Şimdi Ara

İzmir soguklar geldi klimaların durumu nedir (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
616
Cevap
2
Favori
19.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mss80.Arkadaşıma katılıyorum.Bendede General ASHB18LDCZ plazma inverter var.Bakın arkadaşlar manisa ili somada oturuyorum.İzmirden 4,5.derece daha soguk olur burası.Mitsubişhi electrik bayisi olduğu halde ben gittim manisadan iklimsa bayisinden generali aldım ve onlara çok sordum bu cihaz bu sene iklimsaya geldi kış soğuklarını bilmiyoruz ama yazın süper soğuttu sattığımız müşterilerden yazın bir şikayet gelmedi inşaallah kışında gelmez dediler.Bana.Bende bu forumdaki general kullanan arkadaşların yorumlarını okuyarak generali aldım.Arkadaşlar GENERAL gerçekten ısıtıyor buna inanın 20+10=30,metre kare odayı ısıtıyor.iki gün önce burası -4.leri gösterdi cihaz defros yapmadımı yaptı ama bu işlem kısa bir zaman içinde oluyor cihaz tekrar çalışmaya başladığındada prformansından hiç bir şey kaybetmiyor arkadaşlar ısıtması süper bende bu cihazı eylülün sonu ekimin başında aldım.İnşaallah soğutmasıda ısıtması gibi süper olur.Ben klimacı degilim esnaf degilim bu kömürün bol olduğu yerden yazıyorum arkadaşlar.Ha bende kömürlü kaloriferde var ben her zaman kaloriferi yakmıyorum.Arkadaşlar buna inanın general gerçekten iyi ısıtıyor benden daha önce bir kaç marka klimada geçti samsung multi vardı şu anda generalin takılı olduğu yerde mubarek bir defrosa girerdi lokomatif gibi ças çus.her taraf buhar içinde kalırdı.Ama ciddi söylüyorum bu general defrosa giriyor inanın kimsenin haberi olmuyor defrostan çabuk çıkıyor beş dakika içinde evin içi ısı kaybetmeden cihaz aynı prformansıyla ısıtmaya başlıyor.Bu yağmurlu havalardada defros yok.Arkadaşlar isteyen inanır isteyen inanmaz.ben memnunum verdiğim parayı GENERAL fazlasıyla hak etti...

• merhaba ;

General plazma serisini hemen hemen her arkadaş çok övmüş ancak benim için fiyatları oldukça yüksek,
    genaral normal inverter yada düz seri kullanan veya bilenler paylaşımda bulunursa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: geofrey

merhaba ;

General plazma serisini hemen hemen her arkadaş çok övmüş ancak benim için fiyatları oldukça yüksek,
    genaral normal inverter yada düz seri kullanan veya bilenler paylaşımda bulunursa sevinirim.

arkadaşım size şöyle söleim general klimanın normal ınverter serisinden geçen sene agustos ayında eski işyerimdeki sekreter bayana aldık o zamandan beri kullanıyor ne yazın neden bu sogukların başladıgı zamandan beri asla şikayeti olmadıgını söyledi zaten 2 gün önce onlarda akşam yemegindeydim süper ısıtıyor hemde klimanın takıldıgı yer giriş yani dış kapının açıldıgı yer kapı açılınca direk sokak ama inan onlarda akşam yemegindeydim ama gündüzden gece yarısına kadar takıldım sadece arkadaşların dedigi gibi 5 dakikalık defrosa girdi o kadar ısıtması süper ben tavsiye ederim diger arkadaşlarında yazısını okuyarak degerlendiriniz.

