şahısların söylediklerini zümrelere atfetmek ne kadar hatalı bir davranıştır onu görüyoruz burada. daha mantıklı başlıklar açarsan yorumlarla iştirak ederiz.
ne yazmışım başta hocam, yapmayanları tenzih ederim ne demek
üstüne alınan alınır , söylemeyene zaten lafım yok
forumdan birörnek, isim vermiyorum
quote:
Boğaziçiyle karşılaştırdığın okulda namı değer "Mühendishane-i Bahr-i Hümayun"...1773te kurulan Mühendis yetiştirme okulu
İTÜ'lü bir öğrenci ilerde ingilizce öğrenebilir ancak Boğaziçili bir öğrenci ilerde İTÜ'lü kadar kaliteli bir mühendislik eğitimi alamaz...
quote:
Orjinalden alıntı: MoriKalina
ben itülüyüm hiç çekememezliğim yok odtüyü. yalnız domain olayının bizim elimizde olmasını isterdim
boğaziçi ise berbat bi üniversite. çekememezlik değil öyle, oranın öğrencileri bile söylüyo bunu
Ne diyorlar ?
Vay be 30 yaşındaki abiye bak, başlık açtıracak kadar ağır konuşmuş
Türkiyenin en iyi iki üniversitesi arasında böyle tatlı bir rekabet olmasının neresi kötü ?
Ha bazıları işin cılkını çıkarıyor o ayrı. Ama böyle çekişmeler hep olmuştur, olur da..
Bu arada tercih yapacak olanlara dip not; o üniversite mi iyi bu mu iyi den ziyade;
bölüm bazında karşılaştırma yapıp ona göre tercih yapın derim.
quote:
Orjinalden alıntı: Historia Calamitatum
Çünkü Türk milleti. Aziz Nesin'in ve Neyzen Tevfik'in gayet yerinde sözleri vardır bu millet hakkında.
Aziz Nesin Türklerin %60'ı aptaldır demiş.Bu mu yerinde söz!!!
quote:
Orjinalden alıntı: _Puratu_
quote:
Çünkü Türk milleti. Aziz Nesin'in ve Neyzen Tevfik'in gayet yerinde sözleri vardır bu millet hakkında.
gayet yerinde , ülke parsel parsel satılıyor , bizde ağzı açık ayran budalası gibi bakıyoruz...
yüzde 60 az demiş bence yüzde 90
quote:
Orjinalden alıntı: Cromartie
quote:
Orjinalden alıntı: berat23
quote:
Orjinalden alıntı: Cromartie
@baycan87 siz yösle mi girdiniz odtüye? Eğerki bu sınavla girdiyseniz kaç puan çektiniz bizim bir tanıdıkta sınava girdi de yösle merakımdan soruyorum.
profile göre adı burak:) yös le girmesi pek olası gözükmüyor...
Olur mu canım mesela bulgar göçmenlerinin adı hep Türk adıdır çünkü onlar çift vatandaş olmalarının yanında 89daki çıkan sorunlar nedeniyle buraya göç eden yabancı statüsündeki Türklerdir baycan87'de böyle bir öğrenci olup YÖS ile girmiş olabilir bende puanını merak ettim bir yazarsa sevinirim.
yös ile gelenlere sinir oluyorum.adam "ne mutlu .... diyene. boşluğu doldurun" gibi sorularla odtüye geliyor.
bu arada itü kusura bakmasın ama odtü inşaatın bir labı madison square garden kadar:)adamlar ufak ebatlı değil direk gökdelen dikiyorlar..
