Şimdi Ara

İzmir GigaFiber Yayılım Takip Haritası (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.935
Cevap
43
Favori
104.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam boşuna çaba. Muhtemelen proje yapacakları mahalleleri de yazı tura ile belirliyorlar zaten. Ben arkadaşlarımla mahallede birlik olup 60 kişi bi talep girdik siteye. Saha elemanı gibi çalıştım. Mahalle çok küçük zaten 60 kişi büyük başarı mahalle için. Çoğu kişi dolandırıcı sandı. Baya tehdit falan edildik :D Neyse burası hikaye kısmı. Geçelim. Bu sene Ocak'ta sorduğumuzda "sizin mahalle projelendirildi martta geliyor gigafiber" dendi. Martta sorduğumuzda ise ilçede (Buca) gigafiber çalışmasının durdurulduğunu söylediler. Böyle keyfi ilerliyor süreç.

• turuncu_ kullanıcısına yanıt

Hayır bizim otobüs duraklarında boy boy gigafiber mahallenizde/bölgenizde reklamları yapıldı, instagrama ne zaman girsem bornovada gigafiber var falan böyle reklamlar dönüyordu. Bende iyi bari tamam dedim kablonetten kurtuluruz buna geçeriz. Kablonet çünkü docsis 3.0 bana en fazla 100 verebiliyorlar. E superonline'ı da istemiyorum geçmişleri çok sıkıntılı diye birde onun firması ile alakalı birçok haberler çıktı derken bulaşmak istemiyorum. Turktelekom'dan zaten kurtulana kadar imanım gevremiş 1400 küsür lira cayma bedelleri ödemişim falan aman tövbeler olsun, e kaldık gene kablonete. Senin durum da iyice rezillikmiş. Bizde bu adamlara güvenip gigafiber istiyoruz birde. Vallahi billahi rezillik. Ne yapalım yani tiviççi mi olalım ? 200 300 bin aboneli youtuber mı olalım ? onlara gitsinler bedavadan altyapı sağlasınlar haneye özel fiber çeksinler ne güzel iş.  

• Günaydın, GigaFiber hizmetimiz için her talep değerlendirilerek bölgeler projeye dahil edilmektedir. Süreç başladığı zaman ilk başta altyapı çalışması yapılıyor, altyapı çalışması mahalle genelinde tamamlandıktan sonra kutulama ve aktivasyon süreci devam ediyor. Bu süre içinde ekiplerimiz bağlı beledeiyelerle görüşüp yasal izinleri ve onayları almak zorunda. Bu süreç her bölgede farklı zamanada tamamlanabiliyor. Buradan GigaFiber talepleri için
    turknet
    GigaFiber İstiyorum — TurkNet
    https://turk.net/gigafiber-istiyorum
    sayfamızda yönlendirme yapıyorum ancak ben de her adresi ve Gigafiber ile ilgili gelen her talebi proje ekipleri ile paylaşıyorum.

• TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

İnsanları bu sayfaya yönlendirip umut tacirliği yapmayı bırakın lütfen. Bu sayfada mahallenin hepsi talepte bulunsa da keyfinizden gigafiber götürmeyeceğiniz mahalleler var. Bu sayfa, talep toplanması vb. aksiyonlar hiç bir işe yaramıyor. Herşey yöneticilerinizin keyfine bakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu_ -- 29 Mart 2023; 14:23:38 >
  • Acceleration A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, tepkinizi anlıyorum ancak yaşadığınız erişim sorunu genel arıza olduğu için altyapı sağlayıcınız tarafından müdahale sağlanıyor. Arıza takibinizi arka planda takip ediyoruz, güncel bilgi geldikçe sizinle paylaşacağız. Şikayetinizi ilgili ekiplerimizle paylaştım, en kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TurkNetDestek -- 30 Mart 2023; 7:55:6 >

Yöneticilerin keyfine göre altyapı projesi iptal ettiği ya da getirdiği gibi temsilci de işine gelen mesajları cevaplıyor...

Merhaba, proje ekiplerimiz altyapıya ve gelen taleplere göre süreci oluşturuyor. Talep olarak gelen her bölge için işlem maalesef hemen başlatılamıyor. Buradan iletilen adresleri proje ekiplerimiz ile paylaşıyoruz, aynı zamanda sitemiz üzerinden de talepler alınmaktadır.
  • O sistem işlemiyor malesef. Dediğim gibi Ocakta aktif edilen proje Mart'ta kafalarına esince iptal ediliyor. Tamamen kafalarına estiği gibi. Talepler de göz önüne alınmıyor kendi aldıkları kararlar da.