• Süper soguklar geçti şu an eski nameli rahat çalışmasına geçti klimamız iki sene önce zibro 2035 alan arkadaşım bu soguklarda kömür sobası kurdu 18 metre kare yeri ısıtamadı, nedendir bilinmez onu servisle aralarındaki konuya bırakıyorum,18 metre kare yere general 14000 ınverter alan arkadaşımda ısıtamadı birde ufo kurdu bunuda servisle aralarında bırakıyorum,
  • Geçen haftaki - hava sıcaklıklarında -4,,,-5,,,General ASHB18LDCZ plazma inverter..20,metre kareyi inanın süper ısıttı defros olmadımı oldu 2,5,,,3,,saat arayla tekrar cihaz ısıtmaya başladı hiç ısıtma performansından bi şey kaybetmeden..
  • Çarşamba günü gene başlıyor sıfırın altında havalar bakalım ne gösterecek durum
  • Geçen hafta İzmir / Buca da sıcaklık -1 / -2 dereceyi gösterdi Fujitsu 14,000 Btu Inverter klima defrost olmadan çalıştı ve evin içerisi 23-25 derece aralığında değişen bir sıcaklık seçildi..
    Ve sabah 8 'den akşam 23:00' e kadar klima sürekli çalıştı.
    Ve bu kullanım şekli kış süresince geçerlidir ve ortalama 83TL bir fatura geldi.
  • fd 35 ve fd25 mitsubishi klimam var. oturma odasında 15m2, fd35 saat 16.00-22.00 arasında (6 saat), yatak odasında 10m2, fd25 saat 21,30-07,00 (9,30 saat) arasında çalışır. set ayarı 22-24 arasında değişir. Geçen ay 124.tl, ondan önceki ay 110.tl faturam geldi. yazın gelen faturam 50-60.tl arasıdır. İki kere defrost oldu. 4-5 dakika sonra cihaz geri döndü performans kaybı hiç yaşanmadı.
  • Dün gece 3;30 da iç ünite yaklaşık 4,5 dakika durdu, dış ünite çalıştı ve 4,5 dakika sonra çalışmaya gene devam etti alev üfleleyerek, gece -2 derece idi dış ünitede kar buz yok idi ama sabahtan bri çalışıyordu her halde bir ara verdi klimacıgım.
  • merhaba evimize ısıtma amaçlı klima almak istiyoruz sessiz olsa iyi olur
    yer izmir karabağlar ev zemin kat üstümüzde 2 kat daha var
    takılacak oda salon ve doğu cephesinde pencere var ahşap pencere yalıtım yok evde de yalıtım yok
    tavan yüksekliği 2.80 - ya da 3 m
    oda ortasındaki 3 kanatlı olan ve genişliği 2,5 m yi bulan kapı ile ikiye ayrılıyor 10,5+10,5=21 m odanın toplamı ama biz kapıyı kapalı tutarak yarısını yani 10,5 m yi oturma odası olarak kullanıyoruz diğer yarısı misafir odası ve orada bilgisayar olduğunsan ben hariç kimsenin işi yok ve çoğunlukla kapısı kapalı duruyor ,kapının alt tarafı
    oturma odasında çoğunlukla ben ve annem var akşamları 4 kişiyiz
    bu bilgilere göre çok uzun arayışla şu modellere bakmıştım ama biraz fazla büyük gibi
    mit.heavy srk50zhx-s
    mit. heavy srk35zgx-s
    general ahwz14lc
    ve diğer uygun general modelleri
    şimdi odanın kapısını devamlı kapalı tuttuğumuz için ama yinede kapının alt boşluklarından hava akışı olacağı ve evimiz yüksek olduğu için bu seçimler doğrumudur yoksa elektrik sarfiyatı da daha az olacak olan daha düşük olan 9000-12.000 lik klimalara mı bakmalıyız
    bugün babam iklimsa dan mitsubishi srk71ze-s1 24.00 btu için 3.500 tl 12 taksit fiyat almış ama bana hem çok büyük ve aşırı tüketüimli hemde gereksiz geldi
    hangi marka ve modelleri önerirsiniz
    eğer seçimim doğruysa bu modelleri izmirde en hesaplı nerde bulurum söylermisiniz

• Esnek aralıklı en ideal cihaz sizin için Zibro 2041,Uzun süredir stoklarda yoktu,yeni geldi,ideal model.made in Japan,5 yıl garanti
  • 18 inverter plazma var bendede daha önce birkaç marka kullandım fakat hepsinin içinde general gibi ısıtan çıkmadı.20.metre kare odada kullanıyorum onun karşısındada 10,metre kare mutfak var orası bile ısınıyor....
  • quote:

