Şimdi Ara

İyi Haber Geldi - Ağlayabilirsiniz - Yaşlı Çift, 266 Lira Maaşla 1 Ay Geçiniyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: atkosturanadam

Yasadiklari yere bak onlarda insan gibi yasamalilar ne kadar kopek yoneticilerimiz var lanet olsun hepsine hz omer bir kadin ogullarina bakamiyor diye kendini sorumlu tutmustu zamaninda birde hala suriyeli aliyorlar

hz ömerden örnek veriyorsun ama,

savaşta bile aman diyene dokunmayan, senin dediğini yapan koskoca halife hz ömer; geleni geri gönderir miydi bir düşün bakalım. hele hele müslüman din kardeşini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evo8645 -- 16 Haziran 2015; 5:44:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaranlıktaYaşayanAdam

Ulan fazladan alınan vergiler böyle insanlara gidiyorsa helal olsun ama bilelim, onlarında bizim gibi yaşamaya hakkı var ama kendi çıkarları için kullanıyorlarsa haram olsun yazıklar olsun.

Kesinlikle. Bunun icin ayri vergi toplasalar bile, dogru yere gidecegi garantisini vermek sartiyla, seve seve veririm, herkes de verir. Hatta vergi artsin diye yuruyus bile duzenleriz.

Bu insanlarin durumunu en iyi bilebilecek devlettir. Bu yuzden Osmanlida zekat kurumu vardi mesela, zekati devlet toplar ve dagitirdi.

Edit: Simdi dusundum de kendine musluman diyen bircok insan daha zekatini vermiyor, bu vergiyi mi verecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 16 Haziran 2015; 6:42:26 >

• Up

• İşte bu yüzden paraya dayalı ekonomi ortadan kalkmalı!
  • Revenge® kullanıcısına yanıt
    Emekli maaşı niye almıyorlarki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bir şeyi merak ediyorum.

Bu aldıkları 266 tl maaş ne maaşı ?

SSk emeklileri en düşük 870 TL alıyor aylık. Emekli maaşı olamaz. 266 tl ne maaşı var ki ?
  • Siyaset yapmadigimiz icin bu durumdalar zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Fraunhiyel

quote:

Orijinalden alıntı: atkosturanadam

Yasadiklari yere bak onlarda insan gibi yasamalilar ne kadar kopek yoneticilerimiz var lanet olsun hepsine hz omer bir kadin ogullarina bakamiyor diye kendini sorumlu tutmustu zamaninda birde hala suriyeli aliyorlar

hz ömerden örnek veriyorsun ama,

savaşta bile aman diyene dokunmayan, senin dediğini yapan koskoca halife hz ömer; geleni geri gönderir miydi bir düşün bakalım. hele hele müslüman din kardeşini.

E o zaman şunu da biliyorsun islamda önce kendi etrafındakilere yardım etmek var kendi ülkendeki insanlar rahat tok ise alabilirsin istediğini ama önce kendi ülkendeki açları doyur galiba uzaklaştırma almışsın özel mesaj atabilirsin.

• Siyasete bağlanmasın demişsin de küresel isinmaya mi baglayalim peki?
    Aksarayda kı bir cay bardaginin fiyatından daha düşük ücretle "geciniyorlar" diyorsun; neye baglayalim bunu söyler misin bana?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mega Therion

Siyasete bağlanmasın demişsin de küresel isinmaya mi baglayalim peki?
    Aksarayda kı bir cay bardaginin fiyatından daha düşük ücretle "geciniyorlar" diyorsun; neye baglayalim bunu söyler misin bana?

Konu kapanırsa hiç kimse birşeye bağlayarak buraya yazı yazamaz zaten. Çözüm odaklı birşeyler yazacak olanlar buyursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revenge® -- 17 Haziran 2015; 19:36:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Ben bir şeyi merak ediyorum.

SSk emeklileri en düşük 870 TL alıyor aylık. Emekli maaşı olamaz. 266 tl ne maaşı var ki ?

http://t24.com.tr/yazarlar/celal-ozcan/65-yas-muhtaclik-ayligindan-kimler-nasil-yararlanabilir,5653

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revenge® -- 17 Haziran 2015; 19:35:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revenge®

quote:

http://t24.com.tr/yazarlar/celal-ozcan/65-yas-muhtaclik-ayligindan-kimler-nasil-yararlanabilir,5653

Buna göre; 2012 yılının ikinci altı ayı için 65 yaş aylığı 337,75 TL’dir.

