Şimdi Ara

iTunes Kullanımı Ve Onunla İlgili Sorular { Ana Başlık } (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.702
Cevap
6
Favori
357.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: işkembe

quote:

Orjinalden alıntı: fakiramagururlu

butun yazdiginiz cevaplari okudum, denedim fakat hicbir sey anlamadim (herkes lafi eveleyip geveliyo)
    1l)itunes a nasi foto muzik video eklenir
    2)hadi yukledik diyelim nasi silinir?

lutfen lutfedipte cevap veren olursa acik,sade anlatsin!

saygilarimla,
    fakiramagururlu

demişsin arkadaşım elimden geldiğimce anlatcam

ipodunu takıyosun, itunesa giriyosun devices bölümünde ipodunu görüyosun ve tıklıyosun. Photos bölümüne giriyosun.
    Orda fotoğraf albümlerini göreceksin.Üstündeki işaretleme yerlerinde mutlaka All Photos işaretlidir. Ben pek inanmam o All Photos'a
    o yüzden selected foldersa tıklarım istediğim albümleri seçerim. mesela ipoda koymak istediğin resimler olmayabilir. o yüzden ipoda koymak istediğim resimleri ben yeni bir klasör açıp oraya kopyalarım[resimlerim de koymak istediğim resimler için yeni bir klasör açarım).böylece klasörümü itunes'ta ordan seçerim. sende öyle yaparsan daha basit olur. işte istediğin albümleri seçtikten sonra sync dedikten sonra fotoğraflar yükleniyor.

silmek içinde yanındaki işareti kaldırman yeterli.

ben dedğim gibi resimlerim dosyası içine ipod'a koymak istedğim resimlerim için bir klasör açarım oraya istediğim resimleri kopyalarım. itunesta klasörümü işaretlerim sync derim ipoduma yüklerim. bir resim falan silmek içinde resimlerimde oluşturduğum klasörden istemedğim resmi çıkartırım itunestan yine sync derim olur biter. klasörü toptan silmek içinde yanındaki işareti kaldırıp sync derim.

benim olay budur sanada yardımcı olmuşumdur umarım....

Allah razi olsun iskembe emmi de muzik, video cart curt nasi yuklencek

• quote:

Orjinalden alıntı: fakiramagururlu

Allah razi olsun iskembe emmi de muzik, video cart curt nasi yuklencek

o da şöyle;

kendi tekniğimle yine

bir klasör oluştur içine istediğin şarkıları koy.
    sonra itunestan music butonuna tıkla
    Music bölümüne girdiysen, üstteki file'a tıkla, add folder to library'e bas. ordan oluşturduğun klasörü bul ve onayla.
    müziklerin MediaPlayera falan uygunsa itunes onu kendi formatına çevirmek için bi işlem başlatır. işlem bittikten sonra şarkılarını listede görmüş olacaksın. ipodunu sync'ledikten sonra şarkıların ipoduna yüklenmiş oluyor.

eğer 1-2 şarkıyı istemiyosan şarkı listesindeki istemediğin şarkının yanındaki işareti kaldırıp sync demen yeterli.
    1-2 şarkı yüklemek istiyosanda file'a tıkla file to library de sonra ordan istediğin müziği seç ve en son olarak sync demen yeterlidirr...

video olayına gelince o olaydan pek emin değilim ama yardımcı olcam....

videonu ilk önce AVİ formatına çevirmelisin. bunun için converter programlar var birisini indir. çevirdikten sonra hepsini bi klasörde topla.itunes'a gir. ordan movies bölümüne gir. girdikten sonra file>add folder to library'e tıkla klasörünü seç.

ekleme çıkarma işlemleri aynı müzik ekleme çıkarmayla aynı

umarım yardımcı olmuşumdur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi işkembe -- 3 Temmuz 2008; 20:19:14 >

