Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
89.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tıp kontenjanlarının bayapı artması lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • italgeniii kullanıcısına yanıt
    ingilizce olsaydı kampüs büyük mü olacaktı :)

kardeşim ana kampüsle arası 15-20 dk bu kadar büyütme atlarsın bir metroya gidersin sıkılırsan. bana sorarsan mimarlığın orta bahçesi ve terası varken çok da sıkıntı çekmezsin.
    kaldı ki sağında maçka parkı solunda gezi parkı :) aşağısı beşiktaş. iki tarafı yeşile, bir tarafı maviye, bir tarafı da istanbulun merkezi taksime bakan bir yerleşke. sen eksi yön bulmaya çalışıyorsun gibi geliyor.

diğer konulara gelince istanbul dünyanın en büyük şehirlerinden biri, haliyle kolay bir şehir değil, başa çıkamam diyorsan başka yerlere bakmanı tavsiye ederim.
  • http://www.tercih.itu.edu.tr/ana-sayfa/ belki yardımcı olur arkadaşlar tanıtım kitapçığı da var sitede
  • İTÜde sanırım bazı ing. bölümler kapatılmış,bu bence İTÜ puanlarının ciddi derecede yükseltecektir.
  • ben bir soru sormak istiyorum. geçen sene deniz ulaştırma ve işletme mühendisliği İngilizce ve Türkçe olmak üzere 2 bölümdü. İngilizce 34k Türkçe 51k mf4 sıralamasi ile kapatmişti. bu sene ise tercih kılavuzunda sadece bir bölüm olarak gösteriyor ve kontenjan düşüşü olmuş. ben bu sene 37k mf4 sıralamasi ile bu bölüme hala girebilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karnora -- 14 Temmuz 2013; 16:02:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hfocw

İnşaat ve Bilgisayar Mühendisliği hakkında bilgilendirebilecek bir arkadaşımız varsa alıntı yaparsa sevinirim.

@teoska

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • itü makineli biri de bana mesaj atabilir mi?
  • quote:

quote:

quote:

İnşaat ve Bilgisayar Mühendisliği hakkında bilgilendirebilecek bir arkadaşımız varsa alıntı yaparsa sevinirim.

Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

Bu bölümlerin iş hayatındaki yeri, yurt dışı imkanı, master imkanları nelerdir?

Arkadaşlar İTÜ İnşaat ve Bilgisayar bölümlerinden bir yok mu yardımcı olabilecek?

Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıftayım.

Tam olarak ne(ler) hakkında bilgi almak istiyorsun? "Bölüm hakkında bilgilendirin" çok genel bir soru. :)

İlk önerim; Ekşi Sözlük (özellikle 2. sayfadaki uzun entry'ler), Uludağ Sözlük ve İTÜ Sözlük'teki "İTÜ Bilgisayar Mühendisliği" başlıklarını oku derim. "Sözlük sitesi bunlar yahu!" deyip geçme. Farklı düşünceler olsa da, çok şikayet edeni de çok öveni de yazsa da, gayet iyi anlatılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 15 Temmuz 2013; 18:05:36 >

• ITU Elektronik yazsam mi yoksa Bilkent makine mi yazayim ?

• quote:

Ben kısaca bilgisayar hakkındaki sorularımı sormak istiyorum.

Klişe bir soru sorayım iş hayatında vs işimiz hep kod yazmak mı? Öğrenim hayatı boyunca neleri öğreniyoruz? Söylendiği gibi liseyi bitirmiş bir yazılımcının bile bizim önümüze geçme ihtimali var mı(Tabiki olabilir fakat abartıldığı kadar yüksek bir oran mı)? Yurt dışı imkanları nasıl ve yönelebileceğimiz alanlar neler? Ben her ne kadar mühendislik istesem de kafamda hiçbir zaman hardcore mühendislik olmadı. İşin daha çok yurt dışına çıkma ve ticaret kısmını düşünüyorum sen ne dersin?

Ayrıca bilgisayar mühendisi olmak için yanlış anlama toplumdaki algı gibi nerd tiplemeli sürekli ders çalışan kafasında sürekli projeler dönen bir profilde mi olmam gerekir?

