Şimdi Ara

İTÜ Makina Yazmalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
1.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İTÜ Makina hakkında bilgisi olan mezun vs var mı?Hedefim ülkemize herhangi bir değer katmak.Bir anadolu şehirnde 6-7 yıl okuyup ezber yapıp sonra tus uzmanlık vs hayatımı karartmamaya karar verdim.İTÜ makina bana daha çekiçi geldi.Türkiye savunma sanayinde gelişen gelişmeye çalışan bir ülke.Doğunun ücra bir köşesinde sağlık ocağında ilaç yazıp kafama mermer yemektense çok köklü ve bir geleneği olan İTÜ den mezun olup yerli uçak tank vs motorlarda bir emeğim olmasını istiyorum.Bilgili abilerim aydınlatabilirler mi?Bu hedefime ulaşabilmem çok mu zor olur?İTÜ bana bu donanımı katar mı?Teşekkürler

• Ben de seninle aynı görüşteyim, diş hekimliğinden vazgeçtim YTÜ makine yazmayı düşünüyorum.
  • up
  • Öncelikle düşüncelerin çok güzel, seni tebrik ederim. Bu ideallerinden asla vazgeçme.
    İTÜ mezunlari genelde stajını İstanbul'da yaptığı için özel sektörde çalışıyor. Puanın iyiyse ODTÜ senin için daha iyi olur.
    Ayrıca savunma sanayii için Hacettepe de iyi bir tercih olabilir. (EE, Bilgisayar gibi bölümlerinden alım daha fazlaydı)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • victorious195 V kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam çok teşekkür ederim.Odtü makina gelmeyecek herhalde.İnsan keşke biraz daha çalışaaydım diyor bazen ama kısmet.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden %100 ve %30 İng. kontenjan açılıyordu bu sene sadece %30 İng. kontenjan var galiba
  • Yilda binlerce makina mezunu ...mezun oluyo

itü kontenjani da 200 den fazla.

yazilima yonelmek zor daha sonradan..

yazilima meraki olan birinin asla yazmamasi gereken bir bolum mudur?

Bilgisi olan yazabilir mi?

Ya da makine okuyup da daha sonradan yazilima aslinda meraki oldugunu anlayip da rotasini yazilima ceviren oldu mu? yazilima gecis sureci sancili miydi?

Hic bulasma makinaya diyen var mi? (gonlunde bilgisayar olan biri icin)

• Ben de bu soruları merak ediyorum. Sırlamam 14 k itü makine ise 13 k ile alıyo. Tutucağı kesin değil ama yine de yazmayı düşünüyorum. Yazılıma ilgim var .aynı zamanda makine istiyorum. İtü makineden mezun oldum diyelim Makine ve yazılımın içi içe olduğu işler yapmam çok mu zor?

• Levent Sapciyoutube
    Yazılımcılık Okumadan Silikon Vadisi’nde Yazılımcı Olan Adam
    https://www.youtube.com/watch?v=_bI5pt744S8

Bu videoyu izleyin baştan sona. Adam TR'de makine okumuş daha sonra Yazılım öğrenmiş ve silikon vadisinde çalışıyor şuan. Böyle örnekler var ama 100 kişiden 2 kişi falan. Zor iş kısacası. Makine mi yazılım mı iyi karar verin sonra dönmek zor.

• Ben de endüstri yazıcam ama yazılımla ilgilenmek istiyorum yapabilir miyim gerekli bilgilere nasıl ulaşabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Bağdatlı Ruhi

https://www.youtube.com/watch?v=_bI5pt744S8

Bu videoyu izleyin baştan sona. Adam TR'de makine okumuş daha sonra Yazılım öğrenmiş ve silikon vadisinde çalışıyor şuan. Böyle örnekler var ama 100 kişiden 2 kişi falan. Zor iş kısacası. Makine mi yazılım mı iyi karar verin sonra dönmek zor.
    Ileride yazilim yapicaksam neden is hayatinda asla kullanmicagim bayagi da kol gibi zor (ozellikle itüde sinifin yarisi kaliyomus) derslerle ugrasiyim?

özelde gider bilgisayar tam burslu okurum....

puanim tutuyo diye itü makine yazmam anlamsiz olur bence...

• dh2dhy2 D kullanıcısına yanıt
    Ben de onu diyorum zaten. Makine mi yazılım mı karar verin sonra dönmek zor.
  • Rastgele internette arastirirken denk geldim...

itü makine dersten gecme notu 2018:

İTÜ Makina MAK105 / RES105twitter
    İTÜ Makina MAK105 / RES105
    https://twitter.com/RES105/status/933635471988678661?s=20

(bir iki kisi DD ile gecmis, geri kalan hepsi FF le kalmis dersten)

CC bile alan yok...

Bu ne hocam Allah korusun tövbe
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bağdatlı Ruhi

Bu ne hocam Allah korusun tövbe
    lol

• quote:

Orijinalden alıntı: limon1907

Ben de endüstri yazıcam ama yazılımla ilgilenmek istiyorum yapabilir miyim gerekli bilgilere nasıl ulaşabilirim
    www.linkedin.com
    Istanbul Technical University on LinkedIn: "Prof. Dr. Alp Üstündağ'ın Endüstri Mühendisliği ile İlgili Dünya gazetesinde çıkan yazısı... #industrialengineering #digitaltransformation #datascience #analytics"
    https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6432512544958746624

endüstri hocasının açıklamalarına kulak ver derim..
    ben bizzat maçkaya gidip kendisiyle görüştüm bilgi aldım

Sonradan okuyacak arkadaşlar için yazayım. Bu notlar, final puanı olmadan eklenen notlar ki bu derste finalin etkisi %50. Evet zor bi ders ama öyle CC alan bile yok gibi bir durum söz konusu değil.
    Geçen sene AA alan da vardı.
    Cümbür cemaat kalmıyoz yani dersten :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.