Bu yıl Eylül Ekim gibi Ankara'dan İzmir'e taşınmayı düşünüyoruz kız arkadaşımla. Lisanstan Haziran'da mezun oluyoruz ikimiz de. Hem yüksek lisans yapmak hem de Ankara'dan çıkmak için yüksek lisans bölümlerine İzmir'de başvurmaya karar verdik. Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'ne başvuracağız. Hatta bu okullardan kabul almasak bile gitmeyi düşünüyoruz. İkimizin de meslek İngilizce öğretmenliği. Ben şu an özel bir kurumda uzaktan çalışıyorum. Seneye de böyle devam edecek fakat oraya gittiğimizde ekstra iş bulmamız gerekecek tabii ki. Arabamız var fakat maddi olarak oldukça kısıtlı durumdayız. İzmir'i pek bilmediğim için merak ettiğim şeyler, Orada hangi semtler yaşamak için iyidir? Bu semtlerde kiralar nasıldır? 1500-1600 lira civarına düzgün bir semtte, düzgün bir çevrede 2+1 ev bulunabilir mi? Semt tavsiye ederken Ege Üniversitesi'nin konumu üzerinden ederseniz sevinirim. Arabamız olsa bile sürekli arabayla git-gel yapmak istemiyoruz ne okula ne işe. O yüzden toplu ulaşım ve merkeze yakınlık konusunu da değerlendirirseniz sevinirim. Bizim araştırmalarımıza göre Bornova semti uygun gibi görünüyor fakat burada da her bölge iyi değil galiba ben öyle anladım, ya da görüntüsü mü aldatıyor bilemedim. Buca da ekonomik olarak daha uygun bir semt gibi fakat çok büyük ve çeşitli bir yer anladığım kadarıyla. Onun da her bölgesi eşit derecede iyi değil galiba. Bu semtler ve bölgeler konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Ayrıca İzmir ile ilgili her türlü tavsiyeye de açığım. Teşekkürler. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnzC06 -- 1 Mayıs 2021; 15:20:23 > |
İzmir'de yaşayanlar yardımcı olabilir mi?
-
-
Millete bak kiz arkadasiyla tasiniyor bi de bana bak...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sen Tanrı'nın istenmeyen çocuğusun İsmail
-
Ne alaka şimdi? Ve ayrıca sana ne?
-
quote:
Orijinalden alıntı: DnzC06Ne alaka şimdi? Ve ayrıca sana ne?
Sana bi sey mi dedim neyin atari bu
1600 e bornovada ev bulursunuz kazımdirik ve ergene mah. bakın
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-C9F4BCB80Sen Tanrı'nın istenmeyen çocuğusun İsmail
Ben aslinda yoğum
Haklısın bir an yanlış anlamışım. Kusura bakma. :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DnzC06 -- 1 Mayıs 2021; 15:30:5 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-3081D06151600 e bornovada ev bulursunuz kazımdirik ve ergene mah. bakın
Evet bahsettiğiniz bölgelerde bu fiyatlara evler var. Fakat yaşanabilirliğinden emin olamadım şehir hakkında genel olarak pek bilgim olmadığı için.
-
quote:
Orijinalden alıntı: DnzC06Evet bahsettiğiniz bölgelerde bu fiyatlara evler var. Fakat yaşanabilirliğinden emin olamadım şehir hakkında genel olarak pek bilgim olmadığı için.
Alıntıları GösterAnkaradan daha yaşanır
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-3081D0615Ankaradan daha yaşanır
Alıntıları GösterŞimdi her şehrin iyi ve kötü bölgeleri vardır. Bu bakımdan söylemiştim. Merkezi yerlere nispeten yakın olması, ulaşımın olanaklarının olması, çevresinin ve çevresindeki insanların düzgün olması önemli unsurlar.
-
Ege ise Bornova, 9 Eylül ise Buca, normalde yaşamak için en güzel yerler merkezde güzelyalı ve bostanlı ama kiralar uçuk. Ben Buca'da yaşıyorum, Buca çok büyük olmasına rağmen herkes bucanin her yerini aynı sayıp kötülüyorlar. Bütçen çok uygun değilse bizim buraları öneririm sana kiralar cidden düşük ve bucanin iç tarafları gibi keko ve cahil mekanı değil. Buca OYAK sitesi diye arayabilirsin. Merkeze biraz uzak ama tek otobüsle konağa gidebilirsin, yine tek otobüsle izban-metroya ulaşabilirsiniz. Ege'yi kafaya koyduysaniz bornovayi da bu şekilde araştırıp bilen biri yazarsa iyi olur, İstanbul'da semt semt cidden tamamen farklı kültürler var ama İzmirde direk ilçe içinde resmen tepe nokta ve dip nokta yan yana. Elit bir mekanda ev tutuyorum sanarken 250 metre ilerde ev tutup bir anda şahinden inip bıçak çeken kekolarin mekanında bulursunuz kendinizi :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: LaciRomantik
Ege ise Bornova, 9 Eylül ise Buca, normalde yaşamak için en güzel yerler merkezde güzelyalı ve bostanlı ama kiralar uçuk. Ben Buca'da yaşıyorum, Buca çok büyük olmasına rağmen herkes bucanin her yerini aynı sayıp kötülüyorlar. Bütçen çok uygun değilse bizim buraları öneririm sana kiralar cidden düşük ve bucanin iç tarafları gibi keko ve cahil mekanı değil. Buca OYAK sitesi diye arayabilirsin. Merkeze biraz uzak ama tek otobüsle konağa gidebilirsin, yine tek otobüsle izban-metroya ulaşabilirsiniz. Ege'yi kafaya koyduysaniz bornovayi da bu şekilde araştırıp bilen biri yazarsa iyi olur, İstanbul'da semt semt cidden tamamen farklı kültürler var ama İzmirde direk ilçe içinde resmen tepe nokta ve dip nokta yan yana. Elit bir mekanda ev tutuyorum sanarken 250 metre ilerde ev tutup bir anda şahinden inip bıçak çeken kekolarin mekanında bulursunuz kendinizi :)"ilçe içinde resmen tepe nokta ve dip nokta yan yana" demişsiniz ya uzaktan araştırmalarımda bile bunu görüp şaşırdım gerçekten. Üniversitelerin çok yakın bölgelerinde bile tuhaf gecekondu mahalleleri var.
