Şimdi Ara

İzmir'de yaşayanlar yardımcı olabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Zatı Muhterem

Bu mesaj silindi.

Evet herkes aynı şeyi söylüyor. Hatta bazı İzmirlilere bu planımız hakkında danıştığımızda içlerinden ne olur gelmeyin artık buraya dediklerini hissediyorum. Fakat ne yapalım bizi Ankara'da tutan bir şey, bir düzenimiz olmadığı için güzel bir yerde yaşamak, canımız istediğinde deniz görmek istiyoruz.

İzmir hakkında konuştuğum birçok kişi Buca hakkında birbirinden çok farklı şeyler söyledi şimdiye kadar. Sizin şahsen orayı sevmemenizin nedeni nedir acaba? Oradaki asıl problem nedir, konudaki diğer arkadaşın bahsettiği getto mahalleler barındırması gibi ciddi güvenlik problemleri mi var orada?

• DnzC06 kullanıcısına yanıt
    Aslında İzmirde merkez diye bir yer yok ama siz şimdi Ege'ye yakın olsun istiyorsanız mecbur Bornova olucak ve Bornova sahilden uzak olduğu için hayattan uzak gibi gelebilir. Hayatın içinde nefes almalık, yürüye yürüye sahile inmelik yerlerde kiralar 3000den başlıyor. Daha uygun olsun yine sahil olsun derseniz bu sefer uzak ilçelere kayarsiniz. Evka-3 metronun son durağı, sadece metroya binip, bornova, konak, Çankaya, Üçyol, Hatay, f.altay hepsine gidebilsiniz. Ulaşım olarak iyi yani. Evka-3 metrodan Bornova metro sanırım 6 dk sürüyor, konak ise 16 dk olması lazım. Arabayla da ulaşım rahat ama yine trafik var. İzmir Ankara ve İstanbul'dan gelenler için küçük gelecektir zaten. Tüm merkez ilçeler dip dibe.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben de Karşıyaka merkezde yaşıyorum. Depremden önce kiralar 1500 civarıydı, sonrasında kaç olmuştur bilmiyorum. Ama hasar gören binalar yıkılmaya başlandı bile. Kalanlar da gayet sağlam durumda. O konuda endişeniz olmasın bence. Nergiz de iyidir, kirası bir tık daha düşük. Zaten Karşıyaka metro istasyonundan sonra Nergiz istasyonu var. Ben Ege Üniversitesi'nde çalışıyorum. Karşıyaka merkezden gitmem bir 40dk falan sürüyor metro ile. Nergis de +2dk koyar üzerine. Arkadaş Nergis taraflarını önerdiği için üzerinde durdum aslında. Bornova'yı pek önermem, çünkü depremde en çok hasarı Bayraklı-Bornova bölgesi aldı ve yıkılan binalar da hep orada. Hasarlı çok fazla bina da var o bölgede. Ege'nin arkasındaki mahalle biraz terstir. Üniversitede bile o kısmı yüksek duvarlarla örmüşler artık nasıl bir sıkıntı yaşanıyorsa. Onun haricinde Bornova ya da üniversiye metro durağına yakın yerler de gereksiz pahalı. Manisa sanayisinde çalışan çoğu insan Bornova'da falan oturuyordur. Manisa'nın maaşları İzmir'e göre daha iyi olduğu için Bornova tarafında fiyatlar yükseliyor. Ben genel olarak Karşıyaka tarıfını biliyorum yani kuzey yakasını. Diğer Konak tarafı ya da Karşıyakalı ağzıyla İzmir tarafı için nerelerde oturmak avantajlı olur pek bilgim yok. İşe arabayla giderseniz de İzmir'de trafik çile. Çoğrafi yapısından dolayı zaten bir sahil yolu var, bir de otoban. Daha da yol yapacak yer yok açıkçası dağlardan ve denizden dolayı.

• Karşıyaka veyahut Karabağlar’ın üst taraflarında uygun evler bulabilirsin.
  • Çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için. Şimdi anladığım kadarıyla Karşıyaka güzel bir yer. Pahalı bir semt fakat Nergiz nispeten uygun. Ayrıca çok yeni olmayan evlerde bile çok risk yok galiba deprem açısından. Yani bulunabilirse o izban dediğiniz ulaşımın durağına yakın bir yer iyi olur.

Bornova ve Buca'da trafik sorunu var ve iki semtte de iyi ve kötü bölgeler var.

Bornova'da evka-3 denen yer uzak olmasına rağmen evlerin yeni olması, etrafının geniş ve ferah olması ve ulaşım kolaylığı gibi avantajları var. Ayrıca fiyat açısından da kiralar uygun ve seçenekler bol.

Buca yalnızca fiyat avantajından dolayı tercih edilmeli, o da olursa Konak ve Bornova'ya yakın olan en tepe bölgeleri, iç tarafları değil.