Eğer 2012 için miktar b ise bu maaş değildir.

Ben bu söz konusu rakamı daha önce başka bir yerde daha gördüm. O sebepten soruyorum Aylık geliri 266 TL olan filan diye başlayan bir haber ardı. En düşük devlet yardımının 400 küsür lira olduğunu düşünürsek Aylık gelir 266 Tl rakamına nasıl ulaşıyorlar onu merak ediyorum.

• quote:

quote:

quote:

Ben bu söz konusu rakamı daha önce başka bir yerde daha gördüm. O sebepten soruyorum Aylık geliri 266 TL olan filan diye başlayan bir haber ardı. En düşük devlet yardımının 400 küsür lira olduğunu düşünürsek Aylık gelir 266 Tl rakamına nasıl ulaşıyorlar onu merak ediyorum.

O kısmı haberden aldım ben, haberin başlığı da aynı. Ama temel noktadan uzaklaşmamalıyız, yardıma muhtaç oldukları gerçeği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revenge® -- 17 Haziran 2015; 19:34:04 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

O kısmı haberden aldım ben, haberin başlığı da aynı. Ama temel noktadan uzaklaşmamalıyız, yardıma muhtaç oldukları gerçeği.

O konuda hemfikiriz. Devletin aslında güzel yardım imkanları var bu yardımları onlara ulaştırmak ise bizim görevimiz. Malum o yaş seviyesinde eğitim durumumuz pek iyi değil ve yaşlı insanlar genellikle haklarını bilmiyorlar. Verdiğin linklere bende mürcaatlarda bulunacağım.

Rakam konusuna takılma sebebim dediğim gibi senden önce başka bir yerde daha görmüştüm meraktan sordum daha çok.

• Türkiye'nin çalışmayan kesimlerinden: Sosyal Yardımlaşma Kurumları.

Elin suriyelisine ev veriyosun, bark veriyorsun. Maaş veriyorsun.

Dibimizde ki kendi insanımız ya sahip çıkmıyoruz.

Abi kafadan Zengin biri çıkıp size ev yapıyorum dese ona bir maddi zararı dokunmayacak. Ama onlara duyurucak bir birlik yok. 266 lira aylık ne demek ya. Abi ben öğrenciyim 400 lira ile utanmazlık yapıyorum evde.
  • quote:

quote:

quote:

400 lira olsa ne olur 500 lira olsa ne olur ? 500 lirayla 2 kişi geçinilebilir mi ? bana bunu açıkla insanlar 300-400 ya yaşam mücadelesi veriyor sen burada bile devlet şöyle devlet böyle diye kanıtlamalar yapmaya çalışıyorsun.

• Yukarı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

quote:

quote:

quote:

400 lira olsa ne olur 500 lira olsa ne olur ? 500 lirayla 2 kişi geçinilebilir mi ? bana bunu açıkla insanlar 300-400 ya yaşam mücadelesi veriyor sen burada bile devlet şöyle devlet böyle diye kanıtlamalar yapmaya çalışıyorsun.

Orada ne konuştuğumuzu ne yazdığımızı anlamadan böyle artist artist atlayıp atarlı atarlı mesaj yazanların amacı nedir çok merak ediyorum.

Amacın nedir .. Aha AKP seçmeni gördüm hemen .... edip atanı kurtarmalıyım filan diye mi düşünüyorsun ?

• Güzel haber geldi arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Revenge® -- 17 Haziran 2015; 19:31:08 >
  • Arkadaşlar, kaymakamlıktan ve Bimer'den bugün cevap geldi, yardım eden herkese çok teşekkürler. Sizlere de aktarıyorum. Gördüğünüz gibi bir elin nesi var iki elin sesi var. 2 yaşlı insanın zor durumunu gördük, hüzünlendik ve birşeyler yapmaya çalıştık.
    Görünüyor ki olumlu gelişme de yaşandı. Bu haberi size ulaştırmak bana nasip oldu eğer siz de ileride bu tür haberler görürseniz benim adımlarımı takip edebilirsiniz malum Türkiyede durumu kötü çok insan var. Umarım bu güzel haber, umutsuz arkadaşlar varsa umut olur ben ne yapabilirim ki diye düşünmeyin, elinizden geleni yapın sonucun güzel olmasını umun.

