Şimdi Ara

İzmir Ekonomi Üniversitesini Kazananlar (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.587
Cevap
10
Favori
76.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yavkar@fb

yeni kazanan arkadaşlar da sormak istedikleri soruları buradan sorsunlar bakalım.

Hocam okulun sizce ne gibi eksiklikleri var, iki kişilik yurt odalarında kalına bilinir mi yoksa çekilmez mi, mimarlık fakültesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Şimdiden teşekkürkerl..
  • Ben de burslu olarak yazmıştım, işletme geldi. izmirde olcağıma seviniyorum en çok
  • yurtta kalmıyorum ama kalan arkadaşlarım memnun. sadece yemek olmaması biraz zorluyormuş. rahatlık bakımından otel gibi diyorlardı. tabi iki kişiliklerde yanında kalacak kişi de önemli. kafa dengi olursa güzel geçer herhalde.

okulun eksiği kampüsün küçük olması sayılabilir ama o açığı da çevredeki alışveriş merkezlerinde, kır kahvesinde falan biraz kapatabiliyor. ilk senem bitti benim ve öyle büyütülecek bir saçmalığa rastlamadım.

mimarlık okuyan arkadaşlar da bölüm hakkında bilgi verirler. sadece puanının yüksek olduğunu biliyorum.

bolt tebrik ederim. hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavkar@fb -- 12 Ağustos 2009; 13:16:05 >
  • quote:

yurtta kalmıyorum ama kalan arkadaşlarım memnun. sadece yemek olmaması biraz zorluyormuş. rahatlık bakımından otel gibi diyorlardı. tabi iki kişiliklerde yanında kalacak kişi de önemli. kafa dengi olursa güzel geçer herhalde.

okulun eksiği kampüsün küçük olması sayılabilir ama o açığı da çevredeki alışveriş merkezlerinde, kır kahvesinde falan biraz kapatabiliyor. ilk senem bitti benim ve öyle büyütülecek bir saçmalığa rastlamadım.

mimarlık okuyan arkadaşlar da bölüm hakkında bilgi verirler. sadece puanının yüksek olduğunu biliyorum.

Bu sene tercih edende az, millet yeni sisteme saklıyor kendini.. Seneye zorluk çıkmaz umarım.. Puanlar dahada yükselmesinde..

• quote:

yurtta kalmıyorum ama kalan arkadaşlarım memnun. sadece yemek olmaması biraz zorluyormuş. rahatlık bakımından otel gibi diyorlardı. tabi iki kişiliklerde yanında kalacak kişi de önemli. kafa dengi olursa güzel geçer herhalde.

Çok sağol hacı ben de aşağı yukarı bilgileri almıştım tercih döneminde genelde öğrenci işlerinin ilgisizliğinden kampüsün küçüklüğünden falan şikayet ediliyordu eksik yanları buydu okuduklarım içinde bunlara hazırlıklı geliyorum zaten eğitiminde herkes hemfikirdi iyi olduğu yönünde bu güzel yurt olayı güzel benim için var mı başka senin ekleyeceğin bir şey yanlış ya da eksik bildiğim ?

• aslında öğrenci işlerini biraz büyütüyorlar. ne zaman gitsem anında yardımcı oldular. mail attım, cevap verdiler. daha tam olarak nerede yetersiz olduklarını göremedim açıkçası.
  • Zaten genelde tüm ünilerde herkes şikayet eder kimse %100 memnun olmaz problem değil o kadar ama senin dediğinide dikkate alıcam..

Başka var mı bak bizim okula geliosun burda bu var hazırlıklı ol diceğin merak edio insan
  • direk bölümden mi başlayacaksın? eğer öyleyse bölümler hakkında bilgim yok hiç. bende yakaladığım arkadaşları sıkıştırıyorum.:D
    ama hazırlık dersen anlatayım bütün zorluklarıyla.
  • quote:

direk bölümden mi başlayacaksın? eğer öyleyse bölümler hakkında bilgim yok hiç. bende yakaladığım arkadaşları sıkıştırıyorum.:D
    ama hazırlık dersen anlatayım bütün zorluklarıyla.

