Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
89.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ice_wave

uçak ve uzay mühendisliklerinin arasındaki farklardan ve iş olanaklarından bahsedebilecek olan var mı?

Sadece Uzay Mühendisliği mezunu olarak Türkiye'de iyi bir çalışma olanağının olacağını pek sanmıyorum. Tabii sen yine de burada okuyanlara ve buradan mezun olanlara ulaşmaya çalış. İTÜ'nün resmî forum sitesi olan Teknik Forum'un (www.teknikforum.com ) "Mezunlar" kürsüsünden de araştırabilirsin.

Uzay Mühendisliği mezunu olup Uçak Mühendisliği üzerine yüksek lisans yapabilirsin.

www.uubf.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=2813

Lisans dersleri açısından da Uçak Mühendisliği ve Uzay Mühendisliği arasında çok fark yok. Ağırlıklı olarak 3. ve 4. sınıftaki bazı bölüm dersleri farklı; ancak içerik olarak yine yakın sayılır.

İTÜ Uçak Mühendisliğinin %30 İngilizce programının lisans dersleri:www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/UCK/201010.html
    İTÜ Uzay Mühendisliğinin %30 İngilizce programının lisans dersleri:www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/UZB/201010.html

ODTÜ'de Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümü mevcut. İTÜ'de ise bu iki bölüm ayrılmış vaziyette; ancak dediğim gibi, çok fark yok.

Uçak Mühendisliği ve Havacılık ve Uzay Mühendisliği mezunları şimdiye dek iyi yerlerde iş bulabilmiş, Türkiye'de havacılık sektörü ilerlemede. Bunu, buralardan mezun olan birkaç kişiden dahi dinlemiştim geçen yıl. Havacılık sektörü dışında, makine mühendisliği ile yakın dersler aldıkları için, sanayide makine mühendislerinin çalıştığı yerlerde de (otomotiv, beyaz eşya vb.) çalışabilme olanakları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 20 Temmuz 2011; 13:35:12 >

• mesajım bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunesburak

quote:

Orijinalden alıntı: Eser.

quote:

buna benzer bilgileri davutpasa kampusu hakkinda verebilirmisin zahmet olmassa ?

Yine de verebilirm bilgi

iyi olur lutfen?

Temel özellikleriyle ilgil temel bilgiler vereyim kısaca,sonuçta kampüsü soruyorsun.

Şimdi dostum Davutpaşa Kampüsü'nden söz ediyoruz.Burası eski bir askeri alan ve neredeyse yarısı rastgele çalı çırpı ve boş arazilerden oluşuyor.Ama fakülte,kampüs kısmı tabi ki belli bir yerde toplanmış durumda.Fen Edebiyat Fakültesi merkezli olarak.Fen Edebiyet'ın önünde istemediğin kadar yayılabileceğimiz yeşil alan mevcut

Kampüs çevresi olarak İTÜ'nün Gümüşsuyu kampüsü gibi hop çıkıcam karşımda Taksim tarzı bi yer bekleme,değil malesef.Ama hemen kapı çıkışında Davutpaşa Metro durağı var.Az ilerisinde Cevizlibağ :Metrobüs durağı var.Onun yanında tramvay var.Yeni ulaşım açısından ihtiyaç duyacağın şeyler elinin altında sayılır o açıdan sıkıntımz yok.Davutpaşa'mızda teknik üniversite olmamıza rağmen Kimya-Metalurji bölümü ve FEF burada olduğundan kız-erkek popülasyonunun dengeli olduğu düşüncesindeyim Yabancı Diller bölümü de burada..

Şimdi bir de özellikle belirtmek istediğim bir şey var.Elektrik-Elektronk fakültemiz bu sene Beşiktaş'dan Davutpaşa'ya taşındı.Harika bi fakülte yaptılar ve okuduğum kadarıyla teknik açıdan olsun,labarotuvar imkanları açısından olsun Türkiye'deki en iddalı EE fakültesi olduğundan bahsediliyor.

Bu arada kampüs çok ortada bir yerde.Yani ben mesela kampüs içinde kalan bir yurtta kalıyorum.Adres 3-4 aya bir değişir Bi Esenler olur bi Zeytinburnu olur bir Bayrampaşa..Tam ortada yani.

