eğitim-öğretim yılı
    için bu programların akademik yıl başına öğrenim ücreti İTÜ'de
    eğitim görecek öğrenciler için 10.000 TL, SIUE'de eğitim görecek
    öğrenciler için yaklaşık 19.000 ABD Doları olup, bu ücret SIUE'nin
    öğrenim ücreti ve temel harçlarından, öğrencinin programda
    öngörülen dönemlerdeki oryantasyon programı ücretinden, ABD'de
    bulunduğu süre içindeki sağlık sigortasından oluşmaktadır.
    Öğrencinin Illinois'de bulunacağı süre içinde, yurt, yemek, kitapkırtasiye
    ve kişisel ihtiyaçları için yapacağı harcamanın akademik
    yıl başına yaklaşık 15.000 ABD Doları tutacağı tahmin edilmektedir.
    Yukarıda belirtilen yıllık öğrenim ücretleri lisans eğitimini
    kapsamaktadır. Türkiye'deki üniversitelerinde İngilizce Hazırlık
    Okuluna devam edecek öğrenciler için öğrenim ücreti bir akademik
    yıl için 7700 TL olacaktır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Gelir,bekleriz

Evet,1. Sinif olacağım

Adam daha ekran kartlarını ayırt edemiyor ne yaptım bro

Turgut

• İTÜ GEOMATİK MÜHENDİSLİĞİ hakkında hep iyi şeyler duydum ama gene de fikirlerinizi almak isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moon5ce

quote:

itü deki uolp olayından biraz bahsedermisiniz. mesela endrustri ve insaatta normal egitimin disinda uluslararasi ortak lisans programi uygulayan bolumleri de varmis. ucretli oldugu felanda yaziyodu. zorluk derecesi ve ucreti hakkinda bilgilendirirseniz cok mutlu olurum. simdiden tesekkur ederim.

BEN BİR ZAMANLAR ARAŞTIRMIŞTIM ANCAK BUNU OKUDUKTAN SONRA LİSTEMDE ESAMESİ KALMADI

Tercih motorunda felan hiç yazmamışlar dedim bunda bir terslik var. Klavuza girdim baktım hevesimde kursağımda kaldı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: moon5ce

quote:

Tercih motorunda felan hiç yazmamışlar dedim bunda bir terslik var. Klavuza girdim baktım hevesimde kursağımda kaldı.

sorma heveslenmiştim bende,babama fiyatı sölemeye korktum Ben vazgeçtim dedim sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: Annihilus

İTÜ GEOMATİK MÜHENDİSLİĞİ hakkında hep iyi şeyler duydum ama gene de fikirlerinizi almak isterim.

yazın 35 derece sıcakta güneşin altında otların arasında arazi çalışması yapmak haricinde güzel bölüm :D
    imkanları falan iyidir. zaten inşaat fakültesi itü'nün en etkin fakültesi.
    başarılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kirmik

quote:

İTÜ GEOMATİK MÜHENDİSLİĞİ hakkında hep iyi şeyler duydum ama gene de fikirlerinizi almak isterim.

yazın 35 derece sıcakta güneşin altında otların arasında arazi çalışması yapmak haricinde güzel bölüm :D
    başarılar.

Teşekkürler hocam, aslında kafama şu da takıldı bölümün %100 ve %30 ingilizcesi var, İTÜ'deki hocalara sorduğumda hepsi %30 ingilizcenin dersleri anlamak açısından iyi olduğunu söyledi, fakat mühendislik yabancı dil gerektiren bir meslek olduğu için ileride sıkıntı yaratır mı acaba ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kirmik

quote:

başarılar.

Teşekkürler hocam, aslında kafama şu da takıldı bölümün %100 ve %30 ingilizcesi var, İTÜ'deki hocalara sorduğumda hepsi %30 ingilizcenin dersleri anlamak açısından iyi olduğunu söyledi, fakat mühendislik yabancı dil gerektiren bir meslek olduğu için ileride sıkıntı yaratır mı acaba ?

Zaten %30 ingilizcede de bölüm derslerinin hemen hemen hepsini ingilizce aliyorsun

• merhabalar,
    ayazağa kampüsünü atlamışsınız. sosyal olanaklar, merkeziliği hakkında bilgi verebilcek olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bloodiakreagx

merhabalar,
    ayazağa kampüsünü atlamışsınız. sosyal olanaklar, merkeziliği hakkında bilgi verebilcek olan varmı?