Özel yardımlar tabiki yapılabilir yapılmalı da fakat öncelikle lütfen devletin kurumlarının işe al attığından emin olunuz bimer(başkakanlık iletişim merkezi),cimer(cumhurbaşkanlığı iletişim merkezi), ilgili valilik, ilgili kaymakamlık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'yla mutlaka iletişime geçiniz. Devletin desteğini bir arkalarına alsınlar eğer mevcut değilse, bununla birlikte vatandaş olarak siz de gönlünüzden geleni yaparsınız.

Öncelikle Bimer'den bugün gelen mail:

04 Haziran 2015 tarihinde İlimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile iletişime geçilmiş Sözkonusu haber ile ilgili işlem Vakıf nezdinde başlatılmıştır.

Bayramiç Kaymakamlığından gelen ayrıntılı mail:

16.06.2015 günü, Nuri amca ve Hanife teyze İlçe Kaymakamımız Sayın Kemal KIZILKAYA tarafından köydeki evlerinde ziyaret edilmiştir. Esasen kendileri Kaymakamımız tarafından tanınan ve Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma Vakfı yardımlarından yararlandırdığımız kimselerdendir.

Nuri amca 534,19 TL eşi Hanife teyze 534,19 TL olmak üzere toplam 3 ayda bir 1.068,38 TL yaşlılık aylığı almaktadırlar. Ayrıca Vakfımızdan 650,00 TL tutarında nakdi yardım 576,00 TL gıda yardımı ve geçtiğimiz kış aylarında ise kömür, yakacak vb. yardım yapılmış ve G0 düzeyinden devletimizin sağladığı her türlü sağlık yardımından ( ilaç, tedavi vs.) ücretsiz olarak faydalanabilmektedirler. Bununla birlikte Vakfımız tarafından uygulanan yaşlılara evde bakım hizmeti veren Şefkatli Eller Projesi kapsamında evi daha önce de ziyaret edilmiş olup, bu hizmetten faydalanmak istemediklerini daha önce beyan etmişlerdi. Söz konusu Projemiz ile biz, ilçemizdeki halen sayıları 50 nin üzerindeki yaşlılarımız evlerinde ziyaret edilerek evlerinin bakımları, temizliği, yemeklerinin pişirilmesi, çamaşırlarının yıkanması vb. hizmetleri vakıf faaliyeti olarak sağlanmaktadır.

Dün İlçe Kaymakamımız tarafından köye yapılan ziyarette Nuri amca ve Hanife teyzenin sorunlarını bizzat dinleyerek onlarla sohbet etmiştir. Yaşlı çift bundan sonraki yaşamlarını ilçe merkezinde bir evde geçirmek istediklerini, mevcut yaşadıkları evin tamiratının zahmetli olacağını ve bunu istemediklerini, ilçe merkezinde başta sağlık hizmetleri olmak üzere ihtiyaç duydukları hizmetlere daha yakın olmak istediklerini belirtmişler, bunun üzerine Kaymakam Bey ilçe merkezinde oturacakları evin kirasının ve içinin eşyalarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılayabileceklerini söylemiş,yaşlı çiftimize uygun evin en kısa zamanda bulunması yönünde Vakıf çalışanlarına gerekli talimat verilmiştir.

Ayrıca dün yaşlı çiftimize ihtiyaçlarına uygun gıda yardımı yapılarak, Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından uygulanan ve yaşlılara evde bakım hizmeti veren Şefkatli Eller Projemizin çalışanları tarafından evinin temizliği de yapılmıştır.

Bunlara ilaveten hayır sahiplerinden yardım yapmak isteyen olursa ilgililerin adına yapacakları yardımlarını PTT veya banka havaleleri ile yaparak kendilerine ulaştırmaları mümkündür.

İlgi ve hassasiyetiniz için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.