Başka merak ettiğin bir şey varsa sor,cevaplayayım.Aklıma gelen şeyler bunlar şimdilik.Eğitimi böyle,şöyle iş bulursun meselelerine girmedim,kampüsü sormuşsun sonuçta..

• Hocam iyi güzel bir çalışma yapmışınız da, katalog bilgisi söyler gibi oluyor. Okuduğum liseye rektörünüz geldi, yukarıda yazanları bir bir okudu ve iyi bir okul olduğumuzdan dolayı herkeste oluşmuş olan "Boğaziçine gitmeliyim" önyargısını kıracak şeyler söyledi. Boş bir adama benziyordu açıkcası zaten. Sizin burada yaptığınız sayısal açıdan doğru bilgiler içeriyor tabii ki ama bizim, yada en azından benim aradığım bu değil.

Mesela ben de Türkiye'nin en iyi liselerinden birinden, hatta muhtemelen en iyisinden mezun oldum, işte sayısal bilgi dökebilirim ortaya yok işte 5 öğrenci Alman ÖSS sınavında Dünya genelinde 1. oldu, yok şu kadar öğrenci almanyaya gidecek vs. ama sanıyorum kimse bu sayısal veri ile tercih yapmak istemez.

İTÜ öğrencileri olarak donanimhaber gibi aslında eğitim amacı taşımayan bir portalda bile reklam yapıyorsunuz iyi güzel, hatta bir aksilik olmazsa ben de bu reklamları yapacak tayfadan olacağım. Ama insanların merak ettiği şey ortam, hocalar, yaşam falan. İlk mesajdaki gibi bilgiler pekala okulun tanıtım günlerinde verilecek broşürlerde okunabilir. İTÜ hakkında çok ortaya atılan kız mevcudu meselesi mesela hiç belirtilmemiş mesajlarda. Benim için zerre problem değil bu, ama İTÜ Makina güncel bir dizi olan "Üsküdar'a Giderken" de bile mesela abazan erkek topluluğu olarak gösteriliyor. Ya da ne bileyim, spor salonları, havuzlarda eğitmen var mı? Mesela vücut çalışmak, hacim kazanmak isteyen arkadaşlar yararlanabiliyorlar mı? Klüpler sadece ismen mi var yoksa aktif olarak çalışıyorlar mı? Labaratuarlar ne durumda, güncel deneyler yapılabiliniyor mu, piyasada dolaşan "İTÜ öğrencilerine öğretim üyesi sıkıntısından dolayı deney yaptırılmıyor, deney sunumu izletiliyor" yargısı ne kadar doğru? Okulda öğrenciler arası görüşsel ayrılık çok belirgin mi? Mezunlar birbirini okuldan sonra ne ölçüde destekliyor?

Bu gibi sorulara cevap verildi mi bilmiyorum, açıkcası ilk mesajdan sonra şöyle bir baktım sadece. Ama eğer öğrenciler olarak bu işi yapıyorsanız ki rektörünüz beraberinde öğrenci de getirmişti, o öğrenciler de bu gibi sosyal ortamdaki tanıtım faaliyetlerinin gerçekleşeceğini söylemişlerdi, doğru olan bu yaptığınız değil bence. Sadece Sıkça Sorulan Sorular bölümü olarak kalsa ilk mesaj, bence çok daha mantıklı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çağrı
    İTÜ öğrencileri olarak donanimhaber gibi aslında eğitim amacı taşımayan bir portalda bile reklam yapıyorsunuz iyi güzel, hatta bir aksilik olmazsa ben de bu reklamları yapacak tayfadan olacağım. Ama insanların merak ettiği şey ortam, hocalar, yaşam falan. İlk mesajdaki gibi bilgiler pekala okulun tanıtım günlerinde verilecek broşürlerde okunabilir. İTÜ hakkında çok ortaya atılan kız mevcudu meselesi mesela hiç belirtilmemiş mesajlarda. Benim için zerre problem değil bu, ama İTÜ Makina güncel bir dizi olan "Üsküdar'a Giderken" de bile mesela abazan erkek topluluğu olarak gösteriliyor. Ya da ne bileyim, spor salonları, havuzlarda eğitmen var mı? Mesela vücut çalışmak, hacim kazanmak isteyen arkadaşlar yararlanabiliyorlar mı? Klüpler sadece ismen mi var yoksa aktif olarak çalışıyorlar mı? Labaratuarlar ne durumda, güncel deneyler yapılabiliniyor mu, piyasada dolaşan "İTÜ öğrencilerine öğretim üyesi sıkıntısından dolayı deney yaptırılmıyor, deney sunumu izletiliyor" yargısı ne kadar doğru? Okulda öğrenciler arası görüşsel ayrılık çok belirgin mi? Mezunlar birbirini okuldan sonra ne ölçüde destekliyor?

