Şimdi Ara

İzmir aliağa'da doğalgaz kombi önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    * Evimiz izmir aliağa'da izmir merkeze göre sıcaklık 1-2 derece daha düşük oluyor.
    * Ev sabah öğleye kadar ç.odası ve y. odası öğleden sonra o.odası ve salon güneş alıyor mutfak karanlık değil ama güneş çok az alıyor.
    * ev 3 katlı binada ara kat alt ve üstte doğalgaz ile ısınma var.
    * mutfak ve y. odası pvc doğrama ile balkon içeri alınmış ben balkonu içeri alırken balkonada tesisat çektirmiştim. Tesisat normal tesisat borusu ile çekilmiştir tüm odalarda aynı şekilde. Mutfak 18 m2 ve iki tane petek yeri var ayrıca y. odasıda pvc ile içeri alınmış ama petek yeri elbise dolabının arkasında kaldı oraya petek koyulduğu zaman 1,40 lık yaklaşık 50 cm i dolop dışında kalıyor. Geri kalanı dolap arkasında.
    * herhangi bir ekstra yalıtım yok ve camlar çiftcam.
    * ç. odası : 10 m2 - y. odası 18 m2 - mutfak 18 m2 - salon 20 m2 - o.odası 13 m2 koridor toplam 6 m uzunluğunda banyo 7 m2
    * bu doğrultuda kombi, radyatör, vana ( oda termostatı ) v.s. tavsiyesi alabilirmiyim. Bütçem bu iş için kredi çekeceğim f/p olarak en hesaplı nasıl yapabilirim

Aklımdan geçen sistem ve alıdığım fiyat;
    O.ODASI : 1,20 X 600 MT ECA
    Y.ODASI : 1,40 X 600 MT ECA
    MUTFAK : 1,20 X 400 MT + 0,80 X 600 MT ECA
    SALON : 1,00 X 600 MT + 1,00 X 600 MT ECA
    KORİDOR: 0,60 X 600 MT ECA ( duvar yanında lamba olduğu için ancak bu kadar koyulabiliyor )
    Ç.ODASI : 1,00 X 600 MT ECA ( 1 yaşında çocuk olduğu için biraz büyük yazdım ama doğrumu bilmiyorum )
    BANYO : 0.50 X 1,10 HAVLUPAN
    İÇ TESİSAT ( kombiye giden gaz )
    KOMBİ : WİESMANN VITOPEND 100 DİGİTAL 24 KW
    4 ADET ECA TERMOSTATİK VANA DİĞER TÜM VANALARDA ÇİFT VANA VE ECA
    TOPLAM FİYAT : 3.400,00 TL PEŞİN + ABONELİKLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reptile355 -- 11 Şubat 2011; 13:56:17 >

• iyi fiyat vermişler
    kombi de iyi bir modeldir. kendi sınıfında tutulan bir kombi dir
    vitopend genellikle izmirde doğalgaz firmalarının eve geldiklerinde otomatikman yanlarında getirdikleri hazır tekliflerde en baştaki modeldir

petek boyları da iyi sayılır
    termostatik vana da akıllı bir seçim

fiyat-performans 1500lira nın altında yoğuşmalı kombiler var.istersen onları araştır

