Şimdi Ara

İzmir soguklar geldi klimaların durumu nedir (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
616
Cevap
2
Favori
19.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Klimanın altında lastik takoz olması gerekiyor mu. Baktım lastik takoz yok ya bilerek yada bilmiyerek yapılan montaj hatası.
    Şu an sesten dolayı ev inliyo...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hass Nicktir -- 22 Aralık 2012; 0:37:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

Bende önümüzdeki ay için 200 - 250 tl tahminde bulunuyorum kendim için.

Havalar çok soğuduğu için;
    Soğuk su ile asla el yıkamam, termosifonda devamlı sıcak su olmak zorunda.
    İki klima çalışıyor buda bir ayvayı yeme yolu
    Klimalar daha yoğun çalışacak yani bu ay sonu çok şeyler olacak, klimaların gerçek performansı, defrosa girmeler, ısınmadım diyenler.

Bu havalarda arkadaşlar sessizliği falan bırakın yüksek fan hızı kullanın daha çabuk ve iyi ısınırsınız.

aynen dediğiniz gibi defros ve ısınmama olayları başlar

neyse ki bu aralar 9 köy yok da millet fazla uyduruk mal almıyor

bu yazdıklarımı görse kesin sayfayı dolduran hatta sayfa yapısını bozan mesajları yapıştırır ,tabi öncelikle senin pakistanlı diyerek başlayacağı kesin

yok 9 binlik klimayla 35-40 m2 yi ısıtıyormuş muş da falan filan hep şehir efsaneleriyle küçük klimalar aldırıyor sonra millet donuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1414 -- 21 Aralık 2012; 0:12:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

Klimalar daha yoğun çalışacak yani bu ay sonu çok şeyler olacak, klimaların gerçek performansı, defrosa girmeler, ısınmadım diyenler.

Bu havalarda arkadaşlar sessizliği falan bırakın yüksek fan hızı kullanın daha çabuk ve iyi ısınırsınız.

bu yazdıklarımı görse kesin sayfayı dolduran hatta sayfa yapısını bozan mesajları yapıştırır ,tabi öncelikle senin pakistanlı diyerek başlayacağı kesin

yok 9 binlik klimayla 35-40 m2 yi ısıtıyormuş muş da falan filan hep şehir efsaneleriyle küçük klimalar aldırıyor sonra millet donuyor

Şimdi telefonla arayımda girsin baksın konuya.

• Klimayı kapatım. Verdikleri sobayla idare edecem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hass Nicktir -- 22 Aralık 2012; 0:38:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hass Nicktir

Klimayı kapatım. Verdikleri sobayla idare edecem.
    Yahu hiçbirşey diyemiyorum biraz kaderciyim. Montaj yapan elemanlara 1 günde 4 iş yaptırırsan, Onlarda mecburen 2 saatte montaj yaparsa olacağı bu. Ararım bir ara gelir bakarlar.

birol hocayla görüşmedinizmi ? ,eğer sadece plastik takoz sorunu varsa hallederler ,bu yüzden boşuna sıkıntı çekmeyin derim
  • Zibro sp 2041 ile 3 kışım,,yer hatay nokta,camlar diconing,yalıtım yok,alt kat boş,ısıtılan yer 27 mt (2 oda ve hol) zibroya kadar daha doğrusu 2041 e kadar o çok flaş klimalardan kullandım belki ısıtma aynı ama harcadığı enerji hakkaten süper düşük,,sabah 10 açarım,gece 01 kapatırım,24 saatlik toplam tüketim 12 kw,tüm ev elk harcaması dahil,bu verdiğim değer dün itibarı ile yükseldi, klima hiç durmadan çalışıyor,,fan auto da derece şu an 21 ayarlı,ama içerisi 22 olduğu anda klima iyice kısıyor ama hiç durmuyor,o anda giren soğuğa çalışıyor anlaşılan,fan sesi zaten o anda duyulmuyor,,ama durmuyor onuda led (2 adet yanıyor)lambalarından anlayabiliyorsunuz,iyiki 2041 i almışım, bu site ve mbbirol beyin etkisi bi hayli fazladır seçimimde,ama tek kelime 21 derecede içersi gayet konforlu ve yeterli benim için,herşeyden önce elk tüketimi plas plas plas kısaca çok memnunum,,herkese üzmeyen klimalar dilerim,,Selamlar,,

• quote:

Mehşur Zibro SP 7535'i 18 dereceye aldım çalıştırıyorum. Dışarıda hava 5 derece. Maaşallah 30 Dakikadan beri traktör motoru gibi çalışıyor. Alt kattaki abim ve yan komşu kesin saydırıyorlardır.
    Klimanın altında lastik takoz olması gerekiyor mu. Baktım lastik takoz yok ya bilerek yada bilmiyerek yapılan montaj hatası.

