Şimdi Ara

İyi bir kasa mı? Kötü bir kasa ve UPS mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bildiğim kadarı ile piyasada 300W diye gezen ucuz kasaların kalitesi tartışılır düzeydeymiş. Hatta tartışılmaz düzeyde kötü bir kaliteye sahipmiş.

Kuracağım güçlü sistemde AOPEN'in 70 dolarlık pahallı kasalarından mı almalıyım yoksa 26$'lık bir kasa ve 40$'lık bir UPS'mi almalıyım. Sonuçta UPS'yi gelecekte ki sistemlerimde de kullanabilirim.

Tavsiye ve fikirlere açığım.

• 26+40=66$
    4$ içinmi düşünüyorsun. Aopen al düşünme bile hem
    Aopen Kasalar okadar değilki.
    QF50W 53$+KDV
    H600A~B 60$+KDV
    H600B Siyah 65$+KDV
  • Aopen kullandığımda avantajım ne olur bunu öğrenmek istiyorum. Yani demek istediğim eğer diğer bir kasa da UPS ile birlikte çalıştığında aynı sonucu elde edeceksem UPS ile birlikte almak daha akıllıca geliyor. Yarın öbür gün sistemimi elimden çıkarırken kasasız veremem ama UPS'siz verebilirim.

Demek istediğim kötü bir kasa + UPS'den üstünlüğü nedir Aopen kasanın? Kullananlardan öğrenmek istediğim bu
  • Orjinal olmasından başka hiçbir üstünlüğü yok.
    O senin tercihin. Karar sana kalmış. Sonuçta önemli olan fsp.
  • aopen terci et hem gonlun rahat olsun hem de gozun kasa gorsun :)
  • Senin alacağın UPS ile kasandaki PSU nun hiçbir alakası yoktur.Önemli olan PSU nun voltaj değerlerini ne kadar düzenli ve sorunsuz ilettiğidir.Yani senin UPS şebeke elektriğini düzeltip PSU ya verse bile PSU sistem elemanlarına vereceği voltaj değerlerini doğrudürüst veremedikten sonra UPS in sadece elektrik kesilmelerinde sistemi kapatmana fırsat vermesinden başka hiçbir avantajı kalmıyor.Eğer senin amacın Şebeke gerilimindeki değişiklikleri engellemekse zaten bunu Kaliteli PSU lar yapıyor ve sisteminede düzgün şekilde gereken voltajı veriyor.Ama sık sık elektrik kesilmesi yaşıyorsan o zaman UPS alabilirsin .
    Benim tavsiyem Kaliteli bir PSU alman yada Aopen kasa alman
  • Kasa dedimmi aklınıza sadece psu gelmesin kasanın şekli şemali habalandırma kolaylıkları mesela kaç fan takıla biliniz an fan haznesi varmı arkada kaç fan haznesi var kasanın üsten soğutması varmı?? takıla bilecek fan sayısı çok konemli. + hdd fanı takmak istediğin zaman kasanın dizaynı bunu yapmana izin veriyormu? kafanı ileride fazla ağırtmak istemiyorsan bunlarıda goz onunde bulundurarak hareket et. çünki soğutma konusunda kasanın aliminyum veya demir iskelertli olması bile buyuk onem taşır. benden tafsite güzek ve kaliteli bir kasa olman. aopen güzel mesela. iş sadece power suplly ile bitmiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Psu olayı bu kadar önemli mi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hah tamam öğrenmek istediğim buydu teşekkür ederim Bocekzzz. İyisinden bir kasa almak daha akıllıca o zaman.
  • Bana göre iyi bir kasa al daha sonra da bir ups al çünkü ups her zaman olmalı bence ben öyle yapıyorum kasam T10 ups de kullanıyorum bunun yanında apc.
  • kasanın ıyı olması senın ıcın cozum degıl
    bence normal bır bos kasa alıp 350w lık bır power supply alabılırsın
    aynı anda ups almayada para kalır (Gercek 350w lık bır power supply su anda 15-17$ arasında)
  • 15$'a kaliteli bi 350W bulunmaz bence
  • iyi bir kasa ve iyi bir ups al bence, bilgisayarın çat diye kapandığında aopen kasa olduğu zaman benkapanıyorum demez yani
  • güçü en az 420w olan PSU lardan al yeter.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by BFK</i>
    <br />Hah tamam öğrenmek istediğim buydu teşekkür ederim Bocekzzz. İyisinden bir kasa almak daha akıllıca o zaman.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    ilk olarak bocekzzz ve inf_onb arkadaşlar aynen katıtıyorum.

