geçen sene son 1 ay kala 110-115 tyt 78-80 ayt dolanıyordum,bi sağlık sorunu kullanmam gereken bir ilaç ve o ilacın yan etkisi bişey etti attı tüm emeğimi sayısal 40k geldi,hakkım değil dedim mezuna bıraktım ilk denemem 96,şimdi sınava bi hafta var 100 tyt,65 ayt yaptım geçen gün 12 neti mattan kaçtı zaten.Bilmiyorum dostlar hakkım bu mu ama üzülüyorum yazın bu durumu yediremeyip paso içtim alkolün bkunu çıkardım bi işe girdim çalıştım geri alkole gitti,benim yediremediğim o kadar emeğimin çat diye bi sağlık sorunu yüzünden bk olması.Yaz bitti niyet ettim pozitif düşüncem dedim ama benim 1 senedir emeğim nereye gidiyor beyler inanın zoruma gidiyor artık,11in başından beri çalışıyorum niteliksiz lise çıkışlıyım oturup hocama konu anlattığım oldu 11 12de,emek ettim çalıştım karşılığını aldım ama yok o araya giren 3 aydan sonra bidaha aynı başarıyı yakalayamadım.Sınavdan sonra güncellerim başlığı güncellenmezse de bilinki başaramadım,yoruldum arkadaşlar inanın yoruldum cidden insanın zoruna gidiyor emeklerinin böyle bk olması,forumda hakkı geçen çok insan var hakkınızı helal edin,hep güzel hikayeler duyucak değiliz bazen bazı şeyler elimizde olmuyor geçen seneki ilacın yaptığı pisliği son 1 aydır concerta ile toplamaya çalışıyorum geçen sene yaşadığımı yaşamiyim diye.Çevremde gelip benden şunu nasıl yapiyim bunu nasıl yapiyim diyen insanların beni geçmesi benim yerimde saymam koyuyor dostlar.Öyle ya da böyle yazicam bir yeri gidicem fakat emeğimin karşılığını alamazsam hep kalıcak içimde hayatın attığı aptal bir kazık olarak,keşke çevremdekiler gibi bir aile yapım,halimi hatrımı soran 3 5 insan ve en önemlisi onlar gibi bi sağlığım,şansım olsa fakat buna da şükür.İyi geceler günaydınlar herkes buraya kadar okumaz okuyan da kusura bakmasın aldım zamanını içimi dökmek istedim sadece biraz |
İyi akşamlar İyi sabahlar vs
-
-
-
arkadaşlar bi de nolur hayat bundan ibaret değil derdine çakiyim yazmayın,ölüm de gördüm hastanede saatlerce de bekledim bu 2 senede,sevdiğim kız da aldattı,ailem dağıldı ben toparladim geri.Bana koyan giden emeğim başka bir şey değil.Yoksa yok hayatta keyif veren gram bisey,sevgililerim de oldu arkadaşlarım da oldu.almıyor artık kafam dostlar bazı şeyleri,her gün olumsuz bi olay yaşamaktan yoruldum babama kalsa okumicaktım zaten,sadece güzel bir yer kazanıp bu şehirden gidip biraz bu sorumluluklardan uzaklaşmak istiyorum,onu da iyi yer gelse de kötü yer gelse de yapicam.izmir çok güzel bir şehir,insanı,ortamı,kendisi,parkları,kordonu.Ama artık taşıyamıyorum bazı şeyleri,güçsüzüm belki bilmiyorum ama elimden geleni yaptım bu gücsüzlügüme ragmen bu yaşima kadar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Baskan kendine dikkat et dusunmemeye calis sosyal medyaya girme ve sakin olmaya calis insallah halledersin
Geçmiş olsun dostum bakış açını değiştirmeni tavsiye ederim.Yks süreci dediğimiz her şeyin kontrol altında olduğu sadece sen emek verip karşılığını adilce beklediğin bir süreç olarak görmemen lazım.
Bu süreçte bu sınava giren her öğrencinin başına hayat bu iyi ve kötü birçok olay geliyor çünkü bu hayat sen hayata bir sene dur ben kontrollü bir şekilde sınava çalışacağım her şey kontrol altında olması lazım diyemezsin zamanı durduramazsın.
