öncelikle bu bölümü yazacak olan varmı varsa sıralamasını yazabilir mi ?
geçen sene 60 kon. ile 75.000 den almış en son
bu sene ise 70 kon. oldu
benim puanı 65.000 ve idealim olan bu bölüme İTÜ Kimya ya girebilirmiyim içimde sıkıntılar var her telden bir ses çalıyor
kimya öğretmenlikleri kalktı tamam ama bu zaten YGS puanı ile alıyordu . Kimya bölümünün puanlarını etkileceğini pek fazla düşünmüyorum
ancak Mat Edebiyat Coğ bölümleri bundan çok sert bir şekilde etkileneceğini düşünüyorum .. Fikirleriniz neler .. Daralıyorum stresim her geçen gün dahada artıyor
up
up
up
up
up
Öncelikle İTÜ Kimya bölümünün geçen seneki kontenjanı 60 değil 65.
Kimya Öğretmenliğinin kalkmasından sonra Kimya bölümünün puanın artmayacağını düşünüyorsunuz. Peki neden konu açtınız o zaman ?
50-100bin arası aman aman oynama olmayacaktır, girme şansınız var. Ancak girememeniz durumunda çok şaşırmam. 100.000'lere kadar gerilemenizi tavsiye ederim.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Kimya Öğretmenliğinin kalkmasından sonra Kimya bölümünün puanın artmayacağını düşünüyorsunuz. Peki neden konu açtınız o zaman ?
50-100bin arası aman aman oynama olmayacaktır, girme şansınız var. Ancak girememeniz durumunda çok şaşırmam. 100.000'lere kadar gerilemenizi tavsiye ederim.
okuduklarım neticesinde genede içimde bir korku birikti .. o yüzden bu konu hakkında daha geniş bilgi ve yılların tecrübesi ile bunu yorumlayacak kişilerin fikirlerini öğrenmek istiyorum . ama siz yinede girebilebileceğimi söyleyerek içime su serptiniz itü kimya için bölümümü bıraktım yurt dışından geldim o yüzden endişelerim var sınav sonuçları açıklanınca tamamdır bu iş dedim ancak daha sonra okuduklarım neticcesinde içimi bir korku bürüdü .. sınav stresi sonuçlar derken bence bu yerleşme meselesi asıl stresli olan durum ..
bir başka yorumda benim sıralamamda olan biri çok rahat bir mühendislik yazabilir bu açıdan bakarsakta içim bir nebze rahatlıyor ama bilemiyorum genede offffff .......
quote:
Orijinalden alıntı: dardanellaa
quote:
Orijinalden alıntı: Güven
okuduklarım neticesinde genede içimde bir korku birikti .. o yüzden bu konu hakkında daha geniş bilgi ve yılların tecrübesi ile bunu yorumlayacak kişilerin fikirlerini öğrenmek istiyorum . ama siz yinede girebilebileceğimi söyleyerek içime su serptiniz itü kimya için bölümümü bıraktım yurt dışından geldim o yüzden endişelerim var sınav sonuçları açıklanınca tamamdır bu iş dedim ancak daha sonra okuduklarım neticcesinde içimi bir korku bürüdü .. sınav stresi sonuçlar derken bence bu yerleşme meselesi asıl stresli olan durum ..
bir başka yorumda benim sıralamamda olan biri çok rahat bir mühendislik yazabilir bu açıdan bakarsakta içim bir nebze rahatlıyor ama bilemiyorum genede offffff .......
Sanırım tek tercih yapacaksınız ? Tek tercih yapacaksanız sizi daha fazla ürkütüp umutsuzluğa sevk etmek istemem.
Başarı sıranız yetiyor, orada bir sıkıntı yok ancak geçen sene FEF'de formasyon olmadığını unutmayın. Bu sene formasyonun geri gelmesiyle talep geçen seneye nazaran biraz daha artacaktır. Ek olarak Kimya Öğretmenliklerinin kapatılmasının da mutlaka etkisi olacaktır. Umarım yerleşebilirsiniz.
Tavsiyem, eğer yazabiliyorsanız birkaç üniversite daha yazmanızdır.