• iyide itunesda bnm 10,15gb hepsi yüklü nasıl iptal edicem niye iptal etmek zorunlu olsun ki!
    başka program var mı acaba?
    gerçekten çok sinir edici bir program.
    başlarım sync ine fln siliyo otomatik hayır bir manası olsa tamam da.bu kadar zor olmamalı direk ekle çıkar dosyaya sağ tıklayınca gönder seçeniği çıksa bari itunesda
  • evde farklı,işyerimde farklı ...off..dün yaptım 15 gb arşiv gitti...gece evde tekrar attım.
    şimdi 1-2 şarkı atıcam işyerimdeki bilgisayırmdan ama atamıyorum.ana..atamam zaten:) kabloyu evde unuttum:

(unutmasam nasıl yapardım:P ?? )
  • Arkadaşlar kafayı yiyecem. İtunes i açıyorum ekranı tarif edeyim:
    Solda LIBRARY başlığı altında Music, Movies, Tv shows, Podcasts,, Radio var. Onun altında STORE başlığı var. Onun altında da DEVICES başlığı var. DEVICE başlığı altında Şpod Touch, Music,, Movies gibi ilk başlıktaki bölümler var.
    Şimdi benim bilgisayardan atmak istediğim müzikler ilk başlıktaki Library bölümünde gözüküyor. Fakat bunu ipod touch a geçiremiyorum çünkü bu sync denen tuş nerede bulamadım bir türlü.Library kısmında öyle bir tuş yok. İpod sekmesinde var onada basıyorujm hiçbirşey olmuyor. Umarım doğru anlatabildim, kadayı yyecem sinir oldum. Yardımcı olacak arkadaş olursa çok sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tidus

Arkadaşlar kafayı yiyecem. İtunes i açıyorum ekranı tarif edeyim:
    Solda LIBRARY başlığı altında Music, Movies, Tv shows, Podcasts,, Radio var. Onun altında STORE başlığı var. Onun altında da DEVICES başlığı var. DEVICE başlığı altında Şpod Touch, Music,, Movies gibi ilk başlıktaki bölümler var.
    Şimdi benim bilgisayardan atmak istediğim müzikler ilk başlıktaki Library bölümünde gözüküyor. Fakat bunu ipod touch a geçiremiyorum çünkü bu sync denen tuş nerede bulamadım bir türlü.Library kısmında öyle bir tuş yok. İpod sekmesinde var onada basıyorujm hiçbirşey olmuyor. Umarım doğru anlatabildim, kadayı yyecem sinir oldum. Yardımcı olacak arkadaş olursa çok sevinirim.

okumuyosunuz arkadaşlar okadar yardım ettım dier arkadaşlara okumuyorsunuz!!!
    bak şimdi müzikleri attın ya library e ipod unun ismi ney ise ona tıklıyorsun. o isimde solda itunes store un altında çıkıyor.sora o müzikleri attıktan sora ipod unun ismine sağ tıklayıp sync diyosun hepsi bu sync dedıkten sora itunes i kapat bir kaç dakika sora tekrar aç hepsi bu !!!!

• iTunes'tan başka daha kolay yazılımlar var.
    SharePod mesela bende olan bir yazılım. Çok sık kullanmam ama baya geliştirilmiş bir yazılım öneririm.

onun dışında YamiPod, AnaPod gibi yazılımlarda var ama hiç kullanmadığım için bir şey diyemem.
  • ne güzel yazılımlar:) pasoPOD...
  • Yardım için teşekkür ederim fakat ben sync yaptığım zaman varolan tüm dosyalar silinecek, yeine library de kiler yüklenek tarzı bir ingilizce uyarı geliyor, onu ok deyip mi geçiyoruz? Mesela ipodumda hiç video yok ama video yüklemek istediğim zmanda aynı uyarı çıkıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: tidus

