Şimdi Ara

İzmir Gebze otyolunda köprü geçişi 35 dolar+kdv .... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
2.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: a_fearless_a

quote:

Orijinalden alıntı: stevie_ray_vaughan

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Orijinalden alıntı: stevie_ray_vaughan

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Bu ulke demokrasi ile degil de girekrasi ile yonetiliyor cunku. Girekrasi, halkin kendi vergisiyle yapilanlarin masrafinin yine kendisine girmesidir.

Hocam mesela evin önündeki kilit taşlı sokak sökülüyor, yerine asfalt yapılıyor. Sokak arası bu dediğim yer. Sonra "Yol yapım hizmetlerine katılım payı" olarak ev sahiplerine fatura gönderiliyor. İşin iğrenç yanı, atıyorum 21 dairelik bir apartmanın önüne 30 metrelik bir kesim yapıldı. Yanda da aynı 30 metrelik alanı işgal eden müstakil bir ev var. Müstakil eve atıyorum 250 TL fatura gönderildiyse, apartmana 21 daire için 21 tane 250 TL'lik fatura gönderiliyor.
    Bir de, ben belki evimin önüne asfalt istemiyorum? Hizmet etmek değil, zorla hizmet satmak. Mesela önceden mahalle beyaza yakın renkte kilit taş ile döşeliydi ve taşlar düzgündü. Mahalle dışarıdan bakınca ferah görünüyordu. Şimdi kapkara asfalt attılar, çok sık araba geçmediği için de hala kapkara. Hiç de hoş durmuyor. Ödediğimiz paralar da cabası.

Hayır ben vergi alınmasın diyen bir insan değilim. Ancak vergi almış olmak için vergi alırsanız buna küfür ederim.
    Bakın ben şu anda her ay 500 TL civarında SSK primi ödüyorum. İşverenim de 700 TL civarında ödüyor. Yani aylık 1200 TL para direk SSK'ya gidiyor (Gerçi bu ay 800 lira prim ödemişim, matrah 6000 TL gözüküyor ya, hayırlısı) 12 ayda, 14,400 TL yapar. 46 sene çalışmam gerekiyor ki emekli olayım (65 yaş, 19 yaşında iş başı almak)
    Devlete 662,400 TL tutarında sigorta primi yatacak demektir şu anki fiyatlarla kabaca. Peki, ben 46 sene boyunca hepi topu kaç kere hastahanede yatacağım? Benim babam 30 sene çalıştığının karşılığında 2 hafta bi, 1 hafta bi yatmış hastahanede. Böyle birinin alacağı toplu para da 70 bin TL'yi bulmaz. Hadi ben 15 sene fazla çalışacağım 100 bin TL toplu para alayım (Ki 65 yaşını bulup emekli olamadan ölecekler de var) kaç sene daha maaş alabileceğim ki? Kısaca yatırdığım primlerin hepsi SSK'ya kalacak gibi bir durum var. Benim gibi milyonlarca kişi olsa SSK'nın kasasına giren paraya bakın.
    Mesele sadece bu değil, milyonlarca nüfusumuz var, milyarlarca lira vergi veriyoruz ama ülkede en ufak bir gelişme yok.

o primleri fakir fukara için veriyoruz ,,, bu ülkede 1 kişi çalışır 5 kişi yer , 20 milyon çalışan var nüfus 75 milyon

Hocam bu ay için
    Gelir Toplamı: 2.909,43 TL
    Kesinti Toplamı: 1.543,12 TL
    Net Ödeme: 1.386,31 TL
    Yazıyor bordromda. İsterseniz resmini atabilirim. Yazık değil mi bana?

elektriğini ödemeyen ve kaçak kullananların parasını da biz ödüyoruz,, türlü numaralarla vergisini kaçıran esnafın,tüccarın,sanayicinin vergisinide biz ödüyoruz ( eğer herkes vergisini düzgün verse benzini o kadar pahalı almıyacaz ) ,,,, elbette bize yazık ama dünyanın düzeni böyle ,,, gün gelecek defterler açılacak, işte o gün temiz ve namuslu insanlar ile şerefsiz,hırsız,namussuz,üçkağıtçı,düzenbaz insanlar ayrılacak ,, işte o gün bizim sevinme günümüz,fazla bişey kalmadı zaten kendini üzme

