Şimdi Ara

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu] (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.453
Cevap
24
Favori
90.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gruptan foto talebinde bulundum bakalım çıkarsa tabi..

Eğlenceli notlardan bahsetmiştim, aşağıdaki sadece küçük bir örnek mesela; (Pek etik olmasa da.. )

İTÜ - İstanbulTeknikÜniversitesi - OSYM Tercih: Sorularınız ve Merak Ettikleriniz [Tek Konu]

@ant, evet hocam D blogun altında masa tenisi var

@sonics093 , evet hocam kantinde 2 tane televizyon var genelde boş olur izleyebilirsiniz. Ortam kaynaşma olarak güzeldir, herkes kafadır merak etmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Hazırlık Okuyacak Arkadaşlar

Ulaşım, Vadide kalacaklar için; Vadi'den sabah ringe binersiniz, 10-15 dk'da metroda olur, orda inip metroya binersiniz Osmanbey duragında (15 20dk sürer) inersiniz. Metrodan çıktıgınızda 10 15 dk yürürseniz hazırlık binası(Yabancı diller binasına) varırsınız

Eğer ringe kalabalıktan dolayı binemezseniz metroya yüreyebilirsiniz(20 dk), yada yurdun hemen önünden çıkıp otobüse binerek 5dk'da metroya varabilirsiniz

Beşiktaştan gelmek içinse 30A'ya binmeniz yeterlidir Beşiktaş sahilden yabancı diller yüksekokulna kadar getirir

Kurlar, Okula başlamadan önce kur belirleme sınavı yapılır. Sadece testten oluşan bir sınavdır, sınav sonucuna göre en yükseği A olmak üzere A,B,C,D kurlarından birine yerleştirilirsiniz. Bikaç hafta geçtikten sonra kur yükseltme sınavı yapılır, daha üst bi kura geçmek isterseniz girebilirsiniz. Onun dışında A veya B kuruna yerleşirseniz dönem sonunda yapılan hazırlıgı atlama sınavına katılıp 2.döneme geçmeden hazırlıgı atlayabilirsiniz. A kurlarının %90'ı atlar o sınavda hazırlıgı ve irregular lisans öğrencisi olur, atlayamayanlar B kurundan devam eder 2.döneme. C ve D kurlarının bu sınava girme hakkı yoktur
    Ders saatleri kur düştükçe artar, en çok ders haftada 26 saatle D kuruna aittir. Haftanın 3 günü 6 saat 2 günü de 4 saat ders olur

D kurundan dersler ciddi anlamda temel düzeyde başlar. Temel kavramlardan başlar lakin advance olamazsınız haliyle. Benim temelim iyi olmasına rağmen D kuruna düştüm ve aşırı basit geldi, inanın sene sonuna kadar nerdeyse 0 çalışmayla geçtim hazırlıgı. Siz sakın böyle yapmayın, kur basit gelirse baştaki kur yükseltme sınavına girin kurunuzu yükseltin. Yoksa hazırlık size hiçbirşey katmaz

Dersler Basic, Reading, Speaking,Listening ve Writing'den oluşur. Lakin D kurunda ilk dönem basic ağırlıklı işlenir

Hocalar iyidir, bana denk gelmese de yabancı hocalar da mevcut. Her ders yoklama alınır, bizim D kurlarında devamsızlık sınırı 60saatti. (Ben 60saatte bıraktım) Gene söylüyorum aynı hataya düşmeyin, devamsızlıgını saklayın gerçekten lazım olan durumlarda kullanırsınız yoksa su gibi geçiyor hakkaten

Hazırlıgı Atlama, Profiency Sınavı

Sene sonunda hazırlık atlama sınavı Hazırlık Profiency olur. İlk bölüm restatement(anlamca en yakın cümleyi bulma) ve reading(okuma) dan oluşur. Tamamı testtir, sınavın %60'ını oluşturur. 2.aşamaya geçmek için sınavın yarısını (30 puan) almanız zorunludur. 30+ puan alıp ikinci aşamaya girersiniz 2.aşamayı da Essay Writing(Kompozisyon yazma) ve Listening(dinleme) oluşturur. Bu bölümden de soruların en az yarısını yapmalısınız yani en az 20 puan almanız şart
    Sınavı geçmiş sayılmanız içinse toplamda 60 puanı geçmeniz gerekiyor (D kurları için böyle diğer kurlarda sınır farklı olabilir)

