Şimdi Ara

İTÜ makina mı İTÜ endüstri mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son zamanlarda endüstrinin eski popülerliğini kaybettiğini ya da Türkiye'de sahasının dar olduğu, niteliksiz mezunlar verdiği gibi çok üzücü şeyler duydum. Matematiği seven biriyim endüstriden vazgeçip makina yazayım mı?

• Ben olsam makina yazardım sanki daha garanti meslek gibi
  • imperialred19 kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela makinanın hangi alanlarda yoğunlaştığını dahi bilmiyorum. Bu açıdan bakınca öyle zor bir bölümü okuyabilir

miyim,sever miyim?
  • Neidüğüblrsz kullanıcısına yanıt
    Yarin uplayin hocam belki daha tecrübeli biri yardimci olur , ben de bu sene yerlesecegim insaat yazacagim ama dedigim gibi ikisi arasinda kalsaydım ve ikisine de ilgim olsaydi makineyi secerdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imperialred19 -- 12 Ağustos 2018; 3:23:10 >
  • Sevemezsin öyle hissediyorum. Makinada zaten azcık tereddütün varsa yazma. Çünkü bölüm zor gençliğin kayar.
  • Yukarı
  • Yukarı
  • Hocam endüstrinin sahasının dar olduğu saçmalık. Makine mühendisinin sahası makine endüstrisi iken, endüstri mühendisinin adı üstünde bütün endüstrilerdir, hepsinde kendine iş bulabilir çünkü endüstri mühendisinin işi, makine mühendisinden farklı olarak ortaya spesifik bir ürün(makine) koymak değildir. Bu ürün ortaya koyulana kadar yapılan her şeyin en verimli şekilde yapılmasını sağlamaktır. Fabrikanın lojistik olarak en verimli şekilde nereye konumlanacağı, fabrikadaki üretim hattındaki makinelerin fabrika içinde en optimal şekilde nasıl yerleşeceği, üretimin hangi sırayla yapılacağı, hammadde tedariğinin nasıl yapılacağı, siparişlerin ne zaman verileceği, üretim hattında bir sorun varsa, simülasyon aracılığıyla bu sorunu belirleyip çözmesi, kaynakların kısıtlıysa optimizasyon yoluyla en fazla üretimi alacağın üretim planını çıkarması gibi tüm işlerin asıl bileni makine endüstrisinde çalışacak endüstri mühendisidir.

• Ayrıca matematiği sevdiğinizi belirtmişsiniz, endüstri mühendisinin tüm dersleri matematik, çoğu dersi de matematiğin olasılık ve istatistik konularını temel alır.
  • hayatın boyunca mekanik bir şeyleri çizmek mi istiyosun (makine müh.)

ya da

planlama, satış, operasyon, ürün yönetimi, finansal v.b çeşitli konulardan birinde mi çalışmak istiyorsun (endüstri müh.)

Not: makine seçersen başka konulara yönelme şansın olmayacak ya da yönelmek çok zor olacak
  • Önemli olan iş sahası değil. İTÜ mezunu bir adam rahat rahat iş bulur. Önemli olan senin neyi sevdiğin
  • quote:

Orijinalden alıntı: arobasgan

Önemli olan iş sahası değil. İTÜ mezunu bir adam rahat rahat iş bulur. Önemli olan senin neyi sevdiğin

İnsanın kendine neden eziyet etsin o kadar hardcore bi bölüm üniversite tercihi yaparak?

Makina mühendisliği bölümü diğer bölümlerden çok çok farklı bir yapıya sahip İTÜ'de, eğitim olarak da hoca olarak da ders geçme şartları olarak da:

örneğin: geçme notu 45tir. yani 44 FF'tir.

Ayrıca itü makine müh. bölümü öğrenci/mezunlarının yazdığı çeşitli yorumlar şöyle:

İTÜ makina mı İTÜ endüstri mi?İTÜ makina mı İTÜ endüstri mi?İTÜ makina mı İTÜ endüstri mi?İTÜ makina mı İTÜ endüstri mi?İTÜ makina mı İTÜ endüstri mi?İTÜ makina mı İTÜ endüstri mi?İTÜ makina mı İTÜ endüstri mi?İTÜ makina mı İTÜ endüstri mi?İTÜ makina mı İTÜ endüstri mi?İTÜ makina mı İTÜ endüstri mi?

• dh2dhy2 D kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun,bu yorumlaeın endüstri mühendisliği için olanları varsa buraya yükleyebilir misiniz
  • Yukarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neidüğüblrsz

Çok sağolun,bu yorumlaeın endüstri mühendisliği için olanları varsa buraya yükleyebilir misiniz
    Başarılar dilerim...

Hayırlısı olsun hepimiz için. Kesinlikle çok araştırdım ben de her bir bölümü..

Şu konuyu açmıştım:
    https://forum.donanimhaber.com/7-2k-muhendislik-tercih-yardim-pls-5k-20k-genel-tartisma--134247144-2#134249424

Güncel listem en son üstteki gibiydi
    Bana da yorum yapan olursa sevinirim..

Özyeğin/Galatasaray - Bilgisayar müh. bölümlerini sildim, ancak itü endüstriyi henüz silmedim, tercih listemde yer verebilirim ancak kaçıncı sıraya konumlandırabilirim bilmiyorum son gün de kararım değişebilir. Büyük ihtimalle itü ehb gelicek ama hedefim itü bilgisayardı.

• İTÜ Uçak Mühendisliği.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.