ama bence önerilen sistem gayet makul..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 11 Şubat 2011; 13:53:11 >
  • Size ilk önerim; termostatik vana yerine oda termostatını teklife ekletin. Termostatik vana, fazla kullanmadığınız bölgeye giden sıcak suyu azaltır, kullandığınız bölgeleri arttırır. Başka bir anlatımla kullanılan doğalgaza doğrudan tasarruf yaptıracağı beklenmemelidir. Bu tamamen benim görüşümdür, farklı düşüncede olan arkadaşlarımız vardır. Bunu şöyle anlatayım; kombiyi belli ısıda yakıyorsunuz, max kombi ısısını neye ayarladıysanız ona gelince kapanıyor zaten. Buna bir etkisi olamaz. Sadece istenmeyen bölgeye az sıcak su gönderdiği için tasarrufa neden olduğu düşünülüyor. Sizce öyle mi? Bunun yerine normal vanayı tamamen kapatıp, bir tur açın. O peteğe daha az sıcak su gidecektir. Şimdi oda termostatını açıklayayım; Aliağa gibi oldukça ılıman bir bölgede yaşıyorsunuz, askerlik yaptığım Kırkağaç gibi soğuk değil, Ankara gibi hiç değil, Mersin, ANtalya Adana gibi daha ılıman değil. Bu bölgede en büyük sıkıntı, gereksiz yere kombinin yanmasıdır. Kombinin bekçiliğini yapmanın imkanı yok. O zaman istediğiniz ısıda (0,5 derece üzerinde) kapanması kadar tasarruflu birşey olabilir mi? 3-4 ay soğuk olan, gündüzleri çok daha sıcak olan bir yerde bulunmaz bir nimet. 4 adet termostatik vanaya en az 100 yada 140 arasında fiyat yazmıştır. Ortalama programlı termostat 115 TL(Siemens RDE10.1) ile 120 TL(Örneğin Buderus RC10) arasındadır. Bunlara göre kararınızı veriniz.
    En önemli seçim kombi. WİESMANN VITOPEND 100 DİGİTAL 24 KW, çoğu arkadaşımız tarafından iyi kabul edilse de, aynı fikirde olmayan daha çok. Aşağıdaki linkleri inceleyin ona göre karar verin.
    Wiesmann kombi
    Bu Forumda şikayetçiler de var. Linki aşağıda.
    DH Wieasmann kullananlar
    Bunun fiyatını ne yazdılar bilmiyorum ama yerine Buderus GB012 condense yoğuşmalı kombiyi öneririm. Peşin fiyatı 1.450 TL. Ilıman bölgelerde daha düşük ısıda, örneğin 40 derecede yoğuşma yapacağından daha tasarruflu (%103) ve ısıl değeri daha yüksek 23.400 kcal/h (yoğuşmada ulaşılan ısıl değer)

Buderus GB012 özellikleri
    Bu Forumda kullananlar var. Linki
    Buderus GB012 kullananlar
    Şikayetçi olanlar içinde yoğuşmalı olanlar var mı? ona da bakın.
    Buderus Şikayetleri
    yeniçeri üstadın konvansiyoel ucuz önerilerinden Ferroli Domitech üzerinde durabilirsiniz.(1.250 TL peşin fiyat)

ECA'da iyi bir marka olmakla beraber, Demirdöküm Plus petek daha iyi bir seçim olacaktır.
    Teklifleri bir de böyle alın bakalım. Nasıl bir fiyat gelecek. EN uygununu seçmenizi dilerim.

• öncelikle cevaplar için çok teşekkür ederim.Bugün yine konuşmaya gittim aynı firmayla. verdiği fiyatta petek markası DELTA imiş eğer demir döküm plus yada eca marka petek istersem 200 tl fiyat farkı olacağını söyledi yani 3.600 tl birde yine aynı satıcı petek olarak bişey değişmeyeceğini DELTA nın daha iyi garanti verdiğini söyledi.Biede airfel petek nasıldır acaba bilgisi olan varmı ? ( Çünkü oda olabilir dedide ) Bende olsun demirdöküm plus olsun dedim oda yine artık eskisi gibi demirdökümün kaliteli olmadığını plus değilde demirdöküm peteğin bile ayırt edilemediğini eca nın ise tek model olduğunu söyledi.Kafam karıştı yani anlıyacağınız.Şimdi petek dd plus alırsam nasıl anlarım plus olduğunu çünkü diğerlerinde de DD arması varmış.
    Kombi olayı ise buderusun servisi burada yok dedi o yüzden wiesman al dedi.Birde benim asıl olan kombinin sessiz çalışması çünkü mutfak içinde olacağı için kombi o önemli ben bugün tekrar gideyimde buderus için fiyatın ne olacağını sorayım

• quote:

Orijinalden alıntı: reptile355

öncelikle cevaplar için çok teşekkür ederim.Bugün yine konuşmaya gittim aynı firmayla. verdiği fiyatta petek markası DELTA imiş eğer demir döküm plus yada eca marka petek istersem 200 tl fiyat farkı olacağını söyledi yani 3.600 tl birde yine aynı satıcı petek olarak bişey değişmeyeceğini DELTA nın daha iyi garanti verdiğini söyledi.Biede airfel petek nasıldır acaba bilgisi olan varmı ? ( Çünkü oda olabilir dedide ) Bende olsun demirdöküm plus olsun dedim oda yine artık eskisi gibi demirdökümün kaliteli olmadığını plus değilde demirdöküm peteğin bile ayırt edilemediğini eca nın ise tek model olduğunu söyledi.Kafam karıştı yani anlıyacağınız.Şimdi petek dd plus alırsam nasıl anlarım plus olduğunu çünkü diğerlerinde de DD arması varmış.
    Kombi olayı ise buderusun servisi burada yok dedi o yüzden wiesman al dedi.Birde benim asıl olan kombinin sessiz çalışması çünkü mutfak içinde olacağı için kombi o önemli ben bugün tekrar gideyimde buderus için fiyatın ne olacağını sorayım

buderus un servisi aliağa da yoksa hiç bulaşma,servis desteği çok önemli

bildiğim kadarıyla,ariston,demirdöküm,ferroli nin servisleri aliağa da var.

viessmann vitopend iyi bir modeldir

fiyat-performans fiyatı 1500lira nın altında verimli yoğuşmalı kombi istersen araştır aklında bulunsun:

demirdöküm nitromix
    demirdöküm sargon premix
    ariston clas premium
    ferroli domicondens

delta yı falan boşver
    en iyi petek markası demirdöküm plus
    termostatik vana olayı iyidir.çevremde kullanan insanlar var.hiç şikayet edeni görmedim
    izmir koşullarında termostatik vanalar sorun cıkarmaz
    ama yine de sen bilirsin
    dediğim gibi viessmann vitopend iyidir.

şikayetvar.com gibi sitelere bakıp da kafanı karıştırma.

kafan karışmasın doğalgazcının teklifi iyi.

• yorumları okuyunca wiesmandan soğudum desem yanlış olmaz herhalde iyice kafa karıştı Petek markası ve kombi ne alınmalı acaba tüm yorumlara açığım
  • disintegration üstad teşekkür ederim dd plus almak okdir. Kararımı değiştirmiycem peki ama dd nin plusını nasıl anlarım satıcı bana kazık atmasın dd getirip plus demesin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @reptile355
    Bende benzer bir şekilde bornova da kalorifer tesisatı ve kombi&petek vs alım sürecindeyim ve aynı soru aklıma takılmıştı. Demirdöküm'ün sitesinde şöyle bir bilgi var:
    "

DD Panel radyatörler, plus ve standart olmak üzere 2 tipte üretilmektedir. Tüm panel
    radyatörlerimizin arka sacında ve radyatörün içindeki konvektörün üstünde DD kabartmalı
    logo bulunmaktadır. Plus Radyatörlerimizde, standart radyatörlerden farklı olarak yan
    kapaklarda da DD kabartmalı logo bulunmaktadır.

"
    Kaynak:http://www.demirdokum.com.tr/upload/SSS_Radyator.pdf
  • quote:

Orijinalden alıntı: reptile355

öncelikle cevaplar için çok teşekkür ederim.Bugün yine konuşmaya gittim aynı firmayla. verdiği fiyatta petek markası DELTA imiş eğer demir döküm plus yada eca marka petek istersem 200 tl fiyat farkı olacağını söyledi yani 3.600 tl birde yine aynı satıcı petek olarak bişey değişmeyeceğini DELTA nın daha iyi garanti verdiğini söyledi.Biede airfel petek nasıldır acaba bilgisi olan varmı ? ( Çünkü oda olabilir dedide ) Bende olsun demirdöküm plus olsun dedim oda yine artık eskisi gibi demirdökümün kaliteli olmadığını plus değilde demirdöküm peteğin bile ayırt edilemediğini eca nın ise tek model olduğunu söyledi.Kafam karıştı yani anlıyacağınız.Şimdi petek dd plus alırsam nasıl anlarım plus olduğunu çünkü diğerlerinde de DD arması varmış.