Anlıyorum sizi, ben talepler için yönlendirme yapabiliyorum. Maalesef ki proje bölgeleri ve tarihleri ile ilgili bilgim bulunmuyor. Şikayetinizi 62737296 numaralı destek kaydını oluşturarak proje ekiplerimize ilettim. Konuyla ilgili ekiplerimizden dönüş aldığım zaman sizinle paylaşacağım.

Keyiften değildir emin olun. Ticari bir işletmede art niyetli veya beceriksiz bir çalışan, yönetici olmadığı sürece keyiften hata yapılamaz. Bir ilçede 100 kişi talep eder, uzun vadede satış - erişim potansiyeli 200 kişidir, altyapının inşaa maliyeti için en az 500 kişi, uzun vadede 1000 kişi gerekir haliyle şuan 50 kişinin talep oluşturduğu ama uzun vadede, satış - erişim potansiyeli 10.000 kişi olan yer daha ayrıcalıklı olur. Kaldı ki 50 kişinin talep ettiği ama satış potansiyeli 10.000 olan yerde bir de inşaa, yatırım maliyeti- kanal, kazı müsaitliği gibi şeylerle daha ucuz ise 150 kişi noter tasdikli onay versenizde firmayı ikna edemezsiniz. Zira yanlış yatırım yapmış olur.

Türk.net'in şuan zengin mahalleleri ve genç teknolojiye ilgili öğrenci mahalleri dışında ilerleme alanı yok. Zaten Türk.net'in Telekom veya Turkcell ile rekabet edebilme şansı yok yatırımda. Bugün Türk Telekom ve Turkcell, FTTH piyasası yeterli dolgunluğa - yaygınlığa ulaştı diye yatırım yapmıyor, zorda kalmadıkça - eski VDSL'ler arızadan - sıkıntıdan cortlamadıkça. Yani bu iki dev firma, şuan VDSL'leri Fiber'le yenileyip fiyatları 50 TL arttırsak tüketicilerin çoğunluğu bize küfür edecek, o zaman gerek yok mevcut haliyle kullansınlar zaten istedikleri de daha ucuz olması diye piyasayı okumuş durumdalar. Burada bizim gibi tek tük azınlık gençler veya kendi hayatını, düzenini kurmuş istisnalar hariç.

Türk.net, pazarlama ve satışta büyük hata yaptı. O da VDSL ile Gigafiberi aynı fiyattan satmak gibi bir tezatlık. Bir de bu talep et sayfası. Türk.net, Telekom ve Turkcell ile yatırım ve altyapı konusunda yarışamayacağını anladı ama bir kere gigafiber, tek fiyat, en iyi hizmet hatası ile enflasyon ve ekonomik gerileme nedeniyle yatırımları da hızlandıramayacağını anlayınca reklama basmaya başladı. Orta - Büyük ölçekli yayıncılar ile bari eksiğimizi telafi edelim demek bence ters tepiyor da farkında değiller.

Tek fiyat, alt yapın ne desteklerse yerine 2-3 farklı tarife yapıp gigabit'i premium hizmet olarak biraz daha pahalıya sunabilirdi. Bu saatten sonra yapamaz Gigafiber'i 300 TL'e altına kullanan bir çok insan küfür edip ya alt pakete geçecek yada sinirle başka firmaya geçmeye çalışacak. Ek olarak Geforce Now'u Turkcell'e kaptırmayabilirdi veya Geforce Now'a bir alternatif, rakiple anlaşabilir. Zira Turkcell - Geforce Now'a yeni yatırım yapmayarak orayı da kendi doğrularına göre kilitlemiş durumda. En son Geforce Now'da ücretli üyelikle akşamları pide kuyruğuna girer gibi sıraya giriyordun oyun oynayabilmek için 2-3 ay önce. Türk.net'in müşterilerine daha fazla hizmet satıp daha fazla para kazanması gerekiyor ki geri de kaldığı yatırım-finansman gücü ve altyapı eksikliğini bir nebze olsun giderebilsin. Fakat sanki yatırıma, paraya ihtiyacı olan Türk Telekom, Turkcell'miş gibi bu firmalar IPTV, Bulut Depolama, Oyun Streaming hizmetleri, Müzik vb. ekstra hizmetler satarken ki omurga alt yapısı iki dev'in de neredeyse Tüm Türkiye'nin önemli şehir merkezlerinden geçiyor. Türk.net, sorun yapmayın arkadaşlar hepinize tek fiyatla, tek hizmet satarak altyapı getireceğiz emin olun diye reklam yapmaya çalışıyor.

