Şimdi Ara

İTÜ MATEMATİKTEYİM 24 YAŞINDAYIM TIP İSTİYORUM (LÜTFEN CEVAP) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
116
Cevap
6
Favori
14.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: eudomania

26 yaşında girersem 32 yaşında mezun olurum. O zamana kadar kesin askere alınır mıyım?

Bu işin bir de uzmanlığı var.Ama göze alıyorsan neden olmasın.Ben dene derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

Arkadaşa da durduk yerde çok fazla moral vermeyin. Puanlar hiç fena değil fakat tıp için yetersiz LYS'de böyle olursa bunu bilmeli bence. LYS'e biraz daha kasmalı.
    Kendi sınıfımızda 17000 küsür olan bi çocuk vardı çok üzüldü şu anda. GATA istiyodu o da.
    quote:

Orijinalden alıntı: Fashionality

quote:

Orijinalden alıntı: Utkuhan

Türk insanının daha karakteri oturmamışi nerdeyse ölecez daha ne meslek yapacağımızı bilmiyoruz,avrupada ortaokulda adamlar meslek seçiyorlar bölüm bencede çok güzel nedir bu tıp okuma çocuk doğar doğmaz bile herkes tıp okutuyor ne görmemiş bi milletiz.Belli bi yaşa gelmişsin bence sen tıpı bitirdiğinde yaşıtlarının 3.çocugu olacak bence üniv bitir güzel bi aile kur sonra ölmeyi bekle hayat çok kısa.

peki neden karakteri oturmamış düşündün mü?

sürekli değişen daha hala çözemediğim iğrenç bi eğitim sistemi var

herkes ekmek derdinde (durumu çok iyi olanların dışında)

bi kaç yıl önceye kadar herkesin kafasında devlete sırtımı dayasam da kendimi sigortaya alsam gibisinden memur mantığı vardı ( ki hala aynı düşünce var bi çoğunlukta)

ikinci sebepten dolayı herkes para hangi meslekte çoksa (ya da iş bulabilme oranı) o mesleğe yöneliyor ya da zorla yönlendiriliyor (bi çoğunluğu aile içi büyük baskılarla)

sonuç ne peki?

işini sevmeyen ve sevmediği için de işini doğru düzgün yapmayan insanların oluşturduğu senelerdir gelişmekte denilen ama bi türlü gelişemeyen hatta gerilediğini düşündüğüm bi devlet

Bide şu elektrik ve tıp meraklısı yok mu.. Ya kardeşim bi meslek o mu var

Evet tıptan başka düzgün birşey yok.Bir tek sağlık bölümlerine ihtiyaç var diğerlerinden fazlasıyla mezun var.Ayrıca insanın gelecekten korkup kendini garantiye almak istemesinden doğal birşey yoktur.Bende 25 yaşındayım güzel bir bölüm kazansam tekrar okula girerim.Niye girmeyeyim ki?Hayatım boyunca az bir paraya iş sıkıntısı çekerek mi yaşayayım?En fazla 5 yıl hadi 10 yıl kaybım olsun ne yapalım bu ülkede istediğin meslekte çalışamıyorsan para kazandıran bir bölüme girmek zorundasın.

OO dostum nasılsın :) aslında diploma işini büyütmemek lazım diploma demek bişey öğrendiğine dair sana verilen bi belge aslında şimdi bakarsak tıp haricinde para kazanacağın bölüm yok bu birazda şans işi aslında lise mezunu olup çok iyi para kazananda var ama bizim toplumda sınıf ayrımı çok fazla ama tıp okursa istediği kızı elde edersin bu ülkee bu paradan daha önemli

Sağol iyiyim :)Evet düşüncelerimiz aynı tıptan başka bölüm yok.Büroda çalışırken mühendisi,mimarı,doktoru kimin ne kazandığını gördüm.Firma patronları hariç doktorlar kadar kazanan yok.Bana bugün tıp fakültesine gel deseler okulu mokulu bırakır gider.Tıp değil fizik tedavi falan olsa da razıyım.4-6 yıl daha okurum okurken kafam rahat olur en azından okul bitince nerede çalışacam ne iş yapacam derdi olmaz.