Orijinalden alıntı: sifujack

merhaba evimize ısıtma amaçlı klima almak istiyoruz sessiz olsa iyi olur
    yer izmir karabağlar ev zemin kat üstümüzde 2 kat daha var
    takılacak oda salon ve doğu cephesinde pencere var ahşap pencere yalıtım yok evde de yalıtım yok
    tavan yüksekliği 2.80 - ya da 3 m
    oda ortasındaki 3 kanatlı olan ve genişliği 2,5 m yi bulan kapı ile ikiye ayrılıyor 10,5+10,5=21 m odanın toplamı ama biz kapıyı kapalı tutarak yarısını yani 10,5 m yi oturma odası olarak kullanıyoruz diğer yarısı misafir odası ve orada bilgisayar olduğunsan ben hariç kimsenin işi yok ve çoğunlukla kapısı kapalı duruyor ,kapının alt tarafı
    oturma odasında çoğunlukla ben ve annem var akşamları 4 kişiyiz
    bu bilgilere göre çok uzun arayışla şu modellere bakmıştım ama biraz fazla büyük gibi
    mit.heavy srk50zhx-s
    mit. heavy srk35zgx-s
    general ahwz14lc
    ve diğer uygun general modelleri
    şimdi odanın kapısını devamlı kapalı tuttuğumuz için ama yinede kapının alt boşluklarından hava akışı olacağı ve evimiz yüksek olduğu için bu seçimler doğrumudur yoksa elektrik sarfiyatı da daha az olacak olan daha düşük olan 9000-12.000 lik klimalara mı bakmalıyız
    bugün babam iklimsa dan mitsubishi srk71ze-s1 24.00 btu için 3.500 tl 12 taksit fiyat almış ama bana hem çok büyük ve aşırı tüketüimli hemde gereksiz geldi
    hangi marka ve modelleri önerirsiniz
    eğer seçimim doğruysa bu modelleri izmirde en hesaplı nerde bulurum söylermisiniz

selamlar eğer sadece tek oda kullanacaksanız veya diğer odayı zaman zaman kullanacaksanız 9000 inverter tavsiye ederim diğer odayı sürekli kullanacaksanız 12000 inverter tavsiye ederim ben general kullanıcısıyım memnunum hem ekonımik yakıyor hemde geçtiğimiz soğuklarda da odamı istediğim sıcaklığa çıkardı yani ısıtmamazlık yapmadı babanızın fiyat aldığı klima ise sizin odanıza 10 beden büyük gelir o klima 50m2 de kullanılır

inverter önerdim size ama eğer klima ayda 3-5 gün çalışacaksa ve kısa süre çalışacaksa normal düz seri tavsiye ederim fazla para vermenize gerek yok ben inverteri hergün çalışacak ve çalıştımı 6 saatten aşağı kapanmayacak şekilde önerdim

en hesaplı fiyatıda birkaç iklimsa bayisi gezerek alabilirsiniz telefonla aramayın çünkü hepsi liste fiyatı veriyorlar genel müdürlük teftiş için arıyormuş o yüzden korkuyorlar yüzyüze gidin konuşun en iyi fiyatı alırsınız

• ilginiz için teşekkür ederim mss80
    forumun klima bölümünü geçen yıldan beri takip ederim aslında en sonunda üye olup tavsiye istemiştim ve iyi bi zamana denk getirdiğimi düşünüyorum tercihlerimin doğru olduğunu sayenizde gördüm şimdilik tercihlerim general 12000-14000 arası inverterler ve eğer iyi bir fiyata bulursak mit.heavy srk50zhx-s ya da mit. heavy srk35zgx-s mitsu ların en düşük kaç watt yaktığını kataloğunda buldum ama general kataloğunda malesef en düşük btu değerine geçtiğinde klimaların kaç watt yaktığını yazmamış mesela srk35zgx-s en az 210 watt ,srk50zhx-s te en az 200watt yakıyor .anladığıma göre biz inverter aldığımızda bu en düşük wattta çalışma olayından tasarruf edeceğiz .o bakımdan alınacak klimanın ne kadar yükseğe çıktığından çok ne kadar aşağı inebildiği önemli oluyor ve en düşük btu da kaç watt yaktığı önemli diye bi sonuç çıkardım bu bakımdan sizin klimanazın en az btu da kaç watt yaktığını yazarsanız yada modellerin en düşük tüketim değerlerine ulaşabilirseniz çok müteşekkir olacağım .eğer ki mitsu larla aynı seviyede 200 watt civarıysa mitsu ya 1000 tl kadar fazla vermeye gerek olmaz diye düşünüyorum
    biz kilmayı alınca kış bitene kadar hergün en az 10 saat çalışacak yazın pek kullanmayız çünkü ev serin oluyor haliyle kışında soğuk hava deposu gibi ,baca yapma şansımız olsa klima bakmaz direk soba kurardık

sizin gibi ve bana pm gönderen bir üyemiz gibi klimayı kullanarak tarafsız bilgi veren kullanıcıların gerçek izlenimleri bizim için çok değerli
    birde ocak faturanızı hesapladınızmı

