Bazı yerlerde kör olunur falan diyorlar doğru mu bu gözlerim yüksek öyle gözlüksüz falanda gidemem gözlükle gidersem bi tazikli su yediğim anda üstüm başım gitceğinden gözlük silme derdi istemiyorum
Beşiktaş'ın son maçında çıkan olaylarda ciddi biber gazı yedim lens varken bir sıkıntı olmadıvar. ama twitter üzerinden sürekli uyarı yapılıyor lens takmayın diye. Yarın gözlüklü cikacam riske girilmez bence sizde takmayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: Kulspruta
Beşiktaş'ın son maçında çıkan olaylarda ciddi biber gazı yedim lens varken bir sıkıntı olmadıvar. ama twitter üzerinden sürekli uyarı yapılıyor lens takmayın diye. Yarın gözlüklü cikacam riske girilmez bence sizde takmayın.
kör olma gibi bi durum var mı ki yoksa asparagas mı?
her kapsülün içeriği standart mı bilinmez, lensi eritecek kadar kuvvetli asit olacağını sanmıyorum fakat takmamak en garnati yol, takacaksanda en azından deniz gözlüğü tak üstüne
quote:
Orijinalden alıntı: srcn35
quote:
Orijinalden alıntı: Kulspruta
kör olma gibi bi durum var mı ki yoksa asparagas mı?
Lenslere ve gözüne zarar gelir takma
Biber gazı toz gibi tanecikler halinde yayılır. Eğer gözüne gelirse tanecikleri lensine yapışır, sen gözünü kırpıştırarak sürekli o tanecikleri patlatırsın ve gözüne daha çok hasar verirsin.
Ben de gideceğim lensle. Gozluk de alacağim yanima. atarim lensleri olmadi.
çok tehlikeli sakın lensle gitmeyin. eğer lensle gidecekseniz mutlaka üstüne deniz gözlüğü gibi tüm gözü kapatan birşey takın. o zaman gözünüze bir zararı olmaz. ama diğer türlü kesinlikle gitmeyin.
Kör olursan hiçbir şey gözünü geri getiremez. Hiç kendini riske atma.
Lens'siz git.
abi ben biber sevmiyorum, ortaya bi yeşillik yok mu şöyle diye kendi teklifini sunabilirsin polislere
Biber gazı dediğin şey organik değil içinde değişik kompleks kimyasal bileşikler var. Ne olacağı belli olmaz takma lens falan
Lens tak hatta doğal koruma görevi görüyor lensler
tam olarak bilmiyorum ama kendi deneyimimi anlatıyım 31 Mayıs 2013 tarihinde parkı koruyorduk saat tam 5te önden biber gazları atıldı herkes geri çekildi bir gurup öndeydi daha sonra tam ortamıza attılar baya bir biber gazı nefes alamadık çıkışa yöneldik çıkış merdivenlerine 12 tane biber gazı atıldı hepsini gördüm saydım sadece nefes alaıyordum gözlerim yanmıyordu göz numaram 9 bu arada herkes gözleri kapalı benim açık yere düşünleri kaldırıp doğru yöne sokuyordum daha sonra nefesim bitince hızlıca merdivenlerden inerek kurtuldum bana göre lens gözü koruyor ama tam suratına sıkılırsa kötü olur gibi onun için lensin üzerine büyük deniz gözlüğü veya gözlerini de koruyan gaz maskesi tak gözlük takarsan toma su sıkacaktır o sırada gözlük düşüp kırılır yada ıslanacak silmek sorunda kalacaksın gözlük kırılırsa benim gözüm 9 numara önümü göremem
hocam destegin çok önemli ama sağlığından önemli değil.Ama illa gidecem dersen snooker gözlüğü de tak ki hava girmesin:)
quote:
Orijinalden alıntı: Alkolog
her kapsülün içeriği standart mı bilinmez, lensi eritecek kadar kuvvetli asit olacağını sanmıyorum fakat takmamak en garnati yol, takacaksanda en azından deniz gözlüğü tak üstüne
hocam lensleri eritmek için basit asitler de yetiyor çok zayıf bir yapısı var o yüzden dikkatli olunmalı. Dediğiniz gibi en iyisi gözlük.
Üzgünüm ama direk kör olursun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme