Şimdi Ara

İzmir Metrosuna 30.000 TL ayrıldı. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
12.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
127 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İktidar kendini geliştirmiş, okumuş belli bir entellik seviyesindeki bireyleri sevmiyor, kendi cahil düşüncesine göre para vermeyerek cezalandırıyor.
  • Ulaştırma bakanlığı haberi yalanladı. Salak bı gazete haberinin üzerinden destanlar yazmışsınız yine. Bakanlığın açıklamasını okusa orda detaylıca vermişler herşeyi ama yok o yalan haber onun ideolojisini kusması için bahanesi olucak o Allah'ın emri. Yobazlık işte tam olarak bu. Sözcü okuyan laikçi menopozlu teyze kıvamında bı forum burası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7 göbek İzmirli ve sülale boyu CHP li olarak söyleyeceklerimi dikkatli okuyunuz.

Öncelikle nerelisin sorusuna İzmirli dedikten sonra yıllarca o klişeyi hep yaşadım. Çevremde ki çoğu kişi gerçek bir İzmir yerlisiyle ya ilk yada ikinci kez tanıştıklarını söylediler. Size şöyle özet geçeyim dedemin babası İzmir'in ilk yerleşim yerlerinden olan Tilkilik Mahallesinde ( Basmane'nin üst mahallesi ) doğmuş büyümüş biri olarak İzmir'in kurtuluşundan sonra gerçekleşen askeri yürüyüş kortejini görmüş bir adamdır. Eskiden bu tarz kutlama veya yürüyüşler bu mahallenin içinden geçer pasaport a oradan da kordon a bağlanırmış. Zaten İzmirliliğimde bu soy ağacı olayından sonra tescillenmiş oldu 1800 lere dayanan İzmirlilikle.

Buraya kadar okuyup gerçek bir İzmirli olduğum konusunda hem fikirsek gelelim asıl mevzuya; CHP nin belediyeciliğinden malesef kimse memnun değil. Bir alternatif olmadığı ve insanların eli AKP gibi partilere oy vermeye gitmediği için mecburiyetten katlanılıyor. Yolların durumu, trafiğin rahatlatmak yerine ekstra trafik yaratmak amacıyla yapılan işlemler, belediye kadroların da ki malum ırktan kişilerin istilası, imara açılan açılmış olan vb yerlerde düzensizlik ve denetimsizlikler, muazzam bir adam kayırma ve torpil ve daha aklıma gelmeyen bir çok şey.

30.000tl olayının da aslı rakam tamamen simgesel. Asıl ödenek ihale açıldıktan sonra belli olacak ki 3 milyar tl lafı geziyor ortalıkta. Yalnız bu ihalenin saçmalığı da şu ; hali hazırda var olan otogarın durumu içler acısı son 5 yıldır otogarın taşınması ve yenisi yapılması planlanırken şimdi de Halkapınar-Otogar arasına metro hattı kurmak ne kadar akillica ?

Gerçi bu belediye anlayisini neyi akillica ? Size kendime gore gozlemledigim bazi olaylari anlatayim ;

Akilli trafik sistemi diye bir olay getirdiler son 2 yildir izmire bir cok islek caddeye kavsaga kurdular. Trafik daha da yogunlasti. Sistemin mantigi su belirli araliklarla kurulan sensorler o yolda ki arac yogunlugunu algilayip yogunluk azalana kadar yesil isik yakmaya devam ediyor. Olay surda patliyor sistem guzel calissa da yapilan kavsaklar bu sistemi kaldirmiyor ve muazzam bir trafik olusuyor. Diger bir mevzy ise gece 2-3 de bom bos yol kavsaga yaklasiyorsunuz kirmizi yaniyor sensor sizi algiladi saridan yesile dondu sizde hizinizi kesmeden kavsaga yaklasiyorsunuz hemen saridan kirmiziya tekrar donuyor ve kirmizi da gectiniz buyurun cezaniz deniyor.

Diger mevzu ise evim bir belediye binasina 100 metre mesafede belediyenin onunde ki yol ve cevresi 3 yildir bozuk. Kimse demedi mi suraya 2 kurek asfalt atinda cukurlar kapansin diye ? Bu konuda 5 ay once sikayet dilekcesi verdim fen isleri program dahilinde ilgilenecek dendi hala cukurlar duruyor yazik...

