Şimdi Ara

İyi Derecede EXCEL Bilen (Sayı yuvarlatmama)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar işlem sonucu 8,745 çıkan sayıyı 8,74 şeklinde göstermeme gerek Excel 2010'da nasıl yaparım?2007'de bir kaç şey var google'da ama 2010 olması lazım bana.Hücre ayarlarından ondalık sayıyı ayarlayınca 8,75 atıyor benim 8,74 göstermem gerek.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Excel'de Yuvarlama Kapatma: Virgülden Sonra Sayı Yuvarlama

Excel, sayıları otomatik olarak yuvarlar ve bu bazen istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Neyse ki, Excel'de yuvarlamayı kapatarak sayıları tam olarak istediğiniz gibi görüntüleyebilirsiniz.

Excel Yuvarlama Kapatma Adımları

Excel'de yuvarlamayı kapatmak için şu adımları izleyin:

1. Yuvarlamak istediğiniz hücreleri seçin.
    2. "Giriş" sekmesine gidin.
    3. "Sayı" grubunda, "Sayı Formatı" açılır menüsünü tıklayın.
    4. "Özel" seçeneğini seçin.
    5. "Tür" kutusunda, "Genel" seçeneğini seçin ve "Ondalık Basamak" kutusuna gewünschten basamak sayısını girin.

Örneğin, virgülden sonra 2 basamaklı bir yuvarlama kapatmak için "Ondalık Basamak" kutusuna "2" girin.

Excel Otomatik Yuvarlama Kapatma

Excel'de otomatik yuvarlamayı tamamen kapatmak için şu adımları izleyin:

1. "Dosya" sekmesine gidin.
    2. "Seçenekler"i seçin.
    3. "Gelişmiş" kategorisine gidin.
    4. "Çalışma Kitabı Seçenekleri" bölümünde, "Yuvarlak Sonuç" seçeneğinin işaretini kaldırın.

İpuçları

• Excel'de yuvarlama kapatıldıktan sonra sayılar tam olarak görüntülenecektir.
    • Sayıları yuvarlamaya devam etmek istiyorsanız, "ROUND" veya "ROUNDUP" işlevlerini kullanabilirsiniz.
    • Virgülden sonra yuvarlama yapmak için "ROUND" işlevini kullanın. Örneğin, virgülden sonra 2 basamaklı yuvarlamak için şu formülü kullanın: "=ROUND(A2, 2)".

Excel'de yuvarlamayı kapatarak, sayılarınızı tam olarak istediğiniz gibi görüntüleyebilir ve hassas hesaplamalar yapabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ustten bi girinti azaltinca olmuyormu
  • hücreye sağ tıklayıp hücre biçimlendirmeye girseniz. ilk sekmede solda genelin altındaki sayı bölümünü seçseniz. açılan bölümde sağda ondalık basamak sayısı seçimini 2'den büyük yapsanız. İşe yarayabilir.
  • sağ tıkla hücreleri biçimlendiri seç sol tarafta sayı sekmesinde isteğe uyarlanmışa gel ve sağda altlara doğru @ simgesi var onu seç tamam de
  • @fizaNa anlamadım demek istediğinizi.

@KaZAaRa işte o zaman sonuç 8,745 görünüyor benim 8,74 yapmam gerek yani soldaki 100 ler basamağına yuvarlatmam gerek.

@THUNDERBIRD yaptım hocam hiç bir değişiklik olmadı.

Teşekkür ederim başka bir fikri olan?
  • Hücre biçimlendir bölümünden Sayı sekmesi altındaki seçeneklerde muhtemelen genel seçeneği seçildiri. orada sayı'yı seçip ondalık sayısını 2 olarak ayarlarsanız rakamı yuvarlar ve virgülden sonra 2 hane olarak yazar. ama 8,745'i 8,74 olarak yuvarlamaz 8,75 olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GSeroglu

@KaZAaRa işte o zaman sonuç 8,745 görünüyor benim 8,74 yapmam gerek yani soldaki 100 ler basamağına yuvarlatmam gerek.

yuvarlatmam gerek diyosun ama 8,745 yuvarlatsan 8,75 oluyo 8,74 olmuyo ki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Fonksiyon Şuan Uygun Değil!
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andrés Iniesta

quote:

Pardon o zaman ben karışık anlattım başlıktada belirttiğim gibi yuvarlatmamam lazım ama sonuçta da son basamağı 8,74"5" yani şu 5 i göstermemem gerek.
  • quote:

quote:

quote:

Pardon o zaman ben karışık anlattım başlıktada belirttiğim gibi yuvarlatmamam lazım ama sonuçta da son basamağı 8,74"5" yani şu 5 i göstermemem gerek.

Hücre biçimlendir bölümünden Sayı sekmesi altındaki seçeneklerde muhtemelen genel seçeneği seçilidir şu anda. orada sayı'yı seçip ondalık sayısını 2 olarak ayarlarsanız eğer virgülden sonra 2 hane gözükür. 8,745 yerine 8,74 yazarsınız problem kalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThoRiuM

quote:

quote:

quote:

Hücre biçimlendir bölümünden Sayı sekmesi altındaki seçeneklerde muhtemelen genel seçeneği seçilidir şu anda. orada sayı'yı seçip ondalık sayısını 2 olarak ayarlarsanız eğer virgülden sonra 2 hane gözükür. 8,745 yerine 8,74 yazarsınız problem kalmaz.

Elimle yazdığımda problem yok zaten ama bu işlemi bir çok kere yapacağımdan dolayı bir formülü var mı onu öğrenmek istedim.

• Aslında sen aşağı yuvarlamak istiyorsun.

=AŞAĞIYUVARLA(x;y) formülüyle yapabilirsin.

x yerine sayıyı bulmak için kullandığın formülü
    y yerine ise vrgülden sonra kaç basamağa yuvarlayacaksan onu yazarsın. istediğin olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.