İyi ve Kötü arasında Berlin Duvarı gibi katı bir çizgi yok bence. İyi şoförün ne olduğu bilinmekle beraber değerli arkadaşlar yukarıda gerekli kriterleri açıklayıcı bir şekilde vermiş. Esasen TRAFİK KURALLARINA uyan bence iyi şoför. Aracı nasıl kullandığı, gaz/fren/şanzıman, halin duman tarzı ŞAHSİ HAREKETLER ve FEVRİ HAREKETLER tamamen kişiden kişiye değişir. Kadınların KÖTÜ ŞOFÖR olduklarına tamamen katılmıyorum, neticede erkekler gibi çokyönlü MULTITASKING yapamıyorlar, geniş düşünmeden ziyade tekdüze MONOTASKING ve çocuk doğurma yetenekleri ile yaşamak zorundalar ve bence de erkeklerin buna saygı göstermesi gerekir.
Otoparktan çıktım, tek şerit ara yoldan ana caddeye çıkacağım, fekat karşıdan bir beyefendi geliyor, selektör yaptı, ben de dar sokağın girişinde sağda durdum, onun o mesafeyi katedip yolu benim için boşaltmasını bekliyorum.... Hooooppp solumdan bir Ford Fiesta TDCI (ve içinde bir feminin varlık) dar sokağa girdi, tam ortada karşıdan gelen beyefendi ile karşılaştı. ONU GÖRDÜĞÜ HALDE DURMADI, GAZA BASTI, DAR SOKAĞA GİRDİ, TA Kİ GERÇEKLE O ANDA YÜZLEŞİP O ANDA ÇÖZÜM ÜRETMEYİ VEYA PROBLEM YARATMAYI SEÇENE KADAR. Fakat erkek (ben) 5-6 hamle önceden prosedür ve taktik geliştirerek, lojistiğin aynı anda 6 kızarkadaşı birbirinden habersiz idare etmek (yedeklemek) olduğunu bilerek karşımdakine YOL VERDİM. Fakat KADIN VERMEDİ (yani yolu vermedi...)
İyi şoför kadın da olabilir, erkek de. İyi şoför TRAFİK SİSTEMATİĞİNİN her kullanıcınınm sorumluluğunu bilerek bu trafik denilen garip sistemin ancak kurallara uyarak işleyebileceğini ve kırmızıda geçmenin, sağdan sollamanın, yayaları çiğnemenin, hız tahdinini ihlalin ve benzer durumların sistemi çökerttiğini ve Avrupa'ya birazcık yaklaşmışken 1 veya 10 zibidi nedeni ile Hindistan'ın Calcutta kentindeki trafik düzenini bile arar hale gelebileceğimizi unutmamak gerek.
Sinyal vermeyen, fren lambaları yanmayan, farlarını yakmayan, şeritlerin çocuklar tarafından yollara çizildiğini sanan ve buna benzer daha neler neler yapanları HEPİMİZ HER SABAH VE AKŞAM caddelerde, yollarda ve sokaklarda görüyoruz. Kaçımız camı indirip uyarıyoruz. "Sana ne?" cevabını bir defa aldıktan sonra içimizden artık pek gelmiyor sanırım.
Yine de TRAFİKTE HERKESE VE BAŞKALARINA ÖRNEK OLALIM. Yayalara yol verelim, hoşgörülü davranalım ve bayanlara yardımcı olalım. Bayandır, kafası dalgındır, kocası ve sevgilisi aynı anda idare etmeye çalışmaktadır, NINE WEST'teki 400 TL'lik çizmeyi mi yokda DKNY'deki 900 TL'lik çantayı mı alsıni onu düşünmektedir, dün akşam doğum kontrol hapını aldı mı, almadı mı, hatırlayamamaktadır, aracında benzin var mı, vergisi ödenmiş mi, muayenesi ve bakımı yapılacak mı, umurunda değildir, kadındır, şuh ve şehvet abidesi olarak ince topuklu ayakkabılarıyla erkekleri peşinden koşturmasını çok iyi bilmekte ve dişiliğin acımasız silahını her an ve her yerde, özellikle de trafikte doyumsuzca kullanmakta, krem şanti ruhunu karıştırmaktan felaket zevk almaktadır... Kadındır!