Yardım için teşekkür ederim fakat ben sync yaptığım zaman varolan tüm dosyalar silinecek, yeine library de kiler yüklenek tarzı bir ingilizce uyarı geliyor, onu ok deyip mi geçiyoruz? Mesela ipodumda hiç video yok ama video yüklemek istediğim zmanda aynı uyarı çıkıyor

ipod undakı muzıkleri pc'nden yuklemedınmı başka pc denmı yükledin eğer ipod dakı muzıkler pc de yoksa ipod kendılıgınden siliyor mzükleri videoları felan. bu sorunu gidermek için otomatik ve manuel şıkları war ben bunu yapmasını bılmıyorum konu felan açtım ama kımse yardım etmedı ipod unu otomatık yaptıktan sora pc ne bağla yoksa ipod da olupda pc de olmayan şarkıları ipod kendiliğinden siliyor

• quote:

Orjinalden alıntı: işkembe

iTunes'tan başka daha kolay yazılımlar var.
    SharePod mesela bende olan bir yazılım. Çok sık kullanmam ama baya geliştirilmiş bir yazılım öneririm.

onun dışında YamiPod, AnaPod gibi yazılımlarda var ama hiç kullanmadığım için bir şey diyemem.

Arkadaşım verdiğin yazılım çok kolay, denedim hemen yükledi fakat albüm fotoları olmuyor. Bunun için ne yapabilirim? Ayrıca itunes den de albüm fotosu yüklemek istediğimde ipod store de hesabınız olması gerekir diyor. Bunun için ne yapabilirim?
  • Sharepod dan müzik yükledikten sonra ipod kafayı yedi arkadaşlar. Müzik dinlerken albums modundayken albüm kapakları hepsinin aynı gözüküyor, fakat üzerine tıklayıp şarkıyı açtığım zaman doğru kapak geliyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?
  • Arkadaslar benimde şöyle bir sorum olacak bilen varsa insaniyet namina cevaplarsa sevinirim :)
    ipod da herşey tıkır tıkır sırasında albümünde olsun diye nerdeyse bütün arşivimi tag editorlerinde yeniden tag ladım albümleri senesine türüne varıncaya kadar girdim herşey mükemmel ama bir türlü "Cover Flow" da albumler sene sırasına gore gitmiyor.Bir sondan bir baştan garip bir sıralama var.Albüm isimlerinin onlerine numaralar koydum sıralı çıksın diye ama bu seferde a-sanatcısının 01 hede albumuyle b-sanatcısının 01 hodo albumu alt alta gorundu.Numara sıstemını kaldırdım sanatcı adı+album+numara denedım bu sekıilde de olmadı.İtunes a sarkıları attıgımda album sekmesınden album by year olarak sıralattırabılıyorum ama bu seferde her sarkının dosya adında ve title tag ında numara olmasına ragmen sarkıların sırası kayıyor.Resmen cinnet gecirmek üzereyim bu programda bi sıralama kriteri yokmu exel de filan oldugu gibi once album ismi sonra sarkı ismi gibi 2 li yada 3 lü seceneklere gore sıralattırmanın bir imkanı yokmu yada benim bu sorunum nasıl cozulur.

• itunes ipod shuffle ımı görmüyor nasıl görmesini sağlıyabilirim müzik atamadım birtürlü :S
  • arkadaslar bende ipot touch var sorum su klipleri convantor programında avi formatına ceviriyorum ve itunes e atıyorum itunes de 1 saat gibi bir zaman zarfında videoyu kendi boyutuna ceviriyor ipota cok güzel bir sekilde aktarıyor fakat klibin sesi yok sadece görüntü birde 3 dk lık bir klibi 1 saatte kendi formatına ceviyor bu normalmi
  • Bilgisayarım tamirden geldi. Foruma mesaj atıyorum.Son sorularınıza bakalım;

@Kuzey:

iTunes'un genel sorunu.iTunes'da convert etme.Converter programını doğrudan iPod uyumlu olan bir tane ile değiştir.
    En uyumlu gormatlar; .moc ve .h264'tür...