Arkadaşım sizin sıkıntınız varda neden aramıyorsunuz,anlam veremiyorum.Buraya saydırıp döktürüncemi düzelecek klimanız.PVG ile görüşüyorum ,sizden bir servis talebi yok.Bunlar kul yapısı,Allah yapısı değil,sorunda olabilir . Valla anlayamadım ben bu işi ,siz arayıp yardım isteyeceğinize ,biz size mi yalvaracağız ne olur servis çağırın diye.

Kusura bakmayın ama fake olduğunuzu düşünmeye başladım.Ben size tel. numaramı gönderiyorum,arayın diyorum Siz gece saat yarımda şimdi arayayım mı diye geyik yapıyorsunuz.

Varsa derdiniz arayın,beni yada PVG yi. Daha ne yapalım.

• quote:

quote:

Hiçççt,laf söylemeyin kankama, ben 10 ve 12 lik 2 adet inverterle 90 m2 yi ısıtıyorum,hemde bu karakışta.Birde şunu söyleyeyim 12 senelik emektarım Diamond Elec. bile defrost çok az yapıyor.Hatta yapmıyor.

At binenine göre Kişnermiş,kılıç ta kuşanına göre ışıldar. Öyle birşeylerdi işte...

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

quote:

Hiçççt,laf söylemeyin kankama, ben 10 ve 12 lik 2 adet inverterle 90 m2 yi ısıtıyorum,hemde bu karakışta.Birde şunu söyleyeyim 12 senelik emektarım Diamond Elec. bile defrost çok az yapıyor.Hatta yapmıyor.

At binenine göre Kişnermiş,kılıç ta kuşanına göre ışıldar. Öyle birşeylerdi işte...

klima iyi ısıtsın diye üstüne mi bineceğiz

klima tavsiye bölümünde vatandaş diyor ısınamıyorum ,efendim o klima 25 m2 için sınır değer zaten o nedenle tam randıman alamazsınız diye cevap veriliyor

ne yani o vatandaşın ısınması için klimaya binmesi mi gerekiyor ?

ha şöyle diyebilirsiniz ,efendim 24 saat çalıştırsa ısınır

iyi de niye o sayfada böyle denilmiyor da klimanın kapasitesi küçük deniliyor ,üstelikte yanlış hatırlamıyorsam ac 35 M için bu söylenmiş ,yani 12 bin btu 25 m2 ye küçük geliyor ama 9 binlik tüm evi ısıtıyor

ben bu işten birşey anladımsa zenci olayım

ha sadece bu konuda da değil bir sürü tavsiye tuhaflıkları görüyorum ,bir taraftan arçelik -vestel gibi klimalar yerlere batırılıyor sonra bir bakıyoruz alın fena değildir gibi tavsiyeleri gördükçe ağlayayım mı güleyim mi bilemiyorum

ben bu klima işinden bir şey anlamıyorum ,anlamayacağımda belli gibi o nedenle bu bölüme hiç bulaşmamak ,geriden seyredip gülmek en iyisi :)

• Herkese merhaba. İzmir'de ikamet ediyorum. Isıtma ve soğutma için bir klima almayı düşünüyorum. Salon 19m2. Batıya bakan 2 tane büyük pimapen penceremiz var. Yalıtım yok. 1. kattayız. Üst katta annemler soba kullanıyor. Alt kat boş durumda. Kışın evimiz aşırı soğuk oluyor. Eşim ve ben çalıştığımız için gündü evde kimse olmuyor.