Yok yok hazırlık okurum diye düşünüyorum öyle çok iyi bir ingilizceye sahip değilim.Anlatırsan sevinirim
  • bilgisayar mühendisliğine yerleşen var mı? şimdiden arkadaş bulalım.
  • hazırlıkta hafta içi hergün ders var. saat 9:00'da başlar, 12:00-13:00 öğle arası, 15:50'de dersler biter. (eğer pre-intermediate veya int başlarsan pazartesi-cuma 4 ders)

ilk dönem her kur için 5 quiz, 2 midterm, 2 cpg var. ikinci dönem sadece beginnerlar için farklılık var. okul temmuz'da kapandığı için 6 quiz, 3 midterm, 3 cpg var.

derslerde çok fazla kasar hocalar. eksik bir şey kalmasın diye çok üzerinize düşerler. arada çok umutsuz konuşurlar. sanırsın ki bugüne kadar hazırlığı bitiren olmamış bugüne kadar. yalnız iyiliğimizi istediklerinden şüphem olmadı hiç. yani bırakmak için uğraşıyorlar diyenler olursa kulak asma.

yalnız günde en az 1 saat çalışmanı öneririm. 1 saat çalışsan 75-80'le geçersin yeterlilik sınavını. ama sadece derste dinlediklerinle yetinirsen ya ucu ucuna geçersin ya da yaz okuluna kalırsın. ayrıca çok büyük stres oluyor sınav yaklaştığı zaman. ben ettim sen etme. :)

hazırlıkta hocaların çoğu iyidir; fakat benim ikinci dönemde şansıma çok kötü hocalar denk geldi. koca bir dönemim boşa gitti. sana da onlar denk gelmez herhalde.

• quote:

hazırlıkta hafta içi hergün ders var. saat 9:00'da başlar, 12:00-13:00 öğle arası, 15:50'de dersler biter. (eğer pre-intermediate veya int başlarsan pazartesi-cuma 4 ders)

ilk dönem her kur için 5 quiz, 2 midterm, 2 cpg var. ikinci dönem sadece beginnerlar için farklılık var. okul temmuz'da kapandığı için 6 quiz, 3 midterm, 3 cpg var.

derslerde çok fazla kasar hocalar. eksik bir şey kalmasın diye çok üzerinize düşerler. arada çok umutsuz konuşurlar. sanırsın ki bugüne kadar hazırlığı bitiren olmamış bugüne kadar. yalnız iyiliğimizi istediklerinden şüphem olmadı hiç. yani bırakmak için uğraşıyorlar diyenler olursa kulak asma.

yalnız günde en az 1 saat çalışmanı öneririm. 1 saat çalışsan 75-80'le geçersin yeterlilik sınavını. ama sadece derste dinlediklerinle yetinirsen ya ucu ucuna geçersin ya da yaz okuluna kalırsın. ayrıca çok büyük stres oluyor sınav yaklaştığı zaman. ben ettim sen etme. :)

hazırlıkta hocaların çoğu iyidir; fakat benim ikinci dönemde şansıma çok kötü hocalar denk geldi. koca bir dönemim boşa gitti. sana da onlar denk gelmez herhalde.

O hocalar konusunu elbet ilerki zamanda konusuruz
    Ben zaten çalışmak zorundayım eğer hazırlığı geçemezsem bursum kesilir sonra yeniden öss mazallah bunun korkusuyla bile deli gibi çalışırım orda sıkıntı olmaz yarından tezi yok ing. çalışmaya başlıcam zatn
    İntermediate dan falan da başlamak önemli galiba 2.dönem advanced den devam mı ediliyormuş öyle bir şey duymuştum doğru mudur?

• geçen sene başında aynı şeyleri söylemiştim. bende bursluyum, bursum kesilir diye deli gibi çalışırım dedim, hatta extra kurs almayı düşünüyordum ama okul başladı hepsi bitti. sene başından sonuna kadar bir kere workbook açmadım. reader at work vardı. sürekli ödevler verirlerdi onları da yapmadım. bir de beginner başlamıştım. hiç bilmiyordum ingilizceyi. sonuç 65,50 ile zar zor geçtim.

int başlayanlar pre advance oluyorlar galiba. bildiğim kadarıyla kitapları falan yok. hocalar kağıt falan dağıtıyor. yalnız ilk sınavda o kurdan kalanlar olmuş.
  • quote:

geçen sene başında aynı şeyleri söylemiştim. bende bursluyum, bursum kesilir diye deli gibi çalışırım dedim, hatta extra kurs almayı düşünüyordum ama okul başladı hepsi bitti. sene başından sonuna kadar bir kere workbook açmadım. reader at work vardı. sürekli ödevler verirlerdi onları da yapmadım. bir de beginner başlamıştım. hiç bilmiyordum ingilizceyi. sonuç 65,50 ile zar zor geçtim.

int başlayanlar pre advance oluyorlar galiba. bildiğim kadarıyla kitapları falan yok. hocalar kağıt falan dağıtıyor. yalnız ilk sınavda o kurdan kalanlar olmuş.

