Şimdi Ara

İzinli Hesabı Silme Sorunu!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi "NETWORK" hesabını ve üstündeki "Bilinmeyen" hesabı kaldırmak istediğimde aşağıdaki hata mesajları çıkıyor.. Yani kaldıramıyorum

Network hesabını kaldırmak istediğimde çıkan mesaj

Bilinmeyen hesabı kaldırmak istediğimde çıkan mesaj

Bu, sadece paylaşımdaki tek bir klasör için geçerli, diğerlerinde böyle bi sorun yok. Ayrıca ağımdaki diğer bilgisayarlar da bu klasöre erişebiliyor, içindekileri görüyor ancak bi tuhaf görüyor ve dosyaları kullanamıyor, bununla ilgili resim de aşağıda

Ağımdakiler bu şekilde görüyor

Bendeki görüntü bu şekilde

Fikri olan var mı? Yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intikam86 -- 25 Kasım 2009; 23:39:10 >

• izinleri üstten alıyordan kastı bu klasörün üstündeki klasörler mesela bu izini kaldırmaya calstgn klasör d:\data\dir dir klasörü olsn bu dir klasörünün izinleri ya data klasöründen alıyodur yada d den bnu ya en üstten kaldırıcaksn yada ilk izin verilen klasörde güvenlik tabında advanced kısmında bu izinleri alt klasörlerede uygula gibisinden bi isaret olması lazm tr sistem olmadıgı icin yazamyorm ve hatrlamyorm onu kaldırdıgında alttaki izinlerde kalkar yada elle kaldırabilirsn.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnypc -- 26 Kasım 2009; 13:56:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_mac
    izinleri üstten alıyordan kastı bu klasörün üstündeki klasörler mesela bu paylasımı kaldırmaya calstgn klasör d:\data\dir dir klasörü olsn bu dir klasörünün izinleri ya data klasöründen alıyodur yada d den bnu ya en üstten kaldırıcaksn yada ilk paylasımn verilen klasörde güvenlik tabında advanced kısmında bu izinleri alt klasörlerede uygula gibisinden bi isaret olması lazm tr sistem olmadıgı icin yazamyorm ve hatrlamyorm onu kaldırdıgında alttaki izinlerde kalkar yada elle kaldırabilirsn.

Aşağıdaki resimde, yanında çarpı olan kutucuğun işaretini kaldırdığımda o bilinmeyen hesabı (S-1-5-21..) silebiliyorum

Ancak o kutucuğu işaretlediğimde, o bilinmeyen hesap geri geliyor ve kaldıramıyorum

Ben bu kutucuk işaretliyken o hesabı silmek istiyorum, bunun yolu nedir?

• bunn yolu üst klasörlerden o izin silmek. ilk resimde diyosnki izinleri üstten almasın o zaman serbest kalıyo izin kaldrabiliyosn ama üstten alsını işaretledigin anda üst klasördeki izinler anında tekrar geliyo ve kaldıramıyosn.

Diyelimki bu bilinmeyen hesabı kaldırmak istedigin yol d:\data\dir dir klasörü olsn senn ilk önce ya data klasöründen yada yerel disk d ye bakman gerekiyo izinler bu klasörlerden verilms ve alt klasörlerede uygula dendiginden kaldıramıyosn
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_mac

bunn yolu üst klasörlerden o izin silmek. ilk resimde diyosnki izinleri üstten almasın o zaman serbest kalıyo izin kaldrabiliyosn ama üstten alsını işaretledigin anda üst klasördeki izinler anında tekrar geliyo ve kaldıramıyosn.

Diyelimki bu bilinmeyen hesabı kaldırmak istedigin yol d:\data\dir dir klasörü olsn senn ilk önce ya data klasöründen yada yerel disk d ye bakman gerekiyo izinler bu klasörlerden verilms ve alt klasörlerede uygula dendiginden kaldıramıyosn

Haklıymşsınız üst dizinlerde böyle bi izin verilmiş, dün gece üst dizinleri kontrol edeyim dedim ancak güvenliğe bakacağıma habire paylaşıma bakmışım Şimdi tekrar inceledim sorun çözüldü yardımınız için çok teşekkürler, iyi çalışmalar

• Rica ederim sanada iyi çalışmalar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.