Burdan geçemezseniz Temmuz Profiency'sine kalmış olursunuz. Temmuzda aynı sınav tekrar yapılır. Bunda da geçemezseniz, Eylül'deki profiency'e kalmış olursunuz. Benim bildiğim kadarıyla toplamda 6 sınava girme hakkınız var. Yani 1 senedeki 3 profiency'den de kalıp öteki sene gene 3 ünden de kalırsanız maalesef okulda öğrenime devam edemezsiniz başka okula naklediliyorsunuz bildiğim kadarıyla

Aferin öğrenmişsin :p 30M'yi de yaz yalnız daha çabuk geliyo Maçka'ya :)

• 1 haftalık cezam bitti, VINN modeme kontör de yüklettim. Döndüm meydanlara.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tryceraton

quote:

http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/BLG/201210.html

Burda yazan dersleri göreceğiz heralde 1.sene ? 2.yy Seçime Bağlı Ders (ITB) dersini 2.dönem biz kendimiz o başlık altındaki herhangi bir dersi seçebiliyormuyuz ?

listesi varhttp://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/BLG/20121022.html

Biz 1.sene mi oto alıyoruz dersleri yoksa 1. dönem mi sadece ?

1.dönem otomasyon, 2.dönem biz diye biliyorum

Burda bahsi geçen olay ilk sene için sadece 1 ders seçme mi yani ? Kendimiz başka bişey seçemiyormuyuz Hocaları falan ?

1. dönem otomasyon sizin yerinize ders programını hazırlayacak, siz bir şey seçmeyeceksiniz. Hazırlanacak olan bu ders programında, ders planında 1. yarıyılda gözüken tüm dersleri alacaksınız.

ITB ve SNT seçimleri size kalmış, listedeki herhangi bir dersi, o dönem açıldıysa, ders programınıza uyan şubeleri varsa, seçebilirsiniz. Bölümden bölüme değişiyor mu, bilmiyorum, Bilgisayar Mühendisliğinde lisans eğitimi boyunca artık en az 2 ITB ve en az 1 SNT alınması gerekiyor. (Bunların hepsini 1 dönemde alamazsınız bu arada. :))

Ders seçim döneminde her hocanın adı gözükmüyor. Dönem başlayınca açıklanıyorlar. Ama bu hoca adının gözükmemesi durumu daha çok havuz derslerinde olur, bunların da hepsinde değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 2 Ağustos 2012; 15:31:05 >

• vadi yurtlarına fena özendim ya inşaallah çıkar bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tryceraton

quote:

http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/BLG/201210.html

Burda yazan dersleri göreceğiz heralde 1.sene ? 2.yy Seçime Bağlı Ders (ITB) dersini 2.dönem biz kendimiz o başlık altındaki herhangi bir dersi seçebiliyormuyuz ?

listesi varhttp://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/BLG/20121022.html

Biz 1.sene mi oto alıyoruz dersleri yoksa 1. dönem mi sadece ?

1.dönem otomasyon, 2.dönem biz diye biliyorum

Burda bahsi geçen olay ilk sene için sadece 1 ders seçme mi yani ? Kendimiz başka bişey seçemiyormuyuz Hocaları falan ?

1. dönem otomasyon sizin yerinize ders programını hazırlayacak, siz bir şey seçmeyeceksiniz. Hazırlanacak olan bu ders programında, ders planında 1. yarıyılda gözüken tüm dersleri alacaksınız.

ITB ve SNT seçimleri size kalmış, listedeki herhangi bir dersi, o dönem açıldıysa, ders programınıza uyan şubeleri varsa, seçebilirsiniz. Bölümden bölüme değişiyor mu, bilmiyorum, Bilgisayar Mühendisliğinde lisans eğitimi boyunca artık en az 2 ITB ve en az 1 SNT alınması gerekiyor. (Bunların hepsini 1 dönemde alamazsınız bu arada. :))

Ders seçim döneminde her hocanın adı gözükmüyor. Dönem başlayınca açıklanıyorlar. Ama bu hoca adının gözükmemesi durumu daha çok havuz derslerinde olur, bunların da hepsinde değil.
    İnsanları yanlış yönlendirmeyin
    Güzel yetenekleriniz varsa gayet hocalar gözüküyor, ama bakabilene işte

• quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

İnsanları yanlış yönlendirmeyin
    Güzel yetenekleriniz varsa gayet hocalar gözüküyor, ama bakabilene işte

Böyle küçümseyici, bol "" ifadeli, ukalaca bir tavırla yazmana gerek yok.