Selam ve sevgilerle,
Taner Göde
iyi şöför İNSAN olandır...
Nedemisler iyi veya kotu sofor yoktur.
Dikkatli ve dikkatsiz sofor vardir...
Kendini iyi sofor sananlarin cogu SUAN TOPRAGIN ALTINDADIR.
quote:
Orjinalden alıntı: jagler_78
quote:
Orjinalden alıntı: Alp Akar
iyi şöför trafikte diğerlerini kollamaktır...;)
evet güzel kardeşim, cuk oturdu diyebilirim... iyi şoför karşıdakini gözetmektir, hatalarını düzeltmektir
bir adamın direksiyon tutuşu, arabaya oturuşu, serinkanlılığı ne kadar şoförlüğü olduğunu anlatır
bunu babam ehliyeti alırken söylemişti hala aklımdadır...
İyi şöför nasıl anlaşılır bilmem de; İstanbul trafiğinde kazasız belasız atlattığım her günün sonunda evime sağlıklı olarak döndüğümde, kendimi şanslı hisseder halime şükrederim hep:)
Ne zaman bir şöförlük konusu açılsa istisnasız; dönüp dolaşıp bayanlara getiriliyor laf ve okunduğunda kalp kırabilecek bir iki mesaj yazılıyor, kimin yazdığı hiç önemli değil, şaşkınlıkla tanık oluyorum, aslında gerek yok. -
iyi şöför aracı dökülen bir araç dahi olsa yanına oturunca insana güven veren ve yolculuk sırasında yolcuları uyayacak kadar güven veren şöfördür
quote:
Orjinalden alıntı: feanorringeril
Ne zaman bir şöförlük konusu açılsa istisnasız; dönüp dolaşıp bayanlara getiriliyor laf ve okunduğunda kalp kırabilecek bir iki mesaj yazılıyor, kimin yazdığı hiç önemli değil, şaşkınlıkla tanık oluyorum, aslında gerek yok. -
Şoförlüğün cinsiyetle doğrudan bir ilişkisinin olduğunu sanmıyorum. Kadınları araç kullanmaktan ve trafiğe çıkmaktan korkutan ne yazık ki erkek milleti olmuştur. Kendim dahi eşimin yıllarca araç kullanmasını ve trafiğe çıkmasını türlü bahanelerle engellemiş ve daha sonra bundan felaket derecede çok pişmanlık duymuş ve yaptığım hatanın ne kadar vahim olduğunun geç de olsa farkına varmıştım. Eşim benden daha iyi araç kullanır.
Acemi insan değil mi
quote:
Orjinalden alıntı: NİTROUS666
Yabancı bir ülkede ismini hatırlamıyorum,50 yıllık sürücü olan ve 50 yıllık sürücülüğü boyunca hiç kaza yapmamış bir adama ödül vermişler ve birisi çıkıp bunun sırrını merak etmiş ve bu sürücüye sormuş işin aslını..Sürücüde demiş "trafikteki herkesi sarhoş varsayarım ve ona göre davranırım"..
quote:
Orjinalden alıntı: atakangrbz
iyi şöför aracı dökülen bir araç dahi olsa yanına oturunca insana güven veren ve yolculuk sırasında yolcuları uyayacak kadar güven veren şöfördür
hah valla tam bana göre.panik yapanların,araçta telefonla uğraşanın (adam sıkışık trafikte kontor gitmesin diye mesaj yazıyor) ,kendi hatasını görmeyip öbür araç sürücülerine sövenin aracına binmek istemiyorum.dağ başında bile olsam indir beni diyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: Taner Göde
Şoförlüğün cinsiyetle doğrudan bir ilişkisinin olduğunu sanmıyorum. Kadınları araç kullanmaktan ve trafiğe çıkmaktan korkutan ne yazık ki erkek milleti olmuştur. Kendim dahi eşimin yıllarca araç kullanmasını ve trafiğe çıkmasını türlü bahanelerle engellemiş ve daha sonra bundan felaket derecede çok pişmanlık duymuş ve yaptığım hatanın ne kadar vahim olduğunun geç de olsa farkına varmıştım. Eşim benden daha iyi araç kullanır.
