su ana kadar hic ders calisma disiplinim olmadi ve maddi imkanlardan dolayi evde calisiyorum.youtube da ders calisirken su programa denk geldim < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi henrywotton -- 24 Eylül 2021; 18:4:26 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
7 Ayda YKS: Mümkün Mü?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), üniversiteye giriş için önemli bir sınavdır. Sınavı bitirmek için verilen süre sınırlıdır ve birçok öğrenci 7 ay gibi kısa bir sürede bitirip bitiremeyeceklerini merak etmektedir.
7 ayda YKS'yi bitirmek mümkündür, ancak sıkı çalışma ve iyi bir çalışma programı gerektirir. İşte 7 ayda YKS'yi bitirmek için bir program:
- Gerçekçi bir program oluştur: 7 aylık bir çalışma programını haftalara ve günlere bölerek gerçekçi hedefler belirlemelisin.
- Anahtar kelimelere odaklan: YKS'de çıkan önemli anahtar kelimeleri araştır ve bu kelimeleri içeren çalışma materyalleri kullan.
- TYT ve AYT'ye eşit zaman ayır: YKS, Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) olmak üzere iki bölümden oluşur. Her iki bölüme de eşit zaman ayırmalısın.
- Derslere öncelik ver: Konuları önem derecesine göre sıralayarak öncelikli derslere odaklanmalısın.
- Düzenli denemeler çöz: Denemeler, eksiklerini belirlemene ve zaman yönetimi becerilerini geliştirmene yardımcı olur.
- Çalışma grubuna katıl: Çalışma grubu, motivasyonunu yüksek tutmana ve soruları tartışmana yardımcı olabilir.
- Yeterince dinlen: Çalışma sırasında dinlenmek ve yeniden şarj olmak önemlidir.
7 ayda YKS'yi bitirmek için sıkı çalışma ve özveri gerekir. Verilen programı disiplinli bir şekilde uygulayarak hedeflerine ulaşabilirsin.