Şimdi Ara

iyelik eki sıkıntı yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya arkadaşalr iyelik eki isme geliyorda soruda sormuş adam bi sürü isim var işin garibi fiilede gelmiş ek yanlışı soruyor fiile gelen ekler iyelik sayılmış kafam akrıştı nasıl bulunucak bunla r ya bide söz öbeği nedmek ?

• soru koyar mısın açıklasak ?
  • AnarşistKeko A kullanıcısına yanıt
    tmm hocam 1 dk
    Geçen gün GİTTİĞİM hastanede koridorlarda ve hasta odalrında SEVGİNİN, cesaretin , direncin, mücadelenin ve saflğın sembolü kardlen ÇİÇEĞİNİN yer aldığı tablolar asıldığını gördüm.Merak edip başhekimliğe çıktım.Zorlu bir etdavi SÜRECİNDEN geçen HASTALARIN bu tür bir motivasyon İHTİYACI olduğunu ifade eden başhekim ,hastalara bu tablolar YOLUYULA Mücadeleden vazgeçmeyin mesajını vermek İSTEDEİKLERİNİ söyhledi büyük yazdıkarımdan hangisi değildir
  • gittiğim değil
    hastaların değil
    sevginin , çiçeğinin , sürecinden , ihtiyacı , yoluyla , istediklerini iyelik eki almışlardır çünkü sahiplik eki almıştır bunlar
    Yanlışım varsa gören düzeltsin
  • Gittiğim kimin gittiği benim gittiğim iyelik Eki var ama sevgi ve hastalarında yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    usta işte yanlış allatki yüzbaşının yaptığı doğru
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnarşistKeko

gittiğim değil
    hastaların değil
    sevginin , çiçeğinin , sürecinden , ihtiyacı , yoluyla , istediklerini iyelik eki almışlardır çünkü sahiplik eki almıştır bunlar

Orda sevginin cümleye genel olarak bak hangi sevgi belli değil genel anlamda olduğu için iyelik olmuyor

• nasıl buluyosun usta analtırmısn he fiile şahıs eki gelmiyormu
  • quote:

Orijinalden alıntı: forum1

quote:

Orijinalden alıntı: AnarşistKeko

gittiğim değil
    hastaların değil

Orda sevginin cümleye genel olarak bak hangi sevgi belli değil genel anlamda olduğu için iyelik olmuyor

pardon hocam ben kelimeleri baz alarak yaptım okumadım kalanını :)
  • nasıl buluyosun usta analtırmısn he fiile şahıs eki gelmiyormu
  • Usta orda gittiğim Hastane diyor hangi hastane diye sor benim gittiğim hastane olduğu için iyelik Eki oluyor ayırt etmek için benim getir uygun oluyorsa iyelik oluyor

• eyw usta söz öbeği diyince neyi kast etmiş oluyor
  • Sözcük Grubu olcak 1den fazla kelimeden olusucak

• eyw sağolasın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.