• quote:

Orijinalden alıntı: sifujack

ilginiz için teşekkür ederim mss80
    forumun klima bölümünü geçen yıldan beri takip ederim aslında en sonunda üye olup tavsiye istemiştim ve iyi bi zamana denk getirdiğimi düşünüyorum tercihlerimin doğru olduğunu sayenizde gördüm şimdilik tercihlerim general 12000-14000 arası inverterler ve eğer iyi bir fiyata bulursak mit.heavy srk50zhx-s ya da mit. heavy srk35zgx-s mitsu ların en düşük kaç watt yaktığını kataloğunda buldum ama general kataloğunda malesef en düşük btu değerine geçtiğinde klimaların kaç watt yaktığını yazmamış mesela srk35zgx-s en az 210 watt ,srk50zhx-s te en az 200watt yakıyor .anladığıma göre biz inverter aldığımızda bu en düşük wattta çalışma olayından tasarruf edeceğiz .o bakımdan alınacak klimanın ne kadar yükseğe çıktığından çok ne kadar aşağı inebildiği önemli oluyor ve en düşük btu da kaç watt yaktığı önemli diye bi sonuç çıkardım bu bakımdan sizin klimanazın en az btu da kaç watt yaktığını yazarsanız yada modellerin en düşük tüketim değerlerine ulaşabilirseniz çok müteşekkir olacağım .eğer ki mitsu larla aynı seviyede 200 watt civarıysa mitsu ya 1000 tl kadar fazla vermeye gerek olmaz diye düşünüyorum
    biz kilmayı alınca kış bitene kadar hergün en az 10 saat çalışacak yazın pek kullanmayız çünkü ev serin oluyor haliyle kışında soğuk hava deposu gibi ,baca yapma şansımız olsa klima bakmaz direk soba kurardık

sizin gibi ve bana pm gönderen bir üyemiz gibi klimayı kullanarak tarafsız bilgi veren kullanıcıların gerçek izlenimleri bizim için çok değerli
    birde ocak faturanızı hesapladınızmı

bende general ashb09ldc plazma serisi var kendi klimamın değerleri

ısıtmada kapasitesi 1700btu-20800btu (0.5kw-6.1kw) arasında değişiyor nominal kapasitesi 12250btu (3.6kw) cop 4.44 nominal kapasitede ki sarfiyat 810watt

soğutmada kapasitesi 1700btu-12600btu (0.5kw-3.7kw) arasında değişiyor naminal kapasitesi 8800btu (2.6kw) eer 4.26 nominal kapasitede ki sarfiyat 610 watt

şimdi buradaki rakamlar ne anlama geliyor size anlatayım benim klimamın ısıtma kapasitesi 12250 btu odanın sıcaklığına göre kapasitesini 1700 btu ile 20800 btu arasında değiştiriyor kapasitesi 12250 btu ya gelince kazanç (cop) 4.44 oluyor yani 1 liralık elektrik yakarak içeriyi 4.44 liralık ısıtıyor bu 4.44 luk değer 1700 e yaklaştıkça yükseliyor yani kazanç daha artıyor 20800 e yaklaştıkça düşüyor yani kazanç azalıyor 1700 btu ya yaklaşınca da sabit kaldığını düşünelim 1700 btu da harcadığı elektrik 113 watt oluyor kaldıki sarfiyat daha da düşecek çünkü verim daha yüksek oluyor tahmini cop5 falan oluyordur

klima alırken düşük btu lara inen klimalar tercih ediniz nedeni ise odanızı ısıttınız klima kendini en düşüğe alacaktır ama odanızın belli bir ısı kaybı var ısı kaybınız 2500 btu olsun eğer klimanızın en düşük devri 2500btu üzerinde ise odanızın ısısı artmaya başlayacak ve klimanız kendini kapatacaktır ama klimanızın en düşük devri 2500btu nun altında ise klimanız odanın ısısını sabit tutarak çalışmaya devam edecektir bunun faydası ise klima dur kalk yaparken kalkış akımının 3-5 katı kadar enerji harcayarak kalkar buna demeraj akımı denir her ne kadar inverterli klimalarda demeraj akımı düşük olsa dahi sonuçta sürekli çalışanla durkalk yapan arasında enerji sarfiyatı sürekli çalışandan yana olacaktır sürekli çalışan daha az elekrik harcayacaktır