Biliyorum, merak etme. Sadece legal durumu açıkladım yukarıda.

Ama sistemin bir açığı ortaya çıkıp öğrenciler arasında yayıldıkça o açık bir süre sonra kapatılıyor. Bu sefer başka bir açık keşfediliyor, o da yayılıyor, otomasyon ona da el atıyor. Yamalı bohça gibi bir sistem. (Sen bir şey biliyorsan ya da bulursan bana da bildiriver bir zahmet. :))

Teknik Forum'da bir eleman geçen dönem hocaları görebildiğini söylemişti. CRN'leri soranlara hangi hocanın o dersi verdiğini söylüyordu. (Belki de sensindir bu. ) Benim sorduklarıma yanıt vermedi gerçi; ama tutturamadığı hocalar olmuş. :)

Geçen dönem de şöyle bir şey yayıldı: Sistemde CRN'lere göre hocaların listesini gösteren bir adreste, adresin ders kodu (MAT, ATA, FIZ, BIL, MAK, STA, UZB vb.) kısmını düzenleyerek tarayıcının adres çubuğuna kopyalayıp giriyorsunuz. İşe yarıyordu; ama bir süre sonra patladı.

Önümüzdeki dönem kim bilir neler ortaya atılacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 2 Ağustos 2012; 21:31:29 >

• Vay be alacakaranlık hala buralarda abi senin sabit konu heralde :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: MKylmz

Vay be alacakaranlık hala buralarda abi senin sabit konu heralde :D

Sağolsun çok yardımcı oluyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ona laf yok sağolsun geçen sene banada çok yardımcı olmuştu :)
  • Merhabalar ben de bu sene İngilizce Mimarlık'a geliyorum. Gümüşsuyu yurduyla ilgili bilgi alabilir miyim? Çok torpil döndüğünü duydum. İtünün diğer yurtları buraya çok uzak, Kyk'nın yurtlarını söylemiyorum bile. Ev tutayım desem zaten kiralar ateş pahası birkaç arkadaş olmak lazım ama ilk seneden o da pek mümkün gözükmüyor. O yüzden ne yapacağımı şaşırdım. Gümüşsuyunun çıkmasını çok istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ben Mimarlık'ı baya isteyerek tercih ettim hatta bikaç sene önce Msgsü istiyordum ve oranın eğitiminin Türkçe olduğunu öğrendiğimde vazgeçtim İtü ingilizceye döndü tercihim. Şimdi forumda yazılı şeyleri okudum ve kafam çok karıştı İngilizce bölümle ilgili. Hocaların yeterliliği, harç ücretleri gibi. Özellikle İngilizce Mimarlık'ta okuyan birileri bilgi verebilirse çok mutlu olurum. Ve Türkçe programla İngilizce program arasındaki ders işleyiş farkları gibi farkları da anlatabilirseniz sevinirim.

Bir de aileme çok yük olmak istemediğimden okul bünyesinde çalışmak istiyorum. Dershanemiz, okulumuz İtü'ye gezi düzenlediğinde bize rehberlik yapan arkadaşlar vardı. Onlar gibi mesela. Veya farklı imkanlar varsa onlar da olur tabii. Bunlar nelerdir, nasıl başvurulur, kabul edilme koşulları nelerdir. Geniş çaplı bilgi alabilirsem çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidwy -- 3 Ağustos 2012; 14:27:22 >

• Bir de Gümüşsuyu kız ve Gümüşsuyu karmadan hangisinin gelme ihtimali daha düşük tercih sıralamasını nasıl yapmalıyım?
  • @hidwy

Türkçe derslerin işlenişi ile İngilizce derslerin işlenişi arasında dil farkı dışında bir fark yok. Türkçe MAT101 dersinde "x sonsuza giderken, f(x) sıfıra yakınsar." deniliyorsa, İngilizce MAT101E dersinde "As x goes to infinity, f(x) converges to zero." deniliyor, çok basit bir örnek olarak. İngilizce derslerde vizeler, finaller, ödevler, sunumlar, ders kaynakları, projeler vb. hep İngilizce olur. Dersin İngilizce işlenişi de biraz hocaya göre değişiyor. İngilizce pratiği yeterli olmayan bazı hocalar, ders İngilizce olsa bile Türkçe anlatmayı yeğliyor. Bu hocalara özellikle havuz derslerinde rastlamak mümkün. Ha, İngilizcesi sağlam hocalar da var tabii ki.

