Şimdi Ara

İyi ki doktor olmuşum (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
3
Favori
36.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
128 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben elektrik elektronik mühendisiyim. Bizim camiada iş bulabilirse asgari ücretle başlarlar. Irakta çelik yelekle çalışan arkadaşım var. Doktor arkadaşım çok en kör topalı en aşağı 7 8 istiyor. Bunu söyleyince sende kasıp doktor olsaydın diyor bana arkadaş. Keşke olsaymışım diyorum. Yaptığım en büyük hatadır mühendislik seçmek. Odtü vs. Dışında okunması kesinlikle zaman kaybı. Bunu okuyan genç arkadaşlar kulağına küpe etsin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Forumun seviyesiz insanları doluşmuş yine, adam sevincini paylaşmış baltacılar sıraya girip beğeni almışlar bide.

• Doktor olmuşsun ama ...gerisini sen doldur .doktor var doktor var.ziya yaşargil doktorsa sen nesin ,sen doktorsan ziya yaşargil nedir cevaplamak lazımdır ...

• Dedem kanser hastasıydı son evredeydi yoğun bakımda kaldı 2 gün dediğiniz gibi üzün süre yapmışlar cprmidir nedir tüm göğsü morarmış sipsiyah olmuştu resmen çürümüştü göğsü düşünsene can çekistiğin anda yanında çoluk çocuğunu torununu vb görmek istersin ama kapalı içinden birsürü dat dit ses gelen yerde zaten hastalığın son evresindesin o kaburgalar kirildiktan o hale geldikten sonra ölsen daha iyi yaşasanda çekmediğin acıları çekersin cenaze yıkanırken gördüm aklımdan gitmiyor hâlâ. Bazı durumlarda 70 ustuyse ağır hastaysa vb onun bir raporunu hazırlayıp böyle acı cektirmeyeceksin aslında. Bi yandan haklısınız.

• Doktorluk konusunda para konuşmayan çiçeği burnunda doktor gördüm ya, oh be! Yürü koçum, kim tutar seni! Yolun açık olsun. Şevkini hiç kaybetme. Bol bol araştır, okumaya devam. Hep en yeni gelişmeleri takipte ol. Etrafında maddiyatçı enfeksiyonlar varsa uzak dur.

Bir de, lümpenle lümpen olma. Saldırı kültürü bu halkın lümpen kesimine fena işlemiş. Forumdan görüyorsun. Yok say onları. Gündelik hayatta anca önüne hasta olarak gelsinler. Onun dışında muhatap alma.

Ancak, memleketin insanından zamanla bir bıkkınlık gelebilir. Sabırlı ol. Yoz olanla olmayanı ayır. Hepsine aynı gözle bakma. Zamanla ne demek istediğimi anlarsın. Mesleğinde belki de seni en çok yoran şey insanlar olacak. İletişimi koparma. Bir de işini ne kadar iyi yaparsan yap, asla ve asla hasta yakınını kıllandıracak iletişim hatalarına girme.

Babamı kaybettiğim süreçte, çok iyi bir doktor ekibi babamla ilgilenmekteydi. Hastalığı ile ilgili Türkiye'de gidebileceği en iyi yerde idi. Eminim bu kalabalık ekip kendi içinde gayet organize ve birbirinden haberdardır. Ancak biz hasta yakınları hastanenin işleyişini bilmediğimiz için, bunu göremiyoruz, anlayamıyoruz, bilmiyoruz. Babamın ameliyatından bir hafta sonra işler kötüye gitmeye başladığında enfeksiyondan da bir doktorun fikrini almak istedi doktorumuz. Adam geldiğinde herhalde zamanı olmamış, hasta ile ilgili hiçbirşey bilmediği çok belli idi. "Babanız ameliyat mı oldu?" "Şikayeti neydi" gibi sorularla geldi. Babam bir haftadır hastanede yatıyor bu arada. Sonuçta o adamın işi enfeksiyon var mı, yok mu ona bakmak. Fikrini bizim doktora söyleyecek, ekip ona göre hareket edecek. İşi son derece kısıtlı. O yüzden önden bilgili gelmesi şart değil. Ama bu soruları bana sorması o an beni inanılmaz kıllandırdı. Biz hasta yakınları bu konularda fena cahiliz. Bizi parmağında oynatmanız çocuk oyuncağı. Odaya girdiğinizde bizimle 30 saniye sohbet ederken bir yandan hastanın dosyasını yalapşap okuyup bu baz soruları bize hiç sormayabilirsiniz ve konuya hakimmiş gibi davranabilirsiniz. Bunu doktor olan herkese söylüyorum. Sana da söyleyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 5 Ekim 2019; 0:35:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Matrix Prisoner

Zaten ben de yanlış yazmışım sanırım az araştırdım da EKG de düz çizen hastaya defibrilasyon olmuyomuş doğru mu bu? ventriküler fibrilasyon ve ventriküler taşikardide kullanılıyormuş. Heralde "No CPR" dememiz lazım değil mi doktorum?