dediğim gibi eğer iki oda arasındaki kapılar sürekli kapalı kalacaksa oda 10m2 olacaksa 9000 lik yeter artar bile ama iki oda arasındaki kapıyı açacaksanız odalar 21 m2 olacaksa 12000 lik alınız

umarım yeterli açıklama olmuştur

ayrıca ben size pm atmadım sanırım başka arkadaşla karıştırdınız

değiştirme : imla hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mss80 -- 9 Şubat 2010; 17:43:31 >

• Bu sene sadece bir kaç gün "gerçekten" soğuk oldu. Bu ayın 15-16 sı gibiydi hatırladığım kadarıyla tüm haftasonu nu 10 derecenin altında geçirdik. Bulunduğumuz yerde rüzgarlı olduğundan soğuk çok kötü çarpıyordu burda. Kullandığım sp1735 ile 30 derecede cihaz ortalama 4-4,5 saatte inverter a geçtiğini gördüm fakat daha öncesinde dikkat etmediğim için ne zaman olduğunu tam bilemiyorum açıkçası. Birde koku problemine tam çözüm bulsak süper olacak. Eskiye göre çok çok azaldı ama hala daha var :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1a1b1c

quote:

Orijinalden alıntı: hunter87

Bu sene sadece bir kaç gün "gerçekten" soğuk oldu. Bu ayın 15-16 sı gibiydi hatırladığım kadarıyla tüm haftasonu nu 10 derecenin altında geçirdik. Bulunduğumuz yerde rüzgarlı olduğundan soğuk çok kötü çarpıyordu burda. Kullandığım sp1735 ile 30 derecede cihaz ortalama 4-4,5 saatte inverter a geçtiğini gördüm fakat daha öncesinde dikkat etmediğim için ne zaman olduğunu tam bilemiyorum açıkçası. Birde koku problemine tam çözüm bulsak süper olacak. Eskiye göre çok çok azaldı ama hala daha var :S

Kokuya ben biraz farklı yaklaşayım,

eğer kullandıgınız odada rutubet varsa yemek kokuları fazlası ile geliyorsa siz o kokudan kurutulamzsınız ki kendimden biliyordum,

daıkın klimayı kullandığım yerde nem, rutubet vardır her sene temizletmezsem durulacak gibi değildi bu sene odanın bakımını yaptudum klimayı temizlettim ne koku neden retubet kaldı,

birde bu şekilde bakınız konuya.

Bendeki kokunun oluşması için saydığınız şartların hiç birisi mevcut değil. İlk kış moduna geçişten kaynaklı bir sorun dendi. Dün akşam tekrar çalıştırdık ve koku gittikçe azalıyor. Bu hafta artık bir şey kalmaz sanırım. Sürekli kullanılsa aslında bu kadar uzun sürmezdi sanırım kokunun geçmesi.

• kurutma modu var bunda da. İlk başlarda koku çok kötüydü ama şimdi çok azaldı. Isıtma konusunda da tam bir kış geçirmeden kesin bir şey söylemek pek doğru değil ama flapların genele göre tersten açılması ve aşağıyı ısıtması çok güzel oluyor.
  • Zibro 2035 bu yılda mesaiye başladı. Evde yokken 22 derece , evdeyken 26 derece termostatta ,üflediği alanda vantilatör 2.kademede açık sürekli koridora sıcak havayı atıyor.. Akadaşlar odalardan bahsediyor. Ben tüm evi ısıtıyorum. Sadece oturma odasının kapısı kapalı.
    İnat ettim doğal gaz almadım. Gayette hesaplı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pulvo47

Zibro 2035 bu yılda mesaiye başladı. Evde yokken 22 derece , evdeyken 26 derece termostatta ,üflediği alanda vantilatör 2.kademede açık sürekli koridora sıcak havayı atıyor.. Akadaşlar odalardan bahsediyor. Ben tüm evi ısıtıyorum. Sadece oturma odasının kapısı kapalı.
    İnat ettim doğal gaz almadım. Gayette hesaplı...

nasıl başardınız bunu?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.