Bana bu şartlara uygun olarak kaç btu, hangi marka klimayı önerirsiniz? Klimanın min orta kalite, fiyat aşırı yüksek olmaz ise iyi kalite olmasını istiyoruz. Özellikle ısıtma performanısının iyi olmasını istiyoruz, zira eşim hamile.

Not: Annemler Zibro kullanıyor, him memnun değiliz. Aklımızda Mitsubishi, Daikin, Bosch markaları var. Fakat sizin tavsiyenize göre hareket edeceğiz.

Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: minmax

bu ayki faturalardan ben çok korkuyorum gelen zamlardan sonra klima ne kadar yaktı tam kestiremiycem

hocam yukarıda örnekler verdik sizde buna göre gelecek faturayı tahmin edebilirsiniz ,yalnız benim verdiğim örnek kışın en sert geçtiği aya aittir yoksa daha az fatura geliyor

şimdiden gelecek aya ait bir tahminde bulunayım bakalım tutacakmı ?

benim sayaç ay sonuna doğru okunuyor 20-25 Aralık 2012 tarihinde 120 tl. toplam faturam gelecek

bakalım tutturabilecekmiyim

120 gelecek demiştim 123 tl. fatura geldi,

3 tl.lik yanılma payım oldu

ama bugün burada kar atıştırıyor işte asıl kış geldi şimdi gelecek ay için bir tahminde daha bulunayım

ocak ayı faturam tahmini 140 tl. gelecek

sizin tahmininizde sapma az benim sapma 14 tl ocak ayı için tahminim 120 tl bakalım ne kadar tutacak tahminimiz

• quote:

quote:

quote:

quote:

bu ayki faturalardan ben çok korkuyorum gelen zamlardan sonra klima ne kadar yaktı tam kestiremiycem

hocam yukarıda örnekler verdik sizde buna göre gelecek faturayı tahmin edebilirsiniz ,yalnız benim verdiğim örnek kışın en sert geçtiği aya aittir yoksa daha az fatura geliyor

şimdiden gelecek aya ait bir tahminde bulunayım bakalım tutacakmı ?

benim sayaç ay sonuna doğru okunuyor 20-25 Aralık 2012 tarihinde 120 tl. toplam faturam gelecek

120 gelecek demiştim 123 tl. fatura geldi,

3 tl.lik yanılma payım oldu

ama bugün burada kar atıştırıyor işte asıl kış geldi şimdi gelecek ay için bir tahminde daha bulunayım

ocak ayı faturam tahmini 140 tl. gelecek

sizin tahmininizde sapma az benim sapma 14 tl ocak ayı için tahminim 120 tl bakalım ne kadar tutacak tahminimiz

olmadı hocam 10 tl. sapmayı geçtiğinizde kupon tutmuyor

bu ay gelen faturanıza 20-30 tl. daha ekleyin tahminen tutar ,tabi sadece klima harcaması ile tahmin tutturmak kolay değil ,aynı şekilde evde çok börek,çörek pişiyorsa o zaman fatura biraz şişkin oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: iloveyouhagi

Herkese merhaba. İzmir'de ikamet ediyorum. Isıtma ve soğutma için bir klima almayı düşünüyorum. Salon 19m2. Batıya bakan 2 tane büyük pimapen penceremiz var. Yalıtım yok. 1. kattayız. Üst katta annemler soba kullanıyor. Alt kat boş durumda. Kışın evimiz aşırı soğuk oluyor. Eşim ve ben çalıştığımız için gündü evde kimse olmuyor.

Bana bu şartlara uygun olarak kaç btu, hangi marka klimayı önerirsiniz? Klimanın min orta kalite, fiyat aşırı yüksek olmaz ise iyi kalite olmasını istiyoruz. Özellikle ısıtma performanısının iyi olmasını istiyoruz, zira eşim hamile.

Not: Annemler Zibro kullanıyor, him memnun değiliz. Aklımızda Mitsubishi, Daikin, Bosch markaları var. Fakat sizin tavsiyenize göre hareket edeceğiz.

hocam klima tavsiye bölümüne de yazarsanız orada arkadaşlar yardımcı olurlar ,

normal şartlarda 12 bin btu klima yeterli gelmesi gerekiyor ,bunun dışında yazdığınız listeden bocsh dışında diğerlerinden birisi olabilir ,ayrıca listenize alarko carrier i eklerseniz 3 marka arasında bir seçim yapabilirsiniz

benden bu kadar çünkü marka model vermeyi artık istemiyorum ,neme lazım sonra bilmem ne firmasının elemanı yakıştırmasına neden oluyor

hayırlısı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: iloveyouhagi

Herkese merhaba. İzmir'de ikamet ediyorum. Isıtma ve soğutma için bir klima almayı düşünüyorum. Salon 19m2. Batıya bakan 2 tane büyük pimapen penceremiz var. Yalıtım yok. 1. kattayız. Üst katta annemler soba kullanıyor. Alt kat boş durumda. Kışın evimiz aşırı soğuk oluyor. Eşim ve ben çalıştığımız için gündü evde kimse olmuyor.

+ Fujitsu

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Mehşur Zibro SP 7535'i 18 dereceye aldım çalıştırıyorum. Dışarıda hava 5 derece. Maaşallah 30 Dakikadan beri traktör motoru gibi çalışıyor. Alt kattaki abim ve yan komşu kesin saydırıyorlardır.
    Klimanın altında lastik takoz olması gerekiyor mu. Baktım lastik takoz yok ya bilerek yada bilmiyerek yapılan montaj hatası.

Arkadaşım sizin sıkıntınız varda neden aramıyorsunuz,anlam veremiyorum.Buraya saydırıp döktürüncemi düzelecek klimanız.PVG ile görüşüyorum ,sizden bir servis talebi yok.Bunlar kul yapısı,Allah yapısı değil,sorunda olabilir . Valla anlayamadım ben bu işi ,siz arayıp yardım isteyeceğinize ,biz size mi yalvaracağız ne olur servis çağırın diye.

Kusura bakmayın ama fake olduğunuzu düşünmeye başladım.Ben size tel. numaramı gönderiyorum,arayın diyorum Siz gece saat yarımda şimdi arayayım mı diye geyik yapıyorsunuz.

Varsa derdiniz arayın,beni yada PVG yi. Daha ne yapalım.

Tek başıma kalıyorum, ev boş ,hafta içi perşembe veya cuma günü izin alıp. Montaj yapan firmayı 2-3 gün önceden arayıp randevu alıp baktıracağım. Bu ses olayı büyük ihtimalle plastik takozdan kaynaklı. Yazdıklarım rahatsız ediyorsa bir kısmını silerim...

• quote:

quote:

yuhh be Allahtan kork gaprisli ihtiyar:))) mailindede yazmışsın ban kaprisli demişsin. sen kaprisinden ölecen haberin yok

şu koca forumdan birisi çıksında bana şu klimayı aldırdında iş görmedi desin.

aha diyom yine (unutmadan birol un yazısıda sana gapak olsun afferin len kanki birol. şimdi komutan der bana karşı birleştiniz) devam edim 22m2 9000 veya 7000 btu adam gibi bir klima alıp orayı ve kapı karşısında gördüğü alanı soğutucam vamı diyceğin hadi kocaustanın yanına gaprisli ehtiyarlar sizi gidi sizi. şeher efsanesiymiş.

Allah tan kork demedinmi aslına 16m2 için bende hata edip 12 lik aldım dimedingmi. hem hatayı gendin işle bide millete abuk subuk klimalar aldıyor de

ayrıca işeen geldiği gibi gonuşma hem millete düzgün klima alın dersiniz sorna senin paki ninde aslında düp düzgü kategoride olmadığını örgenince emencecik dersin okadarda önemli değel kime göre neye göre falan filan tühh genme sigaraya zam geliy..

sen birkezde tekirdağlıya yaz oda kafayı yimiş 9 veya 1 lik klima ile 90m2 ısıtıp soğutuyormuş.

sonada gendini savunmuşsun birol yazınca neymiş devamlı çalışırsa ısıtırmış evet inverter alan devamlı çalıştırmayıp benim nick im gibi köylü gafasıyla dafranan olursa almasın inverter.

alööö sen kimsugnuz misali sen TAHA invetrerin mağnasını ağnayamamışsın ehtiyar

iyi de niye o sayfada böyle denilmiyor da klimanın kapasitesi küçük deniliyor ,üstelikte yanlış hatırlamıyorsam ac 35 M için bu söylenmiş ,yani 12 bin btu 25 m2 ye küçük geliyor ama 9 binlik tüm evi ısıtıyor muhahah ben o ac35 liği parçalarım orayı ısıtmıyorsa nerden aldıysan yazıyı şimdi arayamiyciğim. kesin yanlış kullnım var. ittiri moktan tam 9 luk bile olmayan kaçıncı kalite inverter olduğu bile meçhul klima bile 28C getiriyorsa 25C ayarladığım halde. (ne var 12000 kalite inverterden %50 daha az kısıyor oda normal) bu klima bukadar performans gösteriyorsa. o ac de kesin arıza vardır şayet inverter sitemi güzel se o klimanın ben o klimayla 40 m2 serinletirimde ısıtırımda.

ayrıcana epde belirtirm be bana uymayın ne gerekiyorsa onu alın ben sidik zoruyla idarre etmek için bu yöntemler başvuruyorum. derim be..

ehtiyar 120 liar agelmiş yahu nasıl öyle oluyor ben geçen ay Allaha yemin olsun doğru düzgün klima kullanmadım 164 tl geldi evet fırın mırn çalışıyor mikro çalışyor ama genede çok be yavv. sen kesin ellerini oğuşturarark ısınıyorsun bea cebinde akrep var bilirm seni ep ban adersin ama.. ben aslında fırsant bulamadığım için işlerimi aksatırım sende akrep var. elin cebine gitmiy onun için. al eve bir buhar cihazı boğazın kurumasın diyorum yok çok yakar diysin.. ozaman git 25 watt tüketenlerden soğuklardan al. almaz hayrına bende bidene efazla var alın dedim birine almazlarsa onu gönderim sana ama bu kezde kendi kullanmadığını bana gönderiy dersin. öff öff sende cevap çok. üstelik komtansın komtana garşı gelinmezmiş nedersen dorğu odur

• Yav oku oku yok, yine anlaşılmıyor yahu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersen_

Yav oku oku yok, yine anlaşılmıyor yahu

anlaşılmayan ne acaba, bende sizi anlamadım vallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

yuhh be Allahtan kork gaprisli ihtiyar:))) mailindede yazmışsın ban kaprisli demişsin. sen kaprisinden ölecen haberin yok

şu koca forumdan birisi çıksında bana şu klimayı aldırdında iş görmedi desin.

aha diyom yine (unutmadan birol un yazısıda sana gapak olsun afferin len kanki birol. şimdi komutan der bana karşı birleştiniz) devam edim 22m2 9000 veya 7000 btu adam gibi bir klima alıp orayı ve kapı karşısında gördüğü alanı soğutucam vamı diyceğin hadi kocaustanın yanına gaprisli ehtiyarlar sizi gidi sizi. şeher efsanesiymiş.

Allah tan kork demedinmi aslına 16m2 için bende hata edip 12 lik aldım dimedingmi. hem hatayı gendin işle bide millete abuk subuk klimalar aldıyor de

ayrıca işeen geldiği gibi gonuşma hem millete düzgün klima alın dersiniz sorna senin paki ninde aslında düp düzgü kategoride olmadığını örgenince emencecik dersin okadarda önemli değel kime göre neye göre falan filan tühh genme sigaraya zam geliy..

sen birkezde tekirdağlıya yaz oda kafayı yimiş 9 veya 1 lik klima ile 90m2 ısıtıp soğutuyormuş.

sonada gendini savunmuşsun birol yazınca neymiş devamlı çalışırsa ısıtırmış evet inverter alan devamlı çalıştırmayıp benim nick im gibi köylü gafasıyla dafranan olursa almasın inverter.