6-7 yil once aziz kocaoglu sayesinde homeros vadisi diye bir yer yapildi. 20-30 haneli ufak tefek koylerin oldugu bir bolge de kus ucmaz kervan gecmez denecek bir yere yapildi. Daha sonradan kokusu ortaya cikti ki yapilan bolgenin etrafi komple aziz kocaogluna ait...

Gelelim bir diger mevzu inşaat ve imar/ruhsat izinlerine. Adaminiz yoksa yada rusvet veremiyorsaniz burada legal olarak insaat yapmaniz cok zor... Bu ikisinden biri bile varsa kral sizsiniz. İnsaatinizin oldugu sokagi istediginiz gibi trafige acip kapatabilir, insaat demir tugla vb yola birakabilirsiniz. Yada sokagi komple dubalarlar kapatip park yasagi uygulayabilirsiniz. Sikayet ederseniz de belediyenin cevabi kesin ve net ruhsatlari var isgaliye veriyorlar bir sey yapamayiz :)

İzsu diye bir lanet kurum var ki yeni dokulmus asfalt gormesinler adamlarin duz yola alerjisi var. Tertemiz asfslt 2 gun sonra bunlar tarafindan tekrar kazilir aylarca kapatilmaz. Sikayet gelir kapatilir onda da yamayi ayarsiz yaparlar ya zaman icinde gocer yada dogal bir kasis olustururlar. Ayni zamanda bu kurum yazin 40 derece sicakta ramazan ayinda insanlari 36 saat susuz birakabilir. Cuma gunu cuma saatinde sular kesilebilir. 30 liralik su tuketim bedeline ilave ucretlerle 110tl isteyebilir.

Gece gece aklima gelenler simdilik bunlar belki daha sonra editlerim. Ozetle CHP MHP AKP vs hepsi ayni bokun laciverdi arkadaslar. Sadece biri sag kulagini sag eliyle tutar digeri kafasinin etrafindan sol elini dolastirip sag kulagini tutar. Ataturk un kurdugu partinin bu hallerde olmasi icler acisi malesef.

• Monopoly de başlangıçtan geçince bile daha fazla veriliyor ak.

• İzmirin sadece torbalı ilçesi 77 ilden fazla vergi ödüyor. İzmir gibi 77 ilimiz olsa biz bu dünyanın efendisi oluruz. İzmirde yaşayan birisi olarak ve 17 yıldır zulüm edilen bu ilde yaşam mücadelesi veriyoruz işte. Bazı tiplerde etrafta belediye çalışmıyor diye gezinip duruyorlar. Yine iyi dayandık 17 yıldır dur bakalım nereye varacak. İzmir kendi kazancını vatandaşa dağıtsa asgari ücret izmirde 20.000TL olur Bütün ülkeyi besliyoruz işte. Sabahtan akşama kadarda Tvlerden hakaret ve iftira işitiyoruz. İzmir bu ülkenin kölesi gibi birşey. Besle sahibini sana kırıntı versin birde hakaret işit sabahtan akşama kadar. Ne güzel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 25 Şubat 2019; 4:21:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yigit1044

İzmirin sadece tek 1 ilçesi, 77 ilden fazla vergi veriyor.

Bakın ilçesi diyorum.İlçenin adı Torbalı

Bu yapılan hainliktir, resmen izmirlileri 2.sınıf yerine koymaktır.
    +1
  • Millet artik görüyor bunlarin nekadar ac kopek oodugunu.

• benim anlamadığım adamlar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence fazla bile ayrılmış, vermek bir yana alınması gerekir izmir metrosundan. Hangi chpli büyükşehir belediyesi akpli ilçelere hizmet veriyor? Bu iş böyle gelmiş böyle gider. Hatta ibb keriz gibi chpli ilçelere hizmet ediyor. Mesela eskişehirde büyükerşen açıkça söylüyor bunu bize oy vermeyene hizmet yok diye.
  • Benim ödediğim ailemin ödediği vergi İzmir'e geri dönmüyorsa TÜM VERGİLERİMİ HARAM EDİYORUM, eğer müslüman değillerse bunlar İzmirlinin hakkını yemeye devam ederler.
  • Allah bin bereket versin
  • Bu yeni bir şey değilki yaptıkları bu herifler geldiklerinden beri bu bütçe kısıtlaması vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kvo35

cahillik diz boyu.metro ları ulaştırma bakanlıgı falan yapmaz ! daha dogrusu yapar ama belediyeler de ulaştırma bakanlıgından bagımsız olarak raylı sistem projelerini gayette yapar ve yapıyor.