@Recosir:

Başka bir pc'de bağlamayı dene.

@Duvayn:

Cover Flow Album Artis sekmesinin sıralmasına göre çalışır...
  • selam dostlar bende 30 gb video var. Düğünlerde pop parçaları istedikleri zaman kullanıyorum(diğer müzissyenler laptop kullanıyor ama ben ipoddaki ses kalitesi laptopa yüz çekiyor ).Benim sorum itunesten 7 den parçayı attıktan sonra getinfo sekmesinden 'part of gapless'sekmesini tıklıyorum.ama özellik ipodda çalışmıyor. Bir de bu get info sekmesini tıklayınca'remember playback position,skip when shufling, ayrıca info sekmesini tıklayınca da altta part of compilition' özellikleri ne işe yarar çözemedim.beni bu konularda aydınlatırsanız sevinirim
    Hürmetlerrrrrrrrrrrr.
  • Gapless özelliği konser kayıtlarında kendini gösterir daha çok. Normal şarkılarda çalışıyordur, ama belli olmuyordur...

1-Remember playback position, şakının bırakıldığı yerden çalması içindir. Mesela şarkı çalarken menüde gezindin, başka bir şarkıya geçtin, ama sonra o ilk çaldığın parçaya döndün, işte o ilk şarkı, baştan değil, kaldığı yerden devam eder.

2-Skip when shufflin', parçaları karıştır komutunda, o parçayı duymak istemiyorsan işaretlenir.

3-Part of Compilation, eğer bir derleme albüme üye ise o şarkı, seçersin. Düzenli olur, ancak derlemeler kısmında gözükür, sanatçılar menüsünde göremezsin...
  • soulmate
    cevabın için çok teşekkürler ama ayarlarda böyle bir seçenege rastlayamadim.Acaba MAC ile pc versiyonlarında farklılıkmı var ? aradıgım ve bulamadıgım yeri şöyle göstereyim yanlış yerleremi bakıyorum acaba ?

Birde anlayamadığım bir saçmalıkta şu.Bütün şarkıları secerek aynı albüm ismini verdigim parcalar neden boyle ayrı ayrı goruntuleniyor nasıl bir saçmalık buna neden oluyor.Sonucta hepsi secilerek tek yazımda tag ı düzenlendi.Access öğrenmek itunes öğrenmekten daha kolay onu anladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duvayn -- 12 Temmuz 2008; 15:51:27 >

• arkadaşlar biri bana yardım edebilirmi? Tam olarak sourunum şu elimde bi tane ipod nano 3. nesil bi tanede i pod nano 2. nesil var ve buların ikisindede şarkılar yüklü sonra bilgisayardan bir toplu müzik silimi gerçekleştirdim bundan sonra itunese girdiğimde 2. nesilimdeki şarkıları yanlışlıkla sildim buna playlisimin orda olmayısnın sebep olduğunu zannediyorum kendime yeni bir playlist oluşturdum. Ve yeniden müzikleri yükledim. Yanlız 3. nesildeki müzikleri aynı hatayı yapıp silmedim ve silmek istemiyorum. Ve onun içindeki müziklerin playlistide silinmiş durumda yeni bir playlist oluşturdum yanlız burda ipodun içindeki şarkılar yok yeni eklemek istediğim başka şarkılar var ama bu yeni playlisti ancak şarkıları toptan silerek ekleyebileceğini söylüyor peki benim ipodun içindeki şarkıları silmeden yeni bir playlisti daha ipod'a yükleme şansım varmı varsa nasıl yapıcam lütfen yardım edermisiniz?

sorunumu umarım doğru düzgün anlatabilmişimdir? Şimdiden Teşekkürler

bide şey sorucam başka bir programda bunu yapabilirmiyim yani eğer itunes'da olmuyorsa başka bir program kullanırsam olurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vittoria -- 7 Temmuz 2008; 19:37:02 >

• 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.