Şimdi Ara

İzmir-İstanbul yolu için en mantıklı yol hangisi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
15.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Selamlar,

Ben de 24.06.2023 tarihinde istanbul Avrupa yakasından yola çıkıp İzmir Sığacık tarafına gideceğim. Arabada 7 aylık bebeğim de olacak bu yüzden Sadece paralı yolu kullanmayı düşünüyorum.. Tavsiyelerinizi okumak isterim..
  • monster_monster M kullanıcısına yanıt

Rahatlığı ve zevki çok başkadır. Kesinlikle tavsiye ederim.

• en1gma kullanıcısına yanıt

Saruhanlı giriş yapınca 414 tl çıkıyor buna osmangazi ücreti dahil dimi?

• monster_monster M kullanıcısına yanıt

öyle tahmin ediyorum.dedigim gibi fiyat önemsiz yolunuzdan kesinlikle ayrılmayın.otobana girin ve çıkın.

• Geçen yaz ben Datça'ya gidişte Körfez + İzmir Otobanı yapmıştım. Dönüşte tamamen eski yoldan geldim. Yol güzeldi ama ışıktan dolayı baya dur kalk oluyor. Körfezde de iş çıkışına denk gelince çok servis otobüsü vardı. Şimdi bu yöntem sanırım 1000 küsür TL yapıyor. Yani git gel sadece Otoban + Köprü 2000 küsür.

Bunu yakıt olarak karşılamak için dip gaz bile yapsanız amorti etmez ama tabii ki süre ve konfor önemliyse paralı yollar en iyisi.

Benim gibi arabada yalnız iseniz ve arabada geçen süreyi uzatıp gazlamak istiyorsanız parasız yol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 21 Haziran 2023; 13:19:36 >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt

Abi eski yolda gazlamak isteyen varsa yine o 1000 liraları alıyorlar radarla   Geceden sabaha çok radar görünmüyor ama diğer her saat sürekli görüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ksk_kaan

Abi eski yolda gazlamak isteyen varsa yine o 1000 liraları alıyorlar radarla   Geceden sabaha çok radar görünmüyor ama diğer her saat sürekli görüyorum.

Valla doğrudur ama ben bayramda gitmeyince belki yoktu o gün cumartesi diye :) zaten çok ışık var hani 1 2 hızlanıyorsun sonra dur kalk sabit hızda gitmeye başlıyorsun.

• Yıllardır bu yolu kullanıyorum. Benim İstanbul'da varacağım lokasyon Yenikapı'ya çok yakın olduğu için, Yalova-Yenikapı ido'yu kullanıyorum, çok memnunum. Yalovadan sonra ne trafik derdi oluyor, ne araba kullanma durumunda kalıyorum. İzmir-Yalova arasında eski yolu(ücretsiz) kullanıyorum ama oraya kadar ücretli yolu da kullanabilirsiniz, tercih sizin.

Ben biletimi önceden alıyorum, cumartesi(24.06.2023) günü için 320 liraya araba ve 2 yolcu dahil bilet aldım.

• Kuş Kafası kullanıcısına yanıt

Bir de tersten olsaydı harika olacaktı. İstanbul'dan İzmir'e giderken Orhangazi'yi geçtikten sonra Bursa'ya kadar paralı yoldan devam sonrasında İzmir paralı yoluna girmeden nereden çıkmak gerek gerek yazabilir misiniz.

• nadalyan N kullanıcısına yanıt

Bursa çevre yolundan sonra eski yoldan devam edeceksiniz.

• nadalyan N kullanıcısına yanıt

Bursa'da yol kenarındaki OPET'i geçtikten sonra gözünü açık tut ;)

Buradan çık:

İzmir-İstanbul yolu için en mantıklı yol hangisi?

iyi yolculuklar

• En pahalı yol hangisiyle o. Sıradan vatandaştan ne kadar uzaklaşırsan kafan o kadar rahat eder.

• İzmir - İstanbul özel otoyolunda zamanı kısaltan ana unsurlar Bursa - Yalova arasında bulunan 3 adet tünel ve sonrasında gelen Osmangazi köprüsüdür. İzmir - Bursa arası rahatlıkla bölünmüş yol kullanılabilir. Hız sınırlarındaki fark ve girilecek ışık trafiği göz korkutucu olabilir ancak sakin saatlerde aradaki zaman farkının yarım saat olduğunu gözlemledim. Özel otoyolda hız sınırını sonuna kadar kullanıp 154 ile giderseniz evet zaman farkını daha da açarsınız, tabi bunun için daha fazla yakıt ve yol kullanım maliyeti karşılığında yaparsınız. Her ikisini de pek çok kez denedim. İzmir - Bursa arasını sakin gidip edilen tasarrufla güzel bir yemek yemek daha cazip geliyor :)

Yeri geldiğinde ucu ucuna yetişmek için 180 ile gidip alt dilimden cezaya ve diğer maliyetlere razı olup çok hızlı vardığım günler de oldu ama olayın stresiyle bu işten pek zevk almadım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.