Bu konuda yeniçeri üstaddan da bilgi almalısınız. Sanırım petek konusundaki görüşüme katılacaktır. Kombi değişse de yıllarca değişmeyecek petekler için 200 TL yi aramamalısınız bence. Madem kendine göre DD plus eski kalitede değilse aynı fiyata taksın o zaman. Yada başka bir firmanın teklifini değerlendirin.
    Arkadaşımızın, servisi olmayan markayı almayın önerisine katılırım. Hatta servisi Aliağa'da sorun yaratan markayı da almayın. Ancak marka konusunda takıntılı olmadan, tabiri uygunsa "damdan düşenlerin" görüşlerine ait linkleri verdim. Ona göre karar verin. Hangi markaların servislerinden Aliağa'da memnunlarsa onları araştırın bence. Ondan sonra o markaları buraya yazın. Yeni görüşler ortaya çıkacaktır. Yeniçeri üstadın 1.250 TL lik Ferroli Domitech önerisini de yabana atmayın.
    Buderus GB012 1.450 peşin fiyatta satılıyor. Linkini verdim. Bakalım o koyacağı kombiye ne fiyat yazmış? Taksitliyse, peşin fiyata % 7-8 daha koyun. Arada sizce önemsiz bir fark ve servisi de varsa tercih edilir bir model. Bu aralar döviz yükseldi ve fiyatlar arttı. ANcak bahar dönemine girilecek Mart Ayında fiyatların düşeceğini söylemek kehanet olmaz. Araştırırsanız uygun fiyatlar alırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Marksman

@reptile355
    Bende benzer bir şekilde bornova da kalorifer tesisatı ve kombi&petek vs alım sürecindeyim ve aynı soru aklıma takılmıştı. Demirdöküm'ün sitesinde şöyle bir bilgi var:
    "

DD Panel radyatörler, plus ve standart olmak üzere 2 tipte üretilmektedir. Tüm panel
    radyatörlerimizin arka sacında ve radyatörün içindeki konvektörün üstünde DD kabartmalı
    logo bulunmaktadır. Plus Radyatörlerimizde, standart radyatörlerden farklı olarak yan
    kapaklarda da DD kabartmalı logo bulunmaktadır.

"
    Kaynak:http://www.demirdokum.com.tr/upload/SSS_Radyator.pdf

yararlı bilgi

• @Marksman
    gerçektende çok yararlı oldu bu. Petek konusunda marka tamam Aliağa'da kombi servisi konusunda çeşitli rivayetler var. ECA,AİRFEL,BAYMAK servisleri var ama vailant satan bayii servis için 24 saat içinde çözüm diyor. wiesman serviside var şuan yoğunluğum wiesman vıtopend 100 24 kw digital de ama tam karar vermedim daha çünkü aklıma birde vailant plus 242-3-5 modeli var
  • vaillant 242-3-5'e vereceğin parayla başka bir markadan yoğuşmalı kombi alırsın.
    ama bu vaillant 242-3-5 in kötü oldugunu göstermez.
    o fiyatlarda yoğuşmalı kombi olarak:demirdöküm,eca,ariston ve ferroli (aliağa da servisleri varsa tabii) yi araştırmanı öneririm

illaki vaillant alacaksan da vaillant 202-3-3 almanı öneririm 17200kcal bir kombidir.hem fiyatı daha ucuzdur.

gaz tüketimi 242-3-5'e göre daha azdır

vaillant 202-3-3 (17200kcal) : 30-50c aralığında 2.27m3 gaz harcar
    vaillant 242-3-5 (20000kcal) : 30-50c aralıgında 2.72m3 gaz harcar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 14 Şubat 2011; 10:38:40 >
  • @disintegration
    önerin için teşekkür ederim vailantta 202-3-3 listeme aldım. birde kombilerde 20 kw yada 24 kw olması neyi etkiliyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.