Şimdi Ara

iyi şöfor nasıl anlaşılır (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
4.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tüm sağ şeritler boşken en solu yavaş giderek kapatmak kurallara uymak değildir, bayanlar bunu çok sık yapıyor
  • diyelim ki ben iyi şöförüm...
    gelip yandan vurdunuz ne olacak, benim dikkatsizliğim de sözkonusu değil...
    kazaya karışmamak ölçü olamaz...
    quote:

Orjinalden alıntı: crazyarif

iyi şöför hiç kazaya karışmayan şöfördür

hem kendisi iyi olacak hem de etraftan gelen tehlikeleri önceden sezip önlemini alabilecek olan şöfördür
  • quote:

Orjinalden alıntı: alikum

quote:

Orjinalden alıntı: soldier_of_fortune

iyi şöför az fren yapar...

kesinlikle

ilk araba kullanmaya başladığımızda yılların uzun yol şöförleri büyüklerimiz derdi hep "oğlum arabayı freni yokmuş gibi kullanacaksın"

bi şöförümüz vardı, hala söförümüzdür kendisi, az dayak yemedim ondan araç kullanırken frene güvenip hız yapıyorum diye.

işte ozaman küçüktük Taner abi senin meşhur lafın yemek buldun ye dayak buldun kaç lafını bilmiyoduk, toyluk işte

Şöförünüz sizi dövüyor mu?

• quote:

Orjinalden alıntı: desci

quote:

Orjinalden alıntı: alikum

quote:

iyi şöför az fren yapar...

kesinlikle

ilk araba kullanmaya başladığımızda yılların uzun yol şöförleri büyüklerimiz derdi hep "oğlum arabayı freni yokmuş gibi kullanacaksın"

bi şöförümüz vardı, hala söförümüzdür kendisi, az dayak yemedim ondan araç kullanırken frene güvenip hız yapıyorum diye.

işte ozaman küçüktük Taner abi senin meşhur lafın yemek buldun ye dayak buldun kaç lafını bilmiyoduk, toyluk işte

Şöförünüz sizi dövüyor mu?

emektarımızdır. abimizdir. bu konuda gerekirse dayağınıda yerim fırçasını da. hem ne demişler ögretmenin vurduğu yerde gül biter

bu konuda dayak yemekten hiçbirzaman gücenmemişimdir. bugün 1 şerit gidiş 1 şerit geliş, virajın biri bitmeden birsonrakinin başladığı yollarda(misal gümüşhane-trebolu yolu) sağ sağlim gidebiliyorsam, altımda kış lastiği, esp msp full araba olmasına rağmen karlı havada 50 yi geçmeyip bir sakatlık çıkarmıyorsam,soon 11-12 yıldan beri hiç kazam yoksa, bunları yediğim o dayaklara borçluyum

ha bakma şimdi büyüdük eşşek kadar olduk, tıfıl kalıyo yanımızda

• quote:

Orjinalden alıntı: dranov

30 yıldır araç kullanıp hiç kazası olmayan bir şoför birgün Almanya'ya gider,araç kullandığı ilk gün Bismillah 5 kişiyi ezer geçer.Sorarlar yahu Türkiye'de 30 yıldır araç kullanırsın hiç kaza yapmadın,burada daha iyi kullanman gerekirken ilk günden nasıl olurda bu kadar insana çarparsın?Vallahi bende suç yok demiş adam,sbu Almanlar kaçmasını bilmiyor

Yeterli bence . . .
  • quote:

diyelim ki ben iyi şöförüm...
    gelip yandan vurdunuz ne olacak, benim dikkatsizliğim de sözkonusu değil...
    kazaya karışmamak ölçü olamaz...
    quote:

Orjinalden alıntı: crazyarif

iyi şöför hiç kazaya karışmayan şöfördür

hem kendisi iyi olacak hem de etraftan gelen tehlikeleri önceden sezip önlemini alabilecek olan şöfördür

yanı sağı solu arkayı, her yeri kollamak gerek, ani frende 4'lüleri hatta arka sisleri yakmak, arkadaki duramayacak gibiyse sağdaki soldaki boşluklara girebilmek, önemli olan kazadan kaçabilmektir, kaçınılmazsa da en az zararla atlatabilmektir şöförlük

• Bana göre iyi şoförün tanımı;

Sürücülerin, kendisinin ve (varsa) aracındaki yolcuların güvenliğini tehlikeye sokmadan araç kullanan, varacağı yere kazasız- belasız ulaşan, yayalara, diğer sürücülere saygı duyan ve trafik kurallarına uyan kişi iyi şofördür.