Mühendislik değil de yöneticilik veya ticaret üzerine yoğunlaşmak istiyorsan Boğaziçi Üniversitesi daha müsait buna da, neyse.

"Bilgisayar Mühendisliği = kod yazmak" değil tabii. Fakat bu, çalışacağın yere göre değişir. Ülkemizde maalesef tam anlamıyla mühendislik kültürü yok. Zaten Türkiye şartlarında daha çok yazılım sektörüne yöneliyorsun. Oturup sana hamal gibi kod yazdıran da var. Halbuki bölümün asıl amacı tasarım ve problemlere çözüm yolu sağlamak. Eğitim hayatında da, iş hayatında da yeri geldiğinde bütün gün bilgisayar karşısında oturup, dış dünyadan soyutlanmak zorunda kaldığın olacak.

Lisans ders planına şuradan ulaşabilirsin:www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/BLG/201210.html

%30 İngilizce program için olan bu. %100 İngilizce programda tüm dersler İngilizce.

Matematik I & II, Fizik I & II, Lineer Cebir, Türkçe I & II, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük I & II, Akademik İngilizce, Sayısal Yöntemler, SNT (Sanat), Ekonomi gibi dersler zaten hemen hemen tüm lisans bölümlerinde ortak olan, "havuz dersi" dediğimiz dersler.

Elektroniğe Giriş, Elektrik Devre Temelleri, Sayısal Elektronik Devreler gibi bazı zorunlu ve seçmeli Elektrik-Elektronik Fakültesi ile ortak elektrik, elektronik ve kontrol dersleri var.

Ayrık Matematik, Formal Diller ve Otomatlar gibi mantığa, soyut matematiğe, fonksiyonlara dayalı dersler mevcut.

İlk yıl BIL103E kodlu bir giriş dersinde bilişim teknolojilerindeki temel kavramlarla, Office uygulamalarıyla, HTML/CSS'le, resim dosyalarıyla, biraz Python'la giriş yapılır. Sonra BIL105E kodlu baba bir C++ dersi var. :) Sonra Veri Yapıları, İşletim Sistemleri, Nesneye Yönelik Programlama (C++ üzerinden işleniyor; ama dersin amacı C++ programlama dilini öğretmek değil tabii.), İleri Veri Yapıları, Veri Tabanı Yönetim Sistemleri, Algoritma Analizi gibi yazılım dersleri geliyor. Bilgisayar grafikleri, yapay zeka, multimedya programlama, fonksiyonel programlama, ağ sistemleri vb. ile ilgili seçmeli ("Seçmeli" dediğime bakmayın. İçlerinden seçiyorsunuz; ama almak zorundasınız. "Mesleki Teknik seçmelileri" deniliyor bunlara.) dersler de var.

Yine ilk yıl Dijital Devreler dersi var, temel donanım dersi. Bunun devamında Bilgisayar Organizasyonu, Mikroişlemci Sistemleri ve laboratuvarı, Bilgisayar Mimarisi, Lojik Devreler Laboratuvarı gibi zorunlu ve seçmeli donanım dersleri geliyor. VLSI, robotik, gerçel zaman sistemleri vb. ile ilgili seçmeli dersler de mevcut.

Bölümü okumayan biri dışarıdan her şeyi öğrenemez tabii. Daha çok sistem tasarımına, projeye, matematiğe dayalı dersler bu bölümün can alıcı noktası. Aksi halde programlama dilleri, Web tasarım gibi hususlarda bir kişi kendini dışarıdan da geliştirebilir. Şu an benden bu konularda daha çok bilgiye sahip olan lise mezunları da var. Okul zaten bize her şeyi vermiyor. C++ öğretiyor mesela; ama diğer programlama dilleri ve Framework'ler sana kalmış. İlgi, sabır ve azim meselesi bu.

Bir de ünvan meselesi var. Senden daha çok şey bilse bile iş ilanlarında mezun aranan bölümler belli: Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, -bazen- Matematik Mühendisliği, -bazen- Elektrik/Elektronik/Elektronik ve Haberleşme/Elektrik-Elektronik Mühendisliği, -bazen- Mekatronik Mühendisliği... O "lise mezunu olup bizden çok şey bilen" şahıs ne diyerek başvuruyor buralara?