• quote:

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. Durumumu şöyle özeTleyim. 1 sene daha çalışıp doktor olmak var aklımda ömrüm boyunca bunun takıntısıyla yaşayamam hem tustan sonra seçeceğim bölümü de belirledim kafamda. Psikiyatri. Hastanede yatarken işinde yetersiz olan birçok doktor gördüm tedaviyi bırakın resmen benimle kendini yarıştıran doktorlar oldu muhabbet esnasında. Ayrıca birçok hastayla konuştum en ağırına kadar. Orada geçirdiğim günler ben de bu fikrin uyanmasına vesile oldu. Yattığım hastane erenköydü bu arada. Herşeyi göze almış durumdayım gerekirse 29unda dondurup askere giderim gelince devam ederim. Hayatım bu olacak benim yani mesleğim. Zevk alarak yapacağımdan eminim. Hem ayrıca okuyonlar nasıl bitiriyor okulu. İnanın ben de bu sene en az onlar kadar çalıştım hem beynen hem bedenen. İş+özel ders+okul+dersane ilk dönem hatta matematiğin en ağır derslerini aldım. Ama olmuyor böyle. 1 yere kanalize olmak şart. Evlenmek konusunda bir arkadaş bir öneride bulunmuş ona katılıyorum. Aklımda şöyle bir düşünce var gittiğim tıp fakültesinde kendime uygun birini bulup evlenmek. Benimle beraber okula başlamış biri mesela. Benden genç olması önemli değil bir erkek olarak hayat tecrübelerimi paylaşırım.Beraber bitirilir okul ve hayat devam eder diye düşünüyorum. İşte böyle bir haylim var. SİZCE PEŞİNDEN GİTMELİ MİYİM?

kesinlikle hayallerini bırakma.. dünyada milyarlarca böyle insan var,hayallerini bırakmış ve istemediği bi işte çalışıp, iş bitsede emekli olsam diyerek yaşayan.. bunlardan olma..

• quote:

Orijinalden alıntı: uohk061_TS

quote:

26 yaşında girersem 32 yaşında mezun olurum. O zamana kadar kesin askere alınır mıyım?

Bu işin bir de uzmanlığı var.Ama göze alıyorsan neden olmasın.Ben dene derim.

Uzmanlığı hemen yapmasa pratisyen olarak aile hekimi olsa yine aylık 6000 lira maaşı var.32 yaşına kadar okuturlar mı bilemem.
  • Peki bu yaşlarda tıbba başlamış tanıdıklarınız var mı nedir hikayeleri? Varsa görüşme imkanım var mı?
  • abi lys'de matematiği fulle yakın yaparsan ygs'deki kaybını kapatmış olursun. belki tıp olmayabilir ama eğer istersen güzel bir ünide güzel bir mühendislikde okuyabilirsin hem 4 senede bitirmiş olursun. illa tıp mı okumak istiyorsun iyice düşün bi. 6 sene okuyacaksın ve tıp okumak zordur . ayrıca birde bunun uzmanlık sınavı filan var. tabi yazını okuduğum kadarıyla kararlı ve istekli birine benziyorsun eğer istersen yapabilirsin tabiki neden olmasın. lakin tıpı seçersen +2 sene üniden +1 senede seneye tekrardan girceğin için 3 senelik bir kaybın olacak. allah kolaylık versin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

abi lys'de matematiği fulle yakın yaparsan ygs'deki kaybını kapatmış olursun. belki tıp olmayabilir ama eğer istersen güzel bir ünide güzel bir mühendislikde okuyabilirsin hem 4 senede bitirmiş olursun. illa tıp mı okumak istiyorsun iyice düşün bi. 6 sene okuyacaksın ve tıp okumak zordur . ayrıca birde bunun uzmanlık sınavı filan var. tabi yazını okuduğum kadarıyla kararlı ve istekli birine benziyorsun eğer istersen yapabilirsin tabiki neden olmasın. lakin tıpı seçersen +2 sene üniden +1 senede seneye tekrardan girceğin için 3 senelik bir kaybın olacak. allah kolaylık versin.