Bu gibi sorulara cevap verildi mi bilmiyorum, açıkcası ilk mesajdan sonra şöyle bir baktım sadece. Ama eğer öğrenciler olarak bu işi yapıyorsanız ki rektörünüz beraberinde öğrenci de getirmişti, o öğrenciler de bu gibi sosyal ortamdaki tanıtım faaliyetlerinin gerçekleşeceğini söylemişlerdi, doğru olan bu yaptığınız değil bence. Sadece Sıkça Sorulan Sorular bölümü olarak kalsa ilk mesaj, bence çok daha mantıklı olur.

Bu konuyu bir reklam konusu olarak görmek aslında bir hata olur. Neden diye soracak olursan: Tamam sen merkezi bir yerde olduğun için İTÜ'nün tanıtım günlerine katılarak katalog bilgilerine, bröşürlerine ulaşabilirsin. Mesela ben bir ilçe merkezinde yaşıyan biri olarak hiç bir şekilde İTÜ'nün tanıtım günlerine-kataloglarına-bröşürlerine ulaşamadım. İTÜ'de okuyan hiç bir kimseye danışmadan, sadece resmi internet sitesindeki bilgilerle ve bir kaç hocamın yönlendirmesiyle İTÜ tercihinde bulundum. Evet, bu oldukça bilinçsiz bir tercih ama ben çok şanslıymışım.
    Aynen bu şekilde İTÜ hakkında bilgilere ulaşamayan kişilerin faydalanmasını istediğim için bu konuyu zaman ve emek harcayarak açtım. Demek istediğim hiçbir şekilde İTÜ reklamı ile bağlantısı yoktur.

İTÜ'de spor salonları ve olimpik yüzme havuzunda eğitmenler bulunmaktadır. Bu imkanlardan aylık-yıllık cuzi bir miktar yatırarak faydalanabilirsin. Benim bir arkadaşım Genç Yüzme Milli takımında ve çalışmalarına İTÜ'de devam etmektedir. Bu açıdan bir sıkıntı yaşanabileceğini sanmıyorum. Üniversiteler arası en aktif çalışan öğrenci kulüplerinde İTÜ EMK ve İTÜ IEEE yanılmıyorsam birinci sıradalar. Sana istersen benim üye olduğum klüplerden bahsedeyim. İTÜ Robot Olimpiyatlarını düzenleyen İTÜRO-OTOKOM klübünde eğitimlere, eğlencelere katıldım ve çok keyifli-faydalı saatler geçirdim. Eğlence kulüpleri olarak FRP'deydim ve FRP olarak ilk deneyimimdi, oldukça çok eğlenceli saatler geçirdim. Bunların dışında kampüs içerisindeki AVM Merkezinde ve çeşitli yerlerde İTÜ Klüpleri tarafından düzenlenen partilere katılabilir. Onlara katılmadığım için haklarında pek fazla bilgi sahibi değilim. Sadece bir yat partisine katıldım, onuda sevdiğim söylenemez. (karakterime uygun değil)

Sabancı Üniversitesinden sonra öğrenci başına düşen en çok öğretim üyesi İTÜ'dedir. Öğretim üyesi sıkıntısının çekilmesi bana hiç gerçekci bir ifade gelmedi. Öğrenci arası görüşsel ayrılık çok nadirde olsa arasıra kendini belli ediyorki bu tüm üniversitelerde olabilmektedir. (ülkemizin gerçeği) Bir yıl boyunca ben sadece 1 olay duydum.

Mezunların desteği olarak sana SIEMENS'i örnek vereyim. Bu şirket adına çalışan mühendislerin %90'ı İTÜ'lüdür. Böyle bir çok örnek verilebilir. Türkiye genelinde üst mevkilerde yer alan bir çok İTÜ mezunu vardır. İstanbulTeknikÜniversitesini sadece bir üniversite olarak düşünmek yanlış olur. İTÜ bir üniversiteden ziyade, bir ailedir.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 20 Temmuz 2011; 15:01:08 >
  • 'Sıkça Sorulan Sorular' kısmı güncellenmiştir.

