Şimdi Ara

İyi ve kötü su markaları (kendi deneyimim) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
11.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git

İyi ve kötü su markaları (kendi deneyimim)

(En Son Oy Tarihi: 24.1.2022)
Giriş
  • Hamidiye kafa yapıyor aman diyim
  • En sevdiğim su Eriklidir. En sevmediğim ise Hayat Su, bence çeşme suyundan farkı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bende Yazılımcı Olucam

quote:

Orijinalden alıntı: killsomething

Dükkanda bütün suları denemiş olan birisi olarak söylüyorum:

kaliteli ve ağızda tortu yapmayan sular :Erikli,Sultan su ,nestle, Şeker su.. bunlar dışındaki çoğu su gerçekten kötü tadından anlayan birisi için.
    çeşme suyu gibi olanlar : çobanpınar ,damla , kristal . hayat su, baykal su, pınar su , çınar su, korusu.. bunların tadı gerçekten çok kötü ağızda sanki kireç bırakıyo o kadar kötü geliyo..

bunların hepsini uzun uzun denedim benim anlayabildiklerim bunlar ama herkes farkedemiyo bu tat farkını.

recep su veya tayyip su olsa içersin ama

• quote:

Orijinalden alıntı: Bende Yazılımcı Olucam

quote:

Orijinalden alıntı: killsomething

Dükkanda bütün suları denemiş olan birisi olarak söylüyorum:

kaliteli ve ağızda tortu yapmayan sular :Erikli,Sultan su ,nestle, Şeker su.. bunlar dışındaki çoğu su gerçekten kötü tadından anlayan birisi için.
    çeşme suyu gibi olanlar : çobanpınar ,damla , kristal . hayat su, baykal su, pınar su , çınar su, korusu.. bunların tadı gerçekten çok kötü ağızda sanki kireç bırakıyo o kadar kötü geliyo..

bunların hepsini uzun uzun denedim benim anlayabildiklerim bunlar ama herkes farkedemiyo bu tat farkını.

recep su veya tayyip su olsa içersin ama

• quote:

Orijinalden alıntı: m.ilyas

Sude su nasıl?

o da güzel fena değil 7/10
  • Kalabak?Eskişehirin %95i Kalabak su içer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdiqeCaLe

Aytaç yazılmamış.Aytaç ta güzeldir

evet bencede
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pimpirik Domates

Kalabak?Eskişehirin %95i Kalabak su içer.

bizim burda hiç görmedim kalabak
  • Arkadaslar ne kadar dogru ama Tüketici hakları kurumunda calısan biirnden duydum..Eger su kalite temızlık olarak iyi ise uzerindeki banttın en altında acık mavi oluyormus... Bende bunun uzerine bir kac şiseye baktım renkler farklı(Kimisi beyaz,kimisi koyu mavi)..Dogru olma olasılıgı var gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pc-system1

Suya cidden önem vermek gerekiyor.
    Erikli alın arkadaşlar... suyun kalitesini farkedersiniz.

• Özsu kullanıyorum fena değil..
  • nestle>erikli
  • Başka bir forumda, işin içinde olan birisinin yazısında, Nestle ile Erikli'nin fabrikalarının birbirine 3 km. uzaklıkta olduğunu, bunların suyu "işledikten sonra" şişelediklerini okudum. Avrupalılar işlenerek "yumuşatılmış" suyu değil de mineral bakımından daha zengin suyu tercih ettiklerinden, Elmas Su'yun Avrupalılara hitap ettiğini, ürünün çoğunu ihrac ettiğini yazıyordu. Zaten Erikli içenler farkedeceklerdir; tokluk/doyma hissi vermediğini. Sebebi yumuşaklık, mineralsizlik. Hatta DH'de, içine şeker karıştırıldığını, bu yüzden maliyetinin de arttığını söyleyenler bile var:
    http://forum.donanimhaber.com/m_39054600/mpage_1/f_/key_Erikli%2CKorusu//tm.htm#39099681

Erikli'nin Nestle'ye satıldığını ben şahsen yeni duydum. Yıllardır Erikli içerim (6.3 TL). Ancak Nestle ürünlerini ne yiyen ne de içen birisi olarak; şimdi yine Uludağ'ın bir suyunu, hem de işlenmeden şişelendiğini okuduğum bir suyu; Korusu'yu tercih edeceğim galiba. (Yukarıdaki linkte Korusu içenlerin övgüleri var, kendim de test ettim). Veya Pınar Madran. Başka bir markanın lezzet bakımından bunları yakalayabileceğini sanmıyorum.