Benimkisi meslek değil hayat tercihi. Benim tam anlmaıyla yapabileceğim bu. Gerisi sadece kendimi kandırmak olur. Hayatımı bu mesleğe adayıp insanlara yardımcı olacağım hele ki şu stresli zamanlarda insanlara telkin vermek ve ayakta tutmak şart. Ama işte insan kendine "ne kadar zorlasa da" telkin veremiyor. Dışardan baktığı gibi bakamıyor. O yüzden tavsiyelere ihtiyacım var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eudomania -- 6 Mayıs 2010; 11:49:26 >

• ya sen napacan başkalarını.25 yaşına gelmişin hala kendini tanımayamadın mı? başarabilecem diyosan git,yoksa ne bulaşıyon?
    ki yerinde olsam asla ve asla gitmezdim.git adam gibi okulunu oku,bitir ailene destek çık.fantazi peşinde koşma yav.idealmiş..
    doktor olunca nolacan? kan görmekten,ağız kokusundan,sürekli gerici bi ortamda bulunmaktan zevk mi alıyosun?
    hayır yani gençliğine yazık değil mi? kafadan 10 yılın gidecek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: by Kaçar

ya sen napacan başkalarını.25 yaşına gelmişin hala kendini tanımayamadın mı? başarabilecem diyosan git,yoksa ne bulaşıyon?
    ki yerinde olsam asla ve asla gitmezdim.git adam gibi okulunu oku,bitir ailene destek çık.fantazi peşinde koşma yav.idealmiş..
    doktor olunca nolacan? kan görmekten,ağız kokusundan,sürekli gerici bi ortamda bulunmaktan zevk mi alıyosun?
    hayır yani gençliğine yazık değil mi? kafadan 10 yılın gidecek..

Şöyle söyleyeyim insan başarısızlıklar arasında kalınca önünü göremiyor. Sanırım sen de tatmışsındır bu deneyimi bir kez de olsa. Sevmediğim ve yapamadığım bir mesleği sadece para kazanmak için yapar gibi görünüp sonra bu boşluğu başka yollarda telafi edebileceğimi hiç zannetmiyorum. Hayatın bir anlamı ve amacı olmalı bence ve bu da neyi nasıl yaptığımızdan geçiyor. Benim perspektifim bu.

• eudomania Calculus'u öğrenemedin değil mi ondan bırakmak istiyorsun
  • Lütfen tıbba 26 yaşı veya sonrasında başlamış tanıdıklarınız varsa onlarla görüşebilir miyim?
  • arkadaşım tıpta okuyanlarla konuşma amacın bölümü tanımak içinse bence sen bir hastanye git oraları gözlemle derim ben sana. o zaman yapıp yapamayacağına karar verirsin gerçi sen psikiyatride yoğunlaşmak istiyorsun ama öğrenim hayatında herşeyi göreceksin. Hiçbirşeyden tiksinmez çekinmez hale gelmen lazım gerçekten o açıdan zor iş. açıkcası seni kutlarım benim içinde bir moral oldu demek istediği yeri okumak için uğraşanlar birşeylerden vazgeçenler varmış benim gibi yoksa sırf bitirmek için bitirmek olmamalı amaç sadece bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: THX

eudomania Calculus'u öğrenemedin değil mi ondan bırakmak istiyorsun

hayır ezberleyip ders geçmek istemiyorum öğrenmek de çünkü kafam çok farklı yerlerde
  • Dostum ben tıp okuyorum 2005 yılında girdim yalnız benim ortaokul ve lisedeki en büyük hayalim itu de okumaktı aile baskısı nedeniyle tıp yazdım hala içimde bir ukde vardir ıtü de okumadığm icin seninle yer değiştirmek gibi bi imkanım olsa gercekten bi daha düşünürüm:-) tıp okumak zor olduğu gibi mezun olduktan sonrasi da zor inan ki (tus , pratisyenlik) suan beni doktorluk adına cezbeden tek sey bi amirimin olmaması (biraz isyankar olduğum icin) ama eminim ne kadar tavsiye alırsan al sen yine kendi bildiğini yapacaksın he bu arada 1985 li bi arkadasim gecen sene odtü bilgisayar mühendisliğini bırakıp tıp kazandı suan 1.sınıf cevabım biraz karisik kusurabakma telefondan yazdım;-)
  • Kardeş biraz geç kalmışsın tıp fakülteleri menzunlarının ortalama yaşı zaten 27 kaldiki sen 26 yasında tıp fakültesinde 1. sınıfdan baslıyacaksın 32 yasında menzun olsan 33 askerliğe gitsen 34 yasında işe gireceksin ohoo kaç sene çalışacaksın sen?? armut piş ağzıma düş ,,
    okul masraflarını 6-7 sene boyunca maddi ihtiyaçlarını kim karşılayacak ? , maddi durumunuz iyi değilde anne babada bir yere kadar destek olabilir , ha babanın parası varsa daireleri varsa tek evlatsan oku derim nede olsa babadan oğla kalır miras , 35 yaşında yeni doktor olmuş birisinden pek fazla performans beklenmez genç arkadaşlar senden sürekli önde olur tecrübe sahibi olur onlar senin daha tecrüben olmayacak ,,
    karakterliğin bile oturmamış galiba tıp kazandıkdan sonra ben 27 yasındayım atom mühendisliği okumak istiyorum diye bi konu açmayasın sonra
    yaşın geçmiş kardeş,, herşeyin bir yaşı vardır ,