Hmm anladım ben de temel az çok var umarım iyi olur her şey yine sorum olursa sorarım şimdilik tşk ler verdiğin bilgiler için

• Burslu Lojistik yönetimi okuyorum.
    2ye geçtim şu an yaz okulundayım üstten ders alıyorum.
    yurtta kalıyorum.mis gibi yurt 2 kişilik.

isteyen istediğini sorabilir
  • Her geçen yıl ieu daha çok büyüyor. 6000 i aşan öğrenci mevcuduna bu yıl 1290 öğrenci daha eklenmiş. Yani yeni öğrenci sayısı 7500 ü buldu demektir. O ufak kampüse bu kadar öreğenciyi nasıl sığdırcaklar çok merak ediyorum. Yine sıkıntılı bi dönem daha başlıyor...
  • @bolt

Bende geçen sene hazırlık okudum. İntermediate olarak başlamıştım. Hiç çalışmadım desem yeridir. Zaten dışarda gezmekten eve çok geç geliyordum hergün. Öyle olunca zaman bulamıyor insan çalışmaya. İlk dönem Not ortalamasından (0,3 puan ile) kaldım. Kur düştüm. Devam eden arkadşlarım Advanced oldular. Ben pre-int'lere düştüğüm için işlediğim kitabın 7 ünitesini tekrar işledim. Ben genelde derslere faln katılmazdım çünkü işlediğin bişeyi bida işlemek gerçekten saçma ve sıkıcı geliyodu. Hocamda sağolsun bunu anlayışla karşıladı. Ne work book ne reader at work yaptım. Hepsi yeni gibi duruyor. Son kitaba kadar pek karışmadı. Sonçta advanced'ler ne işlediyse bizde aynısını işledik. Onların sınawları bizden daha zordu.
    2.dönem düşmemin benm için bi avantajı ise ilk sınaw ve yanlış hatırlamıyosam 2-3 quiz benm ilk dönem işlediğim yerlerden soruldu notlarım yüksekti. 2.dönem rahat rahat geçtim. Sadece quiz ve sınawlardan önceki akşam çalışarak.. bu çalışmayla prof'tan 81 aldm. prof'tan önceki 1 haftalık çalışmayı saymazsak çalışmış sayılmam.. :)

@brky

Ben bu yıl Bilgisayar Mühendisliği 1.sınıfa geçtim..

@svs

Dediğinde haklısın kampüs çok sıkıntılı olcak. Fakat Güzelbahçe'ye yeni bir kampüs yapılıyor diye duymuştum. Oranın inşaatı bitince bikaç fakülte oraya taşıncakmış. O zaman rahatlarız..

• quote:

aslında öğrenci işlerini biraz büyütüyorlar. ne zaman gitsem anında yardımcı oldular. mail attım, cevap verdiler. daha tam olarak nerede yetersiz olduklarını göremedim açıkçası.

Daha gerçek anlamda işin düşmediğinden böyle diyorsun, ders seçimlerri ve akabinde yaşayacağın problemlerden sonra öğrenci işlerindekilerle ilgili yorumlarını almak isterim . Hepsi desperate housewives karakteri gibiler maşalla
  • @zoom_grange

Anladım peki diğer konu da da sormuştum bu kitap olayı başladığın kura göre farkediyor mu ve nerden temin edebilirim kazık yemeden
    Ben de intermediate gibi bir seviyeden başlamak istiyorum az çok tekrara başladım ağırlıklı olarak neyin üstünde duruyorlar konu bazında düzey belirleme sınavında hatırlıyor musun nasıl our sınav kasıyorlar mı (:
  • Çankaya'da Sevgi Yolu var biliyomusun orayı? Ordan temin edebilirsin aynı kitapları. Okul başlasın kitap isimlerini öğren git al. Kitap fiyatları okulda kurlara göre değişiklik gösteriyo. Nedeni ise intermediate 2 kitap okuyacaksa pre-int 3 kitap okuyo beginner 4-5 faln.. Sayıları salladım beginner hakında bilgim yok. Yani en ucuz int. kitapları.
    Düzey belirleme sınawında öyle belirli birşeye ağırlık veriyolar diyemem malesef. Sen genel bi tekrar yap grammer ve kelimelere dikkat et. Writing ve listening de önemli. Writing essay sorarlarsa muhtemelen 3 şey hakında yazmanı isterler. 5 paragrafa yay bunları. Griş konu1 konu 2 konu 3 ve sonuç.. Listening kolay olur zaten note taking bölümü war listeningin orda ne duyuyosan yazma önemli şeyleri yaz yani bi cümleyi sana hatırlatabilcek şeyleri.. Sayılara ve tarihlere falan dikkat et.. Hatırladığım ipuçları olursa yazarım tekrar. Sana şunu diyim liseden iyi bir ingilizceyle geldiysen sınaw zamanına kadar çalışırsan adam gibi int kurundan başlarsın o kadar zor değil.. Sınava kadar yabancı arkadaş bul ve muhabbet et. Kelime bilgini arttırıyo baya.. Oldukça eğlenceli bir yol kelime öğrenmek için:))

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.