Az önce, yukarıya verdiğim linkte şunları okudum, sizinle de paylaşmak isterim:

quote:

sonra anladıkki erikli 19lt damacanaya koyduğu su ile 1-1.5lt petlere koyduğu aynı değilmiş
    uludağdaki kaynaktan çıkan ve herkesin erikli diye bildikleri su ihracata gidiyormuş ve 1-1.5lt petlere konuyormuş yani KALİTELİ SUYU ERİKLİ DAMACANAYA KOYMUYOR!!!!! bir başka firma ile anlaşmış fason olarak onlara erikli damacanalarını dolduruyormuş
    bu bilgi kesin ve doğrudur....hiç itiraz etmeyin
    bir tek fotolarını koymadım o kadar gerçek yani

bizde zaten erikli suyu bıraktık....milleti enayi yerine koymasınlar....erikli diye berbat bir suyu millete pahallı pahallı kakalıyorlar

quote:

bu konu ile ilgili olabilecek bir belgeye rastladım. Dpt nin bir raporunda (aşağıdaki linkteki dökümanın 76. sayfasında sondan ikinci satır) eriklinin Baktat kaynak sularına fason olarak su ürettirdiğini bunun içinde 2002 yılında ruhsat aldığını yazıyor. bu ruhsat hala geçerlimi bilmiyorum, yorum sizin. link aşağıda
    http://www.dpt.gov.tr/DocObjects/Download/3267/oik677.pdf

quote:

arkadaşım o konu kesin....fason olarak kimle anlaşır ise onun suyu konuyor üstüne erikli etiketi yapıştırılıyor....2002'de baktat kaynak suyu kullanıyormuş daha sonra bir arkadaş yazmıştı Gümüş Su tesisinden hep Erikli tırları çıkıyor diye..yanı fason su aldıkları firma hep aynı değil....

quote:

Korusu'yu kaynağından özellikle ilk doldurduğumuzda suyun tadı müthiş. minibüsümüz oldugundan 9 kadar 19 lt'lik damacana alıp dolduruyoruz. 3-4 ay gidiyor. 3. aydan sonra suyun tadı eriklininkine benziyor. bayatlıyor herhalde sular. aslında çok fazla doldurmayıp 2-3 ay gidecek kadar doldurmak gerek. ama işte gerek benzin parası, gerekse taksi değil de minibüsle gittiğimiz için bütün damacanaları alıyoruz.

quote:

... aynı bölgenin suyu olduğu için tad olarak birbirlerine çok yakınlar yaklaşık 3 yıldır Korusu içiyoruz haftada 2 damacanaya yakın.başka markaya kesinlikle değişmem çünkü içimi çok güzel suyun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franko -- 30 Ağustos 2010; 2:19:37 >

• Erikli'yi bırakıp Korusu'ya geçtim. Tadı gayet güzel. Erikli ile tek farkı, son yudumdan sonra ağzınızda kalan hafif bir acılık/yavanlık hissi. Bu da tam bir "dağ suyu" olduğuna, işlenmeden olduğu gibi şişelendiğine kanaat getirmenizi sağlıyor. İşlenmemiş su olması rahatlatıcı.

Yalnız bir konu var; Korusu, reklamını "Türkiye'nin en yumuşak suyu" sloganıyla yapıyor. Bu iyi bir durum mu, kötü bir durum mu durup düşünmek lazım. Korusu'nun sertlik derecesi, 0.4 Fransız sertliği. İnternette bir çok sayfada, sertlik değerinin 12-30 arasında olması gerektiği vurgulanıyor. Geçici sertliği meydana getiren kalsiyum ve magnezyum bikarbonat tuzları bu suda yok! Oysa bu iki mineral eksikliğinin kalp ve damar hastalıklarına neden olduğu biliniyor. İnsan vücudu bu gibi mineral ihtiyaçlarını, belli bir oranda içme suyundan karşılıyor. Bu suda bunun eksikliği var maalesef...

Google'da "geçici sertlik" "kalıcı sertlik" gibi ifadeleri yazıp aratırsanız bahsettiğim konulara siz de ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franko -- 31 Ekim 2010; 3:06:24 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.