Bu ortamda Türkiye'de kimse internet altyapısına yüklü yatırım yapmak istemez. Zira kablosuydu, saha dolaplarıydı döviz cinsinden yapılacak yatırımların dönüşü TL ile olacak. İnternet insanlar için günümüzde önemli ama kira, mutfak, doğalgaz kadar önemli değil. Haliyle size gigafiber getirdim ama hem yatırım maliyeti, hem enflasyondan dolayı fiyat aylık 350 TL dersen, Türk Telekom veya Turkcell der ki bende 50 Mbps, 200 TL ( atıyorum rakamı ) veriyorum. Belirli bir gelirin üzerindeki öğrenci evleri veya hem internete önem verip hem de gelir düzeyi belirli bir tutarın üstünde olan aileler dışında 350 TL'ye ikna edemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 30 Mart 2023; 21:58:59 >

• Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt

Hocam baya yazmışsınız da yazmaya başladıktan sonra konudan baya uzaklaşmışsınız. Baya hikaye yazmışsınız. Ben diyorum ki Ocakta hesabı kitabı yapıp mahalleye martta hizmet vereceklerini söylediler. Martta da keyfi olarak vazgeçtler. Bu yazdıklarınızın hepsi "Ocakta hesabı kitabı yapıp mahalleye martta hizmet vereceklerini söylediler" cümlesiyle geçerliliğini yitiriyor zaten.

Sizin söylediğiniz gibi biz 50 topladık 100 topladık gelin demedik adamlara. Biz topladık talepleri beklemeye başladık sonra onlar olur mu olmaz mı hesabını yapıp, olacağına karar verip mahalleyi projelendirdi. Sonra da keyfi vazgeçti.

Hocam Turknetin şuan ki CEO'su hem şirketin büyük hissedarı veya hissedarlarından biri hem en üst düzey yöneticisi.

Normalde hissedar yerine başka bir CEO, her hangisi bir işletme de çıkıp enflasyonu gözardı ederek söz veriyoruz bir daha zam yapmayacağız şu kadar süre deme amatörlüğü yapsaydı hissedarlar, o CEO'u emekli ederdi.

Anonim şirketleri, şahıs veya limit şirketlerden ayıran şey çok sayıda hissedarın, yöneticileri denetlemesi, yöneticilerinde çalışanları denetlemesi.

Bu yanlış ve tezatlar dışında Kahramanmaraş - Antep bölgesindeki depremlerde ekonomiye son hançer oldu. 80-100 milyar dolarlık bir toplumsal ekonomik yıkımdan sonra keyfe keder diye süreci yorumlamanız ne yazık ki doğru değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 31 Mart 2023; 1:1:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurumsal şirketlerde bütçeler ve planlar yıl başında toplantılarla belirlenir ve bütün yıl buna sadık kalınır. Bu toplatılarda risk analizleri de yapılır. Buna göre oluşturalacak ek bütçeler hesaplanır. Eğer bir bakkal yönetiyorsanız günlük/aylık o ticarethaneyi döndürmeye bakarsınız. Mesajınızı düzenleyerek eklediğiniz son cümlenize katılmıyorum. Teşekkürler.

• Acceleration A kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bu süreçte yaşadığınız olumsuz deneyim için üzgünüm. Kontrol ettiğimde genel arızanın çözümü için 08.04.2023 tarih bilgisi iletilmiş ve net uzmanımız kullanım yapamadığınız 3 ay için indirim tanımlaması yaptığını iletti.

selamlar izmir konak barbaros mahallesinde oturuyorum bizim apartman ışında öteki apartmanlarda gigafiber mevcut .Talep oluşturalı 1 seneyi buluyor neredeyse destek olabilirmisiniz? 345 sok. no1-5 @TurkNetDestek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manchestain -- 10 Nisan 2023; 13:8:15 >
  • manchestain M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, tam adresinizi PM üzerinden ilettiğinizi görüntüledim. Dönüş sağlayacağım
  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.