Şimdi Ara

İzmir Gebze otyolunda köprü geçişi 35 dolar+kdv .... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
2.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu proje ve son zamanlarda yapılan yap işlet devret projelerinde devlet gelir garantisi veriyor..
    İlk başta devletin cebinden para çıkmıyor, ama proje hedef geliri kazanamazsa , hazine tamamlayacak üstünü, yani biz ödeyeceğiz..

3. köprüyü bu şartlar olmadan yaptıracak adam bulamadılar..
    Projeyi yapan özel sektör için sıfır risk söz konusu...Çok karlı iş..
    umarım işler yolunda giderde bize girmez..yoksa çok acı olur, şimdiki vergileri ararız.
  • Böyle konuları gördükçe Türkiye'den kaçasım geliyor.

Orta seviye İngilizcem var bide Almanca öğrensem rahat ederim herhalde.
  • Vatandaşı vergiye boğuyorlar, yetmezmiş gibi devletin yolunu özel firmaya yaptırıp fahiş fiyat çekiyorlar.

İşi alan yandaş firma daha zengin oluyor, oradan geçecek vatandaş ise daha fakir.

Yolun açılış töreninde 900 TL maaş alıp gecekonduda oturan üç çocuklu vatandaşlar büyük devlet olduk diyerek gözyaşları içinde alkış tutarlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zorla buradan geçeceksin demiyorlar ya, adamlar 70 dolar +KDV yapsa Genede geçen çok kişi olur. İşine gelmeyen feribot, körfezi dolanmak gibi alternatiflere yönelebilir.
    Ha yapılsın 10-20 lira herkes gönül rahatlığıyla kullansın bende isterim ama bu ülkede arabayla ilgili ne ucuzki bu da ucuz olsun. Benzin, trafik sigortası, mtv, muayne, alırken KDV, ÖTV Envai çeşit vergi var.bir de ceza yersen senede 1-2 kere 300 lira da o tutar. Kimse kendini kandırmasın. Daha geçen sene aldığım arabamın faturasına baktım 24000 lira vergisiz, benim ödediğim 39500. 15000 lira vergi ödeyen ve öderken sesi çıkmayan insanın 35 dolar + KDV öderken mi sesi çıkacak. Bu ülkede araba lüks artık, parası olmayan maalesef binemiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Orijinalden alıntı: a_fearless_a

Yani İstanbuldan İzmir e giden bi araba yakıt parası kadar köprüye bayılacak. Vergi veriyoruz köprü yapıyorlar ama geçerkende yaptırdığımız köprüden parayla geçiyoruz halkı düşünmeyen kar-zarar devleti

http://www.milliyet.com.tr/yukseklikleri-120-metreyi-asti-gundem-1950438/

İçinize su serper mi bilmiyorum ama o köprü vergi ile değil rant ile yapıldı. Yap işlet devret ile köprü için devletin cebinden para çıkmadı. Ancak birilerinin cebine birşeyler girdi..

E bu giren cikandan vatandaş da nasibini almalı öyle değil mi?

35 dolar bravo..

Keşke öyle olsaydı.

Devlet o yapıların yapılması için parayı kendi veriyor. Krediyle.

Yetmiyor batarsan ben çıkartırım diyor.

Yetmiyor eğer para kazanamazsan ben sana öderim diyor.

Yani düşüncem rant olayının güncellenmiş halinin ne demek olduğunu bilmiyor olmanız. O yapılan herşeyin parası bizden çıkıyor.

• Saniyede ortalama 2 araç ödeme yaptığı takdirde 650 gün civarında köprünün maliyeti çıkarılmış oluyor.(1.1 Milyar USD)

Köprü 22 yıl sonra devredilecek devlete. Bu da şirkete 20 yıllık bir kâr sağlıyor. Bu da kabaca bir hesapla 20 Milyar USD kadar kâr demek. Bakım, onarım vs. hadi 2 milyarı gitsin (ki 2 köprü maliyeti, hiç sanmıyorum) 18 Milyar dolar NET kâr demek.

Devlet eğer kâra ortak olmayacaksa, köprüyü yapan şirkete 20 yılda 18 milyar doları bedavaya vermiş oluyor şu görüntüde.