Değerlendirmelerim bu şekilde. Doğru anlamış mıyım bilmiyorum. Yasaklar bitince gidip gezeceğim zaten detaylı bir şekilde ama şu an için galiba en mantıklısı ev bakarken Karşıyaka'dan başlayarak yavaş yavaş aşağılara doğru inmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnzC06 -- 1 Mayıs 2021; 16:45:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zatı Muhterem

Bu mesaj silindi.

Çiğli iş imkanları açısından da biraz ters bir yerde kalıyor gibi görünüyor bizim için. Özel eğitim sektörünün Konak, Bornova, Buca, Karşıyaka gibi merkezi yerlerde canlı olduğunu tahmin ediyorum.

• Allah rızası için gelmeyin yaaa.

B#kunu çıkartınız hem İzmir'in hem Ege'nin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazımdirik, Ergene ve Erzene mahallelerine bakabilirsiniz. Bornova genel olarak eski yerleşimdir, binaları eskidir. Bu saydığım 3 mahalle arasında istediğiniz şartlarda evi Erzenede bulabileceğinizi düşünüyorum oraya yeni binalar yapılmaya başlandı 2-3 senedir ayriyetten bu saydığım 3 semt ülkenin çoğu yerine göre gayet güvenlidir, bornovada başka yerde kalmanızı önermem.

• İzmir sana ait bir yer mi? Tapulu malın mı? Senin ve çevrenin dışında herkes fazlalık mı orada? Bunu söyleme hakkını sana kim veya ne veriyor?

• Bir konuya parmak basayım izmirin sıcağı çok fenadır. Gerçekten öyle böyle değil klimasız durulmaz yani . O yüzden klimalı bir eve taşınmaya özen gösterin . Ayrıca yüksek elektirik faturalarına hazırlayın kendinizi .

• Bornova’da yaşıyorum. Konudaki arkadaşların söylediği Ege üniversitesinin güneyindeki mahalleler evet tehlikeli ben de oralarda yaşıyorum. Fakat her yer öyle değil. Üniversite arkasında Mevlana ve Doğanlar semtleri var hızlı gelişiyorlar ama asla tavsiye etmem. Biraz daha güneyde dağa bakan yamaçta Altındağ var altında Çamdibi Yeşilova var. Ben de buralarda oturuyorum. Çamdibi dışında Ege üniversitesinin güneyindeki hiçbir yeri önermem. Çocukluğum altındağda lise hayatım çamdibinde geçti şuan da oralarda yaşayan biri olarak çamdibi Balkan göçmenlerinin muhitidir hala yoğun olarak eski mahalle kültürü yaşanır kimse kimseyi rahatsız etmez kolay kolay şarapçısı da vardır kekosu da vardır aynı zamanda memuru ailesi de bir arada yaşar. Ben size üniversite olarak kesinlikle ve kesinlikle Ege üniversitesini öneririm. Gelip kampüsü gezdiyseniz beni anlarsınız zaten 9 eylülün kampüsü Tınaztepe gibi dağ başında hem de Ege’ye göre daha küçük. Ben yine de size muhit olarak sakin bir yer istiyorsanız evka 3-evka 4 üniversiteye yakın sosyal hayatı olan bir yer istiyorsanız ergene ve erzene mahallelerini öneririm üniversiteye yakın ve sosyal hayat fazladır. Fakat otopark ve trafik sıkıntısı olabilir aracınız varmış. Yerinizde olsam doğayla iç içe hem de Bornova merkeze uzak sayılmayan evka-3ü tercih ederdim kira fiyatları konusunda bilgim yok ama Bornova’nın en nezih yeridir. Evka4 Bornova’nın kuzeydeki son semti ondan sonra köyler başlıyor kışın kar yağışına çok şahit olursunuz merkezde üstü karlı araç varsa kesin evka4 ten gelmiştir ama Bornova merkeze otobüs var ve kiralar uygun. Karşıyaka tarafında ise Bostanlı çarşı gibi yerler var ama kiralar ve hayat pahalıdır nispeten uygun şemikler Demirköprü ve nergize bakabilirsiniz. Şemikler biraz sıkıntılıydı sanırım eskiden ama şimdi iyi diye biliyorum. Konak tarafında Göztepe Üçyol tarafları var ama size çok ters kalır. Bucayı tavsiye etmediğimi söylemiştim ama olur da 9 Eylüle giderseniz yine üniversite çevresi ve TOKİ iyidir. Tek başınıza olsanız daha çok yer öneririm ama kız arkadaşınız da olduğu için ister istemez biraz daha nezih yerler yazmak zorunda kaldım yoksa bu yazdığım yerlerden yaşanabilecek fiyat olarak yarı yarıya uygun olan yerler de var.

• Bornava kazımdirik mahhallesinde rezidanslar var fiyatları dediğiniz fiyata ancak size önerim evin yaşını düşük bulmaya çalışın izmir depremide hasar almış olabilir,biz mansuroğlunda oturuyorduk yanımda ki bina çöktü bizim bina ağır hasarlıydı diyeceğim odur ki hiçbir şey canınızdan önemli değil,dikkat edin

• Baya bir arkadaş yazmış ama işin uzmanı olarak ben yardımcı olayım sana.