Söylesem ayıp olur mu bilmiyorum;ama yine de söyleyeceğim.Gözlemlediğim kadarıyla Ankara'da Hacettepe öğrencilerini sevmiyorlar,hep onlara tiki muamelesi ediyorlar,Bilkent'e de yapıyorlar da aynısını,Hacettepe devlet üniversitesi diye o garip geldi.Esasında ben bir iki kişiden duydum bunu,hemen genelleyiverdim
quote:
yös ile gelenlere sinir oluyorum.adam "ne mutlu .... diyene. boşluğu doldurun" gibi sorularla odtüye geliyor.
bu arada itü kusura bakmasın ama odtü inşaatın bir labı madison square garden kadar:)adamlar ufak ebatlı değil direk gökdelen dikiyorlar..
gayet yerinde , ülke parsel parsel satılıyor , bizde ağzı açık ayran budalası gibi bakıyoruz...
yüzde 60 az demiş bence yüzde 90
vaay sen %10 luk kısma dahilsin he kendini şanslı hissediyor olmalısın the chosen one
hakketen de ne kadar gerizekalı bi milletiz ya dağdaki çobanla bile oyumuz aynı ecdadımız da bi böyleydi bizim ztn
quote:
vaay sen %10 luk kısma dahilsin he kendini şanslı hissediyor olmalısın the chosen one
hakketen de ne kadar gerizekalı bi milletiz ya dağdaki çobanla bile oyumuz aynı ecdadımız da bi böyleydi bizim ztn
ben öyle bir şey demedim...bu duruma ses çıkarmadğım için bende yüzde 90 ın içindeyim sende içindesin bunu kimse inkar edemz
dağdaki çobanda ne alaka onuda anlamadım
quote:
Orjinalden alıntı: _Puratu_
quote:
Sözün tamamını okumanı tavsiye ederim o yıl halkın %92'si anayasaya evet demişti.Aziz Nesin iyimser konuşmuştur
@emredici
geçeceksin o işi:)bükemediğin bileği öpmekte bir erdemdir.
@kemalton
ben hacettepeliyim ama hiç öyle bir tepkiye rastlamadım....
quote:
@emredici
geçeceksin o işi:)bükemediğin bileği öpmekte bir erdemdir.
ha-ha
ne derse denilsn her zaman itü odtü den üstündür
valla ben istanbul üniversitesinde metalurji ve malzeme müh. okuyorum. bu bölümün eğitimini istanbul üniversitesi nden daha iyi bir şekilde alabileceğiniz üniversite yok türkiyede. o yüzden metalurji alanında yüksek lisans yapacaklara veya bu alanda okumak isteyenlere tek önerim istanbul üniversitesidir.
şimdi tartışılan konuya gelirsek.....staj yaparken birçok odtülü itü lü öğrenci ile tanıştım. itüde okuyan insanlar daha samimi daha içten konuşurken odtülülerle iletişimde çok zorlandım. kimisinin bitarafı fazla havadaydı kimisininde insan ilişkileri fazla bozuktu..yada ne bilim bana öyle geldi.Ankaranın havasından mıdır suyundan mıdır fazla ciddi davranıyorlardı.zannedersinki onlar kadrolu mühendis bizse stajyer...staj yaptığım fabrikanın bulunduğum bölümünde müdür odtü lü iken diğer mühendisler itü lüydü.
demek istediğim itü lü mühendis ve mühendis adayları olmasaydı 32 gün yaptığım staj odtülülerin sayesinde çileye dönüşebilirdi.
itü istanbulun getirdiği ve götürdüğü güzelliklere rağmen insanlara daha fazla özellik katan bir üniversite...eğitim farkını bilemiyeceğim ama istanbulda olması bence itü yü bir adım öne çıkarır.istanbulun sorunları olması daha iyi bence .sonuçta çözülecek sorun olmassa mühendisliğin veya mühendislik okumanın bir anlamı olmazdı.
quote:
Orjinalden alıntı: ixirdox
ne derse denilsn her zaman itü odtü den üstündür
geldi bi tane
onlar, içlerinde odtü'nün ukte olarak kaldığı itü'lüler olabilir.. ben de itü'de okuyorum ve şuan için odtü'yle alıp veremediğim bir şey yok