< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FED76F1B8 -- 25 Şubat 2023; 16:22:6 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Iyi doktor iyi üniversiteden mi çıkıyor? (3. sayfa)
-
-
Kanka tabii ki de çıkar ama iyi tıplardan daha çok çıkıyor. Aynı mühendislik gibi kendini geliştirme mevzusu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eğitimi falan geçtim 1k yapan öğrenci ile 30k yapan bir mi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
tabi bir değil ama 3 5 netten dolayı da öyle abartmaya gerek yok diye düşünüyorum. 200 soru var yksde sadece o kadar az ki bu soru sayısı 1 yanlışın bedeli ağır oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FED76F1B8 -- 25 Şubat 2023; 16:46:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
15 tyt 13 ayt fark var arada
2022 sınavında bu kadar fark olması mümkün değil.
edit: yığılma olsa da mümkünmüş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FED76F1B8 -- 25 Şubat 2023; 16:58:22 >
30 türkçe
16 sosyal
32 mat
16 fen
94 tyt
32 mat
33 fen
65 ayt
30k
35 türkçe
16 sos
40 mat
18 fen
109 tyt
40 mat
38.25 fen
78.25 ayt
1k
Tyt farkı 15 net ayt farkı 13.25
Kaynak vepuan
Mümkün
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A NEW LIFE -- 25 Şubat 2023; 16:52:13 >
ben bu kadar yok sanıyordum. ama yine %1lik dilime girilmiş oluyor 30k olsa da.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FED76F1B8 -- 25 Şubat 2023; 16:56:9 >
1k ile 30k arasında ciddi bir fark var sınav zor olsa da kolay olsa da 3-5 netle ifade edilemez. Sınavın zorluğuna göre 2-3 net fark edebilir 13 ayt değil 10 olur ama yine dişe dokunur derecede fark olur.
haklısın bu konuda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FED76F1B8 -- 25 Şubat 2023; 17:7:56 >
Onay almak ne demek?
Acceptance yani kabul almak diye bir şey var. O zaman da daha işin içine burs girmiyor yani ivy league okullar minimum100k USD yıllık (accomodation dahil).
Benim kardeşim Amerika'da profesör. Kuzenim Stanford'da MBA yaptı. Harvard mülakatını Londra'da yaptı ama kabul almadı. Stanford için son mülakatını Kaliforniya'da yaptı. Başvuru başına en az 5-6 essay yazdırıyorlar 4-5 mülakat var bir kısmı yüzyüze. İşin GMAT/GRE'si var TOEFL'ı var. Bazı sınavlara birden fazla giriyorsun derece yapmak için.
Mülakat ve essayler için danışmanlık alıyor herkes çakmamak için. Daha referans var. Burs başvurusu var.
Yok taşradan mezunmuş da onay almışmış. :)
Anca matematik olimpiyatlarında birincilik falan almışsan taşra mezunu olarak tenezzül ederler mülakat yapmaya. Zaten ilk soruda sen kimsin seni niye alalım diyorlar.
Özet: Ivy league okula girmek 1-2 sene hazırlık gerektiren bir proje. Ekip olarak proje gibi hazırlanıyorsunuz. Bitün tercihler, seçimler bunu için olmak zorunda (extra curricular activities). Onun da giriş garantisi yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schavelle -- 25 Şubat 2023; 17:53:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Öncelikle teknik detaya hakim değilim bunu belirtmek istiyorum tekrardan ve ben gördüğümü söyledim , fazlasını veya azını değil. Columbia'da okuduğu bölümü bilmiyorum belki düşük prestijli bir bölümdür ayriyetten maddi anlamda fon da bulamamış olabilir.
Madem yazdınız konuya bilgili gibi duruyorsunuz. En top üniversiteden mezun olmayınca ilerisi için iyi bir akademik kariyer sahibi olma ihtimaliniz 0 mı?
itf mezunu doktora gitmistim berbat bir doktordu
Akademik kariyer mi profesyonel kariyer mi?
Her ikisi de hocam. Ortalama bir öğrencinin sonradan kafasına tak etmesiyle 2 3 senelik sırf bu işe kendini adamasıyla bu top college lardan birine adını yazdırabilir mı?
Çok yüzeysel düşünüyorsunuz.
Kafaya tak edip (!) 2-3 sene adamak ile hiçbir şey olmaz.
Daha doğrusu adamak öyle olmaz.
Bu forumdaki şey konularına benziyor: "Sınavlara 3 ay kaldı her gün 12 saat kasıyoruz" konularına.
Şimdi akademik kariyer farklı profesyonel kariyer farklı, yabancı top tier okula girmek farklı.
Önce yabancı top tier okuldan bahsedeyim. Yukarıda özetlemiştim ama basitçe tekrar edeyim. Bu okullara girmek için gerekli şeyler var. Onları tam yapmak lazım. Üniversitede okurken extra curricular activity'leri geliştirmek gerekiyor. Sınavlardan çok iyi puan yapmak gerekiyor. Mülakatlara hazırlanmak gerekiyor, essayler yazarak çalışmak gerekiyor. Top referanslar toplamak gerekiyor. Kendi kişisel hikayeni kurman ve o hikayeyi geliştirip recruiter'a satman gerekiyor. Başvurmak gerekiyor. (5-10 yere başvurup elenene kadar her kanalı zorlamak gerekiyor). Ayrıca para harcanması gereken konularda para harcamak gerekiyor. Bunlara rağmen başvuruların %5'i kabul ediliyor onda da burs yok yani yılda 100k dolar.
Profesyonel kariyer ise daha farklı. Orada zaten işe girdikten 6 ay sonra adam olacak kendini belli eder. Verilen işi tam yapıp bitirmeden gitmeyen, müşterisini memnun eden, kendini geliştiren, kendi seviyesindeki rakiplerini sürekli geçen, sınavları sertifikaları daha kendisinden istenmeden verip geçen, kısaca hangi ortama girerse orada öne geçen insanlar gerçekten başarılı olurlar. Bu da yetmez giyimi kuşamı oturup kalkması, müşteri ile diyaloğu, verdiği güven, işyerinde arkadaş/mentor seçimi de önemli. Kimse toksik adamı terfi ettirmek istemez. Ha bu da yetmez, sürekli hedef/kota alıp bunları gerçekleştirmek ve şirkete kar ettirmek de lazım. Tepe yöneticilere görülebilir olmak ve başarısının hikayesini yazıp anlatabilmek de gerek.
Akademik kariyer daha farklı (Global'den bahsediyorum). Bilimde "mış gibi yapmak" hiçbir işe yaramaz. Makale okuyup, makale yazıp, poster sunup, akademik journal'lere girip, kitap yazıp, kopya çekmeden bilime katkıda bulunmak lazım. Proje yapmak lazım, akademik çevre lazım. Tez hocasını kariyerli olandan seçmek, kolayı değil zoru seçmek lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X