Şimdi Ara

İzmir soguklar geldi klimaların durumu nedir (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
616
Cevap
2
Favori
19.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: linkek

ben izmir bucada oturuyorum yetkili satıcının tafsiyesi üzerine 20 metrakare çatı katı odaya kışın ısınmak için toshiba 13 skvr klima aldım soğuklar başlayınca klima ancak kendini ısıtabiliyor 24-26 derecede çalıştırırsam soğuktan titriyorum 30 derece ve yüksek fan fızında çalıştırsam bile doğru dürüst ısıtmıyor sık sık defrosta girmesi de cabası servisi arıyorum gelip kontrol etmek yerine akıl veriyorlar bu havalarda normal siz klimayla birlikte 1-2 saat başka bir ısıtıcı daha kullanın diyorlar sözde sorun çıkarmaması için toshibayı seçtim ama tam bir hayal kırıklığı bana tafsiyesi olan arkadaşlar varmı ben ne yapayım şimdi

geçmiş olsun kardeş.Öncelikle mantıklı düşünüp yol göstermek gerekir ki ras13skvr alacaksın ve ısınamadım hiç diyeceksin yok başında soba kullancaksın diye DALGA GEÇENLER DE ÇABASI AYIP.Öncelikle 20 metrekare ısı kayıplı çatı katında bu cihaz yetersiz.yanlış kapasite seçimi mevcut burada.Cİhazın sık defrosta girmesi ve hiç ısıtmaması da ZATEN CİHAZIN CİDDİ ANLAMDA SORUNLU OLDUĞUNU GÖSTERİR AZ DA OLSA ISITMASI LAZIMDI.AMA CİHAZ CİDDİ ANLAMDA YETERSİZ RAS16SKVR SEÇİLMELİYDİ.EĞER FİRMA KEŞİF FORMU DÜZENLEMEDEN BU CİHAZ UYGUNDUR DİYE TAKTI İSE DEĞİŞTİRME ZORUNDA ALARKO-TOSH. MERKEZE ŞİKAYET EDİNİZ.

• quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

quote:

Orijinalden alıntı: linkek

ben izmir bucada oturuyorum yetkili satıcının tafsiyesi üzerine 20 metrakare çatı katı odaya kışın ısınmak için toshiba 13 skvr klima aldım soğuklar başlayınca klima ancak kendini ısıtabiliyor 24-26 derecede çalıştırırsam soğuktan titriyorum 30 derece ve yüksek fan fızında çalıştırsam bile doğru dürüst ısıtmıyor sık sık defrosta girmesi de cabası servisi arıyorum gelip kontrol etmek yerine akıl veriyorlar bu havalarda normal siz klimayla birlikte 1-2 saat başka bir ısıtıcı daha kullanın diyorlar sözde sorun çıkarmaması için toshibayı seçtim ama tam bir hayal kırıklığı bana tafsiyesi olan arkadaşlar varmı ben ne yapayım şimdi

Başka bir mesajınızdan hatırlıyorum, çatıdan çok ısı kaybınız oluyordur.
    Aldığınız klima piyasadaki en iyilerinden biri, onunla ısınamıyorsanız başka klima aramayın.

Yapmanız gereken, öncelikle yukardan ısı kaybını engellemek.
    Bunu yapamıyorsanız, bir elektrik sobası veya ufo alıp başına üşüşeceksiniz; başka yolu yok.

Aynen doğru teşhis usta,biz bu tarz yerde ikilemde kalıyoruz.Geçen günde yazdım 12 likmi,18 likmi acaba diye.Çoğunluklada satışı gerçekleştiremiyoruz.Asıl sıkıntı sizinde söylediğiniz gibi aşırı ısı kaybı,hatta şunu söyleyeyim 18 lik bile olsa böyle havalarda o tarz evde ayakların yinede buz tutuyor.Bu tip mekanlarda çok soğuklarda klima +resistanlı ısıtıcı 2. bir kullanılacak veya klimayı bırakıp kömür sobası.Asıl çözüm ise İzalasyon.

• vala kardes geçen kış zibro 6534 ile sıcacık bir kış gecirdik herkese tavsiye ederim sessiz, saglam, şık fiatda süper
  • Kış izmirde ufak ufak kendini göstermeye başladı, bende iç - dış üniteyi bir güzel yıkayıp serpantinlerin evapın heryerini güzelce temizledimki performansdan bir şey kaybetmesin.
    Deneme yaptım şimdilik bir durum yok bayram boyunca bütün klimaların filtre temizliğini, yapıp kullanıma hazır hale getireceğim, sanırım 10 güne kadar açarız kış sezonunu klimalarda.
  • Arkadaşlar yorumları yazarken sessiz, sağlam,ısıtıyor gibi yorumların yanında sarfiyata da değinsek daha isabetli olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TimecorneR -- 27 Ekim 2012; 1:54:37 >
  • Sarfiyat hiç belli olmazki aynı sokakta, aynı apartmanda, aynı klimayı kullanan insanlar arasında bile sarfiyat farkı olur.

Kullanım alışkanlığı,
    Evin yalıtımı,
    Ara kat,
    Çatı katı, hepsi neden farklı faturalar için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

Sarfiyat hiç belli olmazki aynı sokakta, aynı apartmanda, aynı klimayı kullanan insanlar arasında bile sarfiyat farkı olur.

