Şimdi Ara

İyi sistemde kötü fps (overclock yapsam mı?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba dh üyeleri Sistemimin iyi olmasına rağmen verdiği performans çok kötü. (Gta5:max 40 fps civarı min 15!)
    sistemim:
    R9 290 trix ekran kartı
    İ7 4790K işlemci
    Z97 Gaming 7 anakart
    16 gb ram (tam olarak değerlerini bilmiyorum)
    Birde thermaltake sıvı soğutucum var.Bana bu sistemle bu fps normal dediler o yüzden overclock bölümüne açtım konuyu Acaba overclock yapsam mı?Daha başka fps arttırma yöntemleri varmı?
    Cevaplarınızı bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer msa 8x ise normal o fps, değilse sıkıntı var
  • Berkanrz B kullanıcısına yanıt
    oyun ayarları / grafik / gelişmiş grafik ekranını SS alıp buraya yükle..
  • işlemcini 4.8 yapabılırsın. ayrıca ekran kartınada overclock yapabilirsin. bu işlemler snaa 10-15 fps kazandırır..aynı işlemciyi kullanıyoruz. ben gta 5'te normal fps 65-70 alıyorum..overclocklu işlemde ise 90 fps alıyorum msa kapalı şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 1 Mart 2016; 19:03:30 >
  • Ekrn kartin guncel degil bence. Tum driverlarini kontrol et

• Merhaba.
    Güç kaynağınızı belirtmemişsiniz.

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pardon unutmuşum 750W güç kaynağım var alalı 2 sene falan oldu anakartın üstündeki oc düğmesinden oc yapıyorum.Birde msaa 8x de oynuyordum ki bence yinede ortalama 30 fps normal değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Berkanrz

Pardon unutmuşum 750W güç kaynağım var alalı 2 sene falan oldu anakartın üstündeki oc düğmesinden oc yapıyorum.Birde msaa 8x de oynuyordum ki bence yinede ortalama 30 fps normal değil.
    quote:

Orijinalden alynty: Berkanrz

Pardon unutmu?um 750W güç kayna?ym var alaly 2 sene falan oldu anakartyn üstündeki oc dü?mesinden oc yapyyorum.Birde msaa 8x de oynuyordum ki bence yinede ortalama 30 fps normal de?il.

Bence r9 290 ile 8xmsaa açarak 30fps. normal de?il (daha yüksek olmalyydy) diye dü?ünüyosan sende normal olamazsyn.

• quote:

Orijinalden alıntı: coax47

quote:

Orijinalden alynty: Berkanrz

Pardon unutmu?um 750W güç kayna?ym var alaly 2 sene falan oldu anakartyn üstündeki oc dü?mesinden oc yapyyorum.Birde msaa 8x de oynuyordum ki bence yinede ortalama 30 fps normal de?il.

Bence r9 290 ile 8xmsaa açarak 30fps. normal de?il (daha yüksek olmalyydy) diye dü?ünüyosan sende normal olamazsyn.

aynen

• tamam tamam sizlerden öğrendiğime göre bu karttan 8x beklemeyecekmişiz
  • 970 SLI bile 8x'de kasma yapıyor, herif 290'la dertlenmiş :) Zaten o MSAA ne işe yaradığını bi anlasam? Görüntüde de birşey fark etmiyorum ben açınca :S
  • r9 390 ve i5 4460 kullanıyorum 8x de minimum 25 . Genelde 25 in üstünde x4 de 45 fps civarlarında
  • socket 939 kullanıcısına yanıt
    8x MSAA'da 25 fps için diğer ayarları minimuma almışsınız o zaman.Ya da oyunda hiç ilerlememişsiniz.Ormanlık alanlardaki/çimenlerde görevler başlayınca benzer konuyu siz de açarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 11 Mart 2016; 20:07:01 >
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Sırf sizin için ne kadardır açmadığım oyunu açtım ve en çok ot olan bölgeyi aradım ve görebildiğim en düşük değer 19.7 fps oldu genelde ormanda bile 22'den yukarıda. (en yüksek ayarları açtığımdan emin olmak için defalarca kontrol ettim ayrıca vram 4100mb ile 3600 arasındaydı ) Şehir e döndüğümde ortalama 32 fps dir ! (Oyunu bitirdiğimi de belirteyim, görevler başlayınca konu açacakmışım çok istersen açarız ! )

Birde oyuna girdiğimde şunu hatırladım oyun açıldığında ister 8x ister 2x isterse kapalı olsun olsun ilk 2-3 dakika 10 -15 fps görmekteyim bunu yükleme kasıntısı olarak değerlendiriyorum (HDD kullanıcısıyım)
  • socket 939 kullanıcısına yanıt
    2x ile 4x AA arasındaki farkı az çok anlıyorum da 4x ile 8x arasında hiç fark hissedemiyorum.Akıcılıktan taviz vermeye değecek görüntü kalite farkını anlayabiliyor musunuz siz?Anlayabiliyorsanız helal olsun diyorum.Özellikle fps oyunlarında 40 fpsnin altına indiğinde ağırlaşıyor oyunlar.
  • AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    ben zaten size oyunu 8x te oynadığımı mı söyledim oyunu 2x te oynadım 45 fps aşağısı bana zevk vermiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.