Şimdi Ara

İtü,Odtü,Hacettepe eem mezunları kaça başlıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle tiplere güvenip sakarya yazmayın. lavuk umrumda değil de bu forumu çok fazla kişi dışarıdan okuyup gaza geliyor. sakarya fena mekan değil ama bu hayallerle giderseniz de çamura saplanırsınız. kırıkkale üni mezunu yazılımcı dolu amsterdam'da asml falan. kırıkkale de yazın hadi madem kriter bu. bir hata yapıp sınavda ama kendi ama ailevi ama sağlık problemleri yüzünden çok başarılı olamamış ama kafalar zehir gibi çocuklar gidiyor bu okullara parlıyorlar aradan, sonra okullar isim yapıyor. 3 tane 20k maaş alan adam sayarız saymasına da, geriye kalan 157 öğrenci nerede? konuşan yok. hacettepeden yazıyorum, burayla bile odtü arasındaki farkı hissediyorsun. aynı şirketler organizasyonlara sponsor olmuyor, aynı sayıda staj şansı açılmıyor. bilkent zaten odtüden de müreffeh. sakarya'ya gidip ben ne yaptım diyebilirsiniz, elinizde kırık obpnizle duvarı izlersiniz sonra. agü övüyorlardı bi ara, şimdi kayseri'nin yarısı okulu bırakacak sedirli kykda yaşamaya dayanamadıkları için. siz siz olun burnunuzu en bilindik okullardan ve şehirlerden çıkartmamaya bakın. mezuna kalmaya da çekinmeyin, bir kere üniversitede sınıf diye bir şey yok, 3. sınıf adam da alttan ders alıyor 2. sınıf adam da üstten alıyor, 97 doğumlu da 99'lu da 02'li de 04'lü de aynı yerdeyiz. 40-50binden köye gitmek yerine dişinizi sıkın odtü itü'den aşağısını hedeflemeyin. olur ki işler iyi gitmez hacettepe'ye yıldıza düşsün en son çerçeveniz. hadi felaketler zelzeleler olsun gazi'de okuyun, veya gidin fabrikanın içinde dumanı soluya soluya gebze'de okuyun.

saü ybs hariç çoğu alanda sizi 1 adım geride başlatır. sizi ik mülakatlarına almadıklarında bu çocuk size kefil olmaya gelmeyecek. kendinizi hep fazladan kanıtlamanız gerekecek, hep fazladan bir şeyler yapmanız gerekecek.

bir de eleman bana giremedi zart zurt demiş, 150k da yapmadım zaten de mühendislik trendi varken övdüğü bölüm 30-40k falan sanıyordum, saü ee 80 saü makine 130k, iölerle 200'e kadar düşüyor bölümler İtü,Odtü,Hacettepe eem mezunları kaça başlıyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thevictorious -- 18 Aralık 2022; 0:48:10 >

• bundan 4 yıl önce üniversiteye girilirken doktor maaşları 6bin tl idi. şu an asgari ücret 6.500. siz bu sene kazansanız, hazırlık da olmasa, hiç de kalmasanız 4 sene sonra kim bilir maaşlar ne olur. bu tür hesaplar yapmayın. siz şunu düşünün, ben kafamdaki yeri okursam başvuracağım şirketin ik'ları benim cv'mi açmadan direkt en alta mı yollar, yoksa linkedin'den bile bana mesaj mı gelir görüşme için.

• thevictorious kullanıcısına yanıt

Anladım zaten şu an ee'de değilim de maaşlar sadece gözüme düşük geldi onda da enflasyonu düşünmemişim

• ee istiyorsanız iyi şartlarda hacettepeden aşağısını hedeflemeyin, en olmadık durumda ankara, gaziye girmeye bakın. ege'ye falan bile gitmeyin. bu okulların iyi çocukları önce savunma sanayi sonra phillipsteler. elbette pamukkale makineden de iş bulan çıkıyordur fakat bunlar istatistik meselesi. ne kadar kişinin iyi yerlerde olduğu doğrudan okulun sağladığı imkanlarla alakalı.

Üni hedefleme çoktan geride kaldı benim için.

Hacettepe CS'deyim hazırlık okuyorum. İtü,Odtü,Hacettepe eem mezunları kaça başlıyor İtü,Odtü,Hacettepe eem mezunları kaça başlıyor 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 18 Aralık 2022; 1:6:57 >
  • oo o zaman çoktan başarılmış. 17-18 mezunlarından olup, eli iş tutup yurt dışından kapılmayan kişi tanımıyorum.

• Ge energy'de çalışan operasyonlar mühendisi 29k alıyormuş
    Dipnot: Kütahya Dumlupınar 2015 mezunu :)
    Kötü üniveristeler şans işi yüz kişiden 5-10 kişi kendini kurtarıyor diğerleri sürünüyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Asd987123 A kullanıcısına yanıt
    Binlerce açık kalan boş pozisyon var bunların hepsini top okul mezunlarıyla doldurmak mümkün değil zaten
    Top okul mezunu gidip bakım onarım işi yapmıyor ya da üretimde bulunup çavuş ameleliği yapmaz hiç Boğaziçi mezunu olup böyle birini göremezsin adamlar en kötü satış direktörü filan olur rahatlarını bozmaz
    E bu sayede taşra mezunu olanlar da ekmek yiyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

çocuğum sen aptal mısın?

