Şimdi Ara

izmir de okuyanlar ya da okumus olanlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Sensation +

quote:

Orijinalden alıntı: Sudden_Death

quote:

Egeye gelme hırtım gibi. 9 eylül ekonomi iyidir gitceksen onlar iyi

9 eylul e gelmem ya ege yada istanbul dusunuyorum.

Bendem tavsiye geyi önermiyorum istanbula git para sıkıntın yoksa

sebeplerini soylesen dostum cok iyi olur.
  • quote:

quote:

9 eylülde napıcak ya başı bi yerde mıçı bi yerde dağın tepesinde , dışarı çıksa apaçi kaynıyor doğru düzgün takılcak yer yok.
    İzmirde karşıyaka,bornova,balçova,göztepe gibi yerlerde oturup 9 eylüle gitsen amenna.Ama sen şimdi dışarıdan geliceksin evide bu nedenle üni yakınlarında tutacaksın tınaztepe,buca civarında sıkıntıdan patlıcan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .CorpsE.

quote:

quote:

9 eylülde napıcak ya başı bi yerde mıçı bi yerde dağın tepesinde , dışarı çıksa apaçi kaynıyor doğru düzgün takılcak yer yok.
    İzmirde karşıyaka,bornova,balçova,göztepe gibi yerlerde oturup 9 eylüle gitsen amenna.Ama sen şimdi dışarıdan geliceksin evide bu nedenle üni yakınlarında tutacaksın tınaztepe,buca civarında sıkıntıdan patlıcan.

aynen sebep bu herkes bundan bahsediyo.

• Bana Ege Psikoloji de İstanbul Psikoloji de geliyordu ben İzmir Ekonomi Psikoloji'ye Burslu olarak gittim. Neden mi dersen bu saatten sonra artık Türkçe bölüm okunmaz bana göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zallas003

Bana Ege Psikoloji de İstanbul Psikoloji de geliyordu ben İzmir Ekonomi Psikoloji'ye Burslu olarak gittim. Neden mi dersen bu saatten sonra artık Türkçe bölüm okunmaz bana göre.

İzmir ekonomi burslu benimde işime geliyor,memnun musunuz okuldan?Biraz bahseder misiniz?
  • Şöyle anlatayım burs bölümüne baktıysan gayet dolu dolgun :D
    Yurt bedava oluyor , aylık 375 tl burs veriyorlar ayrıca yurttan ayrılıp evde kalmak istersen de 225 tl ek para veriyorlar.
    Okul itibariyle bir çok özel okul gibi küçük devletlere göre. Fakat Psikoloji anlamında laboratuvarları mükemmel diyebilirim.
    İngilizce konusuna gelirsek gerçekten öğrettiklerini düşünüyorum geldiğimde ingilizce anlamada ve konuşmada sıkıntım vardı şu an daha önümde 2 kur olmasına rağmen
    filmleri ingilizce altyazıyla rahat rahat izleyebiliyor rahat rahat ingilizce gazete okuyabiliyor ve kendimi anlatabiliyorum .
    Ayrıca diğer seneye geçince de zorunlu bir yabancı dil daha seçmek zorundayız ben galiba Fransızca ya da İspanyolca seçecem fakat Japonca seçecek arkadaşlarım da var :D
    Genel itabariyle böyle sorun varsa sorularını alayım :D
  • azıcık yolluysan egede okumak kadar zor birşey yok bir de eve falan çıkarsan düşünemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: zallas003

Şöyle anlatayım burs bölümüne baktıysan gayet dolu dolgun :D
    Yurt bedava oluyor , aylık 375 tl burs veriyorlar ayrıca yurttan ayrılıp evde kalmak istersen de 225 tl ek para veriyorlar.
    Okul itibariyle bir çok özel okul gibi küçük devletlere göre. Fakat Psikoloji anlamında laboratuvarları mükemmel diyebilirim.
    İngilizce konusuna gelirsek gerçekten öğrettiklerini düşünüyorum geldiğimde ingilizce anlamada ve konuşmada sıkıntım vardı şu an daha önümde 2 kur olmasına rağmen
    filmleri ingilizce altyazıyla rahat rahat izleyebiliyor rahat rahat ingilizce gazete okuyabiliyor ve kendimi anlatabiliyorum .
    Ayrıca diğer seneye geçince de zorunlu bir yabancı dil daha seçmek zorundayız ben galiba Fransızca ya da İspanyolca seçecem fakat Japonca seçecek arkadaşlarım da var :D
    Genel itabariyle böyle sorun varsa sorularını alayım :D

kafama bi uni daha soktun haci simdi onu arastirayim upper intermediate ingilizcem var zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Arch Enemy`

quote:

Orijinalden alıntı: .TheGamE.

İzmir ögrencilik konusunda bir tanedir. Dışarıdan geliceksen pek bir tavsiye veremeyeceğim çünkü ben Izmirde yaşıyorum, üniversiteyi de burada okuyorum, o yüzden yurt (yada ev), para gibi sıkıntılarim çok fazla olmuyor.

Aa bende tam bölüm üni sorucaktım imzanı gördüm sonra.Bende i.e.ü de yabancı dil okumak istiyorum falan tek bölüm mütercim-tercümanlık mı?Biraz bilgi veririmisin girmesi zor mu?(kontenjan az sanırım?)