• İTÜ matematikte mutlu değilsin. Tıp okuyunca herşeyin güllük gülistanlık olacağını mı düşünüyorsun?

başarsan ve istediğin bölümü kazansan bile mutluluğun en fazla 3 ay sürecektir. şu anki okulunda yaşadığın problemlerin artarak yeni bölümünde de devam edecektir.
    psikolojik problemlerin olduğu için hastanede bir dönem kaldığını yazmışsın.
    bence birşeylerden kaçıyorsun. bölümünü değiştirmek için kendini hırpalama boşu boşuna... kaçtığın şeyle yüzleş...
    gençliğini LYS, YGS uğruna heba etme...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azula77

Kardeş biraz geç kalmışsın tıp fakülteleri menzunlarının ortalama yaşı zaten 27 kaldiki sen 26 yasında tıp fakültesinde 1. sınıfdan baslıyacaksın 32 yasında menzun olsan 33 askerliğe gitsen 34 yasında işe gireceksin ohoo kaç sene çalışacaksın sen?? armut piş ağzıma düş ,,
    okul masraflarını 6-7 sene boyunca maddi ihtiyaçlarını kim karşılayacak ? , maddi durumunuz iyi değilde anne babada bir yere kadar destek olabilir , ha babanın parası varsa daireleri varsa tek evlatsan oku derim nede olsa babadan oğla kalır miras , 35 yaşında yeni doktor olmuş birisinden pek fazla performans beklenmez genç arkadaşlar senden sürekli önde olur tecrübe sahibi olur onlar senin daha tecrüben olmayacak ,,
    karakterliğin bile oturmamış galiba tıp kazandıkdan sonra ben 27 yasındayım atom mühendisliği okumak istiyorum diye bi konu açmayasın sonra
    yaşın geçmiş kardeş,, herşeyin bir yaşı vardır ,

Anlatamadım galiba ben bir hayat seçimi yapıyorum. Bilakis ailem kendine yeter fakat beni okutmazlar. Kendim burs+özel ders imkanlarıyla okuyacağım. Tecrübe konusunda haklısın tecrübesiz olacağım ama uzmanlıkta yeterli tecrübeyi kazanacağıma inanıyorum. Gözümü kararttım diyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: pcgamebeer

İTÜ matematikte mutlu değilsin. Tıp okuyunca herşeyin güllük gülistanlık olacağını mı düşünüyorsun?

başarsan ve istediğin bölümü kazansan bile mutluluğun en fazla 3 ay sürecektir. şu anki okulunda yaşadığın problemlerin artarak yeni bölümünde de devam edecektir.
    bence birşeylerden kaçıyorsun. bölümünü değiştirmek için kendini hırpalama boşu boşuna... kaçtığın şeyle yüzleş...

Bilakis şu an kolay olan okula devam etmek ben zor olanı tercih ediyorum bu hayatta yapmak istedğim şeyler var..
  • Başka başarı hikayesi yok mu?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pcgamebeer

İTÜ matematikte mutlu değilsin. Tıp okuyunca herşeyin güllük gülistanlık olacağını mı düşünüyorsun?

Bilakis şu an kolay olan okula devam etmek ben zor olanı tercih ediyorum bu hayatta yapmak istedğim şeyler var..

bir şeylerden kaçıyorsun derken, okumakta olduğun bölümün zor olduğunu kastetmedim. kendi hayatına bakışınla ilgili düzeltmen gereken şeylerin olabileceğini düşünüyorum.
    ama neyse tercih senin tercihin...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.