Ben sadece bu vergi olayı yüzünden küçük esnaftan alışveriş yapmam. Çünkü adam günlük atıyorum 1000 tl lik mal satsa akşam olunca z raporundan önce 200 tl lik fiş kesiyor geri kalan 800 tl kazancın vergisini ödemiyor. Süpermarketten sakız bile alsam adam fişini kesmek zorunda. Devlet küçük esnaftan vergisini alabilse belki de diğer vergiler bu kadar yüksek olmayacak. Ama denetlemek için her semtte her esnafı denetleyecek çalışanları olması gerek bu da devletin zoruna gidiyor çareyi de yüksek vergi getiren ve sürekli tüketilen akaryaıtta buluyor. Denetlemesi daha kolay ve insanlar ne kadar zam gelirse gelsin almaya devam ediyor. Bilmiyorum yalnış mı düşünüyorum ?

isterlerse denetlerler, isterlerse her bakkalı sakız için fiş kesmeye zorlarlar,,isterlerse sigortasız işçi çalıştıran her dükkanı tespit ederler ama istemiyorlar,neden istemiyorlar, çünkü ufak esnaf oy deposu ,,,, sigortasız işçi çalıştırmayada göz yumuyorlar,işçi kardeşimiz ekmeğinden olmasın diye ,,, ama kolayı var, yap benzini 5 lira, otomobilede ötv çaktınmı, sağa sola eds kameralar,radarlar koy, yol arabası olan enayiyi tamamdır

• sınırdaki mürteciler için harcanan paradan 2 tane köprü yapılırdı, ak saray ve ak uçaktan yarım köprü yapılırdı
    80 tl gidiş 80 tl dönüş ne anladık o işten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Closer

Hayırdır milliyet resmi site mi oldu ? bi durun proje bi bitsin.. Lafta hızlı tren 80 lira olucaktı ben eskişehire en az 10 kere 20 liradan gidip geldim. Gaza gelmeye ne kadar meraklısnız anlamıyorum

80 TL olacak denen rakam İstanbul-Ankara için söylendi. Eskişehir İstanbul değil.

Güncel rakam ise şöyle!

İzmir Gebze otyolunda köprü geçişi 35 dolar+kdv ....

Yani trenin bir esprisi yokmuş. 4 kişi gitmeye kalksam 280 TL. Ankara-İstanbul ! Kusura bakma da kardeşimin dizel aracı ile 220 TL benzin ile İstanbuldan marmaris'e gidip içinde de gezebilecek kadar benzin kalmıştı!

Ne kadar meraklısın yanlışları savunmaya.

• kimin parasıyla kime hovardalık taslıyorsunuz aslanım senin o yaptığın köprünün parasını zaten ben vermişim sen neyin gişe ücretini kesiyon birde benden utanmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • airarmada A kullanıcısına yanıt
    ne biliyorsunuz, belki açık havada yazıyorumdur

ülke kurtarmak nedir ya? ülke kurtarmak diye bir şey mi var; hiç haberimiz olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gatetrans

quote:

Hayırdır milliyet resmi site mi oldu ? bi durun proje bi bitsin.. Lafta hızlı tren 80 lira olucaktı ben eskişehire en az 10 kere 20 liradan gidip geldim. Gaza gelmeye ne kadar meraklısnız anlamıyorum

80 TL olacak denen rakam İstanbul-Ankara için söylendi. Eskişehir İstanbul değil.

Güncel rakam ise şöyle!

http://i.hizliresim.com/5RQMmM.jpg

Yani trenin bir esprisi yokmuş. 4 kişi gitmeye kalksam 280 TL. Ankara-İstanbul ! Kusura bakma da kardeşimin dizel aracı ile 220 TL benzin ile İstanbuldan marmaris'e gidip içinde de gezebilecek kadar benzin kalmıştı!

Burada lafa girmek istiyorum ama;
    Birincisi eğer YHT ile seyahat edecekseniz erkenden bilet alımında Ankara - İstanbul arasını bilet başı 35 TL'ye kadar alma şansınız var.
    Gidiş dönüş, 26 yaş ve altı, 60-64 yaş arası, öğretmen, TSK v.b durumlarında %20 indirim ile 56 liraya bilet alma şansınız var.
    7-12 yaş arası, 65 yaş ve üzeri kişilerin %50 indirim ile 35 lirayla ücretlendirilmesi durumu var.

