Kaloriferler yanmazsa mecburen test edecez gibi görünüyor abi :) Millete dayatma ile zorla doğalgaza geçirmeye çalışıyorlar burda geçmeyenlerde baca filtresimi neymiş ondan taktırtacaklarmış zorunlu olarak. Önce kaçak kömür kullanımlarını engelleseler daha iyi olacak ama :) Bizim apartmanda daha bi filtre faaliyetide görmüş değilim dolayısı ile herhalde klimayı az buçuk kullanmak zorunda kalacaz
Uğurun invertersızını ben test ederim :) saatte 1.7 kusur KW yaktı zaten
quote:
Orijinalden alıntı: x-calibur
quote:
Orijinalden alıntı: alptuğ56
daha durun ya ne soğuğu bu havada klima mı çalıştırılır
Öyle deme abi yaaa, ben yaz kış terleyen biriyim insanın içine üşüme girdimi gitmek bilmiyor :) Apartmanın kalorifer kazanını da yakamayacağımız için yeni gelin hesabı klimaya saldırdım bende geçen gün :) İkamet Denizli accuweather 12 derece gösteriyor :) tabii gölgede
yapma ya sen benden kötüymüşsün
genelde ben çok üşürüm millet dalga geçerdi ,gerçi şu an evin içindeki termometre 22 derece gösteriyor belki o nedenle üşümüyorum,ama kısa kollu oturuyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Mat35
Kasımın 15 gelsede donsak diye bekliyorum test edecek arkadaşlar var.
Ugur klima LG alan bir arkadaş Zibro 75 serisi kendini ispat edecek bu kış.
yapma hocam yaw emekli maaşı o zaman bizi bitirir
quote:
quote:
Bende emekliyim aldığım gün bitiyor ama merakım bu, dışarda bir kahve, altılı, futbol gibi alışkanlıklarım yok onlar olmayınca elektrige verdigime acımıyorum ki daha ortalamam 200 tl civarı 3 aşağı 5 yukarı. Ama bu sene zamlardan sonra fazla gelecek gibi.
quote:
quote:
quote:
Bende emekliyim aldığım gün bitiyor ama merakım bu, dışarda bir kahve, altılı, futbol gibi alışkanlıklarım yok onlar olmayınca elektrige verdigime acımıyorum ki daha ortalamam 200 tl civarı 3 aşağı 5 yukarı. Ama bu sene zamlardan sonra fazla gelecek gibi.
200 tl. elektrik faturası gelse kalp krizi geçirebilirim
geçen sene aşırı elektrik kullandığımız bir ay 110 tl. civarı gelmişti biraz garipsemiştim , ben 50-60 tl.yi geçen elektrik faturasına pek alışkın değilim ,klima dahi kullanmayan bazı komşuların faturası benden fazla geliyor
gerçi bizde yavaş yavaş tüketimi artırıyoruz ,tahminim bu kış en soğuk ay da 150 tl. bir fatura gelebilir diye düşünüyorum
iki klima kullanınca, ve evdeki banyo dahil hep elektrikli olunca az bile geliyor.
quote:
iki klima kullanınca, ve evdeki banyo dahil hep elektrikli olunca az bile geliyor.
o kadar elektrikli alet olunca o zaman normaldir
General kilimayı tavsiye ederim
Açılışı bu sabah yaptım, odanın içi 18 dereceye düşünce bizde ısıtma işlemi başlar.
Arkadaşlar kış olarak herkes burada kışın kullanım alışkanlıklarını yazarsa yeni alan ve ilk defa ınverter kullanan arkadaşlarda faydalanır. Ben 25 dereceye ayarladım yüksek fanda ve flap aşağıda çalışıyor şu an.
quote:
Arkadaşlar kış olarak herkes burada kışın kullanım alışkanlıklarını yazarsa yeni alan ve ilk defa ınverter kullanan arkadaşlarda faydalanır. Ben 25 dereceye ayarladım yüksek fanda ve flap aşağıda çalışıyor şu an.
quote:
bende sabah 25 derece ayarladım baktım terlemeye başladım sonra 23 dereceye düşürdüm ,şu an 23 derece flaplar en aşağı pozisyon ve en düşük fan hızında gayet yeterli hatta fazla bile geliyor ,yani cihazları test etmek için henüz erken gibi :)
quote:
Orijinalden alıntı: kemal1414
quote:
bende sabah 25 derece ayarladım baktım terlemeye başladım sonra 23 dereceye düşürdüm ,şu an 23 derece flaplar en aşağı pozisyon ve en düşük fan hızında gayet yeterli hatta fazla bile geliyor ,yani cihazları test etmek için henüz erken gibi :)
İlk çalıştırmada 25 yaptım, şu an 22 dereceye ayarlı, flaplar her zaman aşağıda salon sıcacık ve sessiz mod da. Bugün kar yağmış bakalım kimi soğuyacak diyor kimi yarın sıcaklar gelecek diyor.
Bu havalarda dış üniteden su geldi diyen arkadaşlar vardı, şu an izmir yağmurlu klima çalışıyor durumuna bakıyorum dış ünite defros yapacakmı su akacak mı havanın neminden dolayı.
hocam benim zibro her açılışta defros oluyor bunun nedeni nedir acaba yer izmir..
quote:
Orijinalden alıntı: minmax
hocam benim zibro her açılışta defros oluyor bunun nedeni nedir acaba yer izmir..
Defrost ışığı yanıyor ,ama defrost yapmıyor,dış ünite devreye girinceye kadar yanar.O ilk başlangıçta ısınmasını bekliyor anlamında.Kumanda ne oldu.
quote:
Bu havalarda dış üniteden su geldi diyen arkadaşlar vardı, şu an izmir yağmurlu klima çalışıyor durumuna bakıyorum dış ünite defros yapacakmı su akacak mı havanın neminden dolayı.
Hafif hafif yağmur çiseliyor o günden beri defros, su akıtma hiçbir şey yok.
quote:
Orijinalden alıntı: mbirol
quote:
Orijinalden alıntı: minmax
Defrost ışığı yanıyor ,ama defrost yapmıyor,dış ünite devreye girinceye kadar yanar.O ilk başlangıçta ısınmasını bekliyor anlamında.Kumanda ne oldu.
kumandayı bir elektronikçiye gösterdim hocam halletti..bir sorun yok gibi şimdilik siz fiyat aldınız mı pvg den?
klimanın durumu iyi de benim durum kötü
95.60 tl. elektrik faturası gelmiş
Bütün ev için 96 normal gibi vala
bize 250 tl den aşagı gelmiyo
ama bütün herşey içinde
evde herkes kendi cumhuriyeti ilan ettigi için 250 tl bişey demiyoz ama bu sene ne olur bilinmez valla