ÖSYM'nin kılavuzunda "İngilizce" ibaresinin yer aldığı programlarda %100 İngilizce eğitim uygulanmakta, yani bütün dersler İngilizce alınmak zorunda. Öteki programlarda ise minimum %30 İngilizce eğitim mevcut. Bu, şu demek: Lisans eğitiminde derslerin en az %30'unu (Bu derslerin hangisi olduğu da bölümün ders planında yazıyor.) İngilizce almak zorundasın. Ama istiyorsan ve şartlar müsait oldukça bu oranı arttırabilirsin. %100 İngilizce programlardan mezun olanların diplomalarında "İngilizce" ibaresi yer alacak, ötekilerde yer almayacak. Bir de %100 İngilizce programların harç ücretleri, %30 İngilizce programların harç ücretlerinin 2 katıdır. (Harçların kaldırılacağı söylense de şimdilik durum bu. Kaldırılırsa sorun yok tabii. :))

İngilizce eğitim avantaj mıdır, dezavantaj mıdır, tartışmaya açık bir konu tabii.

İkinci soruna gelelim. Gümüşsuyu'nda aslında karma yurt yok. Erkek Öğrenci Yurdu ve Kız Öğrenci Yurdu var. Ama kız yurdu muydu, erkek yurdu muydu, unuttum, yurdun bir bölümünü karşı cinsiyetteki kişilere verdiklerini görmüştüm yurt yerleştirme sonuçlarında. Gümüşsuyu Kız Öğrenci Yurdu'nun kapasitesi 44. Diğer yurtlara baktığımızda oldukça düşük. Ve dediğin gibi, maalesef torpilin en çok döndüğü yurtlar Gümüşsuyu'ndakilerdir. Sen yine de Yurt Başvuru Formu'ndaki (Eve kargoyla gelecek olan zarftan da çıkacak.) yurt tercih listesine istediğin yurtları istek sırasına göre diz. Bir de İTÜ Mimarlık Bölümünün üniversite tercih listesinde üst sıralarda yer alması, ayrıca buraya ön sıralardan giriş yapacak olman da sana avantaj kazandırır.

Ekleme: Mimarlık Fakültesi öğrencisi değilim, bölümle/fakülteyle ilgili diğer sorularını burada okuyanların yanıtlaması daha iyi olur. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 3 Ağustos 2012; 18:46:24 >

• Öncelikle çok teşekkür ederim.

Ancak %30 programda okuyan birine sormuştum onlar nerdeyse bütün dönem film çektiler demişti yani demek istediğini aradaki farkı anlayamadım o yüzden burada da dile getirdim. Hatta aynı okulda iki tip mimar yetişiyor gibi bi durum var demişti.

Ama Itünün burs ofisinin sitesinde gümüşsuyu erkek yurdu diye geçen yurtta 90 kız kontenjan var bu da kafamı karıştırdı.

Bir de okulda çalışma imkanları hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidwy -- 3 Ağustos 2012; 19:37:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hidwy

Ama Itünün burs ofisinin sitesinde gümüşsuyu erkek yurdu diye geçen yurtta 90 kız kontenjan var bu da kafamı karıştırdı.

Bir de okulda çalışma imkanları hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

www.yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=1073

Hakkatten de öyleymiş. Yukarıda bahsettiğim şey buymuş demek ki.

Kapasite açısından Gümüşsuyu Erkek/Karma Öğrenci Yurdu daha avantajlı. Olanaklar açısından aralarında fark yok, fiyatlarda da uçurum yok. (Kız Öğrenci Yurdu'nunki 410 TL, ötekininki 440 TL.) Sen bilirsin; ama ben olsaydım sanırım bu yurdu öne yazardım.

Okulda çalışma olanakları hakkında bildiğim kadarıyla yorum yapayım. Hazırlık sınıfı ve 1. yarıyıl öğrencilerine okuldaki birimler için ya iş yok ya da ilgili bir ilana rastlamadım. İTÜ'nün çeşitli birimlerde yarı zamanlı (Part Time) eleman alımları oluyor. Bunların ilanları yarizamanli.itu.edu.tr sayfasında yayınlanır. Fakat, dediğim gibi, İTÜ'de hazırlık sınıfı ve 1. yarıyıl öğrencilerinin başvurabileceği Part Time iş ilanı görmedim. Örneğin; geçen dönem Bilgi İşlem Daire Başkanlığına 16 tane eleman alınacaktı. Aday öğrencilerin en az 2. yarıyılda okumaları isteniyordu. (Şu şu bölümlerde okuyor olmak, not ortalamasının en az bu kadar olması gibi şartlar da var tabii.)