İTÜ'nün yurt dışı imkanları iyi. Kendini kanıtlayabilen, başarılı olan ve böylece yurt dışında yüksek lisans eğitimini sürdüren ya da yurt dışında çalışan çok sayıda İTÜ mezunu mevcut. Kolay bir şey tabii ki.

Bahsettiğin profile sabitlemek zorunda değilsin kendini. :) Kendini 7/24 kitaplara ve bilgisayara kapatan, dış dünyadan tamamen izole olmuş, başka hiçbir şey düşünmeyen biri olacak hâle gelmezsin. Tabii, bu senin elinde. Hem elinden geldiği kadar sosyal olan hem de derslerinde başarılı olan, okul dışında da kendini geliştirebilmiş arkadaşlarım var.

Toplumun bu bölüm hakkında söylediği her şeye kulak asmayın. "Artık herkes bilgisayardan anlıyor" diye yorumlayanlar bile var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 15 Temmuz 2013; 20:40:08 >

• Merhabalar. İTÜ'de yurt bulma konusunda sıkıntı yaşar mıyız? Yani kampüsteki yurtlardan biri rahat çıkar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: teoska

quote:

Ben kısaca bilgisayar hakkındaki sorularımı sormak istiyorum.

Klişe bir soru sorayım iş hayatında vs işimiz hep kod yazmak mı? Öğrenim hayatı boyunca neleri öğreniyoruz? Söylendiği gibi liseyi bitirmiş bir yazılımcının bile bizim önümüze geçme ihtimali var mı(Tabiki olabilir fakat abartıldığı kadar yüksek bir oran mı)? Yurt dışı imkanları nasıl ve yönelebileceğimiz alanlar neler? Ben her ne kadar mühendislik istesem de kafamda hiçbir zaman hardcore mühendislik olmadı. İşin daha çok yurt dışına çıkma ve ticaret kısmını düşünüyorum sen ne dersin?

Ayrıca bilgisayar mühendisi olmak için yanlış anlama toplumdaki algı gibi nerd tiplemeli sürekli ders çalışan kafasında sürekli projeler dönen bir profilde mi olmam gerekir?

Mühendislik değil de yöneticilik veya ticaret üzerine yoğunlaşmak istiyorsan Boğaziçi Üniversitesi daha müsait buna da, neyse.

"Bilgisayar Mühendisliği = kod yazmak" değil tabii. Fakat bu, çalışacağın yere göre değişir. Ülkemizde maalesef tam anlamıyla mühendislik kültürü yok. Zaten Türkiye şartlarında daha çok yazılım sektörüne yöneliyorsun. Oturup sana hamal gibi kod yazdıran da var. Halbuki bölümün asıl amacı tasarım ve problemlere çözüm yolu sağlamak. Eğitim hayatında da, iş hayatında da yeri geldiğinde bütün gün bilgisayar karşısında oturup, dış dünyadan soyutlanmak zorunda kaldığın olacak.

Lisans ders planına şuradan ulaşabilirsin:www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/BLG/201210.html

%30 İngilizce program için olan bu. %100 İngilizce programda tüm dersler İngilizce.

Matematik I & II, Fizik I & II, Lineer Cebir, Türkçe I & II, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük I & II, Akademik İngilizce, Sayısal Yöntemler, SNT (Sanat), Ekonomi gibi dersler zaten hemen hemen tüm lisans bölümlerinde ortak olan, "havuz dersi" dediğimiz dersler.

Elektroniğe Giriş, Elektrik Devre Temelleri, Sayısal Elektronik Devreler gibi bazı zorunlu ve seçmeli Elektrik-Elektronik Fakültesi ile ortak elektrik, elektronik ve kontrol dersleri var.

Ayrık Matematik, Formal Diller ve Otomatlar gibi mantığa, soyut matematiğe, fonksiyonlara dayalı dersler mevcut.

