Arkadaşlar bir süredir aklıma takılan bir şey. Bu ülkede eğitimi tartışılmaz üniversitelerimiz var : Çapa , Cerrahpaşa vs. Mesela ortalama bir fakülteden çıkıpta Türkiye'nin en iyi doktorlarlarından birisi olma olasılığımız nedir? İyi üniversite eşittir iyi doktor mudur? Yani bir çocuğun TIP'a yatkınlığı çoktur ama üniversite sınavında ilk 5k yerine ilk 20k'ya girmiştir. Sınav başarısı direk mesleki hayatımızı Tıp gibi bir alanda bu şekilde mi etkiliyor? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sehoka -- 25 Şubat 2023; 13:18:58 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Iyi doktor iyi üniversiteden mi çıkıyor?
-
-
tıp tıptır hocam, şu zamanda büyük puan aralıkları var, 4-5 yıl öncesinde en kötü tıp fakültesi 12-13binle alıyordu
yani oradaki hocalar da zamanında dereceyle giren insanlar anlatmak istediğim ve iyi eğitimler veriyorlar
tıp fakültesinde homojen olarak başarısı yüksek olan hocaların olduğu yerler
-
öyle olduğunu sanmıyorum bence kişisel çabayla alakalı tabi tıp okuyan forumdaşlar daha isabetli yorumlar yapacaktır
-
İyi doktor işini sevenlerden çıkıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05A3BEC6B -- 25 Şubat 2023; 13:30:6 > -
Hocam bugün Tıp kazanmak için minimum 30k sıralama yapman gerek. Ki buda sınavda yüzde 1'e girmen demek.
Benim aklıma takılan, 30k daki fakülte çok büyük ihtimal yeni kurulmuş ve akademisyenleri yeni toplanmış oluyor. Kadavra vs. artık teknik detaylara siz benden daha hakimsinizdir.
Mesela daha yakın örnekler üzerinden tartışmalar yapalım, Sbü tıp ortalama 10k dan alıyor İngilizce ve Türkçe sini katarsak , Çapa 4k dan alıyor ve ismi daha çok duyulmuş. Genelleme yaparsak Çapa da okuyan bir öğrencinin iyi bir doktor olabilme şansı , imkanı Sbü öğrencisine göre daha mı fazla?
30k da ki fakülteden de çok iyi doktorlar çıkar , benim amacım kimseyi küçümsemekten ziyade imkanları tartışmak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sehoka -- 25 Şubat 2023; 13:31:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kader kısmet. takdiri ilahi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
temel imkanlar açısından haklısın ama en önemlisi klinik tarafı en kadar çok fazla hasta görürsen o kadar tecrüben artıyor ve hastalıklara daha iyi hakim oluyorsun teorik olarak da öğrenebilirsin tüm bunları ama hasta üzerinde görmenin hiçbir karşılığı yok
genel anlamda üniversite hastanelerin yoğun olduğu ve çok hasta gelen yerler eğitim açısından faydalılar elbette çapa ve cerrahpaşaya referans hastaneler olduğundan nadir vakalar oralara geleibliyor o açıdan avantaj olabilirler
ek olarak üniversite dışında asistanlığın da iyi hekim yetiştirme konusunda faydasının çok olduğunu düşünüyorum
-
valla bende bir ara hastanelerdeydim ve oradaki doktorlar dünyanın en iyilerindeydi. aralarında ankara mezunu da vardı.
-
en kötü ankara derken
Aman aman hocam. Kavga çıkmasın , konu başka yere kaymasın. :D
-
ağzımızın tadı bozulmasın ali rıza bey
zekayı gayet ölçen bir sınav olduğu için çoğu zaman yüksek sıralama=yüksek zeka demek bu yüzden normal
Bu da bambaşka konu. Ben katılmıyorum hocam, Akademik başarının ufak bir kısmı zeka ile alakalı diye düşünüyorum.
Ailem geçmişte (90lar) en iyi doktorların SSK hastaneleri ve gülhanedeki doktorlar olduğunu söylüyor çünkü tıpta hoca kalitesinin yanı sıra tecrübeye de bağlı. SSK hastanesindeki doktorlar o dönem şu anki doktorlardan bile çok hasta gördükleri için inanılmaz başarılılarmış. Gerçi o dönem doğru düzgün tıp fakültesi olmadığı için çok başarılı kişiler tıp okuyabiliyormuş. O yüzden iyi okulun yanı sıra tecrübe de etkili olabilir.
hocam yurt içindeki hocaları tam olarak bilmiyorum antalyada yaşıyorum burdaki hocalar akdenizli genelde iyiler ama yurt dışındaki başarılı doktorların çoğu çapa tıp mezunu 2.sırada hacettepe geliyor diğer okulları ise nadiren görüyoruz
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
İyi doktor işini sevenlerden çıkıyor |
Benzer içerikler
- ıq paragraf zor mu
- msü sıralama hesaplama
- obp ne kadar geri atar
- dus kitapları pdf telegram
- ismail murat aydın
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X