Vaziyet çok kirli görünüyor.
  • Bu ulke demokrasi ile degil de girekrasi ile yonetiliyor cunku. Girekrasi, halkin kendi vergisiyle yapilanlarin masrafinin yine kendisine girmesidir.

• olsun duble yaparlar orayıda hülog
  • Maaşımıda dolar verirlerse fazla sorun çıkarmam
  • Hayırdır milliyet resmi site mi oldu ? bi durun proje bi bitsin.. Lafta hızlı tren 80 lira olucaktı ben eskişehire en az 10 kere 20 liradan gidip geldim. Gaza gelmeye ne kadar meraklısnız anlamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Closer -- 5 Ekim 2014; 17:29:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Closer

Hayırdır milliyet resmi site mi oldu ? bi durun proje bi bitsin.. Lafta hızlı tren 80 lira olucaktı ben eskişehire en az 10 kere 20 liradan gidip geldim. Gaza gelmeye ne kadar meraklısnız anlamıyorum

Başbakan Cumhurbaşkanı şu ülkeye esti gürledi dese haberde hemen inanırsınız ama.

Al başka link vereyimhttp://www.memurlar.net/haber/485598/

Bir de 20 tl ye ben bulamadım netten İstanbul Ankara arası 70 diyor yanlış anlama inanmıyor değilim ben bulamadım ondan soruyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: stevie_ray_vaughan

zaten zorla geç demiyorlar,, işine gelen geçer, işine gelmeyen feribota biner, o da işine gelmiyorsa körfezi dolanırsın ,,, bu arada 10 milyar dolarlık bu projede devletin cebinden 5 kuruş çıkmayacak , özel sektöre yaptıracak, özel sektör bu işi babasının hayrına yapmıyor elbette

Biz bunu sormuyoruz, ya da geçişe zorlamalarını da sorgulamıyoruz. 1.5 TL lik benzini 5.20 den halka satarken, ÖTV nin KDV sini alacak kadar vergi düşkünü devletimiz, bu köprüyü neden kendi yapmıyor da, yap işlet devret modeli uygulanıyor, bizden bu kadar vergi topluyor da, bu vergiler nereye gidiyor? Ortada yatırım, fabrika, tesis yok, peki bu vergiler nerede? Konu bu!!!
  • quote:

quote:

Hayırdır milliyet resmi site mi oldu ? bi durun proje bi bitsin.. Lafta hızlı tren 80 lira olucaktı ben eskişehire en az 10 kere 20 liradan gidip geldim. Gaza gelmeye ne kadar meraklısnız anlamıyorum

Başbakan Cumhurbaşkanı şu ülkeye esti gürledi dese haberde hemen inanırsınız ama.

Bir de 20 tl ye ben bulamadım netten İstanbul Ankara arası 70 diyor yanlış anlama inanmıyor değilim ben bulamadım ondan soruyorum..

Kampanyalı biletler oluyo. Bi kaç gün sonraya alırsan ( şuan bayram döneminde olduğumuz için olmayabilir ) çok fazla var. İdo da aynı sistemle çalışıyor uçak firmalarıda. Böyle insanları galeyana getirmek için en yüksek ücreti oraya yazıyorlar.

• quote:

quote:

quote:

Kampanyalı biletler oluyo. Bi kaç gün sonraya alırsan ( şuan bayram döneminde olduğumuz için olmayabilir ) çok fazla var. İdo da aynı sistemle çalışıyor uçak firmalarıda. Böyle insanları galeyana getirmek için en yüksek ücreti oraya yazıyorlar.

Galeyane getirmek onların işine mi geliyor? Ucuz bileti yazmaları işlerine gelmez mi? İlginç bir mantık.
    Şunu da sorayım atıyorum hızlı tren 300 -500 yolcu alıyorsa hepsi senin gibi kampanyalı alabilir mi?
    Alırsa bunun adı kampanya olur mu? Sen ucuza bulabiliyorken başkaları normal fiyata alıyorsa genelleme yapamazsın. Yarısından çoğu öyle gidiyorsa amenna.

• 130 kilometre falan yol kısalacaktır, buda 40-50 liralık bir yakıta denk olur.