Buca'da genel olarak tek ulaşım yolu otobüs mü? Bahsettiğim bütçe aralığında evler bulunabilen, metroya daha yakın ve Konak, Bornova civarına en yakın, Buca'nın üst taraflarında güzel bölgeler var mı önerebileceğiniz? Ayrıca Buca'da trafiğin biraz sıkışık olduğunu duydum İzmir'de yaşayanlardan. Çok mu kötü trafiği var iş gidiş-çıkış saatlerinde araç kullanmak için?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Zatı Muhterem
Bu mesaj silindi.Karşıyaka'da 1500-1600 civarında 2+1 ev bulabileceğim, nezih sayılabilecek bölgeler var mı? Gördüğüm kadarıyla güzel ama biraz pahalı bir semt Karşıyaka.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Zatı Muhterem
Bu mesaj silindi.Haklısın hocam. İzmir istememizin sebebi en azından hava güzel olduğu zaman çadırımızı alıp arabaya atlayıp deniz görelim, kaçamak yapalım istememizden. Hem de daha düzgün bir çevrede yaşamayı umut ettiğimizden. Pandemi olsa da olmasa da gelmek istiyoruz yani.
Ankara'da yaşarken birkaç günlük ufak bir tatil yapmak için bile aylar öncesinden oteliydi biletiydi yıllık izniydi vs. ayarlamak durumunda kalıyoruz. Rahat rahat hiçbir şey yapamıyoruz.
Deprem gerçekten çok etkilemiş, eski evlerin kiraları düşük, nispeten yeni evlerin kiraları yüksek. Galiba eski eve taşınmak hayati bir risk teşkil ediyor orada.
-
Hocam dediğim yer OYAK sitesi bucanin en tepesi, bornovaya en yakın Buca mahallesi, arabanız varsa tepedeki yoldan bornovaya inmek 15 dk ama dediğiniz gibi yollar çok dar olduğu için iş saatlerinde trafik oluyor. Ama mesela sahildeki pahalı semtler haricinde İzmir'deki çoğu merkezi yerde içiniz sıkılıyor, dar ve apartmanlar yan yana olduğu için ama tepelerdeki evler sonradan inşa olduğu için daha ferah ve manzaralar cidden çok güzel. Yine uzak ve tepede olarak Bornova'da evka-3 var. İzmirde bence arabası olana heryer yakın. Evka-3 belki çok uzak bi yer ama Ege'ye yakın olayım diyorsanız ilk tercih yürüye yürüye metroya binip Ege'de iniyorsunuz. Hem kolejlerde orda baya var belki iş içinde iyi olabilir. Kira ne kadar o konuda bir bilgim yok ama.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: LaciRomantik
Hocam dediğim yer OYAK sitesi bucanin en tepesi, bornovaya en yakın Buca mahallesi, arabanız varsa tepedeki yoldan bornovaya inmek 15 dk ama dediğiniz gibi yollar çok dar olduğu için iş saatlerinde trafik oluyor. Ama mesela sahildeki pahalı semtler haricinde İzmir'deki çoğu merkezi yerde içiniz sıkılıyor, dar ve apartmanlar yan yana olduğu için ama tepelerdeki evler sonradan inşa olduğu için daha ferah ve manzaralar cidden çok güzel. Yine uzak ve tepede olarak Bornova'da evka-3 var. İzmirde bence arabası olana heryer yakın. Evka-3 belki çok uzak bi yer ama Ege'ye yakın olayım diyorsanız ilk tercih yürüye yürüye metroya binip Ege'de iniyorsunuz. Hem kolejlerde orda baya var belki iş içinde iyi olabilir. Kira ne kadar o konuda bir bilgim yok ama.Evka-3 dediğiniz yerde çok fazla ev seçeneği var gerçekten. Fakat orası bana bizim Ankara'daki TOKİ evlerini anımsatmıştı biraz hayattan ve merkezden uzak gibi gelmişti. Orası yakın zamanda kurulan ve gelişmekte olan bir yer mi? Ayrıca Bornova, Konak, Karşıyaka gibi yerlere hem arabayla hem de toplu ulaşımla gitmek oradan rahat mıdır, bilginiz var mı bu konuda?
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Sana bi sey mi dedim neyin atari bu |
Benzer içerikler
- diş teli yutulursa ne olur
- adınıza kayıtlı sürücü belgesi bulunmamaktadır
- dockers boykot mu
- bim domuz yağı olan çikolatalar
- reflor ishali kaç günde keser
- prompt mühendisliği
- türk çay emojisi
- 5g nedir zararları
- para sayma makinesi bim
- elektrikli bebek arabası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X