İlk yıl BIL103E kodlu bir giriş dersinde bilişim teknolojilerindeki temel kavramlarla, Office uygulamalarıyla, HTML/CSS'le, resim dosyalarıyla, biraz Python'la giriş yapılır. Sonra BIL105E kodlu baba bir C++ dersi var. :) Sonra Veri Yapıları, İşletim Sistemleri, Nesneye Yönelik Programlama (C++ üzerinden işleniyor; ama dersin amacı C++ programlama dilini öğretmek değil tabii.), İleri Veri Yapıları, Veri Tabanı Yönetim Sistemleri, Algoritma Analizi gibi yazılım dersleri geliyor. Bilgisayar grafikleri, yapay zeka, multimedya programlama, fonksiyonel programlama, ağ sistemleri vb. ile ilgili seçmeli ("Seçmeli" dediğime bakmayın. İçlerinden seçiyorsunuz; ama almak zorundasınız. "Mesleki Teknik seçmelileri" deniliyor bunlara.) dersler de var.

Yine ilk yıl Dijital Devreler dersi var, temel donanım dersi. Bunun devamında Bilgisayar Organizasyonu, Mikroişlemci Sistemleri ve laboratuvarı, Bilgisayar Mimarisi, Lojik Devreler Laboratuvarı gibi zorunlu ve seçmeli donanım dersleri geliyor. VLSI, robotik, gerçel zaman sistemleri vb. ile ilgili seçmeli dersler de mevcut.

Bölümü okumayan biri dışarıdan her şeyi öğrenemez tabii. Daha çok sistem tasarımına, projeye, matematiğe dayalı dersler bu bölümün can alıcı noktası. Aksi halde programlama dilleri, Web tasarım gibi hususlarda bir kişi kendini dışarıdan da geliştirebilir. Şu an benden bu konularda daha çok bilgiye sahip olan lise mezunları da var. Okul zaten bize her şeyi vermiyor. C++ öğretiyor mesela; ama diğer programlama dilleri ve Framework'ler sana kalmış. İlgi, sabır ve azim meselesi bu.

Bir de ünvan meselesi var. Senden daha çok şey bilse bile iş ilanlarında mezun aranan bölümler belli: Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, -bazen- Matematik Mühendisliği, -bazen- Elektrik/Elektronik/Elektronik ve Haberleşme/Elektrik-Elektronik Mühendisliği, -bazen- Mekatronik Mühendisliği... O "lise mezunu olup bizden çok şey bilen" şahıs ne diyerek başvuruyor buralara?

İTÜ'nün yurt dışı imkanları iyi. Kendini kanıtlayabilen, başarılı olan ve böylece yurt dışında yüksek lisans eğitimini sürdüren ya da yurt dışında çalışan çok sayıda İTÜ mezunu mevcut. Kolay bir şey tabii ki.

Bahsettiğin profile sabitlemek zorunda değilsin kendini. :) Kendini 7/24 kitaplara ve bilgisayara kapatan, dış dünyadan tamamen izole olmuş, başka hiçbir şey düşünmeyen biri olacak hâle gelmezsin. Tabii, bu senin elinde. Hem elinden geldiği kadar sosyal olan hem de derslerinde başarılı olan, okul dışında da kendini geliştirebilmiş arkadaşlarım var.

Toplumun bu bölüm hakkında söylediği her şeye kulak asmayın. "Artık herkes bilgisayardan anlıyor" diye yorumlayanlar bile var.

Bu yorumdan sonra bilgisayarın yazılımdan farklı şey olduğunu anladım.Artık bilgisayarcıları koder olarak görmeyceğim. İki bilgisayar ver takılırlar diyordum ama öyle değilmiş. Yazılım bilen liseli, mühendisten daha iyi bilebilir ama mühendis olayı derinlemesine yapay zeka ile, robotik ile şekillendirebiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: fenerliso

Merhabalar. İTÜ'de yurt bulma konusunda sıkıntı yaşar mıyız? Yani kampüsteki yurtlardan biri rahat çıkar mı?

