Şimdi Ara

Ivy Bridge; Beklemeye Değer Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir ay içerisinde yeni bir sistem toplama niyetindeyim. Çok büyük oranda oyun için kullanılan bir sistem olacak. Z77 chipsetli bir mobo, 2x4gb RAM, 7200 RPM bir HDD ve 120 gb bir SSD'nin yanında gtx680 ekran kartı, Audigy 2 ZS ses kartı ve H100'den müteşekkil bir sistem olacak. Ancak CPU konusunda ciddi çekincelerim mevcut.

2600k almayı düşünüyorum ancak aynı zaman içinde 3770k'nın çıkması ise kafamı karıştırıyor. Bir ay içerisinde 3770k Türkiye'de satışa çıkmış olacak. Fakat incelediğim test'lerde 3770k'ın 2600k'ya özellikle oyun konusunda çok büyük üstünlük kuramadığını gördüm. Üstelik Ivy Bridge'lerin çıkış tarihinin muhtemel bir 25% indirimden sonra gelecek olması da bir başka dezavantaj.

Avantaj olarak 3770k'ın idle ve özellikle yükte daha az enerji harcaması ve PCI-3 desteği sunması ön plana çıkıyor. Her ne kadar PCI-3 şu aşamada pek faydalı olmasa da PCI-3 bir kart alacağım için ileriyi düşünmek faydalı olur diye düşünüyorum. Enerji tüketimi konusunda 40-50 W bir oynama gözüküyor. Elimdeki 600W psu'yu değiştirmek istemediğim için 3770k'ın enerji tüketiminde ketum olmasının avantaj yaratacağını düşünüyorum özellikle böyle ucu ucuna yetecek bir sistemde.

Tüm bunlar ışığında, 2660k yeterli mi? Yoksa tüm diğer parçaları indirim haftasında alıp, 3770k çıkış tarihini mi beklemeliyim?

• 2011 SOKET işlemciside anakartıda pahalı bilemem bence yazık okadar paraya
  • Söz konusu Oyun ise 2600K’yı geçtim 2500K bile hayli hayli yeterli gelir. 1 ay müddetiniz var madem beklemenizi öneririm. 29 Nisan’da çıkıyor İşlemciler.

Hem GTX 680’in de fiyatı oturur daha ucuza alınabilir hem de SSD’lerde de düşüş olursa kâr etmiş olursunuz.

@yunus_70

Söz konusu işlemci Soket 1155 oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 3 Nisan 2012; 16:20:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Söz konusu Oyun ise 2600K’yı geçtim 2500K bile hayli hayli yeterli gelir. 1 ay müddetiniz var madem beklemenizi öneririm. 29 Nisan’da çıkıyor İşlemciler.

Hem GTX 680’in de fiyatı oturur daha ucuza alınabilir hem de SSD’lerde de düşüş olursa kâr etmiş olursunuz.

@yunus_70

Söz konusu işlemci Soket 1155 oluyor.
    Ivy'lerin daha düşük core voltaj ile yüksek saat hızlarına çıkabildiğinide göz önünde bulundurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyCoDeR -- 3 Nisan 2012; 16:21:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

Söz konusu Oyun ise 2600K’yı geçtim 2500K bile hayli hayli yeterli gelir. 1 ay müddetiniz var madem beklemenizi öneririm. 29 Nisan’da çıkıyor İşlemciler.

Zaten her halükarda bekleyeceğim, nisan ayı sonu yapılması kuvvetle muhtemel Vatan indiriminden faydalanarak 3000-3250 TL gibi bir fiyata denkleştirmeyi planlıyorum. Ivy Bridge de en fazla ondan bir hafta sonra stoklara girecek, en kötü ihtimalle diğer tüm parçaları alıp Ivy bekleyeceğim.

quote:

Orijinalden alıntı: MyCoDeR

Ivy'lerin daha düşük core voltaj ile yüksek saat hızlarına çıkabildiğinide göz önünde bulundurun.

Evet bu da önemli bir faktör. Nihayetinde iyi bir cooler da alıp orta düzeyde OC yapacağım ve elimdeki psu çok yeterli olmadığı için bu söylediğiniz gerçekten çok önem kazanıyor.

Peki beklemek için başka ne gibi artıları sayabiliriz?