Zavallı doktorlar çok çekiyomuş bu durumdan. Kalbi duran hasta için "doktor şok versene" falan diyolarmış. Halbuki filmlerde gördüğümüz o şoklama olayı duran kalpte uygulanan bişey değilmiş. Doktorları şok cihazı kullanmadı diye şikayet edenler bile varmış. Savunma yazmak zorunda kalıyolarmış

Gerçi millette haklı. Boku yiyen film ve dizi çeken tayfa. Millette ordan görüyo.

Alıntıları Göster
    Ventriküler taşikardide sadece nabız yoksa defibrilasyon yapılır. Nabız varsa kardiyoversiyon yapılır ikisi farklı şeyler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 milyondan fazla adayın girdiği üniversite sınavında ilk 15 hinin neredeyse tamamına yakını tıp tercih edip mühendisliği çok az tercih etmesi bugünkü gelisememizin sebebidir. Yanlış anlaşılmasın tıp çok önemli ama bu ülkeyi kalkindiracak olan mühendislik. En azından ülkenin en zeki ilk 15 bininin yarısı mühendisliği seçsin. Üstün yetenekli öğrencilerle ilgili öğrenci,öğretmen ,veli eğitimleri veriyorum. Özel yetenekli öğrencilerin yani IQ şu 128 in üzerinde olan Bilsem öğrencilerinin çok büyük bir bölümü tıp tercih ediyor. Yanı dahi seviyesindeki öğrencilerimiz. Sebebi belli gelecek kaygısı,maaş,statü. Inanın büyük bölümü de sonrasında pişman oluyor ama aile baskısı yüzünden geri de dönemiyor.

• Niye son yilinizda kelimeyi İngilizceye çeviriyorsunuz peki?
    Mesela Fransızca stajyer de denebilir neden İngilizce?

• İnsanın yaptığından dolayı gurur duyabilmesi çok güzel bir duygu

• quote:

Orijinalden alıntı: Surfer Rosa

Niye son yilinizda kelimeyi İngilizceye çeviriyorsunuz peki?
    Mesela Fransızca stajyer de denebilir neden İngilizce?
    Intern İngilizce anlamı stajyer doktordur aynı zamanda. 6. Sınıfta stajyer doktor ünvanı kazanıldığı için intern deniliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: shakircan

Ben elektrik elektronik mühendisiyim. Bizim camiada iş bulabilirse asgari ücretle başlarlar. Irakta çelik yelekle çalışan arkadaşım var. Doktor arkadaşım çok en kör topalı en aşağı 7 8 istiyor. Bunu söyleyince sende kasıp doktor olsaydın diyor bana arkadaş. Keşke olsaymışım diyorum. Yaptığım en büyük hatadır mühendislik seçmek. Odtü vs. Dışında okunması kesinlikle zaman kaybı. Bunu okuyan genç arkadaşlar kulağına küpe etsin.
    Hangi üniversite mezunusun merak ettim.
  • Seviyorsan ne güzel. Yada madem oldun sevmeye çalış. Yoksa hayatta işin zor.
  • Seni canı gönülden tebrik ediyorum doktorum, yolun açık olsun. Boş yapanlara aldırma, mesleğin kutsal bir meslek, ülkenin şartları herkes için geçerli. Umarım daha iyi yerlere gelirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç kimse de öğretmedi mi CPR nasıl yapılır ?
    Sedyeye çıkıp CPR yapılmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Holy Templar

uzmanligi alip hasta kabul etmeye baslayinca haber et, seni calistigin hastanede ziyaret edip ilk dayagini forumdas olarak ben atayim.
    Hocam bende gelebilirim. O duyguyu tatmak istiyorum.

İş hayatında başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: BumberShoot

Hiç kimse de öğretmedi mi CPR nasıl yapılır ?
    Sedyeye çıkıp CPR yapılmaz
    Bak bak bir akıllı sensin dimi.
    Yanımda basamak yok sedye aşağı inmiyor ne yapmamı bekliyorsun çok zeki arkadaşım. Öyle bir durumda sen koşar basamağı alır öyle başlarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: -RAUL

İşinize saygım sonsuz benim 10 milyonda verseler asla yapamayacağım bir meslek..
    On milyon derken!

• Konu dışı doktoru ilan ediyorum seni. Konu dışından bir üyeye bir şey olursa ilk seni aricaz.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.