Tüm bu süreci olduğu gibi kabul edip bu süreçte yaşadığın her iyi ve kötü şeye nasıl bir tepki verdiğindir önemli olan sen bu süreçte en kötü olayda bile elinden gelen en iyi tepkiyi verdiysen daha yapabileceğin ne vardı ki .Kendini hayatın akışını verdiğin emeği aldığın sonucu kabullen benim hak ettiğim bu değildi deme dünya bu sınav süreci matematik gibi kesin değil 2+2=4 etmeyebilir kontrollü bir süreç değil her öğrencinin en iyisini yapmaya çalıştığı bir süreç.Emeğin öyle 1 ayda 3 ayda hele sınav günü 1 2 günde ölçülecek veya çöp olacak bir şey değil sınav gününü tüm yılın ortalaması olarak düşün.
Sende herkes gibi sınava girip en iyisini yapmaya çalışacaksın ama eğer şikayet etmeyip tüm bu süreci senden kaynaklı veya değil bu süreçteki tüm iyi ve kötü şeyleri kabullenirsen hem geçmişe takılmazsın hem mental olarak rahatlarsın.Tabi bu benim bir yazımla değişmez depresif bir durum gözlemliyorsan profesyonel yardım alabilirsin ama kendini tedavi etmen daha iyi olacaktır. Sen verdiğin netlere göre kalbur üstü bir öğrencisin -+%10 fark etse bile netlerin ortalama bir sınav öğrencisinden çok üst seviyedesin.Sen her ne kadar sınav önemsiz demeyin desende senin için önemsiz olabilir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Sınava girmeden kendi zihnine başarısızlığa yol yaptığının farkında ol öncelikle. 115 tyt full ayt seviyelerini görmüş adam bu seviyelerden istese bile dramatik olarak düşemez zaten. Maksimum biraz paslanır, süre sıkıntısı çeker vs. Sayısalda 3 haneli sıralama yapan deneme sınavlarında hiç 115 tyt görmemişimdir herhalde.
Ne bitmiş de neyin yazısını yazıyorsun ki? Son bi gayret ile halledilemeyecek şey değil. Kendini ve zihnini toparlaman lazım ama. Bu mindset ile girersen başarılı olamaz ve başkalarını/hayatı suçlarsın.
yapma jwthh'm, okurken tüylerim diken diken oldu seni bu halde bulmak beni ziyadesiyle üzdü. Yanlış duygulara kapınma zinhar, evet belki geçen sene bu zamanlar 110-115 tyt, 78-80 ayt yapıyordun ama senin şu an yaptığın netler bile benim geçen seneki avarage netlerimden fazla. Ben inanıyorum ki kalan süreçte ve sınavda mentalini yönlendirirsen geçen sene hayalini kurduğun yerlere bile gidebilirsin. Kendini kötüye şartlama, kendine yapabileceğin en büyük hata bu olur. Kendini şartlarsan eminim ki o şartladığın kısmın da altında kalacaksındır. Kendine kötüyü layık görme, ''basit bir sınav hayatının sonu değil ne olabilir ki'' HAYIR LAN BASİT BİR SINAV DEĞİL HAYAT MEMAT MESELESİ OLM GELECEK 40 YILINI BELİRLEYECEK BİR SÜREÇ BU. Hiçbirimiz anadan babadan zengin değiliz, evet maddi durumlarımız kötü değil ama mesleksiz yaşamamızı sağlayacak gibi de değiliz, kazanmak zorundayız. Ne şanslıyız ne de bilgiliyiz ki ticaret yapalım veyahut borsa yatırımlarına girelim, öyle bir şansımız yok. Bak jwthh, kaybettim gözüyle bakma sınava öyle bakarsan benim 2022de yaptığım hatayı yapıp elinden kaçırmış olursun zaten ikinci kez gireceksin sınava bu saatten sonra çıkarabileceğin ders yok, hani şey diyemezsin ''hmm bu sene de olmadı ama şu şu şu hataları yaptığım için olmadı bu sene bu hataları yapmayacağım'' hayır abicim bunu diyemezsin hem yks ders bazında hem de mentalite açısından her konuya hakimsin. Onun için şu kalan 10 günde mentalini topla, olumsuz düşüncelerden kendini izole et. Bak ben realist bir insanımdır ve insanlar beni realitemden ötürü sevmezler ama sana şunu söylüyorum senin yaptığın kendine karşı realistlik değil kendi kendini iflas ettirmedir. Onun için lafı daha fazla uzatmadan sana verdiğim tavsiyelere uymanı ve başarmanı temenni ediyorum. Sağlıkla kal iyi geceler, iyi sabahlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X