50 lira yapmaları lazım en fazla, verdiğimiz vergileri de zaman kazanmamıza sayarız.
  • Soygunculuk

• quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

zaten zorla geç demiyorlar,, işine gelen geçer, işine gelmeyen feribota biner, o da işine gelmiyorsa körfezi dolanırsın ,,, bu arada 10 milyar dolarlık bu projede devletin cebinden 5 kuruş çıkmayacak , özel sektöre yaptıracak, özel sektör bu işi babasının hayrına yapmıyor elbette

Biz bunu sormuyoruz, ya da geçişe zorlamalarını da sorgulamıyoruz. 1.5 TL lik benzini 5.20 den halka satarken, ÖTV nin KDV sini alacak kadar vergi düşkünü devletimiz, bu köprüyü neden kendi yapmıyor da, yap işlet devret modeli uygulanıyor, bizden bu kadar vergi topluyor da, bu vergiler nereye gidiyor? Ortada yatırım, fabrika, tesis yok, peki bu vergiler nerede? Konu bu!!!

okul yapıyor,hastane yapıyor, tank alıyor, savaş uçağı alıyor ,,,,, o paraları daha önemli yerlerde kullanıyor ,,,, devletin akçalı işlerden elini ayağını çekmesi lazım, devletin asli görevleri 1. eğitim 2. adalet 3. sağlık 4. savunma

• quote:

quote:

quote:

okul yapıyor,hastane yapıyor, tank alıyor, savaş uçağı alıyor ,,,,, o paraları daha önemli yerlerde kullanıyor ,,,, devletin akçalı işlerden elini ayağını çekmesi lazım, devletin asli görevleri 1. eğitim 2. adalet 3. sağlık 4. savunma

Okullar özel.... Yaptırdıkları okullarda kendi çocukları bile okumuyor... Niyeyse....

Hastaneler de özel..... Ortak olup birlikte işletiyorlar.

Aldıkları tankları, zırhlı araçları da teröristlerin altında görüyoruz ne hikmetse....

Paraları çok daha önemli yerlerde kullandıkları belli oluyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Okullar özel.... Yaptırdıkları okullarda kendi çocukları bile okumuyor... Niyeyse....

Hastaneler de özel..... Ortak olup birlikte işletiyorlar.

Aldıkları tankları, zırhlı araçları da teröristlerin altında görüyoruz ne hikmetse....

Paraları çok daha önemli yerlerde kullandıkları belli oluyor.

cebinde paran varsa daha iyisini istemen,daha iyisini talep etmen normal ,,, devlet en azından parası az olan insanların eğitim ve sağlık hizmetini yerine getirmek durumunda ,,, okulların hastanelerin özellerinin olması devletin işine gelir, hem istihdam hem vergi yönünden ,,, bu arada bloklaşmış akp düşmanlarıyla ben asla polemiğe girmem , nato kafa nato mermer , duvarı ikna ederim bunları ikna edemem

• Nedense bütün seçim çalışamlarını, yap işlet devret üzerindeki projelerle yapıyor. Halbuki parasını verip kullanacağın projeler...

1)3. havalimanı yapılıyor, üstelik belli garantilerle, havayolları şirketlerinden para alınacak onlarda yolculardan.
    2)3. boğaz köprüsüne, geçiş garantisi bile verildi, bu kadardan az geçerse parasını ben vereceğim diye.

Yani seçim propagandaları hep özel sektörün yaptığı ve kullanmak isteyenin para ödeyeceği(hemde fazla para) üzerine kuruluyor.

Bir daha ki seçimlerde yabancı şirketlerin yaptığı fabrikalardan da övünelim.
    El alem akıllı telefon üretmese parasını verip alabilir misin? Bu akıllı telefon ne güzel bir hizmettir, isteyen parasını verip internet'e bağlanıyor, resim gönderiyor, mailine bakıyor hatta bu siteye giriyor. Soruyorum bunlar önceki hükümet dönemlerinde var mıydı? Vereceksiniz parasını alacaksınız akıllı telefonu,

Vereceksiniz 35 doları ve KDV'sini , projeyi finanse edeceksiniz, bende seçim kampanyasında kullanacağım. Kazan kazan durumu.

Dediğim gibi bu yap işlet devret projeeri ile övünmenin yurt dışında telefon/bilgisayar üretme fabrikaları ile övünmeden farkı yok.

İkisinde de eğer olmazsa parasını verip hizmet/ürün satın alamıyorsunuz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.