öncelikle makine eem kıyaslaması bile yapamazsın, sıralamaları yarı tarıya. makine artık ortalama ve altı okullarda işsizliğe yakın bölümlere yaklaştı. hâla büyükşehirlerde görece yüksek olmasının nedeni insanların büyükşehir seçme konusunda duyarlılığı. atıyorum, 30 bine marmara eem varken 60 bine neden makine yazarsın ki, bence marmara makine sakarya eem’den daha kötüdür.

bak dostum, bazı bölümlerin sıralaması iyi ya da kötü olabilir. bunu kıyaslayamazsın. sanayiye yakın şehirler vardır, bunlar iyi okulların altında olan taşra okullardan iyi olan okullardır. mesela akdeniz uni ile sakaryanın puanı arasında çok bir fark yok, akdeniz bi tık yüksek ama sakarya mezunları daha yüksek maaşlarla çalışıyor. neden? sanayiye yakın, ben gidip sakarya ile odtüyü kıyaslamıyorum. sen 100 binlerde bir şey yaptın, ben de kötü bir sıralama yaptım eyvallah da ben zaten 20 bin yapan adam saü eem yazsın demiyorum dostum. anlaşalım burada, senin gidip sakarya mezunları 10 bine çalışamaz dediğine gülüyorum. olum, sanayiden haberin var mı sakarya-kocaeli arasının. 10 bin lira maaş bugün 2 asgari etmiyor, neyi ispatlıyorsun ki? e o zaman hatayda manisada kütahyada ya da özel vakıflardan okuyan adam hayatı boyunca 5-6 bin liraya çalışacak sana göre. kafayı yemişsin, 10 bin lira maaş aw , o kadar elo dersleri alıyon. kazanamamışssın belli ki az puanla kaçmış da mal mal şeyleri bulaştırma. şehirden kaybediyor saü bunu sen de çok iyi biliyorsun, marmara ve esogü gibi ortadirekt universitelerden geri kalır bi yanı da yok. şehir bok gibi sadece.

• kazanamamışsın ne olum, ne işim var lan sakarya'da benim? hacettepe'de keyfim yerinde. iyi bari sakarya'nın boktan olduğunu kabul etmişsin. burada millete bu okulları ''keşfedilmemiş odtü, bilinmeyen bilkent, gizli boun'' gibi satmanın bir alemi yok. bak ne diyorum bırak çevremi bildiklerimi falan, kendim ülkenin en bilindik okullarının birinde bile yer yer kalitesizlikleri hissediyorum. buraya giden çocuklar yurt barınma şehir problemlerini geçtim, okulların yönetimlerindeki absürtlükleri de geçtim artık çünkü odtü rektörü bile verşan kök de, verilen eğitimin kalitesi ve sektördeki yerlerini gördüklerinde yazık olmayacak mı? körfez sanayisinde elbette iş çok da bu adamlar gebze maden'de çalışma hayaliyle değil linkedin'de kariyer.net'de yapacakları başvuruların hayaliyle geliyor buralara. bu çocukların cvleri okunmayacak bile. ben de diyorum ki 1 yıl harcayıp yıldız'a, hacettepe gaziye tırmanmak varken neden buralara gitsinler? bir de şu manisa'da, kütahya'da okuyanlar az paraya mı çalışacak demişsin, arkadaşım günaydın türkiye'ye hoş geldin. makine mühendisi kokoreççiler, belediyenin hademe ilanına başvuran harita mühendisleri nerelerden çıkıyor acaba? her gün 30 kişilik işe 60.000 kişi başvurdu haberlerini okuyorsunuz da bunların hepsi sosyoloji gazetecilik mezunu mu sanıyorsunuz? dededen kalma tarlaları satarak kurulmuş sonra da tanıdıktan alınan ihaleyle büyümüş fabrikanın başındaki adam ne anlar senin aldığın elektriksel olasılık dersinden, yanma odaları çiziminden.

ege eemin iyi çocukları almanya'da, irlanda'da, hollanda'da vs. çalışıyor. savunma sanayinde de staj yapıyorlar işte. sağladığı imkanları sana anlatamam gerçekten fazla ancak bölüm ciddi şekilde zor çok zor

• Güncel durum nedir

yaştan bahsetmişsin de 22 yaşında mühendislik programlarına başlamak sıkıntı olur mu

• Hacettepe ee'den bu dönem mezun oluyorum. Odtü teknokentteki şirketlerden birinde 3 günlük part-time için 13 bin tl veriyorlar. biraz da yol ve yemek yardımı parası var. Yeni mezuna 25-30k arası para veriyorlar. Yakın maaşlar büyük savunma sanayi şirketlerinde de veriliyor ama orada 3 ayda bir çift maaş gibi durumlar var çok hakim değilim.

• KaM666tr K kullanıcısına yanıt

Hocam Teknokent firmaları temelde ne yapar yani ne için kurulmuşlardır

Ve daha çok yazılım üzerine mi çalışırlar

piyasa yeni mezun için her yerde 3-5 suan bu ama 1 ay sonra temmuzda zam gelicek tabi o zaman ne olur bilmiyorum.

• Birçok farklı sektörde çalışabiliyorlar. Ankara özelinde çoğu savunma sanayi ağırlıklı işler yapıyorlar. Büyük şirketlerin alt yüklenicisi olarak çalışıyorlar. Bunun haricinde Tübitak projeleri oluyor mesela Tübitak bir iş ya da proje ilanı açıyor, bu iş karşılığında para veriyor. İş bitince bir hakeme sunuyorsun hakem beğenirse daha çok iş alıyorsun gibi bir sistem var o tarafta. Tamamen yazılım ağırlıklı çalışan firmaların oranı nasıldır bu konuda bir bilgim yok ama benim gördüğüm mühendislikte hem yazılım hem donanım işleri oluyor ve ee mühendisinin ikisini de anlaması gerekiyor.

Hocam teşekkürler. Peki savunma sanayi iştirak firmalarında maaşlar yine sizinkine ve SS firmalarına yakın mı

Anladığım kadarıyla Teknokent firmaları da iştirak mantığıyla ilerliyor

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.