Kriterler resmî olarak belli değil. Neye göre yerleştirdikleri net olarak belli değil. Fakat şimdiye dek asil listeden (ilk yerleştirmelerde, yedek listeye kalmadan) yerleşenlere bakılırsa, -kendim dahil- bölüme ön sıralardan yerleşmiş olman ve bölümün tercih listende üst sıralarda yer almış olması avantaj kazandırıyor. Ben bölüme önden 14. yerleşmiştim, 6. tercihimdi, Vadi Yurtları asil listeden çıktı. Böyle olan arkadaşlarım ve forumdan çok gördüm.

Erkek öğrenciler için Vadi Yurtları'nın çıkma olasılığı daha yüksek, kontenjan açısından.
  • quote:

quote:

Merhabalar. İTÜ'de yurt bulma konusunda sıkıntı yaşar mıyız? Yani kampüsteki yurtlardan biri rahat çıkar mı?

Kriterler resmî olarak belli değil. Neye göre yerleştirdikleri net olarak belli değil. Fakat şimdiye dek asil listeden (ilk yerleştirmelerde, yedek listeye kalmadan) yerleşenlere bakılırsa, -kendim dahil- bölüme ön sıralardan yerleşmiş olman ve bölümün tercih listende üst sıralarda yer almış olması avantaj kazandırıyor. Ben bölüme önden 14. yerleşmiştim, 6. tercihimdi, Vadi Yurtları asil listeden çıktı. Böyle olan arkadaşlarım ve forumdan çok gördüm.

Erkek öğrenciler için Vadi Yurtları'nın çıkma olasılığı daha yüksek, kontenjan açısından.

hocam peki kampüse yakın yurtlar var mı bunlar çıkmazsa?

• ODTU EE İLE İTÜ EH ARASINDA KALDIM LANET OLSUN!
  • quote:

quote:

quote:

hocam peki kampüse yakın yurtlar var mı bunlar çıkmazsa?

KYK'ya bağlı devlet yurtlarından olan Bahçeköy (Karma) Yurdu var. Genel yurt. Başvuru formunda önceliği genel yurt türüne vermen gerekiyor. Fakat KYK yurtlarına yerleştirmelerde bakılan öncelik durumlarından (anne-baba boşanması, annenin ve babanın vefatı, şehit çocukluğu, gazi çocukluğu, terör nedeniyle boşaltılmış bir köyün nüfusuna kayıtlı olmak vb.) en az birinde değilseniz, bu yurtların asil listeden çıkma olasılığı İstanbul'da maalesef çok düşük. Çünkü o öncelik sahiplerinden yer kalmama riski çok yüksek.

Poligon Mahallesi (Kampüsün hemen yanında bir mahalle. Burada bir özel yurt olduğunu duymuştum.), İstinye, Levent (metro hattı üzerinde), 4. Levent (metro hattı üzerinde), Mecidiyeköy (metro hattı üzerinde) gibi yerlerde özel yurtlar vardır.

• bir arkadaşım souyor da
    mimarlık fakültesi için yetenek sınavı gerekiyor mu?
    aynı zamanda ytü ve kocaeli için de yetenek sınavı mı yoksa puan yeterli mi ?
  • Gelir,bekleriz

• Beyler Elektronik ve Haberleşme Müh. 3.sınıfta seçtiğiniz alandan sonra mesela elektronik seçtiniz diyelim haberleşme dersleri alamıyor musunuz ? Diplomanızda sadece haberleşme müh. diye mi yazıyor ? Böyle yazması iş alanını daraltmaz mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deathamphetamine

Beyler Elektronik ve Haberleşme Müh. 3.sınıfta seçtiğiniz alandan sonra mesela elektronik seçtiniz diyelim haberleşme dersleri alamıyor musunuz ? Diplomanızda sadece haberleşme müh. diye mi yazıyor ? Böyle yazması iş alanını daraltmaz mı ?

2010 türkiye ikincisi, 3 senede bitirdi elektronşk haberleşmeyi. Elektroniiği seçti. Bu sene de telekominikasyon üzerine itü de bütünleşik doktarasına başlayacak. Yani sen elektronik oku, istersen haberleşme üzerine çalışabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.