Sağlıcakla kalın…

• iyi şoför kurallara uyan başkalarının haklarına saygılı olan panik yapmayıp son derece soğukkanlı olarak tehlikeleri atlatabilmesini bilen ve etrafındakileri rahatlatan güven verendir
  • quote:

Orjinalden alıntı: HazzaR

Türkiye'de iyi şöför refleksleri kuvvetli olan ve sabırlı olandır.

Bence de ...
  • İyi şoför;kırmızı ışıkta geçip önünüzden kıl payı geçen serseriye küfür etmeyendir..İyi şoför;siz kırmızıda beklerken yol boş geç diye arkadan sellektör yapıp korna çalan kazmaya aracınızda sopa olmasına rağmen inip ağzını burnunu kırmayandır..İyi şoför;araçtan fırlattığı bira şişesinden kıl payı aracını kurtarıp o hayvanın sülalesine sövmeyendir..
    Ben iyi bir şoförüm...
  • egosuna sinirlerine hakim olsun saygıyı ve dikkati elden düşürmesin

kadınların durumu çok komik
  • quote:

Orjinalden alıntı: dranov

İyi şoför;kırmızı ışıkta geçip önünüzden kıl payı geçen serseriye küfür etmeyendir..İyi şoför;siz kırmızıda beklerken yol boş geç diye arkadan sellektör yapıp korna çalan kazmaya aracınızda sopa olmasına rağmen inip ağzını burnunu kırmayandır..İyi şoför;araçtan fırlattığı bira şişesinden kıl payı aracını kurtarıp o hayvanın sülalesine sövmeyendir..
    Ben iyi bir şoförüm...

kardeş bu anlattığın iyi şöför değil, kasapta sinirleri alınmış şöför
  • İYİ ŞÖFÖR ARACI CESARETİYLE DEĞİL AKLIYLA KULLANANDIR
  • farkını her ortamda farkettiren diyelim.makas,taciz,trafik kurallarına uymayarak değil tabi..
  • kırmızı ışıkta durur
    seyir halinde ve her zaman aynaları kontrol eder
    sola dönüşleri geniş sağa dönüşleri dar döner
    (sigara içmez-içmese iyi olur)
    emniyet kemerini bağlar yolculara da bağlatır
    hatalı sollamaz
  • en iyi şöför en tecrübeli olandır otomobil tecrübe işidir
  • quote:

Orjinalden alıntı: makul

-Siz arkadasınızdır, arabanızın ön tamponuna daha üç metre vardır. Var gücüyle basar kornaya 'yer ver' diye. Hemen içeri bakınız..
    Sonuç: Yüzde 93 kadın, yüzde 7 yaşlı bir amca....

-Öünüzden dönecektir. Ya hızla dönüp arka lastiği kaldırıma çıkarır ya da çok geç kalır , geri çıkması gerekir. İ�çeri bakınız.
    Sonuç: Yüzde 94 kadın, yüzde 6 acemi erkek...

-Bayırda durmak zorunda kalmıştır. El freniyle kalkacaktır, etrafta bir lastik ve balata kokusu, kırmızı bir duman yayılır. Hemen içeri bakınız.
    Sonuç: Yüzde 96 kadın, yüzde 4 acemi erkek....

-Yeşil yanar, orta şeritte bir Polo hareketsizdir. Ayna başında faaliyet vardır. Hemen içeri bakınız.
    Sonuç: Yüzde 99 kadın, yüzde 1 direksiyon başında vefat etmiş bir erkek...

-Durmuş bir işinizle uğraşıyorsunuzdur. Yanınızdan fırkateyn geçecek kadar yer vardır. Uzun bir kornayla irkilirsiniz. Hemen içeri bakınız.
    Sonuç: Yüzde 80 kadın, Yüzde 15 polis, yüzde 5 acemi bir erkek...

-Sol şeritte 40 kilometre hızla bir Clio gitmekte, şeridi ortalamakta zorlanmaktadır. Herkes bu arabanın sağından geçmektedir.
    Sonuç: Yüzde 95 kadın, yüzde 1 sürücüsüz otomobil prototipi, yüzde 4 acemi erkek...

-Araba geri geri park edecektir. Lakin içindeki bünye, direksiyonu hiç hareket ettirmeden, ileri geri yapıp uygun pozisyonun kendiliğinden geleceğini ummaktadır. Süzün içerisini , süzün süzün korkmayın, sizi görmez!
    Sonuç: Yüzde 99 kadın, yüzde 1 acemi erkek...

ekmeğini ye rahatına bak..

• quote:

Orjinalden alıntı: berqo_01

ekmeğini ye rahatına bak..

?
  • ekmeğini ye rahatına bak ne demek ?
  • İyi söfor tehlikeli bir durumda, etkili ve güvenli bir şekilde arabayı durdurabilendir
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.