Şimdi Ara

Excel 15 rakam sınırlamasını nasıl aşarım. Yardım. Oynatmaya az kaldı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İban no oluşturma üzerine epeydir araştırma yapıyorum herşeyi nerdeyse çözdüm derken şimdide excelin 15 rakamlı sayı sınırına takıldım. 25 haneli rakamlarla işlem yapmam gerekiyor ama yapamıyorum. Yardım lütfen.

• Bir ara bende kafayı yemiştim. Bulabildiğim tek çözüm şuydu.

Haneyi "Text" (kelime, yazı) olarak biçimlendirirsen istediğin kadar rakam girmene izin veriyor, ama formulleri kabul edermi orasını bilemem....
  • Malesef formül lazım ve text olduğu için formül çalışmıyor. Bir ara 16 haneli rakamları excele girmem lazımdı ozman bu text olayını bulmustum onu bulana kadar bende kafayı yemiştim. Şimdide bunun için yiyiyorum.
  • Vallaha ben çok aradım ama bulamadım. Eğer olurda bulabilirsen buradan yayınla en azından birilerinin işine yarayabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem

Malesef formül lazım ve text olduğu için formül çalışmıyor. Bir ara 16 haneli rakamları excele girmem lazımdı ozman bu text olayını bulmustum onu bulana kadar bende kafayı yemiştim. Şimdide bunun için yiyiyorum.
    var mı bilgi?
  • Ctrl+1 (Hücre Özellikleri)
    Sayı / Sayı
    olarak biçimlendirirseniz 15 haneden fazla rakam girilebilir işlem yapılabilir. Ancak 15. haneden sonrası 0 olur.
    Her şeyin sınırı olduğu gibi bilgisayarda da bellekte tutulabilecek sayı sınırı var.
    15 haneden sonraki sayılar üslü sayı olarak bellekte tutulur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poet2626

var mı bilgi?

Alıntıları Göster
    Hallettim ama farkli bir yolla. mod kullandigim icin sayiyi parca parca mod aldirdim. sonucu degistirmesi ama islem uzadi malesef. ama oldu.siz baska bir islem yapacaksaniz onu bilemem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cem kullanıcısına yanıt

yazdığınız mod alabilir miyim?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.