Tahmin yürütmem gerekirse girersin diye düşünüyorum ama neden İTÜ Kimyayı istiyorsun acaba? Ben de ODTÜ kimya yazsam mı diye düşünüyorum da o sebeple soruyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: Veraniego
Tahmin yürütmem gerekirse girersin diye düşünüyorum ama neden İTÜ Kimyayı istiyorsun acaba? Ben de ODTÜ kimya yazsam mı diye düşünüyorum da o sebeple soruyorum.
olmak istediğim tek meslek .. bunun için hayatımı değiştirdim ama içimdeki korkular bir türlü dinmiyor .
başka fikri olan varmı bu konu hakkında **
hocam bilkent kimyayı düşünmez misin ?
quote:
Orijinalden alıntı: gambitplayer
istanbulda ikamet ediyorum ODTÜ ve BİLKENT de puanım yetmesine rağmen istanbulda kalmam gerekiyor o yüzden İTÜ ... ama 65.000 ile girememe korkusu sardı okuduğum yazılar sonrasında o yüzden uyku tutmuyor gözlerim
quote:
quote:
istanbulda ikamet ediyorum ODTÜ ve BİLKENT de puanım yetmesine rağmen istanbulda kalmam gerekiyor o yüzden İTÜ ... ama 65.000 ile girememe korkusu sardı okuduğum yazılar sonrasında o yüzden uyku tutmuyor gözlerim
bahsettiğiniz bölüm %30 ingilizce mi yoksa %100 mü
quote:
quote:
quote:
bahsettiğiniz bölüm %30 ingilizce mi yoksa %100 mü
%100 bölüm kapandı malesef o yüzden %30 oluyor sanırım .. ama bu sıralama ile çok rahat girebilirim diye düşünüyorum ama kapanan bölümler falan filan derken forumdaki yazılarıda okudum biraz içim karardı içim
şimdi şu bilgileri koyayım önümüzde dursun. Kimya 57.100 MF-2 415,342. Kimya (İngilizce) 47.900 MF-2 431,843 bunlar 2011 in sıralaması. Kimya 75.700 MF-2 362,810. Kimya (İngilizce) 57.600 MF-2 392,197 bunlar 2012 nin sıralaması. şimdi eğer ingilizce bölümü kapatılmasaydı %90 falan derdim ama ingilizce bölüm kapatıldığı için biraz zor gözüküyor bana göre, formasyon da geldi bir de. eğer kimyayı çok istiyorsanız itü dışında da yazın derim eğer istanbulda düşünüyorsanız istanbulda bir kimya bölümü yazın ama dediğim gibi eğer olacaksa bilkent ve odtüyü de yazmanızı öneririm sonuçta tutmama olasılığı da var
quote:
şimdi şu bilgileri koyayım önümüzde dursun. Kimya 57.100 MF-2 415,342. Kimya (İngilizce) 47.900 MF-2 431,843 bunlar 2011 in sıralaması. Kimya 75.700 MF-2 362,810. Kimya (İngilizce) 57.600 MF-2 392,197 bunlar 2012 nin sıralaması. şimdi eğer ingilizce bölümü kapatılmasaydı %90 falan derdim ama ingilizce bölüm kapatıldığı için biraz zor gözüküyor bana göre, formasyon da geldi bir de. eğer kimyayı çok istiyorsanız itü dışında da yazın derim eğer istanbulda düşünüyorsanız istanbulda bir kimya bölümü yazın ama dediğim gibi eğer olacaksa bilkent ve odtüyü de yazmanızı öneririm sonuçta tutmama olasılığı da var
yapma hocam ya !!!! moralim sıfır
quote:
quote:
yapma hocam ya !!!! moralim sıfır
hocam öğrenciler artık fen edebiyata ön yargıyla yaklaşabilir bir de bölümün türkçe olması senin girmen için avantaj bence ama ne olur bilemiyorum umarım tutar beklemekten başka çaremiz yok
İTÜ KİMYA ya gitmek .Ya işsiz olmak ya da kendini geliştirip bilim adamı. 2.si Türkiye şartlarında zor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme