Şimdi Ara

İzmir soguklar geldi klimaların durumu nedir (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
616
Cevap
2
Favori
19.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MorSalkımlı

Bütün ev için 96 normal gibi vala

bize 250 tl den aşagı gelmiyo

ama bütün herşey içinde

evde herkes kendi cumhuriyeti ilan ettigi için 250 tl bişey demiyoz ama bu sene ne olur bilinmez valla

evet bütün ev için 95 küsür geldi ama daha havalar kıyı ege için sıcak bile sayılabilir yani bu hesaba göre aşırı soğuklarda geçen sene 110 tl. ödemiştim zamlarıda hesaba katınca 150 tl. ye yaklaşacağım gibi :)

gerçi evde 2 bilgisayar klimadan çok çalışıyor ya neyse

• Benim bilgisayarlarda klimadan çok elektrik çekiyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

Benim bilgisayarlarda klimadan çok elektrik çekiyordur.

aynen
  • kardesler önümüzdeki hafta 8 ila 10 derece soguyacak izmirde havalar dendi bakak artık
  • S.a.

izmir buca 10 derece oldu sokak ve klima tam çalışmaya başladı kardeşler

galiba kış geldi artık
  • dıdıdı işte bugün gerçek kış geldi

artık bugünden sonra kıyas yapabiliriz ,gerçi eski kullanıcılar bir tahminde bulunabilir ,misal ben geçen sene en fazla ödediğim ay 110 tl. civarı vermiştim (50-70 tl. klima harcaması)

bu sene 130-140 yi bulabilir (70-80 tl. klima harcaması)
  • Bugün fatura geldi ama ciddiye almıyorum, hava hem soguk değildi hemde 2 gün falan kapamıştım, 133 tl geldi gayet iyi.
    Gerçek faturalar önümüzde ay ortalıgı yıkacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mat35 -- 6 Aralık 2012; 19:19:54 >
  • bu ayki faturalardan ben çok korkuyorum gelen zamlardan sonra klima ne kadar yaktı tam kestiremiycem
  • quote:

Orijinalden alıntı: minmax

bu ayki faturalardan ben çok korkuyorum gelen zamlardan sonra klima ne kadar yaktı tam kestiremiycem

hocam yukarıda örnekler verdik sizde buna göre gelecek faturayı tahmin edebilirsiniz ,yalnız benim verdiğim örnek kışın en sert geçtiği aya aittir yoksa daha az fatura geliyor

şimdiden gelecek aya ait bir tahminde bulunayım bakalım tutacakmı ?

benim sayaç ay sonuna doğru okunuyor 20-25 Aralık 2012 tarihinde 120 tl. toplam faturam gelecek

bakalım tutturabilecekmiyim

• Şu an dışarısı 7 derece arkadaşlar, klima 23 dereceye ayarlı içerisi harika.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

bu ayki faturalardan ben çok korkuyorum gelen zamlardan sonra klima ne kadar yaktı tam kestiremiycem

hocam yukarıda örnekler verdik sizde buna göre gelecek faturayı tahmin edebilirsiniz ,yalnız benim verdiğim örnek kışın en sert geçtiği aya aittir yoksa daha az fatura geliyor

benim sayaç ay sonuna doğru okunuyor 20-25 Aralık 2012 tarihinde 120 tl. toplam faturam gelecek

geçen ay 82 geldi normalde ortalama 60 geliyordu klima yaklaşık 5-7 gün çalıştırmılştım. 22 tl fark klimadan değildi. birim fiyatında artış vardı bu sefer tam net olarak belli olur klimanın ortalama ne yakacağı benim de tahminim 110 tl

• quote:

quote:

quote:

geçen ay 82 geldi normalde ortalama 60 geliyordu klima yaklaşık 5-7 gün çalıştırmılştım. 22 tl fark klimadan değildi. birim fiyatında artış vardı bu sefer tam net olarak belli olur klimanın ortalama ne yakacağı benim de tahminim 110 tl

o zaman tahminen benimle az bir fark olacak gibi ,bana da normalde 50-60 arası geliyordu son faturam 90 civarı geldi ,bu ay o nedenle 120 civarı bekliyorum

bu hesaba göre size de dediğiniz gib 110 civarı gelmesi lazım

• Dün gece 1,35 civarı hava 5.7 derece idi ve ısıtma harika klimalarda, bugünde soğuk ama şu an ölçemedim.
  • quote:

Dün gece 1,35 civarı hava 5.7 derece idi ve ısıtma harika klimalarda, bugünde soğuk ama şu an ölçemedim.

Sayın Mat, Izmir değil ama yazayım ben de.
    Gece dışarısı -2 gördü, 23 ayarlı, defrost bir kez iki dk yine. Sabah erken kalktığımda oda termometresi 25,6 gösteriyordu ve son oniki saatte +-1 derece dışına sapmamis.
    Son 25 günlük ek fatura maliyeti 50tl civarı tahminen, belki de 40 çünkü termosifon cok kullandık bu ay.
    Muğla soğudu cok fena.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersen_

quote:

Dün gece 1,35 civarı hava 5.7 derece idi ve ısıtma harika klimalarda, bugünde soğuk ama şu an ölçemedim.

Sayın Mat, Izmir değil ama yazayım ben de.
    Gece dışarısı -2 gördü, 23 ayarlı, defrost bir kez iki dk yine. Sabah erken kalktığımda oda termometresi 25,6 gösteriyordu ve son oniki saatte +-1 derece dışına sapmamis.
    Son 25 günlük ek fatura maliyeti 50tl civarı tahminen, belki de 40 çünkü termosifon cok kullandık bu ay.
    Muğla soğudu cok fena.

Şu kahve diyarını bir ziyaret ette,bir yorum yap bakalım.Soğuk ülkenin vatandaşı.
    Bu arada sizde defros daha aza görülür,nem kıyı şehirlere göre daha düşük.İzmir 3-5 derecede bile defrostu görebilir bu normaldir.

• ya dün gece ne soğuk oldu öyle bi türlü ısınamadım

ayarı 26 dereceye yükselttim fan hızını sona getirdim de eh biraz ısındım
  • 9 köy gelmesin şimdi pakistan malı der başlar.

• quote:

9 köy gelmesin şimdi pakistan malı der başlar.

yok gelmez evden izin alamıyormuş
  • quote:

quote:

9 köy gelmesin şimdi pakistan malı der başlar.

yok gelmez evden izin alamıyormuş

izmire davet ediyorum gel bir kaç gün kal ama bakalım.
  • klimaların maşşallahı var, oda içi 25 derece.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.