yapılan bir araştırmaya göre(nerede okuduğumu unuttum); erkekler, otomobili sanki el kol gibi kullanırlarken... kadınlar, otomobili, hükmedilecek bir nesne olarak görürlermiş... zaten , küçük otomobil merakları bu yüzdenmiş, küçük olunca hükmetmesi kolay zannedilerek... tamamen psikolojik aslında...
iyi şöför az konuşandır.
quote:
Orjinalden alıntı: rbatasoy
Acemi insan değil mi
quote:
Orjinalden alıntı: NİTROUS666
onlar aldan buldan sayılıyor istisna yani
kısacası taşıdığı yolcusuna güven verendir
quote:
Orjinalden alıntı: ALOK
şöför dediğin içindeki yolcuyu sarsmadan ürkütmeden araç sürendir . eğer süratli gidecekse gaza köküne kadar basmaz , yavaş yavaş hızlanır araç içindekini ürkütmez. fren yapacağı zamanda (ani durumlar hariç ) yavaşca fren yapar . ani manevralardan kaçınır. ayrıca yukarda arkadaşın dediği gibide şöför ne kadar az fren kullanırsa o kadar iyi şöfördür..
quote:
quote:
BAYANLAR,20-25 YAŞ ARASI FUTBOL TOPU GİBİDİR.22 KİŞİ PEŞİNDEN KOŞAR...25-30 ARASI BASKET TOPU GİBİDİR. 10 KİŞİ PEŞİNDEN KOŞAR....30-35 ARASI TENİS TOPU GİBİDİR. 2 KİŞİ PEŞİNDEN KOŞAR...40 YAŞINA GELDİĞİ ZAMAN YAKAN TOP GİBİDİR.ATARSIN VE HERKES KAÇIŞIR TANER ABİ...
sana katılmıyorum dostum.tekrar düsün derim. sadece sürücülük konusunda mı bu kadar korkarlar ürkek olurlar. hemen hemen her konuda erkeklerden daha korkak olurlar..onların doğasında vardır korkmak ve bununla birlikte kendine güvensizlik.
quote:
quote:
bu kadar mı güzel tarif edilir aynen katılıyorum düşüncelerimi okumuşsunuz
quote:
Orjinalden alıntı: ALOK
şöför dediğin içindeki yolcuyu sarsmadan ürkütmeden araç sürendir . eğer süratli gidecekse gaza köküne kadar basmaz , yavaş yavaş hızlanır araç içindekini ürkütmez. fren yapacağı zamanda (ani durumlar hariç ) yavaşca fren yapar . ani manevralardan kaçınır. ayrıca yukarda arkadaşın dediği gibide şöför ne kadar az fren kullanırsa o kadar iyi şöfördür..
Trafik Kurallarına Uyalım, Uymayanları Uyaralım.
quote:
Orjinalden alıntı: soldier_of_fortune
iyi şöför az fren yapar...
kesinlikle
ilk araba kullanmaya başladığımızda yılların uzun yol şöförleri büyüklerimiz derdi hep "oğlum arabayı freni yokmuş gibi kullanacaksın"
bi şöförümüz vardı, hala söförümüzdür kendisi, az dayak yemedim ondan araç kullanırken frene güvenip hız yapıyorum diye.
işte ozaman küçüktük Taner abi senin meşhur lafın yemek buldun ye dayak buldun kaç lafını bilmiyoduk, toyluk işte