• quote:

Orijinalden alıntı: karamelemre

Ben de hemen hemen seninkine yakın bir sistem toplamayı planlıyorum. Kesinlikle bu sıralar 2600k/2700k almak akıl kârı değil. Onun yerine ya x79 mobo ve 3930k ya da bir ay bekle z77 ve 3770k al. Performans/Fiyat olarak 3770k daha iyidir, ayrıca 22nm ve 3D transistörleri olduğu için iyi bir soğutmayla 3930k veya 2600k'ya göre daha iyi overclock olabileceklerini düşünüyorum. Daha düşük güç tüketimi de cabası. Ama evet, aynı saat hızlarında aralarında büyük farklar olmayacak. Şu anki incelemelere de çok takılma çünkü onlar ES (Engineering Sample) örnekleri, piyasa çıkacak olan 3770k'lar değiller.

Bir ikincisi Ivy Bridge'lerin GPU başarısı, Sandy Bridge'lerin %50 üzerinde. İyi de ben zaten harici ekran kartı kullanacağım bana ne yararı var diye düşünme Virtu MVP teknolojisi ile (Çoğu Z77 anakart bunu destekliyor) harici ekran kartı ile dahili grafik ünitesi birlikte çalışabiliyor ki bu da fps'yi yaklaşık %20 artırıyor. Bu başarımın yeni Ivy Bridge grafikleri ile daha da iyi olacağına şüphe yok.

Teşekkür ederim; sanırım en ikna edici hususlar bunlar oldu. Çok büyük olasılıkla bekleyeceğim, umarım stok ve "yeni çıktı, geçirelim geçirebildiğimiz kadar" benzeri fiyat problemleri olmadan Türkiye'de dağıtılırlar bir an evvel. Açıkçası, Intel'in önümüzdeki bir iki hafta içinde dağıtıma başlayacağını ve release conference'tan hemen sonra satışların başlayacağını duymuştum ama bunun Türkiye'de geçerli olup olmadığı muamma tabii.

Son olarak bir sual; aşağı yukarı benimkine yakın bir sistem kuracağını söylemişsin. Çok fazla OC yükü olmadan 600W bir psu yeterli olacak mıdır? Bir iki ay içerisinde PSU'yu değiştirebilirim elbette ama ilk aşamada yeterli performans almayı da önemsiyorum.

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Epsilon 600W mevcut şu an için. 80 Plus mevcut. Sanki yeterli olacakmış gibi duruyor.
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    bende high power in 650 liligi var
    ivy 3570 gtx680 ve orta dereceli bir oc yi kaldirir diye dusunuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Wolf

bende high power in 650 liligi var
    ivy 3570 gtx680 ve orta dereceli bir oc yi kaldirir diye dusunuyorum

Alıntıları Göster
    Yalnız şöyle birşey var arkadaşlar. Vatan geçtiğimiz haftaki %25 indiriminde baharın son indirim fırsatını kaçırmayın diyordu. Hazirandan önce vatanda %25 beklemeyin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: knnkpln

Yalnız şöyle birşey var arkadaşlar. Vatan geçtiğimiz haftaki %25 indiriminde baharın son indirim fırsatını kaçırmayın diyordu. Hazirandan önce vatanda %25 beklemeyin bence.

Doğru ama iki gün sonra mağaza yıldönümü, şu bu diye indirim yaptılar. Bakarsın bu sefer de çocuk bayramı diye indirim yaparlar, belli olmaz. ^^
  • quote:

Alıntıları Göster
    ondan once de son %25 indirim diyordu
  • quote:

olur olur merak etmeyin
    Vatan %25 indirim yapmazsa doğru düzgün satış yapamıyor. daha önümüzde 23 nisan ve 19 mayıs var..

Mayıs ayında yeni ürünler çıkmış ve ülkemizde alınabilir fiyatlar ile adetli şekilde olacağı dönem olur diye düşünüyorum..
    Uygun zamanı ve alacağımız yerleri takip edersek eğer, güzel sistemler toplanabilir.
    Fiyatların makul düzeyde olması banada geçiş yaptırabilir. ASUS Z77 Rampage beklemekteyim..

• quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

quote:

olur olur merak etmeyin
    Vatan %25 indirim yapmazsa doğru düzgün satış yapamıyor. daha önümüzde 23 nisan ve 19 mayıs var..