örnek vermek gerekirse ankara büyük şehir belediyesi Tandoğan - Keçiören, Kızılay - Çayyolu ve Batıkent - Sincan metroları nı yapıyordu ve bunları 2011 yılında yapamadıgı için bakanlıga devretti. o döneme kadar milyarlar harcadılar birde üstüne bakanlık 3 milyar 40 milyon TL harcadı güzel arkadaşım.

Aynı şekilde istanbulda da 'Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy'', ''Bakırköy İDO Sahili-Bağcılar (Kirazlı)'', ''Kabataş-Beşiktaş-Alibeyköy-Mahmutbey'' ve ''Bakırköy- Beylikdüzü' hatları ihale aşamasında ulaştırma bakanlıgına devredildi. tamamlayabildigini bakanlık tamamladı.

İzmirde ise bugüne kadar durum çok çok farklıydı. tam 10 senedir H.pınar metro-otogar metro hattı bakanlık tarafından yapıcaz diye bekletiliyor. Üçyol -f.altay metrosu belediye tarafından yapıldı . üçyol-evka 3 hattı belediye tarafından yapıldı. F.altay- halkapınar tramvay hattı belediye tarafından , alaybey- mavişehir tramvay hattı belediye tarafından yapıldı( antalya tramvayı bakanlık tarafından yapıldı hatırlatırım) F.altay- Narlıdere metro hattı belediye tarafından yapılıyor. Üçyol-buca metro hattı gene belediye tarafından yapılacak.

Ve bunların hepsine ragmen İzmirin uluslar arası kredi degerlendirme kuruluşları tarafından kredi notu A+ dır.Kısacası izmir zaten kendi kendine yetebilen,görünüş(mimari) olarak olmasada ekonomisi ve yaşam tarzı ile ufak bir avrupa ülkesi gibi. özerk olsa yeridir yani.

Socar konusuna gelince. neyin ekmek yemesinden neysen bahsediyorsun sen evladım ? sen socar ın Socar boşuna mı yatırım yapıyor. milletin karnı doysun diye mi yatırım yapıyor. PEtkim nerede dostum ? bu 10milyar dolarlık yatırım içinde en büyük pay neye sahip haberi bile okumadan yorum yapıyorsun. socar petkimi satın alacak ! ekmeğin büyüğünü gene akp yiyecek sende burada millet ekmek yiyecek diye yazarsın anca. hayır birde sanki 10 milyar doları çat diye vermişlerde konuşuyorsun . 10milyar dolar 2025 yılına kadar olacak yatırımları kapsıyor.

Bunları bilmeden saçmalama bıdı bıdı bık bık. tipik akp seçmeni.

Alıntıları Göster
    Hadi orada beee komedi tiyatrosu seniii ben 10 milyar dolar millete mi verilecek diyorum tabiki adamlar yatırım yapıyor ne için büyümek için büyürken de ülkene de vergi geliyor vatandaşına da iş geliyor yani herkes kazanıyor. Koç büyürken 20000 30000 40000 insan iş sahibi ve ekmek yiyor tabiki koç büyüyecek büyürkende insanlarda nemalanacak. Koç insanlar için mi yaşıyor nefes alıyor sanıyorsun sahipleri çalışıyor ekmek veriyor kendileri de bilmem milyon tl 'lik yat alıyor benim için mi alacaklar kendileri için alacaklar. Yok izmir A+ almış mışşş heeee canım heee kendinizi avutun siz daha bu kafa ile. Türkiye 'de Dünya 'da en iyi şehirler klasına giren bir il vardır o da İstanbul 'dur gerisi tıraş, hadi bay bay. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: @immortal

Metrolar ulaştırma bakanlığı yapmaz. Kendi başaramayan ya da borç batağında olan belediyelerin metro yatırımlarını üstlenir ki BŞB daha da batmasın.
    Yok yaaa anlatmazsın millete izmir liler çıkıyor piyasaya izmir i savunmak için girmedikleri kılık kalmıyor aga ne laf söylüyorsun ki ne halleri varsa görsünler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CRhackSH

Socar aliağa'da 10 milyar dolarlık yatırım yapmadı. o çok sevdiğin akepe, o hayranı oldugun rte petkimi socara sattı. metroyu ankara da istanbul da ulaştırma bakanlığı yapıyor olabilir ancak izmir de metro izban tramway ya İBB'nin yada İBB nin hissedar olduğu ortaklığın.