Bununla beraber, 4 kişi otomobille seyahat, otobüsten de, trenden de ucuza gelir tabii ki. Bugün Kamil Koç'un fiyatlarına bakıyorum, 55-60 TL arasında dolaşıyor Ankara - İstanbul için. Metro 50-55 arası, Pamukkale 50, Varan 55 TL gibi fiyatlar mevcut.

Gidiş dönüş alımında YHT ile kafa kafaya geliyor. Eskişehir'e gidiş için de 45 lira olan fiyat 36 lira oluyor. Hatta erken alımlarda 22,5 lira.
    Dediğim gibi 4-5 kişi seyahatlerde otomobil her türlü kârlı oluyor. Basit bir örnek, benim kendi aracım Eskişehir - İstanbul(Pendik) arasında 66 lira yakıyor. İki kişi gidersem, her türlü otobüsten ve trenden daha ekonomik oluyor. 5 Kişi gidersem adam başı 13,2 TL ye geliyor. Bu fiyata gidebileceğimiz rekabet edebilecek kalitede vasıta var mı?

Tamam YHT dört dörtlük değil, sıkıntıları ben de biliyorum ama fiyatlandırma konusunda böyle bir durum var.

• quote:

Orijinalden alıntı: berk evliya

Siz avrupadaki otoban fiyatlarini gorseniz dudaklariniz ucuklar. Bu kadar uzun bir hat icin bence normal fiyat Fransada sadece mont blanc tunelinden gecmek icin 20 euroya yakin para oduyorsun bu da birsey mi. Fiyatlar normal. Ama yurtdisi gormemis turk insanlarina yuksek gelebilir normaldir

o dediğiniz tünel iki avrupa ülkesini birleştiriyor ve dünyanın en uzun tüneli idi kendisi.Hala öyle mi bilmiyorum.
    Ayrıca biri tünel, biri köprü.Bun ikisinin maliyetleri aynı olacağını sanmıyorum.Elma ile armutu kıyaslamışsınız.
    İkisinin toplam uzunluğu arasındaki farkı bilmiyorum.bir de öyle araştırmak lazım.
    Bir de maaş etkeni var.Aynı işi yapan türk vatandaşıyla, avrupa'da ki vatandaşın maaşının kaçta kaçına tekabül ediyor Onu da araştırmak lazım.Bu konularda baya zayıfım.
    Önemli olan yurt dışına çıkıp çıkmamak değil bol vitamin.Bir örnekleme yaparken enine boyuna düşününüz lütfen.Höö avrupa'da daha pahalı yav demekle olmuyor.İddaanızı destekler nitelikte bilgiler paylaşın, kıyaslamalar yapın.

Benim devletim benden çalıyor.Yandaşını zengin ediyor.Sonra sıfırlamak için yer arıyor.Avrupa'da da böyle mi yürüyor bu işler? onu da bilemedim.

• yeniinsan Y kullanıcısına yanıt
    Sen herseye itiraz et ama fikir sunma nedense bu konuda cok basarili bir parti var sende onlardansin galiba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Gatetrans

quote:

Güncel rakam ise şöyle!

http://i.hizliresim.com/5RQMmM.jpg

Burada lafa girmek istiyorum ama;
    Birincisi eğer YHT ile seyahat edecekseniz erkenden bilet alımında Ankara - İstanbul arasını bilet başı 35 TL'ye kadar alma şansınız var.
    Gidiş dönüş, 26 yaş ve altı, 60-64 yaş arası, öğretmen, TSK v.b durumlarında %20 indirim ile 56 liraya bilet alma şansınız var.
    7-12 yaş arası, 65 yaş ve üzeri kişilerin %50 indirim ile 35 lirayla ücretlendirilmesi durumu var.

Bununla beraber, 4 kişi otomobille seyahat, otobüsten de, trenden de ucuza gelir tabii ki. Bugün Kamil Koç'un fiyatlarına bakıyorum, 55-60 TL arasında dolaşıyor Ankara - İstanbul için. Metro 50-55 arası, Pamukkale 50, Varan 55 TL gibi fiyatlar mevcut.

Gidiş dönüş alımında YHT ile kafa kafaya geliyor. Eskişehir'e gidiş için de 45 lira olan fiyat 36 lira oluyor. Hatta erken alımlarda 22,5 lira.
    Dediğim gibi 4-5 kişi seyahatlerde otomobil her türlü kârlı oluyor. Basit bir örnek, benim kendi aracım Eskişehir - İstanbul(Pendik) arasında 66 lira yakıyor. İki kişi gidersem, her türlü otobüsten ve trenden daha ekonomik oluyor. 5 Kişi gidersem adam başı 13,2 TL ye geliyor. Bu fiyata gidebileceğimiz rekabet edebilecek kalitede vasıta var mı?