alööö sen kimsugnuz misali sen TAHA invetrerin mağnasını ağnayamamışsın ehtiyar

iyi de niye o sayfada böyle denilmiyor da klimanın kapasitesi küçük deniliyor ,üstelikte yanlış hatırlamıyorsam ac 35 M için bu söylenmiş ,yani 12 bin btu 25 m2 ye küçük geliyor ama 9 binlik tüm evi ısıtıyor muhahah ben o ac35 liği parçalarım orayı ısıtmıyorsa nerden aldıysan yazıyı şimdi arayamiyciğim. kesin yanlış kullnım var. ittiri moktan tam 9 luk bile olmayan kaçıncı kalite inverter olduğu bile meçhul klima bile 28C getiriyorsa 25C ayarladığım halde. (ne var 12000 kalite inverterden %50 daha az kısıyor oda normal) bu klima bukadar performans gösteriyorsa. o ac de kesin arıza vardır şayet inverter sitemi güzel se o klimanın ben o klimayla 40 m2 serinletirimde ısıtırımda.

ayrıcana epde belirtirm be bana uymayın ne gerekiyorsa onu alın ben sidik zoruyla idarre etmek için bu yöntemler başvuruyorum. derim be..

ehtiyar 120 liar agelmiş yahu nasıl öyle oluyor ben geçen ay Allaha yemin olsun doğru düzgün klima kullanmadım 164 tl geldi evet fırın mırn çalışıyor mikro çalışyor ama genede çok be yavv. sen kesin ellerini oğuşturarark ısınıyorsun bea cebinde akrep var bilirm seni ep ban adersin ama.. ben aslında fırsant bulamadığım için işlerimi aksatırım sende akrep var. elin cebine gitmiy onun için. al eve bir buhar cihazı boğazın kurumasın diyorum yok çok yakar diysin.. ozaman git 25 watt tüketenlerden soğuklardan al. almaz hayrına bende bidene efazla var alın dedim birine almazlarsa onu gönderim sana ama bu kezde kendi kullanmadığını bana gönderiy dersin. öff öff sende cevap çok. üstelik komtansın komtana garşı gelinmezmiş nedersen dorğu odur

ben demedim mi size 9 köy gelse sayfayı doldurur diye

yeme bizi öyle 9 binlik klimayla bütün evi ısıtıyorlarmış mış da dı dı dı

yaw bizdeki klima değilmi ? ,tamam havalar ılıkken 16 m2 ye 12 binlik büyük geliyordu ama tek sıkıntı fazla dur kalk yapmasıydı

amaaa işte bugün klimayı 26 dereceye ayarladım önce orta fan denedim ı ıhh ısınamıyorum ,sonra fan hızını sonuna kadar açtım ve kapıyı hafif aralık bıraktığım halde daha yeni ısınabildim

ha bu arada arasıra kapıyı açıyorum ki holde biraz ısınsın işte bu şartlarda iyi randıman alabiliyorum

üst kat yok (çatı yok beton izalosyon var) ,güney ve doğuda iki adet büyük cam (çift cam ama aliminyum doğrama) ,balkon kapısı yine aliminyum doğrama
    aliminyumu özellikle yazıyorum ki ne menem bir doğramaymış arkadaş ,kışın tüm soğuğu içeri veriyor,yazın da tüm sıcağı içeri veriyor aman sakın olaki cam ve kapılarınızı aliminyum yaptırmayın

ayrıca alt kattaki kalorifer yakmıyor adeta koklatıyor (malum doğalgaz girdisi fena yakıyor )

yani neymiş her 9 binlik her evi ısıtamıyii

küçücük bir klimayla koca evi ısıtmaya kalkarsan 164 tl.de verirsin 264 tl. de adamlar boşuna mı 12-18-24 binlik klima yapmışlar uyanık köylü

ha bu arada unutmadan yazayım yaw siz nasıl bir arkadaşsınız ? bazen benimle ,bazen başkasıyla birleşip hücum ediyorsunuz

ya hocam bak o hava nemlendiriciler konusunda çok haklısınız ,ucuz bulabilirsem almayı düşünüyorum ,bildiğin yer varsa bana mailden göndersen diyorum (gerçi kredi kartını epey hırpaladım ama artık bi bakalım )

• quote:

Orijinalden alıntı: 35@35

quote:

Orijinalden alıntı: ersen_

Yav oku oku yok, yine anlaşılmıyor yahu

anlaşılmayan ne acaba, bende sizi anlamadım vallah.

Konuşulan konuyu tam bilmediğimden olsa gerek, bir de imlaya dikkat edilmeyince, telefon ekranından birçok cümleyi tekrar tekrar okumakta zorlandım ondan öyle yazdım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.