Kullanım alışkanlığı,
    Evin yalıtımı,
    Ara kat,

Saydığınız koşullarla beraber sarfiyatı yazarsak çok çok daha isabetli olacak
  • Herşey dahil ortalama 200 tl.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TimecorneR

quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

Sarfiyat hiç belli olmazki aynı sokakta, aynı apartmanda, aynı klimayı kullanan insanlar arasında bile sarfiyat farkı olur.

Kullanım alışkanlığı,
    Evin yalıtımı,
    Ara kat,

Saydığınız koşullarla beraber sarfiyatı yazarsak çok çok daha isabetli olacak

Ortalama 225 tl gibi ama bu kış ne olur bilemem çok zam geldi, evde herşey elektrikli.
  • İzmir ve çevresi yeni ve yeni model klima (zibro 75 serisi - etheria yeni seri gibi) alanlar test ettinizmi nasıl.
    Sesi, ağız çıkış sıcaklığı, üfleme hızı,yani genel durum.

• quote:

Orijinalden alıntı: .Antika.

İzmir ve çevresi yeni ve yeni model klima (zibro 75 serisi - etheria yeni seri gibi) alanlar test ettinizmi nasıl.
    Sesi, ağız çıkış sıcaklığı, üfleme hızı,yani genel durum.

Çok erken henüz. Çok hızlı iklimlendirme olacağı için tam olarak anlaşılmaz. Ne olduğunu anlamak için ocak ayını beklemek lazım.
  • Kasım 15 - 20 si geçsin klimalar kendilerini belli ederler, Aralıktada zirveye oynar soğuklar.
  • Ben çok soguk olsun istiyom.

• Selam arkadaşlar bazı abilere PM attım,sizlerde paylaşımlarınızı yazarmısınız..
    İnverter klimam yüksek fanda ağız çıkış sıcaklığı 55 derece, en düşük fanda ise 46 dereceye düşüp üflüyor..Klima 30 dk, 30 derecede çalıştıktan sonra alınan ölçümlerdir..Yüksek fan ile düşük fan arasında bu kadar fark oluyormu inverterlerde..
    Arkadaşlar eğer mümkünse sizlerde ölçüm yapıp sonuçları yazarmısınız..30 dk boyunca 30 derecede çalışsın önce yüksek fanda ölçüm alın,sonra en düşük fana alıp 5 dk bekleyin sonra ölçüm alın.
  • Şu an evim 25 derece ve klima sağlıklı bu havada çalışmıyor havalar soğur soğumaz bakacağım.

Ama sizin klimanın çalışması normal görünüyor buradan anladığımız kadarı ile birde klimadan klimaya değişiyor kimi düşük fanda yüksek ısı üfler kimi düşük fan hızında bunda bir sorun yok.
    Düşük fan ile yüksek fan hızı arasında 8-10 derece fark normal dış ünite kışın fanı kesinde (basınç için) bunu zaten görüyoruz.
  • Klimanın üflemesine bakayım dedim ama İzmir şu an ne mümkün, havalar 10 derece civarı olunca bakcam.
    Ev sıcak daha bu havalarda iki dakika çalışıp duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Antika. -- 30 Ekim 2012; 11:55:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serhat6363

Selam arkadaşlar bazı abilere PM attım,sizlerde paylaşımlarınızı yazarmısınız..
    İnverter klimam yüksek fanda ağız çıkış sıcaklığı 55 derece, en düşük fanda ise 46 dereceye düşüp üflüyor..Klima 30 dk, 30 derecede çalıştıktan sonra alınan ölçümlerdir..Yüksek fan ile düşük fan arasında bu kadar fark oluyormu inverterlerde..
    Arkadaşlar eğer mümkünse sizlerde ölçüm yapıp sonuçları yazarmısınız..30 dk boyunca 30 derecede çalışsın önce yüksek fanda ölçüm alın,sonra en düşük fana alıp 5 dk bekleyin sonra ölçüm alın.

Arkadaşım şu anki hava şartları klimaların ısıtmada kullanım şartlarına tam olarak uygun değil .Hele ki inv. için hiç akıl ermez çalışma şekilleri. İleriki günlerde daha net ortaya çıkar çalışma düzeni. Dış ortam 10 derecelerin altını görmesi lazım.Alçak fanda gaz basıncı yükseldiği için klima kendini kısar ve daha az ısı üfleyebilir. Bu normaldir.

• daha durun ya ne soğuğu bu havada klima mı çalıştırılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: alptuğ56

daha durun ya ne soğuğu bu havada klima mı çalıştırılır

Öyle deme abi yaaa, ben yaz kış terleyen biriyim insanın içine üşüme girdimi gitmek bilmiyor :) Apartmanın kalorifer kazanını da yakamayacağımız için yeni gelin hesabı klimaya saldırdım bende geçen gün :) İkamet Denizli accuweather 12 derece gösteriyor :) tabii gölgede

• Kasımın 15 gelsede donsak diye bekliyorum test edecek arkadaşlar var.

Ugur klima
    LG alan bir arkadaş
    Zibro 75 serisi kendini ispat edecek bu kış.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.