Tamam YHT dört dörtlük değil, sıkıntıları ben de biliyorum ama fiyatlandırma konusunda böyle bir durum var.

Teşekkür ederim benim söyliyeceklerimi söylemişsiniz. İnsanlar ben öyle yazdım diyr hemen girip bakıyolar aa öyle değil diyip işin içinden çıkıyolar. Araştırma denen şey bizim toplumda yok mlsf. İnsan der ki adam eskişehir e 20 liraya gidyosa en kötü 40 kiraya 50 liraya da ankaraya gider diye düşünür ama yok işte napıcaksın.

• 5 TL olmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • airarmada A kullanıcısına yanıt
    her şeye itiraz ettiğim yok. insanca olmayan şeylere itiraz ediyorum; insanlığım gereği. fikir de sunuyorum: tüm kamu hizmetleri, ayrımsız herkes için ücretsiz olmalıdır. bu kadarını anlamadıysan, hangi partiyi tuttuğumu zaten tahmin etmen imkansız, yorma hiç kafanı.
  • Az önce altyazıda 95 tl geçiş ücreti olacak yazdı. Bu paraya 300 km yol alıyorum kardeşim. Yapın şunu 50 tl herkes geçiş yapsın sürümden kazan

• Amerikaya yerleşeceğim inş. Türkiye'ye tatile gelirim anca yada akraba ziyaretlerine.. Yaşanılacak yer değil.
  • Sen zamanında Amerikan mandasını kabul etmeyip İstiklal Savaşı verirsin ama günün birinde biri gelip köprü geçişini de dolarla yapar.
  • Çanakkale Boğazına'da yapsalar keşke şu feribot olayından kurtulsak.Yok lodos yok sis yok gemi sırası v.s. Gelibolu'dayım Çanakkale ye gidecem 33km yol 30 dk sürüyor ama gemi sırası geçmesi falan 1,5 saatte gidebiliyorum ancak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufradirisi01 -- 6 Ekim 2014; 23:07:34 >
  • Ücret 95 tl diye yazılır çizilir uzun süre bu pompalanır, daha sonra da başbakan, cumhurbaşkanı devreye girdi 45tl oldu diye popülist siyaset konuşturulur. Her zaman böyle olmadı mı?

• Daha yeni döndüm eve Bursa-İst(Avrupa) gidiş geliş toplam 200 lira mazot yaktık çamlıca tepesine falan çıktık karadan geldik.Dar zamanlarda kullanılır
    İkincisi dolar nedir lan ?
  • İstanbul ve bursa tarafında yaşayanlar feribot olayından müthiş kazık yiyor.İzmirde bostanlıdan feribota binsen araba+ istersen 4 kişi bin yolculuk 5 lira.Mesafe kısa olabilir ama yalova-istanbul arası da en fazla 25-30 lira olmalı.
    Köprü falan yapıyoruz diyorlar ama kazık yedikten sonra köprünün ne anlamı kaldı? Sanki o köprüden geçiş 5 lira olsa kar etmeyecek misin? Bu tarifeleri koyanların ülkenin gelir seviyesinden haberi var mı?
    Hele hele şu gelir garantisi verilmesi tam aptallık.Eski hükümetlere doğalgaz alım garantisi verdiler diye kızıyordum.Abdülhamit zamanında da demiryolu yapacak yabancılara kilometre garantisi verilirmiş.O kadar yıl geçti memlekette değişen birşey yok.
  • Dün alt yazıda 95 tl geçiş ücreti yazıyordu. Bu sabah hürriyetden okudum 115 tl+ kdv olacak diye yazmış. Acaba bu hesaba nasıl ulaştılar merak ediyorum, sanki dolar 3.30 seviyesinde

• Bu projede tek gerçek geçsek te geçmesek te parasının bizden çıkacağıdır. Yatırımcı ve hükümet birlikte kaymağını yiyecektir.

Günlük 40 bin araç garantisi verildiği için altında kalan miktarı hazine ödeyecektir.
    Hükümet oy toplamak için kendi cebinden yapmış gibi reklam yapacaktır.

35$+kdv otomobil için biçilen fiyattır. Bu fiyata otoyol kullanım ücreti dahil değildir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.