BFK sana bir örnek vereyim. Sanırım PSU nun önemini anlarsın.
    1 ay önce Bir sistem topladım bir tanıdığıma. Ancak maddi açıdan tam limitlerde oldukları için kasa için çok fazla para ayıramadık. (ayrıca bilgisayarın konulacağı PC masasının yapısı dolayısıyla sadece minyon tipli dandik bir (22$+kdv)nod marka kasa aldık)
    Amcamda USB 2.0 40 gb harici disk var. yeni kurduğumuz sisteme bu diskin içerisinde bulunan dosyaların bir kısmını bu kopyalamamız gerekiyordu. taktık harici diski sorunsuz 1-2 program kopyaladık. Sonra birden bire kilitlendi. restart ettik. 1-2 daha kopyaladık yine kilitlendi. (bu harici disk gücünü usb portundan alıyor. ayrıca ihtiyaç olursa ps/2 den ek olarak güç besleyen bir adaptörü var.)USB portundan aldığı gücün yetmediğini düşünerek ps/2 bağlantısını da yaptık. daha sonra kopyalamaya devam ettik. düzelme vardı ama 3 dk değil 10 dk sonra kilitliyordu PC yi.
    daha sonra donanımda hiç bir değişiklik yapmadan kendi kullanmış olduğum Asus T10 dan güç beslemesi yaptık. sadece USB portundan aldığı enerji bile PC yi hiç 1 kere bile kilitlemeden çalıştırmamızı sağladı.
    asus prob yazılımından her iki güç kaynağının verdiği voltajları takip ettiğimde benim T10 kasamın voltajları hiç oynamazken, bu dandik kasanın voltajı küsüratlarda da olsa değişiklikler gösteriyor.

son olarak özetleyeyim:
    1)PSU çok önemli. İleride sorunu bir türlü tesbit edemeyeceğin hataların kaynağı bile olabilir. Ve bu senin hiç aklına gelmez driver larla ayarlarla uğraşır durursun.

2)eğer sistemine sürekli HDD (yada cd-rom, dvd rom)söküp takıyorsan, yada donanımı (denemek içinde olsa) söküp takıyorsan kolay sökülüp takılan ve içi ferah olan bir kasa alman senin avantajına. Ayrıca inf_onb da dediği gibi ileride overclock için fan ihtiyacın olabilir. Kasanda fan yeri mevcut mu? bu da önemli.(mesela Asus T10 un PSU sunun işlemcinin üzerine gelen kısmında havalandırma delikleri mevcut. Ve ben kasamda extra bir fan kullanma ihtiyacı duymuyorum)(işlemci orjinal box fanı ile max yükte 43 derece )

3)gerçek güç vermesi de önemli. Çünkü bu güçten başta işlemci ve ekran kartı, daha sonra da sisteme taktığın her alet EKMEK YİYECEK!!!!(ses kartı, floppy, cdrom driver, USB aygıtlar...vb)
    diğer 300 watt yazan o 15-16 $ lık PSU lar gerçekten sistem yüklendiği zaman o gücü verebilir mi? (Benim bildiğim kaliteli bir elanvital PSU 30-35 $.)

Kaliteli bir kasa alman senin her zaman avantajınadır. A-Open ı bilmiyorum ancak forumda yazılanlara göre çok iyiymiş. Bu kadar insan yanılamaz o yüzden gönül rahatlığı ile alabilirsin.
    haa elin bollanınca UPS de alırsın tadından yenmez bir sistemin olur. ileride satarken UPS ini de alırsın kasanıda:))

selamlar

• Fikirlerini bildiren herkese te?ekkürler, bilmedi?im konularda ayd?nlanm?? oldum.

?imdi kasa al?p sonras?nda kaliteli PSU al?p ona monte etmek ile u?ra?mak istemiyorum. Bu neden ile piyasada bulabilece?im gerçek 350W veya 420W PSU'ya sahip olan kasalar hangileridir. Bilgisayarc?mda Everest kasalar var. Aopen tavsiyelerini çok okudum. Benzer kalitede ba?ka marka model kasalar nelerdir. Ankara'da ucuza nereden alabilirim. Bunun yan?nda ileride UPS alaca??m zaman ne alay?m. Mesela bende ki listede ki fiyatlar? a?a??ya ç?kar?yorum:

Fullpower 600 VA 35,5$
    Fullpower 750 VA 45$
    Tescom 600 VA 43$

Daha yüksek fiyatlarda UPS'lerde var ama ben sonuçta sadece bilgisayar ve monitörü ba?layaca??m. Umar?m bu UPS'leri bunun için yeterli ve kaliteli oldu?unu söylersiniz.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by BFK</i>
    <br />Fikirlerini bildiren herkese te?ekkürler, bilmedi?im konularda ayd?nlanm?? oldum.

?imdi kasa al?p sonras?nda kaliteli PSU al?p ona monte etmek ile u?ra?mak istemiyorum. Bu neden ile piyasada bulabilece?im gerçek 350W veya 420W PSU'ya sahip olan kasalar hangileridir. Bilgisayarc?mda Everest kasalar var. Aopen tavsiyelerini çok okudum. Benzer kalitede ba?ka marka model kasalar nelerdir. Ankara'da ucuza nereden alabilirim. Bunun yan?nda ileride UPS alaca??m zaman ne alay?m. Mesela bende ki listede ki fiyatlar? a?a??ya ç?kar?yorum:

Fullpower 600 VA 35,5$
    Fullpower 750 VA 45$
    Tescom 600 VA 43$

Daha yüksek fiyatlarda UPS'lerde var ama ben sonuçta sadece bilgisayar ve monitörü ba?layaca??m. Umar?m bu UPS'leri bunun için yeterli ve kaliteli oldu?unu söylersiniz.