Okulun yemekhanelerinde tanıtım afişleri (geziler vb.) dağıtanlar var. Bir arkadaşım hazırlık sınıfındayken bu işi yapıyordu. Eline biraz para geçiyormuş. Başka bir arkadaşım da Ayazağa Kampüsü'nde promosyon olarak Cafe Crown paketlerinden dağıtıyordu. :) Fakat bunlar için nerelere başvurulması gerektiğini bilmiyorum. Hiç merak edip de sormadım açıkçası.

Okul dışında özel ders vermek ve bir giyim mağazında satış elemanı olarak çalışmak, bir Fast Food dükkanında servis elemanı olarak çalışmak gibi alternatifler mevcut.

Çalışma olanaklarına ek olarak burs başvuruları da tabii ki yap. (KYK [www.kyk.gov.tr ], İTÜ [Mimarlık Fakültesi Öğrenci İşlerine], İTÜ'de yapacağın burs başvurusundan bağımsız bir başvuru prosedürü isteyen çeşitli özel kuruluşlar [TEV, ÇYDD, Anadolu Vakfı, ADD vb.])

• Peki hazırlıkta hangi dersler alınıyor? Sadece ingilizce mi? Bir de havuz dersler neler oluyo tam olarak ne demek yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: elenasdiary

Peki hazırlıkta hangi dersler alınıyor? Sadece ingilizce mi? Bir de havuz dersler neler oluyo tam olarak ne demek yani?

Hazırlık sınıfında sadece İngilizce dersleri vardır: Basic, Reading, Writing, Listening, Speaking.

Havuz dersleri, mühendislik programlarının çoğunda ortak olarak alınan, bazıları Mimarlık ve Fen-Edebiyat bölümlerinde de yer alan, ilk yılki derslerin çoğunu, ikinci yılki derslerin de hemen hemen yarısını oluşturan derslerdir: Matematik I & II, Fizik I & II, Genel Kimya, Fizik I Laboratuarı & II Laboratuarı, Genel Kimya Laboratuarı, İngilizce dersleri, Türkçe I & II, Lineer Cebir, Diferansiyel Denklemler, bilgisayar dersleri gibi... Bunlar ders planlarında TB (Temel Bilim) ve ITB (İnsan ve Toplum Bilimleri) türünde dersler olarak da geçer.

Örnek: Makine Mühendisliği %30 İngilizce programı ders planı

http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/MAK/201210.html

İlk yılki havuz dersleri: FIZ101E, FIZ101EL, KIM101, KIM101L, BIL101E, MAT103, RES105, ETK101, ING101/102/103/201, RES112E, MAT261, MAT104, FIZ102E, FIZ102EL, STA201, BIO102, ITB'ler...

Bu derslerde, bir şubede, farklı bölümlerden öğrenciler aynı sınıfta aynı hocadan ders alabilir. Örneğin; bir FIZ101E sınıfında, aynı hocadan ders alan, Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Kimya Bölümü gibi değişik bölümlerden öğrenciler olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 3 Ağustos 2012; 20:22:34 >

• İTÜ MATEMATİK MÜHENDİSLİĞİ(İNG) HAKKINDA BİLGİ VERECEK BİR BABAYİĞİT ARANIYOR
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Peki hazırlıkta hangi dersler alınıyor? Sadece ingilizce mi? Bir de havuz dersler neler oluyo tam olarak ne demek yani?

Hazırlık sınıfında sadece İngilizce dersleri vardır: Basic, Reading, Writing, Listening, Speaking.

Havuz dersleri, mühendislik programlarının çoğunda ortak olarak alınan, bazıları Mimarlık ve Fen-Edebiyat bölümlerinde de yer alan, ilk yılki derslerin çoğunu, ikinci yılki derslerin de hemen hemen yarısını oluşturan derslerdir: Matematik I & II, Fizik I & II, Genel Kimya, Fizik I Laboratuarı & II Laboratuarı, Genel Kimya Laboratuarı, İngilizce dersleri, Türkçe I & II, Lineer Cebir, Diferansiyel Denklemler, bilgisayar dersleri gibi... Bunlar ders planlarında TB (Temel Bilim) ve ITB (İnsan ve Toplum Bilimleri) türünde dersler olarak da geçer.