Ben burslu okuyorum bölümde. Burslu kontenjanı az doğrudur, %100 burslu 5 kişi %50 burslu 10 kişi alıyor geri kalanlar burssuz. Girmesi kolay değil, %100 için ciddi derece yapman gerekiyor, %50 için 420+ bir puan yaparsan yeter. (Mütercim-Tercümanlık için.) Girdikten sonra da sınıfta kalmaman gerekiyor bursunu kaybetmemen için. Dersten kalıp sınıfı geçersen sorun yok, o dersi tekrar alıyorsun ertesi dönem.

İEU iyi bir üniversitedir eğitimiyle de İzmirdeki özel üniversitelere göre kampüsüyle de. Kampüs küçük onu ekleyelim, ancak bir İzmir Üniversitesinden kat kat daha iyidir herhalde kampüs bakımından. Öğrencileri hakkında sağda solda yazılan çizilen çoğu züppe insanlar deniyor, ben hiç öyle birşeyle karşılaşmadım bölümde (olan var ama doğru ) mutlaka kafana göre birilerini buluyorsun emin ol. Akademik kadrosu da gayet iyi. Bir tek dünyadaki en leş öğrenci işlerine sahibiz heralde. Hiçbirşey bilmeyen memurları oturtmuşlar. İngilizce ve 2. dil eğitimi de gayet iyi, öğrenmek istiyorsan gerçekten kaparsın yani.

Ayrıca yabancı dilde tek bölümü Tercümanlık evet.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinusHuman -- 4 Şubat 2012; 14:13:05 >

• peki psikoloji bolumunun gelecegi hakkindaki dusunceleriniz neler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

peki psikoloji bolumunun gelecegi hakkindaki dusunceleriniz neler.

İnsan var olduğu sürece olacaktır.
    Kısa ve net açıklama : )
  • selam genç arkadaşım. ben 2 yıldır bu üniv.de okuyorum ve psikolojiden arkadaşlarım var sana yardım edebilirsem ne mutlu.

şimdi öncelikle Ege üniv. öğrenci profiliyle ,akademik kadrosuyla , kampüs yerleşkesiyle, inglizceye verdiği önemiyle türkiye her zaman en iyi 5 üniv arasına girmiş bir üniv.dir. ha bunu nerden uyduruyorum diye soracak olursan haberlere falan çıktı ilaveten oxford üniv. yaptığı araştırmaalar dahilinde dereceleri vardır. sonra gelelim ortama bilmiyorum ortam istiyormusun ama ortam olarak türkiyede süper bi konumdadır. eger olur da gelirsen bornova küçük park diye bi yerle tanışacaksın ve ordan çıkmayacaksın zaten bi süre. bar-cafe-disko ne ararsan var. ama kız konusuna gel gelelim bi bok yok :) yada ben becereksizim bilmiyorum artık. öyle aman aman bi kız ortamı bekleme avrupada ki gibi. sonra psikolji bölümüne gelelim. öncelikle bölümü okuyabilmen için hazırlık okuman lazım. bölümde ingilizce %70 diye biliyorum ama bölüm olarak geleceği sağlam bi meslektir zaten puanlarıda yüksek ti sanırım.

eğer gelirsen görürsün zaten herşeyi yanlız sunu söyliyim on numara bi ortam var istanbulda bile rahat edemezsin ama burası çok değişik bi yer tavsiye ederim. muhtelemen bir çok eleştri duydun bizim ünivle ilgili ama onlar başka üniv.leri görmediği için böyle ko nuşuyolar sen onalrı boşver beni dinle güzel kardeşim. şimdiden başarılar kolay gelsin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: birko5454

selam genç arkadaşım. ben 2 yıldır bu üniv.de okuyorum ve psikolojiden arkadaşlarım var sana yardım edebilirsem ne mutlu.

şimdi öncelikle Ege üniv. öğrenci profiliyle ,akademik kadrosuyla , kampüs yerleşkesiyle, inglizceye verdiği önemiyle türkiye her zaman en iyi 5 üniv arasına girmiş bir üniv.dir. ha bunu nerden uyduruyorum diye soracak olursan haberlere falan çıktı ilaveten oxford üniv. yaptığı araştırmaalar dahilinde dereceleri vardır. sonra gelelim ortama bilmiyorum ortam istiyormusun ama ortam olarak türkiyede süper bi konumdadır. eger olur da gelirsen bornova küçük park diye bi yerle tanışacaksın ve ordan çıkmayacaksın zaten bi süre. bar-cafe-disko ne ararsan var. ama kız konusuna gel gelelim bi bok yok :) yada ben becereksizim bilmiyorum artık. öyle aman aman bi kız ortamı bekleme avrupada ki gibi. sonra psikolji bölümüne gelelim. öncelikle bölümü okuyabilmen için hazırlık okuman lazım. bölümde ingilizce %70 diye biliyorum ama bölüm olarak geleceği sağlam bi meslektir zaten puanlarıda yüksek ti sanırım.

eğer gelirsen görürsün zaten herşeyi yanlız sunu söyliyim on numara bi ortam var istanbulda bile rahat edemezsin ama burası çok değişik bi yer tavsiye ederim. muhtelemen bir çok eleştri duydun bizim ünivle ilgili ama onlar başka üniv.leri görmediği için böyle ko nuşuyolar sen onalrı boşver beni dinle güzel kardeşim. şimdiden başarılar kolay gelsin :)

duydum onlari kucuk park ikea ozellikle 525 :D aylar kaldi umarim gelirim :)

• izmir istanbuldan daha ucuz,daha az trafik,daha kolay ve ucuz ulaşım,çok daha iyi iklim şartları,kızlar daha güzel:) 19 yıldır bornovadayım,izmir forever
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.