Kampuste itu avm adinda bir yer var, burada cesitli lokantalar, oyun salonu gibi seyler var. Cok buyuk bir yer degil ama ogrenciler genelde burada takiliyor, yer olarak fen edebiyatin arkasi, madenin karsisinda kaliyor. Onun disinda kampus kafe diye bir yer var, burasi da yemek yenilen bir yer, kutuphanenin karsisinda. Eski kutuphane binasinin bir kismini bildigim kadariyla kuluplere birakmislar, aktif kulupler var, orada toplaniyorlar. Bu tarz yerlerin disinda spor salonu var, burada voleybol ve basketbol oynanabiliyor. Cizelge var, bos oldugu zamanlara bakip gidebiliyoruz. Stadyumda bu imkan var mi bilmiyorum ama gumussuyundaki hali sahayi kullanmistik, burasi da kullanilabiliyordur tahminimce. Yine fitness salonunu aktif kullanan arkadaslarim var, yillik ucreti de sembolik, disarda gidecegin bir spor salonunun aylik ucreti kadar bile yok neredeyse. Yine havuz var (olimpik sanirim, emin degilim), buraya da uyelik yaptirirsan kullanabiliyorsun, ki yine buranin ucreti de sembolik. Bunlarin yani sira okulda etkinlikler, konferanslar vs. olabiliyor, bunlari takip etmek lazim. Fakulte kantinleri, kampusteki bos cimenlik alanlar da yine ogrenciler tarafindan kullanilir. Baska bir seyler var mi diye dusunuyorum; ama yok sanirim. Ya da ben kampuste pek vakit gecirmedigim icin pek bilmiyorum.

Merkeziligine gelince, istanbul'da uzak semtler haric her yer merkez sayilabilir, o yuzden gayet merkezi bir yer. Kampusun girisinde metro var zaten, genelde ulasim icin bunu kullaniyoruz. Bu metroyla 10 dakikada levent, 15 dakikada mecidiyekoy, 20 dakikada da taksim'e ulasmak mumkun. Yine bir arkadasimin dedigine gore sariyer sahile inmek arabayla 5-6 dakika suruyormus. Okul icinde fazla tatmin edici seyler olmasa da yirmi dakikada taksim'de olma sansin var, bu yuzden sorun degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: hmac

quote:

Orijinalden alıntı: bloodiakreagx

merhabalar,

Kampuste itu avm adinda bir yer var, burada cesitli lokantalar, oyun salonu gibi seyler var. Cok buyuk bir yer degil ama ogrenciler genelde burada takiliyor, yer olarak fen edebiyatin arkasi, madenin karsisinda kaliyor. Onun disinda kampus kafe diye bir yer var, burasi da yemek yenilen bir yer, kutuphanenin karsisinda. Eski kutuphane binasinin bir kismini bildigim kadariyla kuluplere birakmislar, aktif kulupler var, orada toplaniyorlar. Bu tarz yerlerin disinda spor salonu var, burada voleybol ve basketbol oynanabiliyor. Cizelge var, bos oldugu zamanlara bakip gidebiliyoruz. Stadyumda bu imkan var mi bilmiyorum ama gumussuyundaki hali sahayi kullanmistik, burasi da kullanilabiliyordur tahminimce. Yine fitness salonunu aktif kullanan arkadaslarim var, yillik ucreti de sembolik, disarda gidecegin bir spor salonunun aylik ucreti kadar bile yok neredeyse. Yine havuz var (olimpik sanirim, emin degilim), buraya da uyelik yaptirirsan kullanabiliyorsun, ki yine buranin ucreti de sembolik. Bunlarin yani sira okulda etkinlikler, konferanslar vs. olabiliyor, bunlari takip etmek lazim. Fakulte kantinleri, kampusteki bos cimenlik alanlar da yine ogrenciler tarafindan kullanilir. Baska bir seyler var mi diye dusunuyorum; ama yok sanirim. Ya da ben kampuste pek vakit gecirmedigim icin pek bilmiyorum.

Merkeziligine gelince, istanbul'da uzak semtler haric her yer merkez sayilabilir, o yuzden gayet merkezi bir yer. Kampusun girisinde metro var zaten, genelde ulasim icin bunu kullaniyoruz. Bu metroyla 10 dakikada levent, 15 dakikada mecidiyekoy, 20 dakikada da taksim'e ulasmak mumkun. Yine bir arkadasimin dedigine gore sariyer sahile inmek arabayla 5-6 dakika suruyormus. Okul icinde fazla tatmin edici seyler olmasa da yirmi dakikada taksim'de olma sansin var, bu yuzden sorun degil.

anladım gayet ayrıntılı bi cevap olmuş :) bi de laf arasında sözlükte bazı yorumlar dikkatimi çekti. köpeklerle ilgili sorunlar yaşıyor musunuz hala? :D

• 
Sayfa: önceki 6869707172
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.