Şimdi Ara

Iyi doktor iyi üniversiteden mi çıkıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
2.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Puan arttıkça doktorların kibri de artıyor bunu da düşünün

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yüksek puanlarda mühendislik yazabilecekken tıp yazan insanlar BÜYÜK İHTİMALLE tıpı seviyor, hastalarına güler yüzlü davranıyor, doktor olduğu güne lanet etmiyor vs. Bununla iyi eğitimi birleştirince iyi doktor olmamak imkansıza yakın. Benim fikrim.

• lovecraftianism kullanıcısına yanıt
    Ülkeden kaçmak isteyen insan tıp yazmaz bence.İyi mühendislikle hem tıptaki kadar para kazanırsın hem de istediğin yerde çalışırsın.

Ne alaka olm ? Ceng düşünen insanlar bile 10k yapınca yazacak yer olmadığı için tıp yazabiliyor. Her yere gitme imkanı varken tıp seçen adamın gerçekten tıp istiyor olma olasılığı çok daha yüksek.

• Econbender kullanıcısına yanıt

Hocam yurt dışında ki isim yapmış doktorların çoğu 50-60 yaş arasında şuan. Yani bundan en az 25-30 sene önce fakülteye girmişler. 30 sene önce de tıp fakültesi çok sayılı yerlerde vardı , bunun da etkisi olabilir.

• hacettepe kaç k kapatır deprem vb yükselir mi sizce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam bu üniversitelere çok sürpriz insanlar da giriyor. Geçen sene görmüştüm , adamın mezun olduğu okul taşra üniversitesiydi ve kendisi de bahsediyor zaten akademik olarak başarım çok yoktu diye. Adam Columbia'dan onay almış mesela ve Harvard'dan da onay alan tanıdıkları olduğundan bahsetti. Referans mektupları vs. vs. çok şey etken. Ha tabi bunlar azınlıktadır ona bir diyeceğim yok.

ctf'den arkadaşımın dediğine göre öğrencilerin çok ciddi bi kısmı geleneksel memur ailelerinin çocukları.

• Hem ekonomik hem sosyal anlamda imkanları yüksek ailelerin çocukları belirli okulları tercih ediyorlar. Adamın çocuğu 6k sıralama yapmış , zibilyon tane üniversite varken çocuğunu Yeditepe'de yarı burslu Tıp okutuyor. Koç ve Medipol gibi üniversitelerde de çok fazla örneği var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sehoka -- 25 Şubat 2023; 15:58:41 >

Aksini söylemiyorum ve kafalarımız bir hocam , belirli bir refah seviyesine ulaşmış insanlar zaten " Çocuğum 30k yaptı, Tıp geliyor Kars'a gitsin 6-7 sene dayansın ne olacak?" diye bir düşünceye kapılmıyor-kapılamıyor.

Celal Şengör ailesi zengin değil mi? Kesinlikle ama parası var diye kesinlikle yüksek tahsis alacak veya bu sayede eğitim hayatı bu kadar iyi diye bir şey yok. Müteahhit oğullarına bakıyoruz mesela ya özel okuyup elimde bir diploma olsun yeter ki diyerek hareket ediyor ya da diplomaya da gerek yok lise mezunu olarak aynı işi yapabilirim diyor. Ama aynı aile de belirli bir eğitim kültürü varsa işler büyük ihtimalle çok farklı oluyor.

sallamıyorum kız işin aslı bu. çoğunluğu kykda kalıyor mesela

• ben şahsen tıpa da mühendislisliğe de eşit mesafeseydim ancak el becerim çok iyi olmadığı için ve ailemin yönlendirmesiyle tıp seçtim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.