Sıkça Sorulan Soruları ana mesajın altında bulabilirisiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: eray93teiz

Tanıtım Günleri 19-28 Temmuz olarak gösterilmiş. Bu tarihler arasında belirli bir program mı var işte şu şu saatte şu bölümle ilgili şeklinde mi?
    Yoksa genel olarak gidip bilgi alabiliyor muyuz?

Gidip genel olarak bilgi alabilirsin. Belirli bir program yok. Ancak tarihler farklı. Hepsi de saat 10.00 ile 16.00 arasında oluyor.

Tanıtım programları nerede düzenleniyor ve hangi tarihlerde?

tercih.itu.edu.tr

İstanbul için
  • 18-29 Temmuz
  • İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM)
    Maslak
    Telefon numarası: 0212 285 66 11

Ankara için
  • 19 Temmuz
  • İTÜ Evi
    Büklüm Sokak No: 71, Kavaklıdere
    Telefon numarası: 0312 428 53 73 / 0312 428 53 74

İzmir için
  • 20 Temmuz
  • İTÜ'lüler Birliği İzmir Şubesi
    Cumhuriyet Bulvarı No: 134 K: 3, Pasaport
    Telefon numarası: 0232 489 40 26

Antalya için
  • 22 Temmuz
  • Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü
    Sakıp Sabancı Bulvarı No: 5
    Telefon numarası: 0242 238 54 00

Gaziantep için
  • 26 Temmuz
  • Yesemek Otel
    Karagöz Caddesi İsmail Say Sokak No: 4
    Telefon numarası: 0532 420 31 41

• teşekkürler

• bekle beni İTÜ Elektronik ve Haberleşme Geliyorum. 2180
  • quote:

bekle beni İTÜ Elektronik ve Haberleşme Geliyorum. 2180

tebrikler hocam. hayırlı olsun şimdiden.

ben de İTÜ EHM istiyorum, 8600 sıram. kontenjanı artmış-tıp kontenjanları da arttı umarım gelir. olmazsa Bilgisayar gelecek gibi.

• quote:

bekle beni İTÜ Elektronik ve Haberleşme Geliyorum. 2180

eray93tei;

tebrikler. umarım iyi bir tercih yaparsın.

kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: umtyilmz

ben de İTÜ EHM istiyorum, 8600 sıram. kontenjanı artmış-tıp kontenjanları da arttı umarım gelir. olmazsa Bilgisayar gelecek gibi.

tebrikler dostum. Umarım istediğin yer gelir. Hazırlığı geçersen beraberiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: pchonour

quote:

Orijinalden alıntı: umtyilmz

tebrikler dostum. Umarım istediğin yer gelir. Hazırlığı geçersen beraberiz

sağol dostum.

EHM de misin Bilgisyarda mı? Hazırlığı büyük ihtimalle geçerim
  • İtü Makina ilk hedefimdi ama 13600le kapatmış benim sıralamam 16805 büyük ihtimal gelmez.İtü İnşaatı 2ye düşünüyorum ama kararsızım.İtü İnşaat hakkında bilgi verirseniz iş imkanları vs. nasıl olur ,çok memnun olurum .3ede yıldız makinayı düşünüyorum .İtüyle Ytü farklarından bahsedersekde güzel olur .Sağolun şimdiden .
  • İtü bilgisayara giriyorum bi aksilik cikmazsa . (mf4 6970)
  • arkadaşlar şimdi ben ytü endüstriye girsem 2.yılımda itüye geçerken lys puanı şartı varmı yoksa notlarımızamı bakılıyor
  • ITU'nun SUNY programlari hakkinda detayli bilgi alablirmiyim?
    Yada o programlarda okuyan biri nasil bulabilirim?
  • Geliyorum Uçak Mühendisliği
    5897
  • itü elektrik müh. hakkında bilgisi olan var mı yazmayı düşünüyorum mf4 18000 gelebilir mi
  • quote:

ITU'nun SUNY programlari hakkinda detayli bilgi alablirmiyim?
    Yada o programlarda okuyan biri nasil bulabilirim?

Orada okumuyorum ama cevap verebilirim.Hangi bölümü istiyorsun UOLP-SUNY olarak?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.