Neden 350 w yada 420 w da 300 değil? Neler kullanacaksın. İhtiyaçları doğru belirlemek çok önemlidir. Kullanmayacağın bir performansa para vermek akıllıca değil. Benim sistemim imzamda yazıyor. (ekran kartım eski güç tüketimi düşüktür ancak winfast 128 MB FX 5600 ile de çalıştım bir süre)Bunun haricinde sisteme ek olarak sık sık 1 HDD daha takıp çıkarıyorum. Şu ana kadar hiç bir sorun ile karşılaşmadım. Benim kasam Asus T10 300 watt lık sparkle power güç kaynağı var üzerinde. Ben Tavsiye ederim Asus T-10 u. Ama eğer görüntüye önem veriyorsan öyle allı pullu gösterişli değil söyleyeyim. Çok sade. Ama o kadar sağlam ki extra bir selpha yada yada ayak uzatacak puf alma derdinden kurtarır seni :))

Ne alacaksan şimdiden güle güle kullan.

• Yapmayı düşündüğüm sistem imzamda var. Bunun yanında printer, scanner, webcam var. Ama printer ile scanner'ın güç kaynağı ayrı. Belki alacağım monitör kasadan güç alabilir bilmiyorum.

Seninkinden farklı olarak AMD 2000 yerine İntel P4 2400 800FSB kullanacağım. Belki monitör 19" olacak, ekran kartı da ileride 9600 veya üstü bir model almayı düşünüyorum.

Belki dediğin gibi 300W'lık bir PSU yeterli olabilir dediğin gibi ama piyasada ki çoğu kasanın 300 diyip bu güce ulaşamadığını duyduğum için garantili olsun istiyorum. Çünkü bir kez güç kaynağında ki sorun nedeni ile ekran kartı, ses kartı ve kasada ki güç kaynağı bozuldu ve büyük maaliyet ortaya çıktı.

Marka tavsiyen için teşekkür ederim.
  • arkadaşlar,
    bu aopen kasalarda kullanılan gk'larında active pfc olup olmadığını bileniniz var mı? kasa olarak yeterli gibi gözüküyorlar ama ben de hala bir aopen kasa mı yoksa normal bir kasa ve iyi bir gk'mı daha iyi olur karar veremedim. kullananlar yada incelemiş olanlar cevaplandırırsa sevinirim. özellikle h600a lar hşuma gidiyor ama o kadar parayı verdikten sonra içinde iyi bir gk olmaması can sıkıcı olur diye düşünüyorum. neticede kalıcı bir parça için 60+kdv verdikten sonra 5-10$ yüzünden kötü bir tercih yapmamak lazım.
    <br />Yapmayı düşündüğüm sistem imzamda var. Bunun yanında printer, scanner, webcam var. Ama printer ile scanner'ın güç kaynağı ayrı. Belki alacağım monitör kasadan güç alabilir bilmiyorum.

monitör kasadan güç almaz. Printer, scanner webcam a-open yada asus kasaya sinek gibi gelir dert etme. Benim bahsettiğim aletler harici USB disk, dijital kamera ..vb aletler)
    <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'>
    Seninkinden farklı olarak AMD 2000 yerine İntel P4 2400 800FSB kullanacağım. Belki monitör 19" olacak, ekran kartı da ileride 9600 veya üstü bir model almayı düşünüyorum.

Belki dediğin gibi 300W'lık bir PSU yeterli olabilir dediğin gibi ama piyasada ki çoğu kasanın 300 diyip bu güce ulaşamadığını duyduğum için garantili olsun istiyorum. Çünkü bir kez güç kaynağında ki sorun nedeni ile ekran kartı, ses kartı ve kasada ki güç kaynağı bozuldu ve büyük maaliyet ortaya çıktı.

Marka tavsiyen için teşekkür ederim.

Zaten asus ve a-open ın pahalı olmalarının en büyük sebebi içerilerindeki güç kaynaklarının kaliteli olması (istenen gücü ve voltajı stabil olarak besleyebilmesi). Diğer etmenler ise montaj kolaylığı, sağlamlık..vb
    Alternatifin olan asus da a-open da bu tip sorunlarla karşılaşmayacağın kadar kaliteli kasalar. Daha prpfosyonel kasalar da var tabii. ama fiyat!! (önemli bir unsur)

• arkadaşlar,
    bu aopen kasalarda kullanılan gk'larında active pfc olup olmadığını bileniniz var mı? kasa olarak yeterli gibi gözüküyorlar ama ben de hala bir aopen kasa mı yoksa normal bir kasa ve iyi bir gk'mı daha iyi olur karar veremedim. kullananlar yada incelemiş olanlar cevaplandırırsa sevinirim. özellikle h600a lar hşuma gidiyor ama o kadar parayı verdikten sonra içinde iyi bir gk olmaması can sıkıcı olur diye düşünüyorum. neticede kalıcı bir parça için 60+kdv verdikten sonra 5-10$ yüzünden kötü bir tercih yapmamak lazım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.