Örnek: Makine Mühendisliği %30 İngilizce programı ders planı

http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/MAK/201210.html

İlk yılki havuz dersleri: FIZ101E, FIZ101EL, KIM101, KIM101L, BIL101E, MAT103, RES105, ETK101, ING101/102/103/201, RES112E, MAT261, MAT104, FIZ102E, FIZ102EL, STA201, BIO102, ITB'ler...

Bu derslerde, bir şubede, farklı bölümlerden öğrenciler aynı sınıfta aynı hocadan ders alabilir. Örneğin; bir FIZ101E sınıfında, aynı hocadan ders alan, Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Kimya Bölümü gibi değişik bölümlerden öğrenciler olabilir.

Peki hazırlık okumamak için TOEFL vermemiz mi lazım? Bir de hazırlık okumayı önerir misiniz? Yani hazırlıkta okuyacağın bölümle ingili ingilizce eğitimi mi veriliyor yoksa normal genel ingilizce mi? Bazıları hazırlık oku hem okula alışırsın hem de şu sınav telaşından sonra dinlenirsin diyor a o yüzden merak ettim.

• quote:

Peki hazırlık okumamak için TOEFL vermemiz mi lazım? Bir de hazırlık okumayı önerir misiniz? Yani hazırlıkta okuyacağın bölümle ingili ingilizce eğitimi mi veriliyor yoksa normal genel ingilizce mi? Bazıları hazırlık oku hem okula alışırsın hem de şu sınav telaşından sonra dinlenirsin diyor a o yüzden merak ettim.

İTÜ'nün kendi İngilizce yeterlilik sınavı "Proficiency" var. Buna girerek atlayabilirsin. Alternatif olarak, İTÜ'nün eşdeğer kabul ettiği TOEFL, IELTS gibi sınavlara da girip, belirlenen baraj puanlarını aşarak hazırlık sınıfını atlayabiliyorsun. Ama ben Proficiency'e girmeni öneririm. TOEFL'a, IELTS'e göre nispeten kolay bir sınavdır. TOEFL'daki Speaking aşaması yok mesela.

Hazırlık sınıfını atlamak için Proficiency'de 2 aşamadan toplam en az 60 puan alman lazım. İlk aşamada 15 Restatement (verilen cümleye en yakın anlama sahip cümleyi bulma) ve 30 Reading (3 tane metinden oluşuyor. Okuduğunu anlama soruları.) sorusu var, sırf test. Bu aşama 60 puan üzerinden değerlendiriliyor ve en az 30 puan alman şart. Çok zorlamaz. İkinci aşamada da Listening (test) ve Writing (Cause/Effect ya da Compare/Contrast Essay yazarsın.) var. Bu aşama 40 puan üzerinden değerlendiriliyor ve en az 20 puan alman şart. Listening gayet kolaydır. Writing de sana kalmış. Proficiency ya da diğer sınavlar için Essay yazmayı bilmen lazım, bunu bilmiyorsan öğrenebilirsin.

Hazırlık sınıfında genel bir İngilizce eğitim verilir. Bölüme yönelik teknik İngilizce eğitimi yok. Bu, lisansta var.

Açıkçası İngilizce düzeyin gerçekten iyiyse, hele TOEFL ile atlayabilecek bir düzeydeysen, hazırlık sınıfına kalmanı önermem. Hele A kuruna geleceksen... Ben A kurundaydım. Dönem boyunca köşede uyuyup çevremdeki arkadaşlarımla sohbet etmiştim. Essay yazmayı öğrendim, biraz gramerimi geliştirdim, başka da aman aman bir katkısı olmadı. Bir de Longman English Interactive (LEI) diye abuk sabuk bir uygulamadan ödevler veriliyordu. Hazırlık sınıfına kalmamın iki nedeni de; Essay yazmayı üniversite başlamadan önce bilmiyor olmam, İstanbul dışından gelmem.

Fakat şu da var: Hazırlık sınıfı kesinlikle eğitim hayatının en rahat dönemi olacak. "İngilizce eğitimi falan çok önemli değil. Ben boş zamanlarımı değerlendirmek istiyorum. İlk yarıyılımı (A ve B kurunda olursan)/ilk yılımı rahat geçirmek istiyorum. Çevre edinmek istiyorum. Okula alışmak istiyorum. Arkadaşlarımla bol bol gezmek istiyorum." diyorsan, hazırlık sınıfına kalıp A kurunda olabilirsin. Bunun için gayet müsaittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 3 Ağustos 2012; 22:34:49 >

• 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.