İzmir Bornova-Bayraklı bölgesinde emlak ofisi sahibiyim, aynı zamanda Ege mezunuyum. Elimizden gelir de aradığın kriterde yer bulursak, forumun hatrına senden komisyon da almayacağım.Önemli olan birilerinin işi görülsün.

Ege Üniversitesi'ne gidecekseniz eğer Bornova Ergene Erzene ve Kazım Dirik Mahalleleri arasında seçim yapmanız sizin için daha uygun olur.Özellikle Erzene okula baya yakın mesafede. Bu bölgelerin %70 i öğrenci olan bölgeler zaten.Yaşam gayet rahat, gece 3-4 farketmez istediğiniz zaman çıkıp rahatlıkla yürüyebileceğiniz yerler.

Kazım Dirik biraz daha cafe bar restorant alanlarının daha yoğun olduğu noktalar. Yine bu bölgede rezidanslar da var ancak 1+1 eşyalı daireler bile genelde 2000TL civarında başlangıç seviyesi olarak.Sans mı desem şanssızlık mı bilemiyorum ama deprem sonrasında ve pandemi dolayısıyla çok fazla daire boşaltıldı, yakın süreçte gelmeyi düşündüğünüz için rahatlıkla daire bulabilirsiniz.

Bu bölgelerde dairenin 3+1 veya 2+1 olmasının hiçbir değeri yok, aynı fiyatta bile olabilir hatta.Asıl rayiç konuma göre belirleniyor. Özkanlar ( mahalle değildir, muhit olarak geçer) genelde herkesin tercih ettiği ve çok rahat yaşam sürebileceği bir yerdir.Okula yürüyerek gitmek isterseniz rahat gidersiniz ancak araçla gitseniz bile 10dk sürmeyecek lokasyonlardır. Metro, otobüs durakları ve üniversitelerin ( Ege ya da Yaşar) yakınlığına göre fiyatlar az çok 1750-2000TL aralığındadır( Deprem ve pandemi öncesi bu rakamlar 2250-2500TL seviyesindeydi). Bahsi geçen dairelerin içerisinde doğalgaz pimapen hazır mutfak gibi artılar genelde bulunur.Fiyat biraz daha aşağıda ise bunlardan bir ya da birkaç tanesi yoktur.

Dokuz Eylül'e de bu konumdan çok rahat bir ya da iki toplu ulaşım aracı kullanarak rahatlıkla gidilebilir, ortalama 40dk sürer.Doğma büyüme İzmirliyim ancak işim olmadıkça Buca ya gitmişliğim yoktur, bana sorsan Bornova da yaşamak en makulu diyebilirim.

Daire tutarken dikkat etmeniz gereken bir kaç şey var, arakat olmasına ve güney batı cephe olmamasına özellikle dikkat edin çünkü yaz döneminde o cephe aşırı sıcak olur.İzmir de bu bölgede klimasız yaz çileye dönüşebilir çünkü düz bir alandır bahsi geçen bölge.

Bunları genel fikir sahibi olun diye yazıyorum, yine sormak istediğiniz her şeyi pm den sorabilirsiniz.Her şeyi geçtim, daire buldunuz, sözleşme aşamasına geldiniz diyelim, sırf sizi kandırmaya çalışmasınlar diye sözleşmeyi incelemek için bile size yardımcı olabilirim.

Bölgedeki neredeyse tüm ofisleri tanıdığım için mağdur olmanızı istemem, çünkü malesef her işte olduğu gibi işini layıki ile yapanların dışında, çalışılmaması gereken ofisler de mevcut :)

• Evka 3 aradığınız semt metro var düzenli bir semt .Ege üniversitesi için Evka 3 . Dokuz Eylül için buca da 1+1 birsuru ev var yada 2+1 de uygun fiyata eşyalı ev bile bulursunuz .Gençler için buca daha uygun bir semt ama ikisi de denize yakın değil Bornova da metro var buca da metroe şuan için yok .Üçyol da oturup hem bucaya tek otobüs ile gidip hem metro ile Bornova'ya da gidebilirsiniz .
    Aile olarak otursam Evka 3 tercih ederim .

• Jeasme kullanıcısına yanıt

Konuya yazan herkese çok teşekkür ederim. Gerçekten daha İzmir'e gitmeden İzmirlilerin kibarlığı ve yardımseverliğiyle karşılaşmak beni çok mutlu etti. Kafamızda birçok soru işaretinin olduğu şu araştırma ve planlama aşamasında uzakta olsak bile bir sürü fikrimiz oldu sayenizde.

Siz de çok incesiniz gerçekten çok teşekkür ederim güzel tavsiyeleriniz ve yardım eli uzattığınız için. İzmir'e geldiğimizde ilk uğrayacağımız emlak ofisi sizinki olacaktır.

Herkese çok teşekkür ederim tekrardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnzC06 -- 1 Mayıs 2021; 21:2:21 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.