Alıntıları Göster
    Yav he he siz bu düşüncelerle yaşamaya devam edin. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Hadi orada beee komedi tiyatrosu seniii ben 10 milyar dolar millete mi verilecek diyorum tabiki adamlar yatırım yapıyor ne için büyümek için büyürken de ülkene de vergi geliyor vatandaşına da iş geliyor yani herkes kazanıyor. Koç büyürken 20000 30000 40000 insan iş sahibi ve ekmek yiyor tabiki koç büyüyecek büyürkende insanlarda nemalanacak. Koç insanlar için mi yaşıyor nefes alıyor sanıyorsun sahipleri çalışıyor ekmek veriyor kendileri de bilmem milyon tl 'lik yat alıyor benim için mi alacaklar kendileri için alacaklar. Yok izmir A+ almış mışşş heeee canım heee kendinizi avutun siz daha bu kafa ile. Türkiye 'de Dünya 'da en iyi şehirler klasına giren bir il vardır o da İstanbul 'dur gerisi tıraş, hadi bay bay. :)

Alıntıları Göster
    Ahahha evladım sen verdiğin link i okumadan yazarsan sonunda "hade oradan " diye yazarsın tabi. tipik akp lisin. yazdıgın söyledigin hiç bir şeyin aslı astarı yok. hele metroyu bakanlık yapar lafın tam bir cahillik örnegiydi. sana hat isimleri vererek rakamlar ile açıkladım. bana verdigin cevaplar tamamen duygu sömürüsü. bak google elinin altında araştır öyle yaz. izmire bok atıyorsun sonra burada birşey yazmaya çalışıyorsun ama batıyorsun. ya şu yazdıklarında bile bir tane düzgün bir cevap yok. Benimle tartışamıyorsun bile! insan yaşadıgı ülkeden hiç mi haberdar olmaz? socar olayı ise gene komedi. sen burada bariz " akp sayesinde socar geldi" demeye kalktın . bizde sana işin iç yüzünü anlattık halen daha konuşuyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kvo35 -- 26 Şubat 2019; 2:13:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kvo35

Ahahha evladım sen verdiğin link i okumadan yazarsan sonunda "hade oradan " diye yazarsın tabi. tipik akp lisin. yazdıgın söyledigin hiç bir şeyin aslı astarı yok. hele metroyu bakanlık yapar lafın tam bir cahillik örnegiydi. sana hat isimleri vererek rakamlar ile açıkladım. bana verdigin cevaplar tamamen duygu sömürüsü. bak google elinin altında araştır öyle yaz. izmire bok atıyorsun sonra burada birşey yazmaya çalışıyorsun ama batıyorsun. ya şu yazdıklarında bile bir tane düzgün bir cevap yok. Benimle tartışamıyorsun bile! insan yaşadıgı ülkeden hiç mi haberdar olmaz? socar olayı ise gene komedi. sen burada bariz " akp sayesinde socar geldi" demeye kalktın . bizde sana işin iç yüzünü anlattık halen daha konuşuyorsun.

Alıntıları Göster
    Senin hayal dünyana mı dahil olmamı bekliyorsun haydeeee sana hayal dünyanda başarılar. :) Dada düne kadar izmir metro çalışanları grevde idi ne olduuuu devlet en sonunda gitti kararı aldı. Hani işletmesi izmir de yaaa izmir yaptı yaaa izmir belediyesi bu kadar zam veriyorum dedi yokkk greve devam dediler sonra ne olduuu linke bakalım.
    Hürriyet
    İZBAN'da sorun çözülemedi, metro ve tramvayda da grev hazırlığı var
    http://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/izmir/izbanda-sorun-cozulemedi-metro-ve-tramvayda-d-41072016

www.egedesonsoz.com
    İzmir'de grev günü: İZBAN kepenk indirdi!
    http://www.egedesonsoz.com/haber/izmir-de-grev-gunu-izban-kepenk-indirdi/997247

Yüzde 50 'si TCDD 'nin yüzde 50 'si belediye 'nin ki İzmir kim ki tek başına bunu yapacak daha zam verme de bile üzerine düşeni yapamıyor hem de ooo öve öve bitiremediğin belediye kendi şehrinde çalışan insanların izmir halknının refahını arttıracak zamı veremiyor devlet el atıyor da düzeliyor iş kalkmış bana izmir cart curt der. Benim izmir ile bir derdim yokkk ama sizin A+ diye uçurduğunuz bir İzmir 'de yok. Hadi gidin başka konu da eğlendirin siz kendinizi. :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.