Mayıs ayında yeni ürünler çıkmış ve ülkemizde alınabilir fiyatlar ile adetli şekilde olacağı dönem olur diye düşünüyorum..
    Uygun zamanı ve alacağımız yerleri takip edersek eğer, güzel sistemler toplanabilir.
    Fiyatların makul düzeyde olması banada geçiş yaptırabilir. ASUS Z77 Rampage beklemekteyim..

Alıntıları Göster
    ivy lerle kullanilacak oc icin anakart hangisi olacak ki ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mad_Wolf

ivy lerle kullanilacak oc icin anakart hangisi olacak ki ?

Alıntıları Göster
    Şahsen ben MSI Z77A-G43 almayı düşünüyorum, zaten tek ekran kartı kullanacağım ve MSI'ın diğer Z77 mobolarıyla aralarında ufak tefek farklar harici başka şeylere rastlayamadım. Tabii ki Asus'un Rampage'lerinin oc gücüne erişemez ama aradaki fiyat farkı da muazzam bana göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamendless -- 4 Nisan 2012; 13:47:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreamendless

Şahsen ben MSI Z77A-G43 almayı düşünüyorum, zaten tek ekran kartı kullanacağım ve MSI'ın diğer Z77 mobolarıyla aralarında ufak tefek farklar harici başka şeylere rastlayamadım. Tabii ki Asus'un Rampage'lerinin oc gücüne erişemez ama aradaki fiyat farkı da muazzam bana göre.

Alıntıları Göster
    ASUS Z77 serisinden şaşmayın derim..
    özellikle altını çizmek istediğim bir özelliği alatayım. Wi-Fi Go, BT Go..
    Kablosuz olarak uyumlu mobil cihazınızı oyun kontrolleri için kullanabiliyorsunuz.
    En çokta merak ettiğim özelliklerden biridir.. Yarış oyunlarının keyfi başka olacak bu sayede.

Android ve iPhone desteği olan bir özelliktir. Mobil cihazın hareket algılayıcı sensorleri ile cihazı direksiyon olarak kullanıyorsunuz..

Bileşenleri, TR servisi, OC performansı derken ilk sıra ASUS Z77 ler olmalıdır..

• quote:

Dostum gecen seneden hiç hatırlamıyonmu vatanın taktiği işte maksat aynı günde daha çok insan gelsin son olduğunu düşünüp ona bakarsak % 25 indirim olduğunda bu güne özel yazıyo köşede ama cuma cumartesi pazar devam ediyo :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

ASUS Z77 serisinden şaşmayın derim..
    özellikle altını çizmek istediğim bir özelliği alatayım. Wi-Fi Go, BT Go..
    Kablosuz olarak uyumlu mobil cihazınızı oyun kontrolleri için kullanabiliyorsunuz.
    En çokta merak ettiğim özelliklerden biridir.. Yarış oyunlarının keyfi başka olacak bu sayede.

Android ve iPhone desteği olan bir özelliktir. Mobil cihazın hareket algılayıcı sensorleri ile cihazı direksiyon olarak kullanıyorsunuz..

Bileşenleri, TR servisi, OC performansı derken ilk sıra ASUS Z77 ler olmalıdır..

Alıntıları Göster
    valla beyler bana mumkunse ustunde ekran karti olmayan birsey bile olur :)
    ozellik mozellik te onemli degil 2 tane disk takip raid sifir yapip oc yapacagim
    makinayi sadece oyun icin kullanacagim yok su ozelligi bu ozelligi degil ondan soruyorum

• quote:

quote:

Dostum gecen seneden hiç hatırlamıyonmu vatanın taktiği işte maksat aynı günde daha çok insan gelsin son olduğunu düşünüp ona bakarsak % 25 indirim olduğunda bu güne özel yazıyo köşede ama cuma cumartesi pazar devam ediyo :)

Hatırladığım için söylüyorum geçen sene 23 nisanda indirim yapmamıştı.
  • quote:

quote:

quote:

Ben 23 nisan da yapıp yapmadığını değil normal seyrinde yanı 2 hafta sonunun birinde yine yapıcaktır diye söyledim

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben 23 nisan da yapıp yapmadığını değil normal seyrinde yanı 2 hafta sonunun birinde yine yapıcaktır diye söyledim

Alıntıları Göster
    vatan mutlaka indirime gider yoksa kim alış veriş yaparki oradan?%25 indirim olmasa çok dan bu pazardan silinmişti

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.