Şimdi Ara

İtü Proficiency geçmek için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dgs ile İtü mimarlık kazandım. Hazırlık sınıfındayım ve derslere 2 hafta geç başladık. Uyum problemi yaşıyorum A1 kurundayım ve boş gelip boş gidiyorum okula. Ocakta zaten Proficiency ye giremeyecem ama en kötü Eylülde de geçmek istiyorum sınavı. Kimine göre çok kolay bir sınav kimine göreyse aşırı ağır ahiret sınavı. Sizce nasıl çalışmalıyım şimdiden başlamak istiyorum şansa bırakmak istemiyorum. Fazla mı kasıyorum yoksa basit mi cidden. Quizlerden 30-50 arası aldım büyük ihtimalle Haziranda da giremeyecem. Bi akıl verin Allah rızası için deli olucam

• arcgrizu01 A kullanıcısına yanıt
    Ben girdiğim sıralarda -5 yıl önce- çok zor bir sınav değildi. Ben sadece okula gidip gelerek 70 almıştım. Anladığım kadarıyla senin temelin çok iyi değil. Önce temel gramer konularını kendi kendine çalış. Çalış derken sadece okuma. Kendi cümlelerini kur. Sonra okuldaki reading ve listening çalışmalarını defalarca ve defalarca kendi başına oku, dinle. Reader at work veya 4000 Essential English Words'ü kullanabilirsin. Son olarak writing. Kelime bilgin okuma ve dinleme yaparken artacağı için writing için kalıpları öğrenmen yeterli olacaktır. Stres yapmadan çalışmaya başla. Hazırlık sınıfının keyfini de çıkarmayı unutma. Gelecek yıllar zorlu geçecek :)
  • Ben girdiğimde 96 almıştım. İlk sınav 60 üzerinden 59, ikincisinde ise 40 üzerinden 37 vermişlerdi. İstedikleri çok tek kalıp bir essay var, tam olarak o şekilde yazman gerekiyor. Ben çok daha zengin kelime dağarcığı ile biraz daha dağınık yazdım. Ondan kırdılar 3 puanı diye düşünüyorum ancak yine de haketmemiştim.

85 üzeri aldığımdan ING112'den de muaf olup AA ile geçmiştim.

Tavsiyem sınavı geçmek için çalışma. Dersler başladığında göreceksin her yerde İngilizce gerekecek. Atıyorum ilk sene lineer cebir dersin olur (gerçi mimarlık okuyorsan olmaz ), Türkçe düzgün kaynak yokken MIT'de babalar gibi 30-40 derslik seri var ve hazırlayan adam lineer cebir konusunda derya deniz bir profesör. 3.sınıfa geçersin en bela bölüm derslerin başlar yine İngilizceye mahkumsun. Göreceksin, bizim Türk hocaların büyük çoğunluğu biraz işin ezber boyutunda. Pek mantığını öğreteyim derdinde değiller. Ancak İngilizce bilirsen şöyle kanallara erişimin olur:

Kendin için öğren yani, sınavı geçmek için değil.

Sınava gelirsek, benim girdiğim zaman ilk sınavda okumayı ölçerlerdi, ikincide bir video dinletip onun hakkında soru sorarlardı sonrasında da essay yazdırırlardı. Hala aynıdır diye düşünüyorum.
    İlk sınavın ilk bölümü gerçekten basit. Büyük ihtimalle fulle yakın yaparsın. İkinci bölümünde ise bilimsel makaleler verip onun içinden soru soruyorlardı. Bu biraz daha zorlayıcı olabilir ancak kelime dağarcığın iyi olursa çerez gelir.

Kesinlikle oturup liste yapıp kelime falan ezberleme. İlgilendiğin aktiviteleri İngilizce yürüt. Film dizi izlemeyi seviyorsan İngilizce altyazı ile izle. İngilizce gördüğün yazıları anlamaya çalış, kafana takılan kelimelerin anlamını öğren. İlgi duy yani. Daha sonra yavaş yavaş kitap okumaya başlarsın o zaman zaten İngilizcen zirveye ulaşır. Eylüle çok var, gayet iyi seviyeye çekebilirsin İngilizceni. Başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82BEAE867 -- 2 Kasım 2018; 13:15:31 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.