Şimdi Ara

İYTE VS GYÜ VS MARMARA Makine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizce hangisi? Gtü iyi geliyor. Ama daha bölüm yeni açılmış. Bilginiz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda0055 -- 19 Temmuz 2019; 13:36:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Forum bilgisayar mühendisliği forumuna döndü. Bırak cevabı tık bile yok.

• GTÜ inanılmaz abartılıyor gibi geliyor bana. İYTE 10 numara okul ama yeri çok kötü. Ben 2013’te makinasını yazmayı planlıyordum ailem zorla gel bakalım diye ikna etti iyi ki de gidip bakmışız. Yurtta kalacaksan yine o kadar sorun değil ama her yere uzak ve bildiğin dağda. Marmara da klasik 2. Sınıf bir makine mühendisliği diye biliyorum odtü ve itü’den sonra gelenler gibi. GTÜ epey yeni ve pek bir bilgim yok ama ders programıdır hocalarıdır gayet normal, dediğim gibi biraz fazla gazlanıyor forumda.

• Teemo Erdoğan kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Hangi okulu seçtiniz peki?
  • arda0055 A kullanıcısına yanıt
    Ege Makina’yı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Bitirdiniz mi hocam?
    Evet geçen Ekimde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ege Tıp vs ODTÜ Makina
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam iş bulma tecrübeniz. Makine müh okumak gibi konularda yazmak isterseniz seve seve okurum.
    Henüz iş başvurusunda bulunmadım, ama işe başlayan arkadaşlarım bulmakta pek sıkıntı çekmedi şu ana kadar. İzmir’de sektör biraz durgun bu aralar başvuracak iş pek yok ama İstanbul çevresinde çok rahat iş buldular. 3000-4000 bandında başladılar genelde. Okulu ben 5 Senede bitirdim. Çok zorlandığım zamanlar oldu fakat zamanla alışıyorsunuz. Ege teorik açıdan epey iyi ve zorlayıcı eğitim veriyor fakat pratik açıdan zayıftı bence. Benim dönemimde 1. Sınıfta atölye dersleri aldık 1 sene ama mezun olana kadar ben unutmuştum bile. Lablar iş görür düzeyde ama eski ve modern standartlara o kadar uymuyor bence. Ekipman sıkıntısı çekmedik ama gönül isterdi ki gıcır gıcır lablar olsun.
    Başka sorunuz varsa sorabilirsiniz

Hocam erasmus ile ilgili sormak istiyorum gittiniz mi? Gittisyesniz tecrübeleriniz neler?

Ayrıca gelecek planlarınız neler? Yurt dışına çıkmayı düşünüyor musunuz? Evetse bu kolay mı sizce?

Makine mühendisliği mezunu birisi 5 sene sonra ne kadar maaş alabilir ve bu bölümle ilgili kendi işimizi kurmak ne derece kolay sizce?

Çok teşekkür ederim şimdiden.
    Erasmus’a ortalamam yetmediği için gidemedim 2. Ve 3. Sınıfta, 4’te de çok dersim olduğu için fırsatım olmadı.

Evet yurtdışında yüksek lisans yapıp orada kalmayı planlıyorum. Pek kolay sayılmaz hem ekonomik açıdan hem de epey incik cıncığı var ama yapılabilir. Ortalamanızı iyi tutmanız lazım zira Almanya’daki okullara göre Türkiye’deki okulunuzun adının bir önemi yok hepsi aynı, ortalamanıza ve referans, tavsiye mektuplarınıza bakıyorlar. Ayrıca b1-2 derecede Almanca lazım. Diğer ülkeler uçan kur ile birlikte inanılmaz paraya çıkıyor o yüzden Almanya en mantıklı seçenek.

5 sene sonra ne kadar para alınır falan oları bilmiyorum yeni mezun olduğum için, fakat bu olay sizin kişisel donanımınıza bağlı. Dediğim gibi 4bib kusur lirayla işe girebilen arkadaşlarım var, maaşları da 5 yılda aynı kalmaz herhalde. Kendi işimi kurmakla da pek ilgilenmiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.